Na ovoj temi mozete postavljati pitanja iz Biblije...

Glasnice objasni ovo:
31.I poslace andjele svoje s velikim glasom trubnim i sabrace izabrane svoje od cetiri vetra od kraja do kraja nebesa.
Sta ovo znaci do kraja nebesa?
Nema ljudi u svemiru :D

Zanimljivo pitanje.

Vukov prevod je stariji prevod i za nove generacije malo teze razumljiv.

Za tako mlade kao ti.

Nemacki prevod je moderniji:

Mt 24:31 Dann wird er die Engel mit mächtigem Posaunenschall aussenden, um seine Auserwählten aus allen Himmelsrichtungen und von allen Enden der Welt zusammen zu bringen.

Sabrace svoje izbrane iz svih nebskih pravaca. Istok zapad jug itd.

I sa svih krajeva sveta.

Neco kad je isus spominjao mac odnosilo je se na ovo: nisam došao da izmirim istinu i laž, mudrost i glupost, dobro i zlo, pravdu i nasilje, skotstvo i čovečnost, nevinost i razvrat, Boga i mamona; nego sam doneo mač da rasečem i odvojim jedno od drugoga, da se ne mešaju.

- - - - - - - - - -

Glasnice objasni mi ovo:
Matej 15:22-28

I, gle, žena Hananejka iz onih krajeva iziđe i povika: Smiluj se na mene, Gospode, sine Davidov! Kćer moju zlo muči demon! A on joj ne odgovori ni reči. I pristupiše učenici njegovi i moljahu ga: Otpusti je, jer viče za nama!

A on odgovori i reče: Nisam poslan do samo izgubljenim ovcama doma Izrailjeva.

A ona dođe, pade pred njega i reče: Gospode, pomozi mi!

A on odgovori i reče: Nije pravo uzeti hleb od dece i baciti ga psima.

A ona reče: Da, Gospode; ali i psi jedu od mrva što padaju s trpeze njihovih gospodara.

Tada Isus odgovori i reče joj: O ženo, velika je vera tvoja; neka ti bude kako hoćeš. I ozdravi kći njena od časa toga.

Kako to da je isus umro za grehe celog sveta,a pise da je dosao izgubljenim ovcama izraela?

Котрадикторан је. А као јеврејин мрзео је не јевреје.

Rom 3:29 Ili je samo jevrejski Bog, a ne i neznabožački? Da, i neznabožački.
Jer je tako rekao lik koji se sam prozvao apostolom na osnovu sopstvenih halucinacija Hrista, i cija je zivotna misija bila upravo da uvali svoju teologiju neznaboscima.
Ma hajde.

1.Kor 2:14 A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

Ko nema duhovne oci da vidi, kako ce da vidi?
On se jednostavno cudi i sve mu se to cini ludost.
Ovaj imbecilan argument moze da se primeni na apsolutno svako mitolosko bice ikad izmisljeno.

Poslednja izmena:
Glasnice I objasni ovo:
29.I odmah ce se po nevolji tih dana sunce pomraciti,i mesec svoju svetlost izgubiti,i zvezde s neba pasti i sile nebeske pokrenuti se.
Dali ce sve zvezde s neba pasti? i gde ce pasti posto ljudi zvezdama zovu i planete itd jel to znaci da ce druge planete mozda pasti na zemlju?
I zasto sunce se u bibliji ne zove zvezdom?

U bibliji pod zvezde se podrazumevaju i planete a i komete, meteora.

Negde u 18 veku je na primer bilo neobjasnjivo veliko padanje zvezda to jest ,meteora, trajalo je jako dugo i to su bile kise zvezda, to jest kometa, ljudi su pomislili da je kraj sveta.
Za ljudsko oko je to kao padanje zvezda.

. Pomračenje Sunca. Na dan 19. maja 1780. godine duboka tama je prekrila severoistočni deo severnoameričkog kontinenta i zadržala se sve do sledećeg jutra. Mnogi ljudi su poverovali da je došao dan Božjeg poslednjeg suda. Posle mračnog dana, Mesec je izašao crven kao krv. Ovi fenomeni se mogu povezati s nebeskim znacima koji treba da prate zemljotres, najavljen u Otkrivenju: "I Sunce posta crno kao vreća od kostreti, i Mesec posta kao krv." (Otkrivenje 6,12; Smith 441-445) c. Padanje zvezda. Osim znakova koji su upravi opisani, Jovan zapaža da "zvezde nebeske padoše na zemlju, kao što smokva odbacuje pupke svoje kad je veliki vetar zaljulja" (Otkrivenje 6,13). Ovako nesto dogodilo sese 13. novembra 1833. godine. Te noći preko neba je preletalo najmanje 6o hiljada meteorita na sat. Od Kanade do Meksika, od Atlantika do Pacifika, cela Severna Amerika je gledala neobičan prizor. Mnogi su se pitali kakvo je značenje ovog događaja (PFPF 4,289-300; Smith 439-448).

Ili kada delic komete ili meteorita sagoreva u atmosferi, kazemo eno pada zvezda.

