Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Нити сам те вређао нити се икоме жалио због ичег.
Onda razunem.
Nadlezni te vidi kao njegovog pita pa te koristi i stiti bez da ti trazis...
Ali vredjso jesi.

Једноставније је да се држиш цивилизованог и уљудног начина разговора него да одређујеши наређујеш ко сме или не сме да учествује у њему.
Ti pominjes pro....liv ne ja
I ti vredjas ne ja.
Tebi je civilizovano samo kada ti snes da vredjas?

Видимо да Божја реч није у складу с твојим тврдњама, већ им се противи.
Ne mozes da tumacis tu rec kako ti se svidja
Vec ds vidis sta zaj tekst stvarno znaci.

Bog kaze vec postojecrm Htistu: ja te danas rodih danas si moj sin.
I ti to tumscis kao da se radja stvsrno ?

I ignorises sve druge informavije jer ti ruse oricu.
Pavle jasno laze da Isus nena pocetak a ni oca ni majke.
Ali tebi se to ne svidja.

Pa ne moze da se neko rodi koji vec postoji kada mu to kazes.
To radjanje znaci prihvatanje.
Kada se u nasem jeziku kaze da si rodio sina ti to bukvalno shvatas?

Ti jednistavno izvrces iz inata.
To je neozbiljno.
Ovo ovde nije takmicenje.

.

Разумем ја одлично проблематику, него ти одбијаш да прихватиш очигледно и бираш да тражиш стихове које можеш да извучеш из контекста и тумачиш како ти воља, да би заобишао очигледно, а то је да је Исус Син одувек.
Pa to bas ti radis.
Nasuprot tebi ja sqm argumentovao i dokazao to sto tvrdim.

Није Исус постао обавезан да буде послушан Оцу јер је тако одлучио - он је био послушан целог живота, до смрти и чак и у смрти. И ево стиха који оповргава твоје накарадно тумачење да је постао Син после одлуке да постане послушан Оцу:

Јеврејима 5:8

Дакле, у тренутку пострадања је већ био Син, а после пострадања научи се (и делом) послушању, а не обрнуто.

Sta si ovde hteo da kazes ni sam ne znas.
Niti ha tvrdim tako.

Niti sam ja nigde tvrdio da je Isus postao poslusan posle stradanja.
A kao pre bio neposlusan ili?😄

Pa ti si totalno neupoznat sa tim stvsrima.

Isus je ponizio sam sebe i sam je odlucio da bude poslusan.

Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

I uvek je bio poslusan.
Nemoj da mi nameces ono sto nisam nigde kazao.
Ako imas nesto da pitas na temi moze.
A ovako rrkla kazala i ogovaranja podmetanja nikoga ne zanimaju.

Не, позивам се на Свето Писмо, логику, доктрину цркве и речи Светих Отаца. Не припадам нигде у хришћанству јер нисам хришћанин.
Sam si rekso gde pripadas.
Cimse pozivas na doktrinu crkve i otaca.
To ti je kao da kazes ja ne volim Tita a u dvim sobana njegiva slika. 😄
A kazes pozivas se i ba lohiku?
Pokusaj da diskutujes ne da se svadjas.
Tema ne nosi naslov pocnite da se svadjate.

Sam si rekso gde pripadas.
Cimse pozivas na doktrinu crkve i otaca.
Нисам рекао да се позивам на доктрину цркве и Отаца, већ на Свето Писмо, логику, доктрину цркве и речи Светих Отаца. Нећу ваљда на еп о Гилгамешу, кинеске хронике или Куран.

To ti je kao da kazes ja ne volim Tita a u dvim sobana njegiva slika. 😄
Нико не говори ни о каквој љубави. Али кад си већ започео с таквим поређењем - о изгледу Тита бих се примарно информисао његовим фотографијама, и за тако нешто није неопходно бити комуниста или титоиста.

