Najbolji program za KOPIRANJE diskova...?

Piraterija ®:
Nije brate to Alcohol...
To je nesto drugo sto radi u "savezu" sa Alcoholom, BlindWrite-om, CloneCD_om i GameJackom. Trazi na netu i proveri. Ne radim mnogo na njemu...
Bas tako. A moze ovako: otvoris Clony XXL skeniras cd sa njim , on ti kaze sta ima na njemu, zatim iz njega otvoris Alkoholer kliknes na jedno dugmence i on ti pokazuje sta je Clony nasao na cd-u i onda direktno iz njega otvaras Alcohol 120, Blind, CloneCD ili Game Jack. :D

Ma nisam jos nista uradio samo u zadnjih 2-3 dana testiram sve moguce combinacije.Alkoholer ti sluzi samo da podesis profil i onda kad otvoris iz njega Al120, BW,CCD4 ili GJ i oni sljakaju vec podeseni. Isto tako CCD4 Profiler za Clone CD. A Clony XXL ti nalazi zastitu na cd-u i radi u savezu sa Alkoholerom i CCD4 Profilerom.Sve to bi trebalo da radi perfektno kako sam ja saznao na nekim stranim forumima, medjutim jos nista nisam uspeo jer postoji mnogo verzija kad uradim nesto javicu.

:(
Ljudi stvarno ne znam sta je sa ovim mojim programima.

Verujte,u poslednja 2 dana,skinuo sam sa interneta i CloneCD i Alcohol120% i BlindWrite i nisam uspeo da resim problem prebacivanja podataka sa VirtualDrive.

:!: Jednostavno,kad ubacim CD u VirtualDrive,umesto da pokazu stvarnu velicinu podataka,u mom slucaju 590MB,
Alcohol i BlindWrite pokazuju nekih 80MB.Pored toga,
kada ipak pokusam da snimim "sliku",Alcohol odustaje od procesa i izbacuje sledeci izvestaj:
:arrow:
>>Prepisivanje Diska: (E:\) DVD_fcs DVD-ROM_fcs7040(0:0)
>>Mod Citanja: RAW Mod , Ignorisati greske citanja (Nemoguce citati Pod-Kanale sa diska)
>>Info Izvora : Sesija: 1, Staza: 1, Duzina: 82.4 MB
>>DPM meri preciznost : Visoko / Maksimum
>>Sacekati za DPM analizu.
>>Data Position Measurement - Utroseno Vreme: 00:00:00
>>Nemoguce naci DPM info sa diska iz uredjaja!
:arrow: Potom izbacuje neke greske uz napomenu da je snimanje slike pogresno i da je prepisivanje diska ponisteno.[ Inace u programu sam za Tip Podataka uzeo Securom*NEW(4.x/5.x),a kao Metodu Rezanja RAW DAO ,mada i uz ostale opcije se nista ne menja ]

A BlindWriter cim pretisnem COPY,nilazi na gresku i izbacuje poruku: :?:
"Do you want delete partial image files?" i prekida snimanje "slike" i tako u nedogled.

Sto se tice CloneCD on odradi posao do kraja (ako
nisam potvrdio opciju da odustane od greske pri citanju ),ali naravno tako narezan disk je Audio formata i neupotrebljiv ,kao sto sam naveo u prethodnoj poruci ,iako sam vodio racuna da bas koristim opciju DATA DISK kao sto rece Piraterija ®.

:?: Ako je problem u VirtualDrive-u,da li bi pomoglo da nabavim neku stariju verziju od ove 7-ce ili neki drugi program kojim bih mogao citati VCD fajlove sa Harda.

:roll: Nadam se,iako sam bio "malo" preopsiran,da nisam dosadan sa ovim mojim problemom,pa ako neko na osnovu prethodno izlozenog,zna kako da resim problem neka javi.

Crni Gruja:
:(
Ljudi stvarno ne znam sta je sa ovim mojim programima.

Verujte,u poslednja 2 dana,skinuo sam sa interneta i CloneCD i Alcohol120% i BlindWrite i nisam uspeo da resim problem prebacivanja podataka sa VirtualDrive.