To se podrazumeva pod tim.

Bice verovatno jos tekcudnih neobjasnjivih slicnih fenomena.

Poslednja izmena:
Скапирао је да бити апостол јако лепо јер је добио гориво да храни свој его.
Plus besplatna hrana i voda, krov nad glavom, i kes. I to samo on. Onih pravih 12 apostola nisu tako operisali, ili bar o tome nemamo informacije.
Putujes, prodajes maglu i parazitiras na racun lakovernih. Deluje kao fin posao za ono doba.

Poslednja izmena:

Prelepo je bilo,to se vidi iz njegovih poslanica i dela apostolskih a vrhunac svi zemaljskih blagadati je bilo stradanje za Hrista.
Više bi hranio svoj ego da je ostao farisej i ganjao hrišćane kao što je činio u početku.

А што су хришћани прогањали и убијали друго то нема везе.

Mat 10:34 Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač.
Mat 10:35 Jer sam došao da rastavim čoveka od oca njegovog i kćer od matere njene i snahu od svekrve njene:
Mat 10:36 I neprijatelji čoveku postaće domašnji njegovi.

Исус Христ је зао, опасан и луд!

Svako ko prihvati Isusa Hrista kao svoga ličnog Spasitelja doći će na udar sotonskih sila. On će pokrenuti ljude da proganjaju vernog čoveka...

(pokidaće se najčvrće veze na zemlji upravo zato što su ljudi robovi greha a samim tim i robovi Sotone. I zato takvima neće biti ništa sveto, pa čak ni sopstvena deca, roditelji)

"Kako bi se, onda, jevanđelje moglo nazvati porukom mira? Kada je Isaija prorekao rođenje Mesije, dao mu je titulu Kneza mira. Anđeli su, objavljujući pastirima da se rodio Hristos, pevali iznad vitlejemske ravnice: »Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja!« (Luka 2,14) Prividna suprotnost postoji između ove dve proročke izjave i Hristovih reči: »Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač!« (Matej 10,34) Međutim, pravilno shvaćene, one su u savršenom skladu. Jevanđelje je poruka mira. Hrišćanstvo je sistem koji, prihvaćen i primenjen, širi mir, sklad i sreću po celoj Zemlji. Hristova religija sjediniće bliskim bratskim vezama sve one koji prihvate njena učenja. Isusova misija težila je da pomiri ljude s Bogom, ali i jedne s drugima. Međutim, svet kao celina nalazi se u vlasti sotone, Hristovog najogorčenijeg neprijatelja. Jevanđelje objavljuje ljudima načela života koja se potpuno razlikuju od njihovih navika i želja, pa zbog toga buntovno ustaju protiv njih. Oni mrze neporočnost koja otkriva i osuđuje njihove grehe, i zato progone i uništavaju one koji im objavljuju njegove pravedne i svete zahteve. Upravo u tom smislu – pošto uzvišene istine koje ono donosi pokreću mržnju i sukobe – jevanđelje je nazvano mačem."

Pročitajte više...

...

Bilo bi dobro i za Crkvu i za svet kada bi načela, koja su pokretala te nepokolebljive duše, bila obnovljena u srcu onih koji tvrde da pripadaju Božjem narodu. Zapažena je zabrinjavajuća ravnodušnost prema naukama koje predstavljaju stubove hrišćanske vere. Sve više širi se mišljenje da one i nemaju neku životnu važnost. Ovo izopačeno gledište jača ruke sotonskim slugama, tako da lažne teorije i kobne zablude, koje su verni iz prošlih vekova, dovodeći u opasnost i svoj sam život, pokušavali da suzbiju i razobliče, danas blagonaklono gledaju hiljade onih koji se smatraju Hristovim sledbenicima.

Prvi hrišćani bili su zaista poseban narod. Njihovo besprekorno vladanje i nepokolebljiva vera predstavljali su stalni ukor koji je narušavao spokojstvo grešnika. Iako malobrojni, bez bogatstva, položaja ili počasnih zvanja, bili su strah i trepet za prestupnike svuda gde su ljudi upoznali njihov karakter i njihovu doktrinu. Upravo zbog toga su ih bezakonici mrzeli, isto kao što je bezbožni Kajin mrzeo Avelja. Iz istog razloga iz koga je Kajin ubio Avelja, ubijali su pripadnike Božjeg naroda oni koji su pokušavali da se oslobode ograničenja koja im je Sveti Duh postavljao. Iz istog razloga Jevreji su odbacili i razapeli Spasitelja, jer je neporočnošću i svetošću svoga karaktera predstavljao stalan ukor njihovoj sebičnosti i pokvarenosti. Od Hristovog vremena pa sve do danas, Njegovi verni učenici pokretali su mržnju i protivljenje onih koji su voleli i sledili puteve greha.

