Najbolji program za KOPIRANJE diskova...?

Ako sam dobro razumeo :

Zasticeni diskovi imaju zastitu zbog pirata ( :D ) koji kopiraju diskove neovlasceno...(sram ih bilo!)

Ti kada "narezavas" diskove preko Nera zastita se gubi...a disk nece da radi kako treba ili uopste nece da radi...

Zato postoje programi koji ljuste zastitu prilikom kopiranja diskova, narezu disk kako treba, ali i taj narezan disk ima istu zastitu kao i onaj koji si kopirao.

Zastitu najcesce imaju igrice (skoro svaka nova), Operativni Sistemi...pa znam da Windows ima a za ove druge nisam siguran jer ih nisam kopirao. Retko koji program ima zastitu. Od nekih poznatih mislim da imaju AutoCAD, ArchyCAD i takvi malo skuplji...ali me cudi to sto Adobe® Photoshop CS nema a originalna verzija je u decembru kostala blizu 600$.

Jasnije? p0z~ :roll:

Davno sam sa Nerom kopirao 4 diska enciklopedije Britanice, koji ne rade. Ne mogu sa njih da izvršim ni instalaciju. Zaključujem da su verovatno imali zaštitu. Kasnije sam, međutim uporedio sadržaj orginala i kopija i ustvrdio da se poklapaju potpuno, do u bajt. Da li je to uopšte moguće ili je u pitanju neka druga greška i da li postoji način da 'popravim' ove moje diskove kopije koje, eto, još nisam bacio.

Znas da Nero ne moze da ljusti zastitu takvih diskova. Preko Nera sam kopirao Worms3D koji radi, ali u prozoru. Rezoluzija je 800x600 i ne moze da se maksimizuje...
A zatim sa kopirao u Alcoholu i radi fenomenalno.

Mislim da je taj tvoj disk sada neupotreljbiv. Jos nisam uspeo da porpavim diskove rezane preko Nera i sumnjam da bilo koji program to moze.
Velicina diska je ista bilo da je sa protekcijom ili bez...
Ako ga prebacis na HDD i onda ga narezas sa Nerom bacaj ga. Ali...ako ga prebacis na HDD preko Image file-a i narezas ga nekim drugim programom onda ce raditi.

piraterija je PIRATERIJA, znaci tip postavlja jako cudna pitanja ako neko prati forume krstarice u smislu da su pomalo glupa a onda vamo kao nesto prica da zna ... itd .... nero kopira sve programe u smislu copy cd bez greske a te vase silne prepirke su besmislene totalno,znaci tipovi koji imaju mnogo vremena i para za gubljene... svaka vam cast ... ako malo vidite 2 tipa se pojavljuju mozda treci a tema ima 4 strane ....... shabani ........ shta god da odgovorite na ovo je sharanski ....

gost pirateriji:
nero kopira sve programe u smislu copy cd bez greske
Kao prvo,ovo je najveca glupost koju je neko u skorije vreme postovao na forumu.Greske se desavaju i postoji 1001 razlog za to.Npr-zada se Neru da kopira 60 diskova(naravno na 60 pisaca).Prvih 60 uradi kako treba,ali u sledecoj seriji vec ima po 1-2 skarta,a nekad ga ni nema.Druga stavka je sam Win.Posle nekog vremena i kolicine,desi se da pukne serija.Sto?Zato sto je Win pobenavio te blagom reinstalacijom sve nastavlja da tece svojim tokom.
Drugo,o tvome pravopisu i smislu possta necu ni da komentarishem.
Trece-Ovo je za tebe Inco=
1-Najveca glupost ovog foruma je to sto na njemu moze da postuje ko hoce,bez registracije itd.
2-Da bi bilo manje ovako glupih,kao gore navedenih postava,pored obavezne registracije clanova treba uvesti ban odredjenih javnih mail servera,kao sto su npr yahoo,hotmail,mailru itd.
Trece-A sta tebe boli **** dal na ovom forumu postuje 4 ili 4000000004 ljudi?
Cetvrto-A sta tebe boli **** dal mi imamo vremena i para?
Peto-A sta tebe boli **** dal smo mi shabani ili nismo?
Sesto-Smorio sam se...
;)

budući član:
Davno sam sa Nerom kopirao 4 diska enciklopedije Britanice, koji ne rade. Ne mogu sa njih da izvršim ni instalaciju. Zaključujem da su verovatno imali zaštitu. Kasnije sam, međutim uporedio sadržaj orginala i kopija i ustvrdio da se poklapaju potpuno, do u bajt. Da li je to uopšte moguće ili je u pitanju neka druga greška i da li postoji način da 'popravim' ove moje diskove kopije koje, eto, još nisam bacio.

