Ne znam značenje sintagme "new-age Bošnjak". Koji je jezik u pitanju – žargon ili bosanski.
Ne čudi me to više od tebe.
Gledajući temu "Neke tehnike dobre polemike" i tvoje pitanje "Daj mi link na post gde ovo piše! " dolazim do zaključka da si se "malo" pogubio. Prvo, ti si premjestio taj moj post sa ove teme a onda me pitaš za link na taj post

. Drugo, umjesto da odgovoriš na taj moj post u kojem navodim vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi ti ga premještaš u drugi temu kao nekakav urnek za polemiku

.
Nakon toga, u istoj toj temi javlja se forumaš "menjam.se" (osjetio se prozvan jer je on i postavio onu sliku i tekst: PONOVIĆE SE) i dodatno vrijeđa: "Израз "попишам се на жртве сребреничког геноцида" (ко год да га је рекао, ја то нисам видео) није увреда, јер "сребренички геноцид" не постоји, па тако не постоје и његове жртве."
Izgleda da je i to za tebe tehnika polemike pa ni to ne kažnjavaš nego zaključavaš temu.
To inače najbolje radiš...katanac i gotovo.
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=15195087#post15195087
Prema tome, ne mogu da ocenim da li može da ima značenje uvrede na nacionalnoj osnovi.
Naravno da ne možeš
No, pošto sam odustao od bilo kakvog dijaloga sa tobom u polemičkom smislu, ubuduće sve moje postove koji se odnose na ono što si ti napisao, shvati kao savet, opomenu ili upozorenje moderatora.
Ako si odustao zašto nastavljaš odgovarati na moj post kao što slijedi ?
Dakle, kod Dubravka Lovrenovića si istrgao iz konteksta da bi podupro svoju tezu o Bosanskoj crkvi i o njenoj ulozi u krunisanju Tvrtka I Kotromanića.
Na osnovu tvog zaključka o krunisanju Tvrtka I Kotromanića, čitalac može da shvati da Lovrenović govori o Bosanskoj crkvi i njenoj ulozi u krunisanju, potom o mestu krunisanja, čime opovrgavaš srpske istoričare da je krunisan u Mileševi i potvrdjuješ da je on i sahranjen tamo gde je krunisan.
A Lovrenović u ovom delu intervjua govori o grbu s ljiljanima, datum krunisanja uzima kao datum prve upotrebe grba s ljiljanima, a u daljem izlaganju objašnjava pojavu i raširenost upotrebe ljiljana kao heraldičkog simbola u srednjovoekovnoj Evropi, zaključivši da je ljiljan kao heraldički znak primarno simbolizuje politički suverenitet.
Potom tvrdi da ima dovoljno osnova da grb s ljiljanima, kao istorijski grb srednjovekovne Bosne mogu da prihvate i Srbi i Hrvati i Bošnjaci. (Bošnjacima je, doduše, odnedavno postao njihov simbol.)
I da, čiji je igrač Dubravko Lovrenović?
Prvo. U ovom postu se ne obraćam tebi kao učesnik u raspravi, već te upozoravam da ne falsifikuješ tvrdnje i činjenice drugih autora izvlačenjem delova teksta iz konteksta i njihovog stavljanja u kontekst sa drugačijim značenjem.
Da znaš šta znači povreda autorskih prava ne bi ovo pisao.
Ukoliko se autorski tekst prenosi u cjelini ili samo pojedini dijelovi bez mijenjanja izvornog teksta onda su autorska prava u potpunosti ispoštovana.
Zaključci koje neko izvodi iz citiranih dijelova ne sačinjavaju integralni dio cjelokupnog ili djelimično citiranog teksta i kao takvi se ne odnose na suštinu i poruku citiranog.
Pravilnik Foruma Krstarice zabranjuje: narušavanje autorskih prava, posredno ili neposredno.
Prouči malo šta znači narušavanje autorskih prava a onda mi objasni na koji način sam ja to posredno ili neposredno narušio Lovrenovićeva autorska prava koja nisu ni njegova nego pripadaju magazinu BH DANI.
Daj, nauči neke osnovne stvari pa mi onda argumentovano dođi da pričaš.
Drugo. Ako već pokušavaš da kvalifikuješ nekoga, a pogotovo priznatog naučnog radnika, onda nemoj to da činiš kao u gornjoj rečenici, da je "nečiji igrač". Možeš da osporiš njegove tvrdnje ili da ga dikvalifikuješ kao naučnog radnika, ali isključivo činjenicama.
Treće. Tvoji komentari su odavno poprimili kvalifikacije koje Pravilnik Foruma Krstarice zabranjuje:
– višestruko postavljanje poruka/komentara iste ili semantički slične sadržine,
– skretanje sa teme diskusije,
– podsticanje svađe,
– pisanje iritirajućim stilom.
Na kraju: nema potrebe da mi odgovaraš na ovaj post, jer je reč o javnom upozorenju moderatora, osim pojašnjenja značenja sintagme "new-age Bošnjak".
Da si se ti držao Pravilnika ne bismo mi Bošnjaci bili vrijeđani na ovom forumu na nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj osnovi.
Ne samo mi nego i Hrvati, Albanci, Bošnjaci Sandžaka..itd.
Da ti dokažem ovo ?
Da otvorim temu gdje ću ti postirati sve uvrede na naš račun na koje ti kao moderator nisi reagovao ?
Ako ti dokažem hoćeš li se ostaviti moderatorskog posla a ako ne dokažem onda ću ja napustiti trajno ovaj forum.
Pošteno ?