Kako bi se, onda, jevanđelje moglo nazvati porukom mira? Kada je Isaija prorekao rođenje Mesije, dao mu je titulu Kneza mira. Anđeli su, objavljujući pastirima da se rodio Hristos, pevali iznad vitlejemske ravnice: »Slava na visini Bogu, i na zemlji mir, među ljudima dobra volja!« (Luka 2,14) Prividna suprotnost postoji između ove dve proročke izjave i Hristovih reči: »Ne mislite da sam ja došao da donesem mir na zemlju; nisam došao da donesem mir nego mač!« (Matej 10,34) Međutim, pravilno shvaćene, one su u savršenom skladu. Jevanđelje je poruka mira. Hrišćanstvo je sistem koji, prihvaćen i primenjen, širi mir, sklad i sreću po celoj Zemlji. Hristova religija sjediniće bliskim bratskim vezama sve one koji prihvate njena učenja. Isusova misija težila je da pomiri ljude s Bogom, ali i jedne s drugima. Međutim, svet kao celina nalazi se u vlasti sotone, Hristovog najogorčenijeg neprijatelja. Jevanđelje objavljuje ljudima načela života koja se potpuno razlikuju od njihovih navika i želja, pa zbog toga buntovno ustaju protiv njih. Oni mrze neporočnost koja otkriva i osuđuje njihove grehe, i zato progone i uništavaju one koji im objavljuju njegove pravedne i svete zahteve. Upravo u tom smislu – pošto uzvišene istine koje ono donosi pokreću mržnju i sukobe – jevanđelje je nazvano mačem.

Tajanstveno Proviđenje koje dozvoljava da pravednici trpe progonstvo vođeno rukom bezakonika bilo je uzrok velike nedoumice mnogih koji su slabi u veri. Neki su spremni da odbace svoje poverenje u Boga zato što dozvoljava da zli ljudi napreduju, dok najbolji i najneporočniji moraju da trpe nevolje i muke koje im nanosi njihova okrutna sila. Kako, pitaju se oni, može Neko tako pravedan i milostiv, koji raspolaže tako neizmernom moći, da trpi takvu nepravdu i nasilje? Ovo je pitanje s kojim mi nemamo nikakvog posla! Bog nam je dao dovoljno dokaza o svojoj ljubavi i mi ne smemo sumnjati u Njegovu dobrotu zato što nismo u stanju da shvatimo delovanje Njegovog Proviđenja. Spasitelj je rekao svojim učenicima, predviđajući sumnje koje će tištati njihove duše u dane nevolja i mraka: »Opominjite se reči koju vam ja rekoh: nije sluga veći od gospodara svojega. Ako mene izgnaše i vas će izgnati; ako moju reč održaše i vašu će održati!« (Jovan 15,20) Isus je za nas pretrpeo više nego što će ikoji od njegovih sledbenika morati da pretrpi od surovosti pokvarenih ljudi. Oni koji su pozvani da pretrpe muke i mučeništvo idu stopama Božjeg dragog Sina.

»Ne docni Gospod s obećanjem!« (2. Petrova 3,9) On ne zaboravlja niti zanemaruje svoju decu, ali bezakonicima dozvoljava da pokažu svoju pravu prirodu, tako da nijedan među onima, koji žele da poslušaju Njegovu volju, ne stekne pogrešno mišljenje o njima. I opet, pravedni se nalaze u peći nevolje; da bi i sami bili očišćeni, da bi njihov primer posvedočio drugima o stvarnosti vere i pobožnosti; osim toga, da bi njihovo dosledno ponašanje moglo osuditi bezbožnike i nevernike.

Bog dozvoljava bezakonicima za napreduju i otvoreno pokazuju svoje neprijateljstvo prema Njemu, tako da kada budu napunili meru svoga bezakonja svi mogu videti Njegovu pravednost i milost u činu njihovog potpunog uništenja. Dan Njegove osvete se približava; dan kada će svi koji su kršili Njegov zakon i tlačili Njegov narod dobiti pravednu platu za svoja dela; dan kada će svako surovo ili nepravedno delo protiv Božjih vernih sledbenika biti kažnjeno kao da je učinjeno protiv samoga Boga.

Međutim, postoji još jedno mnogo važnije pitanje koje treba da privuče pažnju savremenih Crkava. Apostol Pavle izjavljuje da će »svi koji pobožno hoće da žive u Hristu Isusu biti gonjeni«. (2. Timotiju 3,12) Zašto, onda, izgleda kao da progonstvo u velikoj meri okleva? Jedini razlog takvog stanja je u tome što se Crkva usaglasila sa svetovnim merilima i zato ne izaziva nikakvo protivljenje! Savremena religija nema onaj neporočni i sveti karakter kojim je u vreme Hrista i Njegovih apostola bila obeležena hrišćanska vera. Hrišćanstvo je jedino zbog duha nagodbe sa grehom, jedino zbog toga što se velike istine Božje Reči tako ravnodušno posmatraju, jedino zato što ima tako malo žive pobožnosti u Crkvi, postalo naizgled tako popularno u svetu. Duh progonstva će oživeti i ponovo se raspaliti oganj progonstva, čim nastupi buđenje vere i sile prve Crkve.

http://velikaborba.com/knjiga/#tab-1362485862267-2-3

Poslednja izmena:
Prelepo je bilo,to se vidi iz njegovih poslanica i dela apostolskih a vrhunac svi zemaljskih blagadati je bilo stradanje za Hrista.
Pod stradanjem mislis na ono kad su ga Rimljani vadili iz Jerusalima zato sto je provocirao Jevreje (nakon sto su te Jevreje naterali da slusaju njegovo blebetanje) i "zatvorili" u kucni pritvor? Ili mislis na onu legendu o njegovoj smrti u Rimu koja je javila par stotina godina posle?