A kazes pozivas se i ba lohiku?
Подсетник:
те тактике испразног понављања остави за своје истомишљенике који се тиме баве у виду заната; добијем пролив кад видим то пренемагање и трошење речи и времена: хммм, значи кажеш тако и тако, а не овако и онако, је ли? Иритантно и непотребно. Нико озбиљан тако не пише и не говори.

Pokusaj da diskutujes ne da se svadjas.
Tema ne nosi naslov pocnite da se svadjate.
Ни са ким се не свађам. Погледај своје објаве кад већ хоћеш о свађи.

U cemu je tu problem?
Moras da kazes sta hoces da kazes.
Никаквих проблема нема. Наведени цитати показују да је Исус одувек Син Божји, Јединорођен пре самог времена, тј. показују да је логички немогуће да се сматра створеним.

Kako se ne pozivas kads citiras i jedne i druge.
Не припадам ни једнима ни другима, како си ти покушао да представиш.

Onda razunem.
Nadlezni te vidi kao njegovog pita pa te koristi i stiti bez da ti trazis...
Молим?

Ali vredjso jesi.
Ti pominjes pro....liv ne ja
I ti vredjas ne ja.
Tebi je civilizovano samo kada ti snes da vredjas?
Ево моје објаве, појасни чиме сам те вређао и извинићу ти се:
Прво, никакве аргументе нико не даје Сведоцима.

Друго, ја сам једна особа, нисам више људи; не кажемо него кажем.

Треће, те тактике испразног понављања остави за своје истомишљенике који се тиме баве у виду заната; добијем пролив кад видим то пренемагање и трошење речи и времена: хммм, значи кажеш тако и тако, а не овако и онако, је ли? Иритантно и непотребно. Нико озбиљан тако не пише и не говори.

Четврто, немаш права да оцениш и одредиш да је нешто погрешно ако је установљено под вођством Светог Духа.

Пето, то адопционистичко тумачење игнорише податак да је Бог на свет послао и свету дао Сина свог Јединородног, који је рођен пре све твари. Адопционизам је одавно демантован и као такав проглашен за јерес, библијски неистинито учење. Тиме су се многи бавили детаљно и нема потребе да се више обнавља та стара заблуда, јер се ништа ново не доноси, само се понавља старо. Пресипање из шупљег у празно.
То што добијем пролив није никаква увреда. Надам се да ниси на то мислио иначе могу једино да ти се смејем у лице.

Ne mozes da tumacis tu rec kako ti se svidja
Vec ds vidis sta zaj tekst stvarno znaci.
Коју то реч?

Bog kaze vec postojecrm Htistu: ja te danas rodih danas si moj sin.
Такође то каже у моменту кад је Христ већ сматран Његовим Сином, као што сам показао. Не разумем шта није јасно.

I ti to tumscis kao da se radja stvsrno ?
Не. Стављаш ми своје речи у уста. Ја тај стих нисам тумачио као рађање Исуса, нити сам то рекао. :huh:

I ignorises sve druge informavije jer ti ruse oricu.
Напротив, узимам у обзир све друге стихове који су комплементарни тумачењу које сам изнео.

Pavle jasno laze da Isus nena pocetak a ni oca ni majke.
Ali tebi se to ne svidja.
Неистина. Нити сам то довео у питање, нити сам уопште и коментарисао. Још један твој покушај да ми ставиш своје речи у уста.

Pa ne moze da se neko rodi koji vec postoji kada mu to kazes.
Како показах изнад, рођен је од Оца пре самог времена. Наравно да то не значи да га је Отац носио 9 месеци у материци нити да га је дословно избацио из тела кроз родни канал са све пупчаном врпцом. Само значи то што пише - да је Јединородни Син Бога који га је изродио пре самог времена и света.

To radjanje znaci prihvatanje.
Kada se u nasem jeziku kaze da si rodio sina ti to bukvalno shvatas?
Да, кад жена роди, то схватам буквално; кад мушкарац (из)роди, то схватам буквално као направио дете жени и родило му се дете - постао отац; а ти изгледа појам ,,родио" схваташ као усвојио или прихватио, а без икаквих основа. Мислим да је јасно које је тумачење исправно.

