Najbolji ex-yu igrac po vasem misljenju ?

Nekada: Beara, Vukas, Bobek, Šekularac, Dr. Jerković, Džajić....
U novije doba Juge eksplozija talenta: Pixi, Slišković, Šuker, Boban, Bokšić, Savićević, Mijatović, Prosinečki, Jarni....
U post jugoslavensko doba: Vidić, Stanković, Ivanović, Kolarov, Modrić, Mandžukić, Olić, Srna, Jovetić, Vučinić, Pandev, Džeko....

Po tipu igru meni najdraži Peđa Mijatović. Faca.

Nekada: Beara, Vukas, Bobek, Šekularac, Dr. Jerković, Džajić....
U novije doba Juge eksplozija talenta: Pixi, Slišković, Šuker, Boban, Bokšić, Savićević, Mijatović, Prosinečki, Jarni....
U post jugoslavensko doba: Vidić, Stanković, Ivanović, Kolarov, Modrić, Mandžukić, Olić, Srna, Jovetić, Vučinić, Pandev, Džeko....

Po tipu igru meni najdraži Peđa Mijatović. Faca.

Jugovica si zaboravio.......
Uglavnom vidimo da smo nekada imali kvalitetne srednjake i pogotovo navalu,danas imamo dobre odbrambene (koji su uvek skripeli u jugi).....ipak od ovih iz post-jugoslavije Vidic i Ivanovic su legende,fali im reprezentativnog stiva,pogotovo ovom prvom....Dzeko je takodje solidan igrac dostojan proslosti......ostali ne bas.....Stankovic bez obzira na sve u mojim ocima (Srbin sam i zvezdas) nikad nije ostavio utisak velikana.....

Od ovih danasnjih sa legendama bivse juge se mogu mjeriti Vucinic, Jovetic, Dzeko, Ivanovic, Vidic,...Modric je veliki igrac ali nema te genijalnosti maste kao asovi nekada to poseduju Jovetic i Vucinic mozda taj nivou dostignu Ljajic Djuricic ili Kovacic... ovi odbrambeni su tu jer su to verovatno najbolji odbrambeni koje je juga ikad napravila...mozda eventualno na ovu listu jos moze Srna jer je stvaro fenomenalan bek pomeni bolji do Jarnija i Mihajlovica(mada je Mihajlovicev slobodnjak vredio vise nego pola tima)...Tu bih jos dodo Ramba Petkovica kao velikana jer se proslavio posle rata...u vreme stare juge je bio klinac...

Poslednja izmena:
Znam za pricu matorih kako smo u staroj jugi uvek imali dobrih golmana...mada kad pogledam snimke reprezentacije pa i nisam nesto siguran moze biti ali sigurno je Handanovic u njihovom rangu...Po talentu je Mustafa mogo biti...ali da je babi sto je dedi...Sto se tice ovih asova iz doba Dzajica Sekularca Bobeka...mnogi kazu da je Milos Milutinovic bio mozda i bolji...ali ja nebih o njima jer ih nisam gledo...

Poslednja izmena:
Znam za pricu matorih kako smo u staroj jugi uvek imali dobrih golmana...mada kad pogledam snimke reprezentacije pa i nisam nesto siguran moze biti ali sigurno je Handanovic u njihovom rangu...Po talentu je Mustafa mogo biti...ali da je babi sto je dedi...Sto se tice ovih asova iz doba Dzajica Sekularca Bobeka...mnogi kazu da je Milos Milutinovic bio mozda i bolji...ali ja nebih o njima jer ih nisam gledo...

Begovic je statisticki najbolji golman Engleske Premijer Lige.
Postoji zainteresovanost velikih klubova (Arsenal, United i Chelsea), ja se nadam da ce otici negdje.

Danas bi se dala sastavit vrhunska Ex-Yu reprezentacija. Hrvatska je od aprila ove godine 4. reprezentacija svijeta na FIFINOJ listi, a imamo propuh na nekoliko mjesta u momčadi. Lijevi bek, stoper,... da je to popunit sa srpskom obranom (koja se u ZG nije pokazala jer je ispred imala loš vezni red) te Džekom i još ponekim za širinu klupe., teško bi bilo tko izašao s tom reprezentacijom na kraj.