Više bi hranio svoj ego da je ostao farisej i ganjao hrišćane kao što je činio u početku.
Ja sam ganjao svestenike SPC-a za vreme komunizma, medjutim na putu za Cacak mi se ukazao sam Hrist i onda sam shvatio da je Pravoslavlje jedina istina, tako da sam sad Pravoslavac. Ako mi ne verujes napisacu to u pismu. Ako mi i dalje ne verujes potvrdice moj ortak u svojoj knjizi. A ako ti ni to nije dovoljno to je onda zato sto ne razumes sta je od Duha Bozijeg jer nemas duhovne oci da vidis.

Poslednja izmena:
Pod stradanjem mislis na ono kad su ga Rimljani vadili iz Jerusalima zato sto je provocirao Jevreje (nakon sto su te Jevreje naterali da slusaju njegovo blebetanje) i "zatvorili" u kucni pritvor? Ili mislis na onu legendu o njegovoj smrti u Rimu koja je javila par stotina godina posle?

Ja sam ganjao svestenike SPC-a za vreme komunizma, medjutim na putu za Cacak mi se ukazao sam Hrist i onda sam shvatio da je Pravoslavlje jedina istina, tako da sam sad Pravoslavac. Ako mi ne verujes napisacu to u pismu.

Pa čekaj sad el on teo da uživa ili da provocira i bude zatvaran?Odluči se.
Pavlovo stradanje od strane rimljana je istorijska činjenica.
Šta si ti i tvoje halucinacije me uopšte ne zanimaju.

Jer je tako rekao lik koji se sam prozvao apostolom na osnovu sopstvenih halucinacija Hrista, i cija je zivotna misija bila upravo da uvali svoju teologiju neznaboscima.

Ovo su Isusove reči...

Mat 28:18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.
Mat 28:19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Mat 28:20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

&

Savremeni srpski prevod
Mar 16:15 "Idite po celom svetu", reče im, "i propovedajte evanđelje svakom stvorenju.
Mar 16:16 Ko poveruje i krsti se, biće spasen, a ko ne poveruje, biće osuđen.

LITV
Mar 16:15 And He said to them, Going into all the world, preach the gospel to all the creation.
Mar 16:16 The one believing and being baptized will be saved. And the one not believing will be condemned.

(krštenje o kojem Isus govori odnosi se na zavetni odnos pojedinca prema Bogu.

1Pe 3:21 Za spomen toga i nas sad spasava krštenje, ali ne pranje telesne nečistote, nego obećanje dobre savesti Bogu vaskrsenjem Isusa Hrista.

Zato čovek mora načiti osnovne biblijske istine i tek onda može da učini zavet sa Bogom krštenjem)

Apostoli su bili svedoci Isusove smrti i vaskrsenja i oni su odneli radosnu vest svim narodima.

Iz ljubavi prema dušama za koje je Isus umro, verni iz svih vremena su žrtvovali svoj život radi drugih ljudi.

I za Vas je Isus umro. Zašto ne biste rekli Isusu da Vam je žao što ste ga mučili svojim gresima?

Poslednja izmena:
Pa čekaj sad el on teo da uživa ili da provocira i bude zatvaran?Odluči se.
Provocirao je Jevreje, ne neznabosce. Na njihov racun je vrlo dobro ziveo kad je vrsljao po Arabiji i Mediteranu.
Pavlovo stradanje od strane rimljana je istorijska činjenica.
Tvrdnje samih hriscana nekoliko stotina godina posle njegove smeti nikako ne mogu da se uzmu u obzir kao istorijska cinjenica. Pavlova naklonost Rimskoj vlasti je biblijska cinjenica. Pavlovo Rimsko drzavljanstvo je biblijska cinjenica. Spasavanje njegove guzice u Jerusalimu od strane Rimljana je takodje biblijska cinjenica.
Šta si ti i tvoje halucinacije me uopšte ne zanimaju.
Ali zato njegove mogu da prodju. Njegove su istinite, jer on tako kaze.

Poslednja izmena:
Božja reč nam kaže da telesan čovek NE MOŽE da razume što je od Duha.

