Шапић: Кућа цвећа да постане музеј српске историје, а Тито да се врати у Кумровец

Da li podržavate ovu inicijativu?


  • Ukupno glasova
    71

Smorisha

Buduća legenda
Moderator
Poruka
40.717

Шапић: Кућа цвећа да постане музеј српске историје, а Тито да се врати у Кумровец​

Шапић је рекао да у том музеју треба да почивају људи који су нас, како је навео, заиста бранили - Степа Степановић, Живојин Мишић, Радомир Путник и остали
677z381_677z381_sapic.jpg

(Фото А. Васиљевић)
Председник Привременог органа града Београда Александар Шапић најавио је да ће покренути иницијативу да Кућа цвећа, односно Музеј историје Југославије, постане музеј српске историје, а да се Јосип Броз Тито који почива у њој врати у Кумровец.

Шапић је рекао да у том музеју треба да почивају људи који су нас, како је навео, заиста бранили - Степа Степановић, Живојин Мишић, Радомир Путник и остали.

"То су људи којима се Европа дивила и који су је бранили у Првом светском рату од Немаца који би сада да нас прогласе геноцидним", рекао је Шапић.
Он је додао и да му када помене Драгољуба Михајловића који је, како је рекао, један од наших најодликованијих официра који је бранио Србију у Балканским ратовима и у Првом светском рату од Аустроугара, а у Другом светском рату против нациста, "скачу на главу Титови Југословени".
"Бранио нас је и од онога од ког смо направили мит, од Јосипа Броза, који је био аустроугарски каплар и као такав пуцао по нама", рекао је Шапић и указао да су Срби успели да после Другог светског рата Михаиловића прогласе издајником и да не знају где му је гроб, јер су му комунисти "расули кости", док Броза чувају на

Шапић је навео да Броз ту почива и дан данас без обзира на сво зло које је нанео српском народу, и како је истакао, "убијајући га у Првом светском рату, а онда преко 35 година, затираћи му семе на сваки могући начин, национално, политички, социолошки и културолошки".

Он је рекао и да се поставља питање да ли ће се у Кући цвећа одати пошта српским херојима тиме што ће се направити музеј српске историје или ће тамо бити остављен Јосип Броз Тито, који је, како је рекао "велики зликовац новије српске историје".

Link ka vesti https://www.politika.rs/scc/clanak/...a-Tito-da-se-vrati-u-Kumrovec#google_vignette
 
I ja mislim. Kuća Cveća kao dosta zarađuje od turizma da bi neko zaista uradio tako nešto.
Ali opet nije loše videti ovakve izjave.
U stvarnosti,ulaznice u kuću smeća naplaćuju se tek od pre koju godinu.Verovatno je prihod skroman i pokriva samo neznatan deo troškova.
 
Izdajnici bojkotuju izbore pa treba trigerovati partizane.
Nije ovo naivna izjava. Dosta tih starijih što glasaju za SNS su zapravo pokonici Josipa Broza.

Sam čin uklanjanja groba iz državnog muzeja i ima nekog smisla jer klanjanje jednom diktatoru u demokratskoj državi je kontroverzno samo po sebi.
 
Nije ovo naivna izjava. Dosta tih starijih što glasaju za SNS su zapravo pokonici Josipa Broza.

Sam čin uklanjanja groba iz državnog muzeja i ima nekog smisla jer klanjanje jednom diktatoru u demokratskoj državi je kontroverzno samo po sebi.
Nemoj da te iznenadi sad neka lista partizana na lokalnim izborima, taman da SNS ne dobije 80% nego 60% pa da ne bode oči.
 
Sapic da postane doktor nauka bez Megatrenda i Nobelovac pa da Tita premestamo u Kumrovec, posteno.

Пре ћр Жика Обретковић на Месец да слети. Немој бре правити шегу с' овијем народом!
 
Covjek trazi da se Srbija odrekne ikone otpora Nacistima. Budala

Молим те не вређај нам Привременог Органа вођу. Он није уопште никаква будала, он је наш Гангула!
 
Trigeruje novi nivo sukoba pred izbore:

Partizani vs Četnici

Dosadilo patriote vs izdajnici.

Доста је бре било те југоностагије у моме селу! Има да научи гусле да свира и то је то.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Back
Top