Ti jednistavno izvrces iz inata.
To je neozbiljno.
Ovo ovde nije takmicenje.
Није такмичење и не видим откуд потреба да се то наглашава. Коментар о инату бих могао и ја теби да једноставно упутим и тако бисмо могли у круг до миле воље, без сврхе и резултата.

Pa to bas ti radis.
Nasuprot tebi ja sqm argumentovao i dokazao to sto tvrdim.
И ја сам твоје тврдње подвргнуо критици и аргументовано показао да су неосноване и нетачне.

Sta si ovde hteo da kazes ni sam ne znas.
Niti ha tvrdim tako.

Niti sam ja nigde tvrdio da je Isus postao poslusan posle stradanja.
A kao pre bio neposlusan ili?😄
Тврдио си да је постао послушан Оцу тек пошто је наводно постао Син:
Ocigledno ui Bibliji imamo trenutak kada je Isus postao Bozji sin a da pre toga to nije bio.[/u]
I od tada kao sin, postao je obavezan da bude poslusan i odlucio je to sam i pristao da bude poslusan Ocu
Што имплицира да пре тога није био послушан.

Pa ti si totalno neupoznat sa tim stvsrima.

Isus je ponizio sam sebe i sam je odlucio da bude poslusan.

Filibljanima 2,7Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovjek.
Filibljanima 2,8Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

I uvek je bio poslusan.
Nemoj da mi nameces ono sto nisam nigde kazao.
Ako imas nesto da pitas na temi moze.
A ovako rrkla kazala i ogovaranja podmetanja nikoga ne zanimaju.
И увек је био Син. Стих који си извукао из контекста целог 2. Псалма не односи се на Исусово синство, већ власт коју је примио од Оца:
1. Зашто се буне народи и племена помишљају залудне ствари?
2. Устају цареви земаљски, и кнезови се скупљају на Господа и на помазаника Његовог.
3. "Раскинимо свезе њихове и збацимо са себе јарам њихов."
4. Онај, што живи на небесима, смеје се, Господ им се подсмева.
5. Па им говори у гневу свом и јарошћу својом збуњује их:
6. "Ја сам помазао цара свог на Сиону, на светој гори својој."
7. Казаћу наредбу Господњу; Он рече мени: "Ти си син мој, ја те сад родих.
8. Ишти у мене, и даћу ти народе у наследство, и крајеве земаљске теби у државу.
9. Ударићеш их гвозденом палицом; разбићеш их као лончарски суд."
10. Сад, цареви, оразумите се; научите се судије земаљске!
11. Служите Господу са страхом, и радујте се с трепетом.
12. Поштујте сина, да се не разгневи, и ви не изгинете на путу свом; јер ће се гнев Његов брзо разгорети. Благо свима који се у Њ уздају!
Контекст је да се Бог подсмева земаљским владарима који узалуд опонирају Господу, говорећи да треба збацити његову власт, упркос чињеници да га је сам Бог помазао и дао му у наследство власт над земаљским народима и државама да гвозденом палицом разбије све који му се противе. Ово је такође комплементарно античкој традицији према којој су се цареви сматрали Божјим синовима, помазани лично од стране Бога да владају.

Дакле, 7. стих овог псалма који ти тумачиш као да Бог тобоже усваја Христа, заправо говори о помазању Сина за вечну владавину и о потврди његових права које му даје Отац.