(misli se ne telesan um a ne fizičko telo)

1 Corinthians 2:14

(ABP+) But the physicalG5591 G1161 manG444 does notG3756 receiveG1209 the things G3588 of theG3588 spiritG4151 G3588 of God;G2316 [3moronishnessG3472 1forG1063 4to himG1473 2 they are],G1510.2.3 andG2532 he is notG3756 ableG1410 to know them ,G1097 forG3754 [2spirituallyG4153 1 they are examined].G350

(ABP-G+) ψυχικος δεG5591 G1161 ανθρωποςG444 ουG3756 δεχεταιG1209 ταG3588 τουG3588 πνευματοςG4151 τουG3588 θεουG2316 μωριαG3472 γαρG1063 αυτωG1473 εστιG1510.2.3 καιG2532 ουG3756 δυναταιG1410 γνωναιG1097 οτιG3754 πνευματικωςG4153 ανακρινεταιG350

(BBE) For the natural man is not able to take in the things of the Spirit of God: for they seem foolish to him, and he is not able to have knowledge of them, because such knowledge comes only through the Spirit.

(Bishops) But the naturall man perceaueth not the thynges of ye spirite of God, for they are foolyshenesse vnto hym: Neither can he knowe [them] because they are spiritually discerned.

(CEV) That's why only someone who has God's Spirit can understand spiritual blessings. Anyone who doesn't have God's Spirit thinks these blessings are foolish.

(Croatian IS) Tjelesni čovjek ne prima što je od Duha Božjega; jer mu je ludost, i ne može da razumije, jer treba da se duhovno prosuđuje.

(Croatian ST (KS)) Naravan čovjek ne prima što je od Duha Božjega; njemu je to ludost i ne može spoznati jer po Duhu valja prosuđivati.

(Croatian E2R) Ali čovjek tjelesne naravi ne može razumjeti spoznaje koje daje Božji Duh. Njemu se one čine ludošću jer ih valja prosuđivati Duhom.

(Darby) But the natural man does not receive the things of the Spirit of God, for they are folly to him; and he cannot know them because they are spiritually discerned;

(DRB) But the sensual man perceiveth not these things that are of the Spirit of God. For it is foolishness to him: and he cannot understand, because it is spiritually examined.

(EMTV) But the natural man does not receive the things of the Spirit of God, for they are foolishness to him; nor can he know them, because they are spiritually discerned.

(ERV) People who do not have God's Spirit do not accept the things that come from his Spirit. They think these things are foolish. They cannot understand them, because they can only be understood with the Spirit's help.

(ESV) The natural person does not accept the things of the Spirit of God, for they are folly to him, and he is not able to understand them because they are spiritually discerned.

(Geneva) But the naturall man perceiueth not the things of the Spirit of God: for they are foolishnesse vnto him: neither can hee knowe them, because they are spiritually discerned.

(GNB) Whoever does not have the Spirit cannot receive the gifts that come from God's Spirit. Such a person really does not understand them, and they seem to be nonsense, because their value can be judged only on a spiritual basis.

(GNT) ψυχικὸς δὲ ἄνθρωπος οὐ δέχεται τὰ τοῦ Πνεύματος τοῦ Θεοῦ· μωρία γὰρ αὐτῷ ἐστι, καὶ οὐ δύναται γνῶναι, ὅτι πνευματικῶς ἀνακρίνεται.

(GNT-BYZ+) ψυχικοςG5591 A-NSM δεG1161 CONJ ανθρωποςG444 N-NSM ουG3756 PRT-N δεχεταιG1209 V-PNI-3S ταG3588 T-APN τουG3588 T-GSN πνευματοςG4151 N-GSN τουG3588 T-GSM θεουG2316 N-GSM μωριαG3472 N-NSF γαρG1063 CONJ αυτωG846 P-DSM εστινG1510 V-PAI-3S καιG2532 CONJ ουG3756 PRT-N δυναταιG1410 V-PNI-3S γνωναιG1097 V-2AAN οτιG3754 CONJ πνευματικωςG4153 ADV ανακρινεταιG350 V-PPI-3S

(GNT-TR) ψυχικος δε ανθρωπος ου δεχεται τα του πνευματος του θεου μωρια γαρ αυτω εστιν και ου δυναται γνωναι οτι πνευματικως ανακρινεται

(GNT-TR+) ψυχικοςG5591 A-NSM δεG1161 CONJ ανθρωποςG444 N-NSM ουG3756 PRT-N δεχεταιG1209 V-PNI-3S ταG3588 T-APN τουG3588 T-GSN πνευματοςG4151 N-GSN τουG3588 T-GSM θεουG2316 N-GSM μωριαG3472 N-NSF γαρG1063 CONJ αυτωG846 P-DSM εστινG1510 V-PAI-3S καιG2532 CONJ ουG3756 PRT-N δυναταιG1410 V-PNI-3S γνωναιG1097 V-2AAN οτιG3754 CONJ πνευματικωςG4153 ADV ανακρινεταιG350 V-PPI-3S

(GNT-V) ψυχικος δε ανθρωπος ου δεχεται τα του πνευματος του θεου μωρια γαρ αυτω εστιν και ου δυναται γνωναι οτι πνευματικως ανακρινεται

(GW) A person who isn't spiritual doesn't accept the teachings of God's Spirit. He thinks they're nonsense. He can't understand them because a person must be spiritual to evaluate them.

