@LJubo,
š'o te nema ?
Kad dođeš imaš moj post 774 na stranici 31 ove teme pa vidi šta ćeš.
Tu sam, kolega. Tu sam, ali sam odlucio da se privremeno iskljucim iz price sa tobom jer je nas dalji dijalog uzaludna rabota i bespotrebno trosenje vremena.
Najpre, na razlicitim smo kolosecima, a skretnice nigde. Ja pokusavam da se drzim istorije kao nauke, ti ne izlazis iz stroja bosnjackih boraca za dokazivanje necega sto meni nije potrebno.
Drugo, zamenjujes teze, izvrces moje zakljucke da bi "uspesno" izveo svoj zakljucak i potvrdio svoju tezu.
Evo kako... u izvodima i bez veznih tekstova...
Ja napisem:
Bosnjačka intelektualnu elita 1993. godine donela je deklaraciju o vraćanju imena Bošnjak za sve one koji se osećaju pripadnicima bošnjačkog kulturnog kruga.
Odredjujući značenje reči Bošnjak, definiše se i bošnjačka nacija sa elementima koji su, uostalom opšteprihvaćeni u svim definicijama nacije:
– bosanski jezik,
– bošnjačka i bosanska kultura,
– poreklo od stanovnistva srednjovekovne Bosne, koji su se nazivali Bošnjanima.
... kako se 1993. još uvijek radilo o samim počecima standardizacije jezika, a jezik je jedan od elemenata koji odredjuje naciju, ta nacija je šta drugo do
nacija u formiranju.
Ti pises:
I ovo je tebi dokaz da smo mi
nacija u formiranju ?
Onda mi reci ko je mogao i imao hrabrosti u zadnjih stotinjak godina (za vrijeme Kraljevine SHS i SFRJ) da pravi standardizaciju bosanskog jezika ?
Imaju li bosanski Srbi standardizovan jezik ?
Znači,
oni se još nisu počeli ni oformljavati ?
Nakon stogodišnjeg satiranja Bošnjaka i svega što povlači to ime za sobom
ti krećeš od 1993. godine (lukavo, nema šta) da bi dokazao da je standardizacijom jezika nastala i nacija Bošnjaka.
Da ti pojasnim malo jer vidim da si zalutao kao guska u magli.
Nacija, kao pojam, je izmišljena 1900. godine. Dakle, već su postojale države, narodi, teritorije, politička stremljenja određenih naroda, vjerske podjele, JEZIK, običaji, kultura, pa čak i narodne nošnje, folklor, muzika... da ne nabrajam više, a uvođenjem pojma "nacija" je uokvirivana etnička skupina koja posjeduje većinu nabrojanog u jedan kolektivitet koji dijeli iste vrijednosti.
Prema tome,
tvoja tvrdnja da je standardizacijom jezika počelo oformljavanje Bošnjačke nacije je toliko smiješna i nebulozna da mogu o tebi razmišljati u dva pravca.
Jedan je da si zlonamjeran a drugi da si neinfornisan.
Nema ovo veze sa nekakvim ulaskom u ad hominem kao što to ti želiš prikazati laskajući sebi tako.
Kao ličnost me ne interesuješ ali postovima koje ovdje postavljaš podvrgnut si mojoj analizi namjere koju imaš prema meni kao sugovorniku i mom narodu o kojem je trenutno riječ.
Eto tako, kolega. Ja, dakle, napisem "nacija u formiranju", ti najpre prihvatis i ponovis tu formulaciju, da bi dogurao do formulacije da je moja
tvrdnja da je standardizacijom jezika počelo oformljavanje Bošnjačke nacije je toliko smiješna i nebulozna.
I, ja se iz tako lose igre povlacim.