Као и друга књига Самуилова:
8. Овако дакле реци Давиду слузи мом: Овако вели Господ над војскама: Ја те узех од тора, од оваца, да будеш вођ народу мом, Израиљу:
9. И бејах с тобом куда си год ходио, и истребих све непријатеље твоје испред тебе, и стекох ти име велико, као што је име великих људи који су на земљи.
10. И одредићу место народу свом Израиљу, и посадићу га, те ће наставати у свом месту, и неће се више претресати, нити ће их више мучити неправедници као пре,
11. И од оног дана кад поставих судије над народом својим Израиљем; и смирићу те од свих непријатеља твојих. Јоште ти јавља Господ да ће ти Господ начинити кућу.
12. Кад се наврше дани твоји, и починеш код отаца својих, подигнућу семе твоје након тебе, које ће изаћи из утробе твоје, и утврдићу царство његово.
13. Он ће сазидати дом имену мом, и утврдићу престо царства његовог довека.
14. Ја ћу му бити Отац, и он ће ми бити син: ако учини шта зло, караћу га прутом људским и ударцима синова човечијих.
15. Али милост моја неће се уклонити од њега као што сам је уклонио од Саула, ког уклоних испред тебе.
16. Него ће тврд бити дом твој и царство твоје довека пред тобом, и престо ће твој стајати довека.

Као и посланица Светог апостола Павла Јеврејима:
1. Бог који је некада много пута и различитим начином говорио очевима преко пророка, говори и нама у последак дана ових преко сина,
2. Ког постави наследника свему, кроз ког и свет створи.

3. Који будући сјајност славе и обличје бића Његовог, и носећи све у речи силе своје, учинивши собом очишћење греха наших, седе с десне стране престола величине на висини,
4. И толико бољи поста од анђела колико преславније име од њихова доби.
5. Јер коме од анђела рече кад: Син мој ти си, ја те данас родих? И опет: Ја ћу Му бити Отац, и Он ће ми бити Син.
6. И опет уводећи Првороднога у свет говори: и да Му се поклоне сви анђели Божији.
7. Тако и анђелима говори: Који чини анђеле своје духове, и слуге своје пламен огњени.
8. А сину: Престо је Твој, Боже, ва век века; палица је правде палица царства Твог.
9. Омилела Ти је правда, и омрзао си на безакоње: тога ради помаза Те, Боже, Бог Твој уљем радости већма од другова Твојих.
10. И опет: Ти си, Господе, у почетку основао земљу, и небеса су дела руку Твојих:
11. Она ће проћи, а Ти остајеш: и сва ће остарети као хаљина,
12. И савићеш их као хаљину, и измениће се: а Ти си Онај исти, и Твојих година неће нестати.
13. А коме од анђела рече кад: Седи мени с десне стране док положим непријатеље Твоје подножје ногама Твојим?
14. Нису ли сви службени духови који су послани на службу онима који ће наследити спасење?
Ако је створио свет кроз Сина, немогуће је да није био Син још пре самог почетка времена и стварања.

Сви ови стихови недвосмислено и јасно говоре о помазању и вечној владавини Сина, а не посињењу Исуса.

Ljudi, ni sam Bog ne može da vas isprati vaše lične prepiske.

No imam ja jedno oštro pitanje koje se neće svima baš svideti. Pa nije se ni meni baš svidelo, al ajde. Nije mi se svidelo ni kad sam saznao da Isus Hrist nije čovek iz naroda, nego čovek iz kraljevske dinastije. Neki će reći da je to čak i satansko pitanje. Ali naleteh na internetu na slične debate pa reko da vidim šta kažu stručnjaci.

1. Koliko je ljudi Bog poubijao u Bibliji?

Ja sam na internetu našao razne brojeve. Ubistva se odnose i na razaranja. Potop. Sodoma i Gomora. Nisam pročitao celu bibliju, ali postoje koliko vidim slučajevi gde je Bog direktno razarao, valjda Sodoma i Gomora, a ima navodno i slučajeve gde su drugi po božijim instrukcijama ubijali ili razarali.

2. Zašto je Bog potopio svet? Zašto je Bog uništio Sodomu i Gomoru?

No imam ja jedno oštro pitanje koje se neće svima baš svideti. Pa nije se ni meni baš svidelo, al ajde. Nije mi se svidelo ni kad sam saznao da Isus Hrist nije čovek iz naroda, nego čovek iz kraljevske dinastije. Neki će reći da je to čak i satansko pitanje. Ali naleteh na internetu na slične debate pa reko da vidim šta kažu stručnjaci.