(ISV) A person who isn't spiritual doesn't accept the things of God's Spirit, for they are nonsense to him. He can't understand them because they are spiritually evaluated.

(JUB) But the natural man does not perceive the things of the Spirit of God, for they are foolishness unto him; neither can he understand them because they are spiritually discerned.

(KJV) But the natural man receiveth not the things of the Spirit of God: for they are foolishness unto him: neither can he know them, because they are spiritually discerned.

(KJV-BRG) But the natural man receiveth not the things of the Spirit of God: for they are foolishness unto him: neither can he know them, because they are spiritually discerned.

(LEB) But the natural man does not accept the things of the Spirit of God, for they are foolishness to him, and he is not able to understand them, because they are spiritually discerned.

(LITV) But a natural man does not receive the things of the Spirit of God, for they are foolishness to him, and he is not able to know them, because they are spiritually discerned.

(MKJV) But the natural man does not receive the things of the Spirit of God, for they are foolishness to him; neither can he know them, because they are spiritually discerned.

(MLV 2016.10.6) Now the physical man does not accept the things from the Spirit of God; for* they are foolishness to him, and he cannot know them, because they are spiritually examined.

(RV) Now the natural man receiveth not the things of the Spirit of God: for they are foolishness unto him; and he cannot know them, because they are spiritually judged.

(Serbian DK) A telesni čovek ne razume šta je od Duha Božijeg; jer mu se čini ludost i ne može da razume, jer treba duhovno da se razgleda.

(Serbian LBc) Али телесни човек не прима ствари које су од Духа Божјега, јер је њему то лудост, и он их не може познати, јер оне треба духовно да се разгледају.

(Serbian SPc) А тјелесни човјек не прима што је од Духа Божијега, јер му је лудост, и не може да разумије, јер се то испитује духовно.

(Serbian DS) Običan čovek ne prima što je od Duha Božjega, jer mu se čini ludost, i ne može da razume to, jer se na duhovni način ispituje.

(Serbian EC) A zemaljski čovek ne prima što je od Božijeg Duha, jer je to za njega ludost, i ne može da sazna, zato što o tome treba na duhovan način rasuđivati.

(Serbian SA) Neduhovan čovek ne prihvata ono što dolazi od Božijeg Duha jer je to za njega ludost i ne može da spozna, zato što o tome treba rasuđivati na duhovan način.

(Vulgate) animalis autem homo non percipit ea quae sunt Spiritus Dei stultitia est enim illi et non potest intellegere quia spiritaliter examinatur

(WEB) Now the natural man doesn’t receive the things of God’s Spirit, for they are foolishness to him, and he can’t know them, because they are spiritually discerned.

(Webster) But the natural man receiveth not the things of the Spirit of God: for they are foolishness to him: neither can he know them, because they are spiritually discerned.

(YLT) and the natural man doth not receive the things of the Spirit of God, for to him they are foolishness, and he is not able to know them , because spiritually they are discerned;

Poslednja izmena:
Ovaj imbecilan argument moze da se primeni na apsolutno svako mitolosko bice ikad izmisljeno.

Greh je strašan princip. Otupljuje savest! Ugušuje krivicu.

Čarnić
2Co 4:3 Pa, ako je i pokriveno naše evanđelje, pokriveno je samo za one koji propadaju,
2Co 4:4 kojima je bog ovoga sveta oslepio njihove neverničke misli, da ne vide prosvećenje od evanđelja o slavi Hristovoj, koji je slika Božija.
2Co 4:5 Jer mi ne objavljujemo sebe same nego Hrista Isusa Gospoda, a sebe smatramo vašim služiteljima Hrista radi.

E2R (Easy To Read) Croatian
2Co 4:3 Ako je Radosna vijest koju naviještamo nekome zastrta, zastrta je onima koji su na putu u vječnu propast.
2Co 4:4
Njima je bog ovoga svijeta, Sotona, posve oslijepio nevjerničku pamet, pa ju ne može prosvijetliti sjajna svjetlost Radosne vijesti o Kristu, koji je Božja slika.
2Co 4:5 Mi ne propovijedamo sebe, nego Gospodina Isusa Krista. Za sebe kažemo samo da smo vaši sluge radi Isusa.

Savremeni srpski prevod
2Co 4:3 Pa ako je naše evanđelje i zastrto velom, zastrto je za one koji propadaju.
2Co 4:4 Njima je bog ovoga sveta zaslepio neverničku pamet da ne vide svetlost evanđelja o slavi Hrista, koji je Božija slika.
2Co 4:5 Jer, mi ne propovedamo sami sebe, nego Isusa Hrista kao Gospoda, a sebe kao vaše sluge radi Isusa.

Karadžić
2Co 4:3 Ako li je pak pokriveno jevanđelje naše u onima je pokriveno koji ginu,
2Co 4:4
U kojima bog sveta ovog oslepi razume nevernika, da im ne zasvetli videlo jevanđelja slave Hristove, koji je obličje Boga, koji se ne vidi.
2Co 4:5 Jer sebe ne propovedamo nego Hrista Isusa Gospoda, a sebe same vaše sluge Isusa Gospoda radi.