:!: Jednostavno,kad ubacim CD u VirtualDrive,umesto da pokazu stvarnu velicinu podataka,u mom slucaju 590MB,
Alcohol i BlindWrite pokazuju nekih 80MB.Pored toga,
kada ipak pokusam da snimim "sliku",Alcohol odustaje od procesa i izbacuje sledeci izvestaj:
>>Prepisivanje Diska: (E:\) DVD_fcs DVD-ROM_fcs7040(0:0)
>>Mod Citanja: RAW Mod , Ignorisati greske citanja (Nemoguce citati Pod-Kanale sa diska)
>>Info Izvora : Sesija: 1, Staza: 1, Duzina: 82.4 MB
>>DPM meri preciznost : Visoko / Maksimum
>>Sacekati za DPM analizu.
>>Data Position Measurement - Utroseno Vreme: 00:00:00
>>Nemoguce naci DPM info sa diska iz uredjaja!
:arrow: Potom izbacuje neke greske uz napomenu da je snimanje slike pogresno i da je prepisivanje diska ponisteno.[ Inace u programu sam za Tip Podataka uzeo Securom*NEW(4.x/5.x),a kao Metodu Rezanja RAW DAO ,mada i uz ostale opcije se nista ne menja ]

A BlindWriter cim pretisnem COPY,nilazi na gresku i izbacuje poruku: :?:
"Do you want delete partial image files?" i prekida snimanje "slike" i tako u nedogled.

Sto se tice CloneCD on odradi posao do kraja (ako
nisam potvrdio opciju da odustane od greske pri citanju ),ali naravno tako narezan disk je Audio formata i neupotrebljiv ,kao sto sam naveo u prethodnoj poruci ,iako sam vodio racuna da bas koristim opciju DATA DISK kao sto rece Piraterija ®.

:?: Ako je problem u VirtualDrive-u,da li bi pomoglo da nabavim neku stariju verziju od ove 7-ce ili neki drugi program kojim bih mogao citati VCD fajlove sa Harda.

:roll: Nadam se,iako sam bio "malo" preopsiran,da nisam dosadan sa ovim mojim problemom,pa ako neko na osnovu prethodno izlozenog,zna kako da resim problem neka javi.

Ne znam kako je to izvodljivo...
NEmoguce je da ti stavlja Audio format ako si izabrao Data...Imas bese CloneCD 4.3.1.9? Pa i ja koristim istu verziju i nemam tih problema. A jesi li registrovao program? Ako nisi...mozda je zbog registracije, mada sumnjam posto su ipak stavili Trial Perriod & Enable All Features.

Svarno ne znam sta da ti kazem...Nisam mnogo eXperimentisao sa VCD na CD. A jesi li probao da ubacis disk u Virtual Drive i onda da otvoris nero pa na opciji Copy CD da nadjes disk koji je ubacan pa tek onda da zapocnes rezanje?
Spremi ti jos nekoliko praznih Verbatim® diskova za svaki slucaj :D

Ma,sve sam programe registrovao i nije to u pitanju.
Mislim da je ipak problem u ovoj verziji VirtualDrive ( v7.1.1).

Sto se tice Nera,tek tu nema sanse da se bilo sta kopira sto je zasticeno.

Pokusavacu i dalje da resim problem( valjda ce mi 2 Verbatima CD-RW biti dovoljna),a ako nekome u medjuvremenu sine neka ideja, pa...pomoc uvek dobro dodje.

Imam slican problem,kopiram igru sa diska na hard i kad hocu da je narezem sa nerom on je nareze ali disk ne radi!!! te sheme sa VCD i image fajl sam takodje probao ali bezuspesno.Samo mi reci koji mi treba znaci program za kopiranje igara ili programa na hard ali da posle mogu da narezem na disk i da RADI , hvala unapred !!!