Ja sam na internetu našao razne brojeve. Ubistva se odnose i na razaranja. Potop. Sodoma i Gomora. Nisam pročitao celu bibliju, ali postoje koliko vidim slučajevi gde je Bog direktno razarao, valjda Sodoma i Gomora, a ima navodno i slučajeve gde su drugi po božijim instrukcijama ubijali ili razarali.

Odgovarano mnigo puta..
I opet ce.
Oko kraljevsje dinastije.
Pteko Jisifa.
Ali ne preko Marije.
Preko maroje je krvno povezan sa Davidom.
Isusov ocuh Josif je imao carsku lozu koja je poticala od cara Davida.
Po toj carskoj lozi je neko mogao da bude Car u Izrailju.
Ali loza je bila prokleta.
Ali posto je Isus pravnin nasleenik a me krvni.
Jedino je on mogao da bude car.
Sra je carsko poreklo?
Samo titula.
Isusovo poreklo ina i neznabosce u sebi.
Kao ba primer Rava k ...urva iz Jerihona pa sve do Adama.
On je jedan od nas.
Csrska titula mu je potrebna jer preuzima carstvo mesto Adama koje je sotona prevarom oteo adamu.

To Isusovo rodoslovlje preko Josifa je Zapisao apostol Matej sa ciljem da nam takodje pokaze da Isus PRAVNO ima pravo na Carski presto Davidov i pravo na Titutlu cara.

Apostol Luka nam daje Isusovo KRVNO rodoslovlje preko Marije koje takodje prolazi preko Davida ali ne nosi Carsku lozu.

DA OBJASNIM:

U Judaizmu kod jevreja nema ocuh ili usvoijiti i slicno.

Kada neko prihvati neko dete za svoje, onda mu se to u Judaizmu racuna kao da je njegovo dete i on pravi Otac a ovaj njegov rodjeni sin.

STOGA TO DETE TAJ SIN, IMA SVA PRAVA KOJA MU PRIPADAJU PREKO OCA.

Mi bismo rekli preko ocuha.

Tako Isus ims potpuno pravo na Davidov carski presto i titulu cara, koja ide sve do Cara Davida preko Josifa, Isusovog Ocuha to jest Oca.

Medjutim da bi ta veza i krvno bila pokrivena, Isus je krvno povezan sa carem Davidom preko Marijine linije.

Tako je Isus PRAVNO Car preko Josifa a krvno povezan sa Davidom preko Marije.

I naravno celim covecanstvom.

STA JE U OVOME INTERESANTNO???

Interesantno je to da iako carska loza ide preko Josifa, niko vise preko te loze KRVNO; nebi mogao Da bude car...

JER JE BOG PROKLEO TU LOZU ZBOG GREHA CARA (HONIJE) DA VISE NIKO NE BUDE BLAGOSLIVENI CAR PO KRVI IZ TE LOZE IAKO JE ONA CASRKA.

Jer 22:24 Kako sam ja živ, veli Gospod, da bi Honija sin Joakima cara Judinog bio prsten pečatni na desnoj ruci mojoj, i odande ću te otrgnuti.

Jer 22:25 I daću te u ruke onima koji traže dušu tvoju, i u ruke onima
kojih se bojiš, u ruke Navuhodonosoru caru vavilonskom i u ruke
Haldejcima.
Jer 22:26 I baciću tebe i mater tvoju koja te je rodila u zemlju tudju, gde se niste rodili, i onde ćete pomreti.
Jer 22:27 A u zemlju u koju ćete želeti da se vratite, nećete se vratiti u nju.

