GTA 5 Da li je možda najbolji deo?

ružislav

Iskusan
Poruka
6.993
Ok ovde na forumu je mahom starija ekipa mada kada su igre u pitanju tu ne postoje godine...Pitanje za sve koji deo GTA serijala je po vama najbolji?

Navodno je kao San Andreas najbolji i četvorka u četvorci je kao najbolja mehanika kod vozila ali opet sama grafika bogatsvo opcijama veličini mape i detaljima celog grada je na strani petice

GTA III - Po mom mišljenju prosečna krimi open world igra sa ne tako dubokim storyline-om i mutavim psohopatskim protagonistom koji pre*ebava svakog s kim stupi u kontakt. Previše bagova, i nedovršenih dodataka, ali im je oprošteno jer ovo Rockstar-ov prvi GTA u 3D. Igra sasvim solidna za 2001. godinu.

GTA Vice City - Prva video igra koju sam ikad igrao i ima posebno mesto u srcu mome, ali ću kritički sa govorim o nekoliko stvari. Vice City je trebao da bude DLC za GTA III, ali srećom je prerastao u novu igricu iako obe igre koriste isti game engine. Znatno unapređeni gameplay, fizika, automobili, ali i sjajni storyline inspirisan kultnim filmovima, Goodfellas, Scarface, Kum, Poroci Majamija i ostali. Glas glavnom protagonisti Tommy Vercetti-ju pozajmio je legendarni Ray Liotta, kao i Gary Busey i Danny Trejo koji su pozajmili glasove sporednim likovima u igri. Bez obzira što je večina bagova iz prethodne igre odstranjeno, igra je dalje imala svoje nedostatke, poput fall damage, gde protagonista može da preživi pad sa najviše zgrade sa par ogrebotina. Developeri nisu imali vremena da isprogramiraju mehaniku plivanja, što je velika šteta imajući u vidu sunčanu atmosferu, plaže i more ovog fiktivnog grada inspirisan Majamijem. Vice City mi je ulepšao detinjstvo i kao osnovac sam posle škole trčao u igraonicu kako bih igrao Vice City.

GTA San Andreas - Ova igra je revolucionarna u svakom pogledu te reči. Pre svega svaka čast Rockstarovim developerima što su igru uspeli da optimizuju za PlayStation 2. Pregršt novih dodataka od mehanizma plivanja, do količine mišića, telesne mase, kondicije, koje igrač može da modifikuje po želji u teretani ili u restoranu brze hrane. Igrač takođe može svog protagonistu da prilagodi po želji i odlaskom kod frizera i u prodavnici garderobe. Naravno tu su i mehanizmi za unapređenje veštine pucanja, veštine vožnje, letenja, motorcikla, bicikla i brodova. Tu su naravno i mehanizmi učenja borilačkih veština, mogućnost igranja košarke, bilijara, može se okušati sreća u kazinu ili kladionici na trkama konja, i što je meni najzanimljivije igranje Arcade igrica u samoj video igri. Tu su naravno i uklonjeni mehanizmi imanja seksa sa devojkama (hot coffee), prodaja droge NPC-jevima, pranje automobila od prljavštine i td.
Širok spektar hladbog i vatrenog oružja, kao i broj vozila koje igrač može da odabere i modifikuje po želji u garažama rastrojenim u fiktivnoj američkoj državi San Andreas koja obuhvata južnu Kaliforniju i okolinu Los Anđelesa (Los Santos i Red County, severnu Kaliforniju i okolinu San Franciska (Flint County, Whetstone i San Fierro), kao i deo Nevade i okolinu Las Vegasa (Tierra Robada, Bone County i Las Venturras). Mapa je ogromna za 2004 godinu i pravo je čudo kako su uspeli da nabiju ovu igricu na jedan DVD disk. Storyline mi je iskreno malo bezveze, i podseća me na akcioni film Michael-a Bay-a gde tamnoputi protagonista koji je do skoro krao automobile i bio metiljavi gangster iz geta postao tajni agent koji je za par nedelja naučio da leti na sofistikovanim borbenim avionima, podmeće eksploziv u teretnom avionu i ubija desetine daleko obučenijih profesionalnih vojnika u vojnoj bazi bez ikakvih problema. Ali ok. Na kraju dana, uprkos mogobrojnim bagovima, i nedostacima, ova igra je best seller remek delo i revolucija koja je uvela inovacije u svetu igara. Izuzetno napredna igra za 2004. godinu.

GTA IV - Po meni najbolji, ali i kratak storyline. Pre neki dan sam ga prešao po prvi put. Fizika vožnje je impresivna i realistična, unapređena HD grafika, poboljšane i realistične animacije. Nema mnogo izbora vatrenog oružja, ali zato ima ogroman broj vozila koja ne mogu da se modifikuju. Mračna i depresivna atmosfera Liberti Sitija mi nešto ne daje da opet igram. Fiktivni protagonista je Srbin Niko(la) Belić koji je bio učesnik rata u Bosni, a kasnije emigrirao. Glava inspirisana snajperistom iz filma "Iza neprijateljskih linija" dok je početna odeća inspirisana likom Danile Bagrova iz ruskog filma "Brat". Iskreno, nisu mogli naći goreg glumca koji će pozajmiti glas glavnom protagonisti čiji je srpski gori od one naše (Dunjice, to sam ja Neda) glumice koja se odselila u Americi. Sve u svemu, jako dobar GTA, i konačno nešto novo što se tiče storyline. Bez srećnog kraja.

GTA V - Prešao sam ga jednom. Nemam neko mišljenje.

Back