:x E,ovo je neverovatno!!!
Znate li sta mi se sad desilo:
Obrisem ti ja lepo Virtual Drive,pobacam u korpu svakakvo smece sa harda,reinstaliram Windows,
ponovo instaliram samo i iskljucivo Alcohol 120% i pokusam da kopiram Office2000 sa CD,koji se sada nalazi u fizickom CD-ROMu,cisto da proverim kako fukcionise.
I evo sta mije izbacio kao izvestaj:
>> Prepisivanje Diska: (D: ) SAMSUNG CD-ROM SC-140F(0:0)
>> Mod Citanja: RAW Mod , Brz preskok pogresnih sektora (Nemoguce citati Pod-Kanale sa diska)
>> Info Izvora : Sesija: 1, Staza: 1, Duzina: 506.6 MB / 057:38:11
>> DPM meri preciznost : Normalno / Maksimum
>> Sacekati za DPM analizu.
>> Data Position Measurement - Utroseno Vreme: 00:02:08
>> DPM info sa diska uspesno uzeto!
>> E:\Office2000.mds: Snimanje Slike pogresno!
>> Greska : Access is denied.

>> E:\Office2000.mds: Snimanje Slike pogresno!
>> Prepisivanje Diska anulirano!
Kako je ovo moguce? Da li sam dobro podesio opcije u
Alcoholu? Zbog cega je "Snimanje Slike pogresno". Ubacim drugi disk slicnih k-ka kao i Offis,situacija ista.
Stvarno vise nemam pojma sta da radim !!!

A ja stvarno ne znam sta da ti kazem... :roll:
Samo da vidim...Kada hoces da napravis Image file u Alcoholu, selektuj svoj CD-Rom i u donjem delu prozora (u alcoholu naravno) selektuj samo prve dve opcije ("preskoci greske citanja i brz prelas pogresnih blokova) a u sledec prozoru za izbor formata slike izaberi Media Descriptor Slika i zapocni pravljenje Image File-a. Evo sta ce da ti kaze :

17:14:51 Procesor : Intel(R) Celeron(R) CPU 1.70GHz (1703MHz)
17:14:51 Prepisivanje Diska: (V:) DVD_fcs VCD-CD-RW-DVD(3:0)
17:14:51 Mod Citanja: RAW Mod , Brz preskok pogresnih sektora
17:14:51 Info Izvora : Sesija: 1, Staza: 1, Duzina: 403.6 MB / 045:55:22
17:14:51 Rezanje Slike : C:\Documents and Settings\Pirat\My Documents\Alcohol 120%\GeneralsZH1.mdf
17:15:47 C:\Documents and Settings\Pirat\My Documents\Alcohol 120%\GeneralsZH1.mds: Snimanje Slike zavrseno!
17:15:47 Prepisivanje Diska zavrseno!

Da li si tako namestio opcije?

:idea: Ako sam te dobro razumeo,da bi obavio kopiranje CD-a na CD,moram prvo da kreiram "sliku" na hardu, pa tek onda opcijom Image Burner narezati na CD.
Ovo uspeva,mada je proces nesto sporiji. :!: Mislio sam da to moze direktno preko opcije Copy Wizard.
Hvala ti mnogo.

Piraterija ® kao gost:
Pa i ja imam Virtual Drive 7.11 ali kao sto sam naveo nisam eXperimentisao sa VCD na CD. Ajde narezacu veceras preko VCD-a WinXPSP1 (naravno sa zastitom) pa cu da javim rezultate.
p0z~ :roll:

:arrow: :?: Inace,sta je bilo sa kopiranjem sa Virtual Drive.Je li uspeo kod tebe ovaj proces ?

Pozdrav.

Upravo sam narezao "War of the King" koji je predhodno bio ubacen u VirtualDrive preko alcohola za 3min. A juce GENERALS ZERO:HOUR i oba diska fenomenalno rade. Znaci proces je uspeo :D

Ako kopiras direktop kao sto sam rekao (compy/paste) na hdd, disk ces narezati ali ako ima zastitu nece da radi. Zato samo napravis Image File, otvoris CloneCD, BlindWrite ili Alcohol120% i postavis sliku za rezanje. Na taj nacin disk koji ces narezati bice potpuno istikao onaj odakle si i napravio Image File i naravno CHUVA ZASTITU (koja ocigledno nije mnogo jaka...)
p0z~ :roll:

Sretna nam svima 4 strana...
drunk.gif

Trebao bi pokretac teme da dobije putovanje na mesec od krstarice kao pokretac teme sa najvishe strana u poslenjih...hm....

Back