Jer 22:28 Je li taj čovek Honija ništav idol izlomljen? Je li sud u
kome nema miline? Zašto biše isterani, on i seme njegovo, i bačeni u
zemlju, koje ne poznaju?
Jer 22:29 O zemljo, zemljo, zemljo! Čuj reč Gospodnju.
Jer 22:30
Ovako veli Gospod: Zapišite da će taj čovek biti bez dece i da neće
biti srećan do svog veka; i niko neće biti srećan od semena njegovog,
koji bi sedeo na prestolu Davidovom i još vladao Judom.

Zar nije na ovaj nacin, savrseno tako i sacuvan presto Isusu!!!!!!!!!!!!!!!!

Isus preko te loze ipak ima pravo na presto jer, je PRAVNI SIN JOSIFOV ali ga ne kaci prokletstvo Cara HONIJE, jer je Isus KRVNO, POVEZAN SA CAREM DAVIDOM PREKO MARIJINE LINIJE, NE PREKO JOSIFOVE!!!!!!!

Tako
je Isus pravno car, izbegnuto je prokletstvo zbog kojeg nebi imao pravo i blagoslov na presto zbog Josifove krvne linije preko prokletog cara Honije, a ipak je Isus krvno povezan sa Davidom preko druge linije, koju je nosila Marija!!!!!

ZAR OVO NIJE VELICANSTVENO...

Danas bismo rekli, bajpas.

A o ubijanju drugom prilikom.

1. Odgovor je nula. Iako ljudi stradaju, to ne čini Bog nego je posljedica čovjekovog praizbora.
2. Potop i uništenje Sodome i Gomore nijesu djela Božija, ali su se dogodili po Božjem dopuštenju (zbog pretjeranog grijeha/iskvarenosti).

1. Odgovor je nula. Iako ljudi stradaju, to ne čini Bog nego je posljedica čovjekovog praizbora.
2. Potop i uništenje Sodome i Gomore nijesu djela Božija, ali su se dogodili po Božjem dopuštenju (zbog pretjeranog grijeha/iskvarenosti).
Е, сад га малко и ти претера. Уопште није непознаница да је старозаветни Бог убијао непослушне. Мислим да нема потребе да вадимо сад и цитате тачне. То опет не значи да је то лоше, неоправдано или неправедно. Наши критеријуми и Божји критеријуми су као небо и земља.

Е, сад га малко и ти претера. Уопште није непознаница да је старозаветни Бог убијао непослушне. Мислим да нема потребе да вадимо сад и цитате тачне. То опет не значи да је то лоше, неоправдано или неправедно. Наши критеријуми и Божји критеријуми су као небо и земља.
Piše tako ali se tumači "po dopuštenju". Takodje, treba razdvojiti jevrejsku istoriju, odnosno njihove hroničare od "Božije riječi".

Postoje za sve granice.
Bog daje svakom coveku, vlasti, narodu, itd, itd, odredjeno vreme milosti, sansu.
Ako neko prerano dostigne vrh milosti, onda Bog sudi.

Da Bog nije unistio predpotopni sbet dabas ne bi smo mi bili.

Kako je to Bog unistenjem prvog sveta omogucio da smo mi svi sada ovde i pisemo i time je dao mnogima drugu sansu sve do danas?

Unistenjem prvog sveta je omoguceno nama danas da smo ovde.

Prvobitni uslovi na zemlji bili takvi da su omugocavali ljudima i zivotinjama da budu veliki i zive dugo.

Tadasnji ljudi su ziveli izmedju 700 i 1069 godina.

Takvi ljudi koji su krenuli na zlom putu su mogli da napreduju u zlu 1000 godina.

Zamislite zlog coveka koji je star 600 godina a pred sobom ima jos 400 i koji je usavrsio svaku vrstu prevare i zla.
Oni bi doveli do preranog unistenja sveta.

1.Mo 6:5 I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihovog svagda samo zle,

Svaka njihova misao je bila kako uciniti zlo.
Dostigli su vrhunac svakog zla i samounistenja koje mi ne mozeno ni da predpostavimo.

Svaki covek je bio zivo zlo osim Noje sa porodicom.

