Na pogrešnoj strani istorije

GI41TNBWEAAyT37.jpg
 
Не познајеш тему.

Седамдесете су биле врло тешке године за Британију. Уцене и штрајкови разних синдиката, пре свега рудара, су доводиле до сталних несташица струје, индустријског колапса, тродневне радне недеље. Тачер циљано и промишљено демонтира синдикате, ограничава права на штрајк, и осамдесете постају године привредног и културног бума и великог повратка Британије. Левица и остале штеточине је због тога и данас мрзе.

"А што на то вели Америка", "измежар" и сл су само глупости у твојој глави.
Ово за левичаре заиста морам да се сложим. Него, јел она оно беше изјавила, како незна шта је то народ?
 
Pogledajte prilog 1517909

Bivša britanska premijerka Margaret Tačer je na izložbi u Londonu predstavljena kao "savremeni negativac",
poput vođe nacističke Nemačke Adolfa Hitlera i lidera Al Kaide Osame bin Ladena.

Tačer je, na izložbi u Muzeju Viktorije i Alberta (V&A), tako navedena u postavci nepopularnih javnih ličnosti koje su tokom godinama prikazivane u tradicionalnim lutkarskim predstavama.Izložba koja predstavlja Tačer kao negativca naišla je na kritike britanskih konzervativaca, a Konor Berns, konzervativni poslanik i bivši ministar, rekao je da je ovaj potez "simptomatičan za gluposti koje opstaju u našim institucijama" i uputio uvrede na račun osobe koja je sastavila natpis.

Bivši konzervativni lider, Ian Dankan Smit, nazvao je izložbu "nepomišljenom" jer, kako tvrdi, konzervativci su često predmet mržnje, a upućuju im se i pretnje smrću.
link

Tacerka ih dovela u red (setite se samo kako je zaustavila divljanje navijaca po fudbalskim stadionima) a oni je danas stavljaju u kontekst negativca
Zašto su postavili Margaret Thatcher pored Hitlera i Bin Ladena?
Zato što su mislili da će ona "čeličnom rukom" pokrenuti izložbu!
 

Back
Top