Moguće je ako nisi koristio 'Copy entire Disc' i napravio sliku CD-a nego ga kopirao u folder na disku, dobio si CD identičnog sadržaja do u bit, ali je verovatno Disc label na kopiji različit od originala (kao što sam ja uradio sa Encarta enciklopedijom, 3 CD-a, pa kad pokrenem instalaciju i zatraži drugi CD program ga ne prepozna zbog labele tj. 'Disc name') ...

Хвала свима и живи били. Наравно не само због неке речи одговора мени већ зато што постоје типови као ја који ретко пошаљу неку поруку, али зато редовно читају и уче. Није битно да неко зна много већ да то што зна подели са другима, помогне и тако буде супер кул тип (па ово је интернет побогу). Ја из разних тема сазнајем много тога што бих желео да питам а коме се не свиђа не мора да чита.
Пуна подршка, само наставите, па макар вас била и само двојица (то се зове полемика).
П.С. И даље вас гледамо иако се не јављамо

Logitech:
gost pirateriji:
nero kopira sve programe u smislu copy cd bez greske
Kao prvo,ovo je najveca glupost koju je neko u skorije vreme postovao na forumu.Greske se desavaju i postoji 1001 razlog za to.Npr-zada se Neru da kopira 60 diskova(naravno na 60 pisaca).Prvih 60 uradi kako treba,ali u sledecoj seriji vec ima po 1-2 skarta,a nekad ga ni nema.Druga stavka je sam Win.Posle nekog vremena i kolicine,desi se da pukne serija.Sto?Zato sto je Win pobenavio te blagom reinstalacijom sve nastavlja da tece svojim tokom.
Drugo,o tvome pravopisu i smislu possta necu ni da komentarishem.
Trece-Ovo je za tebe Inco=
1-Najveca glupost ovog foruma je to sto na njemu moze da postuje ko hoce,bez registracije itd.
2-Da bi bilo manje ovako glupih,kao gore navedenih postava,pored obavezne registracije clanova treba uvesti ban odredjenih javnih mail servera,kao sto su npr yahoo,hotmail,mailru itd.
Trece-A sta tebe boli **** dal na ovom forumu postuje 4 ili 4000000004 ljudi?
Cetvrto-A sta tebe boli **** dal mi imamo vremena i para?
Peto-A sta tebe boli **** dal smo mi shabani ili nismo?
Sesto-Smorio sam se...
;)

Ovo sam stavio pod "RESPECT ALL!"
p0z~ :roll:

Logitech:
Zaboravih da pitam.Jel neko koristio diskove veceg kapaciteta od 700MB?Danas sam video neke pitajbogakojafirma diskove od 100 minuta(tj tacnije 98
Ako jeste kako su se pokazali?

Koristio sam No Name od 800MB ako na te mislis...
Pa i nisu nesto...znam samo da rezas (ASUS 52x24x52) nece da reze na 52x nego na 40x. A kvalitet diska NO NAME je "NO COMMENT" (unegativnom smislu)

p0z~
:roll:

Hm...No name....Nekad su no name bili dobri...Doduse,svaki disk bez oznake je zvan no name...Ja sam imao jednu seriju(100 kom)no name diskova koj su u stvari Princovi diskovi...(prepoznavali su se po nekim crticama sa unutrasnje strane diska,oko centra)Elem,od tih 100 cd NI JEDAN mi nije pukao pri snimanju,i evo posle skoro 3 godine SVI i dalje rade bez ikakve frke.A sto se tice tih od 100 min,uzO sam danas jedan pa cu da vidim.Ortac kaze da je snimao na njima,i za sada su ok.Doduse vreme ce pokazati svoje. ;)

Iz mog iskustva, jedini program koji mi je 100% iskopirao sve diskove koje sam mu poturio je Blind Write 5. Znači ne tvrdim da neki drugi nisu dobri, ali kad je neki disk dobro zaštićen (odnosno bolje nego ovi nezaštićeni), jedino sam sa njim uspeo da izvučem funkcionalnu kopiju. Ostale ne rade...

To su moja iskustva. Inače, sve ostalo režem sa Nerom 5.5.8.2, jer za sada radi OK.

Hoću da koristim World Atlas Encartu i za to je potrebno da mi disk bude u kompu. Da bih to izbegao (tj. da radim u programu a da mi CD uređaj bude prazan) napravim image file sa recimo Alcohol-om. To još uvek nije dovoljno, recite mi šta dalje...
P.S. Molim sve likove kao što je Logitech da se ne podsmevaju ovom mom neznanju već da mi pomognu, ako može.

Mada imas i programe tipa Virtual Drive koji su veoma prosti za koriscenje.Posto kao sto kazes da se svi podsmevaju preporucujem ti da takva pitanja postavljas na forumima gde ima ljudi koji ce ti odgovoriti.Nekada je ovde bilo puno dobrih ljudi koji su bili spremni da ti pomogmnu.A sada samo inco pomaze najvise a nekada je to bio Sizif sa kojim se ko zna sta desilo!

Back