To je kao covek zlocinac, kada ga ne bi kaznjavali i zatvrali zamislite da moze jos da zivi 1000 god, kakav bi bio taj covek.

I koliko njih odsluze 20, 30 pa i vise godine zatvora i sutra ga puste a prekosutra vec ubio nekoga ili silovao.

Sta uciniti sa takvim covekom?

Drzava ga opet sklanja jer da to ne cini ne bi dugo trajalo kada bi svako od nas bio ugrozen jer bi takvi napredovali i bilo bih sve vise.

Tako je Bog ucinio jedinu mogucu stvar; uklonio je taj prvobitni svet u kome je svako postao prvoklasni zlocinac.

BOG JE DAO JOS JEDNU SANSU OVOME SVETU.
Oni koji se ne slazu sa grehom i ne vole ovaj svet greha i zla, imaju jos jednu sansu da to pokazu i da dobiju zivot na novoj zemlji u prvobitnim uslovima.

Posle potopa ljudski vek se smanjuje na oko 80 god.

Sa time je umanjena brzina sirenja zla.

Svet ide u tom pravcu ali mnogo usporenije sada.

Tako da ce mnogi kroz vekove dobiti sansu da se vrate Bogu i nece biti ugrozeni ili brzo iskvareni od kvarnih.
Mada ce svet na kraju dostici ponovo kulminaciju zla kroz digitalnu tehniku iako ne zivi dugo, i tada ce biti unisten zauvek...

POSTOJAO JE JOS JEDAN PROBLEM KOJI JE BOG RESIO.
Rim 6:23 Jer je plata za greh smrt.

Kao sto Drzavni zakoni da bi zadovoljili pravdu kazu, plata za ubistvo je zatvor ili elektricna stolica ili inekcija itd:

Tako i Bozji zakon kaze da je plata za greh smrt.
Problem je u tome sto smo svi sagresili.
I zasluzili smo pred Bogom pravno, smrt.
Bog ima sva prava da nas jednostano unisti i da ostane pravedan.
Kao sto drzaba ima pravo da zatvori ubicu godinana ili da ga kazni smtcu a da ostane pravno ispravna

Tako je svako od nas zasluzio smrt pred Bogom.

I pravdu zakona mogli smo da zadovoljimo samo smrcu.

VECNOM SMRCU.
Kao sto ubica ili prekrsioc drzavnog zakona nema sta vise da ponudi osim svoj zivot i plati pravdu zakona, tako ni mi nismo imali nista drugo osim zivot i onda ga nebi imali vise.

To je razlog zasto Isus uzima nasu ulogu i svojom smrcu placa nasu krivucu i spasava nas od vecne smrti.

SADA JE VREME GDE SVAKO IMA PRILIKU DA DOBIJE DAR VECNOGA ZIVOTA KOJI CE MU BOG DATI PRILIKOM ISUSOVOG 2 DOLASKA.

Ili vaskrsenjm ili preobrazenjem onih koji zivi budu docekali Isusa.

Joh 3:13 I niko se ne pope na nebo osim koji sidje s neba, Sin čovečiji koji je na nebu.
Joh 3:14 I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba (Isus) Sin čovečiji da se podigne. (Na krst)
Joh 3:15 Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni:
Joh 3:16 Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni.
Joh 3:17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.

Ako zelis da znas ko je Isus onda citaj iz Biblije.
Isus je prvenstveno Bosji Sin - duhovno bice
a u 1 veku je prenesen u telo coveka da bi preneo Bozju rec ljudima.
Dakle on nije nikada bio obican covek a kao covek je bio savrsen.

Bog ne ubija nego unistava zlo jer zlo nema pravo da postoji.
Bog je ljubav pravedan mudar i dobar.
Iz ljubavi prema covecanstvu unistavla zlo i zle.

Bog je unistio tadasnji zao svet potopom a spasio je pravednike Noja i njegovu porodicu.
Ostali se nisu odazvali pozivu Noja za spasenje.
Takodje valjda znas za Sodomu i Gomoru cega su oni simbol
nemorala nastranosti nasilja
zato ih je unistio
a spasio je pravednog Lota.