Kao što ste mogli da vidite...

Telesan čovek odbacuje svako osvedočenje Svetoga Duha. A to je zapravo definicija hule na Svetoga Duha!

Mat 12:31 Zato vam kažem: svaki greh i hula oprostiće se ljudima; a na Duha Svetog hula neće se oprostiti ljudima.
Mat 12:32 I ako ko reče reč na Sina čovečijeg, oprostiće mu se; a koji reče reč na Duha Svetog, neće mu se oprostiti ni na ovom svetu ni na onom.

(zadatak Svetog Duha je da osvedoči grešnika o greh i krivicu a zatim osvedočenog grešnika vodi ka Isusu Hristu koji mu daje pokajanje i radost oproštenja i mir sa Bogom.

Ali pošto grešnik radije bira greh i odbacuje svako osvedočenje o greh i krivicu, on onda biva prepušten silama tame koji ga koriste u borbi protiv istine. To je pravi problem na ovoj planeti. Odbacivanje osvedočenja o greh i krivicu i odbacivanje svoga Spasitelja.

Kada se napravi ovaj svestan izbor, onda Bog poštuje slobodnu volju stvorenja. Bog i dalje voli grešnika i trudi se oko njega, ali na žalost sav trud pada na gluve uši.

Greh odvaja stvorenje od Boga i svestan izbor greha čoveka čini ne samo marionetom palih anđela, već i svesnim borcem protiv Tvorca i Njegovog zakona i svega što Bog radi preko vernih ljudi.

To je problem svih ljudi. Greh! I to je glavni problem čovečanstva.

Kada bi ljudi prihvatili Isusa Hrista ne bi bilo krađa, ratova, laži, preljuba...

Verni ljudi će živeti u svetu gde ne postoji greh niti grešnici. A svi vi koji radije birate greh nego da se pokajete, na kraju ćete videti šta ste propustili kada budete gledali spasene ljude... reći ćete sebi kakva zaluđenost a mogao sam da budem spasen zajedno sa svim tim ljudima. To je strašno! Užasan izbor.

Zašto ne biste pozvali Isusa Hrista u svojim mislima i zatražili od Njega da Vam oprosti grehe? Zašto ne biste zatražili da i Vas Bog promeni...

Otac će potrčati u susret svom izgubljenom sinu (znate priču)... ali morate napraviti korak vere! Morate ODLUČITI da se vratite Bogu.

Zato recite u svojim mislima pre nego što legnete...

Bože, budi milostiv meni grešnome...

Neka Isusova žrtva ne bude uzaludna za mene)

Čovek svojim intelektom može da razume da Bog osuđuje greh. Ali ako ne želi da ostavi greh onda će ustati na pravdu koja osuđuje greh. To je neminovni proces kroz koji prolazi svaki čovek.

Mi smo odgovorni za svoje misli a kamoli za reči i dela.

Mi smo odgovorni za svoj dalekosežni uticaj...

28. Suočavanje sa izveštajem o svom životu

Delo svakog čoveka biće pregledano pred Bogom i biće ubeleženo kao vernost ili nevernost. Pored svakog imena u nebeskim knjigama, biće zapanjujućom tačnošću unesena svaka rđava reč, svako sebično delo, svaka neizvršena dužnost, svaki potajni greh sa svakim licemerstvom. Zanemarene opomene i ukori poslani s Neba, neiskorišćeni trenuci, propuštene prilike, uticaj na dobro ili na zlo, sa svojim dalekosežnim posledicama – sve to zapisano je perom anđela zapisničara.

Gresi, za koje se grešnik nije pokajao i koje nije odbacio neće mu biti oprošteni ni izbisani iz knjiga izveštaja, već će ostati da u dan Gospodnji svedoče protiv njega. On je možda učinio svoja zla dela na svetlosti dana ili u tami noći, ali ona će biti jasno otkrivena pred Onim pred kojim ćemo se svi pokazati. Božji anđeli su videli svaki greh i zapisali ga kao nepogrešive izveštaje. Greh se može sakriti, poreći prikriti pred ocem, majkom, ženom, decom i saradnicima; niko osim krivca ne mora gajiti ni najmanju sumnju u počinjeno zlo, ipak biće otkriven pred nebeskim istražiteljima. Tama najcrnje noći, tajanstvena privlačnost najzavodljivije prevare, nije dovoljna da prikrije ijednu jedinu misao od znanja Svevišnjega. Bog ima tačan izveštaj o svakom nepravednom računu i svakom nepoštenom postupku. Njega ne možemo prevariti spoljnim izgledom ili pobožnošću. On ne čini greške u svom ocenjivanju karaktera. Ljude mogu prevariti oni koji su pokvareni u srcu, ali Bog prodire kroz svaku obrazinu i čita ono što se zbiva u srcu.