--------------------------Dzeko
Vucinic------------------------------------------Jovetic
-----------------Modric----------Pjanic
---------------------------Matic
Kolarov-------Nastasic--------Ivanovic-----Srna

----------------Handanovic/Begovic

Klupa: Corluka, Basta, Subotic, Spahic, Ljajic, Djuricic, Kovacic, Tadic, Rakitic, Pandev, Mandzukic, Olic, Lazar Markovic

To bi ovako izgledalo po meni...

Kada se kaže ex-YU mislim na igrače koji su igrali za bivšu Jugoslaviju a ne na igrače koji su nakon raspada Jugoslavije igrali za Srbiju (i Crnu Goru) i Hrvatsku. Ne znam šta takva zabava znači. Što onda ne bismo pravili reprezentaciju Srbije i Nemačke, pa da zamišljamo kako bi se uklopili Mateus i Mijatović i da l je Kralj bio bolji od Olivera Kana.

Ovo je ex-YU reprezentacija po mom izboru, sastavljena od igrača koje sam gledao. Bilo bi mi glupo da ubacujem Bobeka i Rajka Mitića, koje nisam video ni na filmu. Igrače koji su se afirmisali posle raspada Jugoslavije (1990) nisam uzeo u obzir (mada sam bio u dilemi za Jarnog), a to je znači cela čileanska generacija plus Savićević.

-------------------------Dragan Pantelić

------------Dragan Holcer-------------Ivan Buljan

-Haris Škoro-------------Velimir Zajec------------Nenad Stojković

-Safet Sušić-------Blaž Slišković-------------Pižon------------Piksi

-------------------------------Dule Savić

Kao što vidite, formacija 2-3-4-1 :mrgreen: Evo i rezerve: Nikola Jovanović, Vladislav Bogićević, Darko Pančev, Vahid Halilhodžić, golman: Enver Marić.

Zapazićete da nema Džajića. To je zato što posle ranih 70-ih Džajić više nije bio naročit igrač. Ne pamtim nijednu njegovu dobru utakmicu. Realno to je reprezentacija Jugoslavije od 1974-1990.

Najbolji jugoslovenski igrač tog perioda je Dragan Stojković Piksi. On je prvi koji je imao i tehničke i fizičke i mentalne osobine da bude veliki.

Poslednja izmena:
Najbolji igraci svih vremena su Edhem Sljivo i Ivica Surjak.

images

sljivo,%20edhem%201982.jpg

Edhem Šljivo jeste bio dobar. Ali je bio tip igrača koji usporava igru, naročito što je igrao u generaciji kada je takvih tehnički dobrih (i boljih od njega) bilo dosta. Trebao je neko ko će malo i da trči i tu je Šljivo visio. Haris Škoro je u tom pogledu bio apsolutno u prednosti.

Što se tiče Šurjaka, meni lično se dopadao, ali je smešno reći da je bio najbolji bilo kad i bilo gde. Bio je brz i agresivan, imao centaršut i dobar šut. Tehniku baratanja loptom, međutim, nije imao. Nisu ga voleli naričito navijači Zvezde, verovatno jer je došao na Džajićevo mesto u reprezentaciji, a nije bio kalibar Džajića.

Bilo je i drugih odličnih krila, boljih nego Šurjak, na primer Semir Tuce, ali su kratko bili u vrhunskoj formi i kada su dobili priliku u reprezentaciji nisu bognazšta pokazali. Pada mi na pamet i Božo Bakota, on je bio desno krilo. Pa i Šestić je bio bolji od Šurjaka, mada je on bio kontroverzan igrač, ali i Šurjak je.

Ne znam da li ste primetili, ali u ovoj objavi ima četiri fudbalera na slovo Š. Jednom je u reprezentaciji bilo šest igrača na Š (moguće da su bila baš ova četvorica među njima) i, pošto su pukli, Minimaks je to nazvao "Š-reprezentacijom". :mrgreen:

Back