Ako zelis da znas ko je Isus onda citaj iz Biblije.
Isus je prvenstveno Bosji Sin - duhovno bice
a u 1 veku je prenesen u telo coveka da bi preneo Bozju rec ljudima.
Dakle on nije nikada bio obican covek a kao covek je bio savrsen.

Bog ne ubija nego unistava zlo jer zlo nema pravo da postoji.
Bog je ljubav pravedan mudar i dobar.
Iz ljubavi prema covecanstvu unistavla zlo i zle.

Bog je unistio tadasnji zao svet potopom a spasio je pravednike Noja i njegovu porodicu.
Ostali se nisu odazvali pozivu Noja za spasenje.
Takodje valjda znas za Sodomu i Gomoru cega su oni simbol
nemorala nastranosti nasilja
zato ih je unistio
a spasio je pravednog Lota.
Da, zato ce Bog iz ljubavi
da unisti lazne svedoke
u ognjenom jezeru.

Ima da se peku
ko prasad na ražnju. :rotf: :rotf: :rotf:

Нисам рачунао, зашто питаш ? Не можемо никада знати тачан број, да ти одмах кажем.
Да ли си читао причу о Содоми и Гомори ?

Е, сад га малко и ти претера. Уопште није непознаница да је старозаветни Бог убијао непослушне. Мислим да нема потребе да вадимо сад и цитате тачне.
Мислиш конкретно на шта ?
То опет не значи да је то лоше, неоправдано или неправедно. Наши критеријуми и Божји критеријуми су као небо и земља.
Апсолутно се слажем. Стари Завет представља и организовану бригу за сиромашне, изједначавање права жена са мушкарцима и слично.

Да, због непослушности, као што је и она. Како нисам у праву?
Kаква непослушност, било јој је речено да се не окреће. Исто као што је Лот могао да се окрене па да настрада. У потпуно су истој ситуацији.
Могло је више људи да се спасе из градова Содоме и Гоморе али нису веровали Лоту. Сећаш се како иде прича ?

Kаква непослушност, било јој је речено да се не окреће. Исто као што је Лот могао да се окрене па да настрада.
И окренула се иако јој је било речено да се не окреће. Шта је то ако није непослушност?

И окренула се иако јој је било речено да се не окреће. Шта је то ако није непослушност?
Замисли да кажу човеку да не притисне ороз док је пиштољ уперен у њега. И он притисне. Страда због непослушности ?
Што се Лот није окренуо ? Изабрао је да се не окрене. А могао је. Ко је крив Лотовој жени што се окренула ? Бог ? Не бих рекао.

Замисли да кажу човеку да не притисне ороз док је пиштољ уперен у њега. И он притисне. Страда због непослушности ?
Што се Лот није окренуо ? Изабрао је да се не окрене. А могао је. Ко је крив Лотовој жени што се окренула ? Бог ? Не бих рекао.
Ма о чему ти?

Је ли јој речено да се не осврће? Јесте.
Је ли се осврнула? Јесте.

Није ли то савршен пример непослушности? Лот је изабрао да се не окрене и тиме је показао своју послушност. Не видим шта је нејасно.

Није ли то савршен пример непослушности? Лот је изабрао да се не окрене и тиме је показао своју послушност. Не видим шта је нејасно.
Покушај да прочиташ поново две моје последње поруке. Хвала.

Заобиђи ме с тим методама. Нисам неписмен па да покушавам. И не захваљуј се кад то не мислиш искрено.
Не знам зашто ступаш у дискусију ако наступаш на овај начин.
Више пута сам ти објашњавао једно те исто, па из разлога да не би у круг вртео једно те исто још једном, упутио сам те на претходне поруке. Ако ти то доживљваш на лош начин, то је већ нешто друго.
Очигледно да ти није најјасније зашто се нисам сложио са тобом, што сам ти и образложио.

Back