Ovo je svečana misao! Dan za danom, prelazeći u večnost, unosi svoj teret izveštaja u nebeske knjige. Reč jednom izgovorena, delo jednom učinjeno, nikada ne može biti opozvano! Anđeli su zabeležili i dobro i zlo. Ni najmoćniji osvajač na Zemlji ne može opozvati izveštaj ni o jednom jedinom danu. Naša dela, naše reči, čak i naše najtajnije pobude, sve ima svoj uticaj u određivanju naše sudbine za dobro ili zlo. Iako ih možemo zaboraviti, oni će izneti svoje svedočanstvo da opravdaju ili osude.

Na sudu će se ispitati upotreba svakog talenta.
Kako smo se služili kapitalom koji nam je Nebo poverilo? Hoće li Gospod prilikom svog dolaska primiti svoje s dobitkom? Da li smo iskoristili snage koje su nam darovane, svoje ruke, svoje srce, i svoj um, na slavu Bogu i na blagoslov svetu? Kako smo upotrebili svoje vreme, svoje pero, svoj glas, svoj novac, svoj uticaj? Šta smo učinili za Hrista u ličnosti siromaha, progonjenoga, siročeta, udovice? Bog nas je učinio čuvarima svoje svete Reči; šta smo učinili sa svetlošću i istinom koje smo dobili da bismo ljude umudrili za spasenje? Samo ispovedanje vere u Hrista nema nikakve vrednosti, jedino ljubav koja se pokazuje delima biće prihvaćena kao prava ljubav. U očima Neba ljubav daje vrednost nekom delu. Sve što je učinjeno iz ljubavi, bez obzira koliko neznatno po oceni ljudi, Bog će prihvatiti i nagraditi.

Skrivena ljudska sebičnost, zapisana je u nebeskim knjigama. U njima se čuva izveštaj o neispunjenim dužnostima prema bližnjima, ili o zaboravljenim Spasiteljevim zahtevima. Iz njih će se videti koliko puta smo sotoni posvetili vreme, misao i snagu koji su pripadali Hristu. Žalosni su izveštaji koje anđeli nose prema Nebu. Razumna bića, takozvani Hristovi sledbenici, obuzeta su sticanjem zemaljskih dobara ili uživanjem u zemaljskim zadovoljstvima. Novac, vreme i snaga žrtvuju se razmetanju i popuštanju ličnim sklonostima; ali zato retki su trenuci posvećeni molitvi, istraživanju Pisma, skrušenosti duše ili priznavanju greha.

Pročitajte više:

https://velikaborba.wordpress.com/2016/05/07/tizer-2/

Poslednja izmena:
Greh je strašan princip. Otupljuje savest! Ugušuje krivicu.
Greh je religijski koncept. Imaginarna bolest/poremecaj izmisljena od strane svestenstva zarad prodaje same religije kao imaginarnog leka.

A trabunjanja jednog od miliona sarlatana koji su kroz istoriju sami sebe nazivali bozijim izaslanicima i tvrdili da govore u njegovo ime, naravno bez ikakvog dokaza povezanosti sa istim, mi apsolutno nista ne znace.

Poslednja izmena:
Eto, ljudskom istorijom su protutnjala sva moguća politčka uređenja, sve moguće ideologije, filozofoski pravci... i dan danas postoje bezbrojne ideje koje vuku svaka na svoju stranu.

A šta kaže pravi Bog? On daje jednostavan zakon koji svako može da razume pa i samo dete. (svako kome nije oštećen logički aparat).

Nije teško razumeti da bi mir i harmonija vladala svetom kada bi se poštovao pravi Bog i Njegov zakon.

Šta je uzrok problema? Greh! Zlo! Odbacivanje Boga i Njegovog zakona!

Da li Bog siluje Vas da morate da ga volite? Ne. Dao Vam je slobodnu volju da izaberete dobro ili zlo. Niste uslovljeni da morate da činite ono što Bog kaže da je dobro.

Svako razuman će priznati da je Božje uređenje sveta najbolje. I svako ko iskreno prizna sebi da je grešnik može isto to reči i Bogu. Ali mnogi neće da priznaju svoje grehe Bogu. Radije biraju greh jer su zavoleli greh vremenom. To je postao deo njihovih navika i ne žele da menjaju navike. To je problem. Neće grešnik da ostavi greh na koji ga Bog poziiva.

I šta čovek koji neće da se pokaje radi. Svesnim izborom greha je izgubio pojam o zlu kojeg radi. Otupela mu je savest i ne oseća više nikakvu krivicu. I sada je spreman da ratuje protiv hrišćana koji govore istinu o Spasitelju i o Božjem nepromenljivom zakonu.

Na žalost, ova samoobmana se ne odnosi samo na antiteiste, već i na zvanično hrišćanstvo. Svi su grešnici i svako ko odbija da ga Bog menja, odbija i Svetoga Duha.

Na žalost većina bira greh i život u grehu. Religija je tu samo da bi se umirila probuđena savest. U Bibliji je taj lažni sistem opravdanja pred Bogom nazvan Vavilon veliki.

Preko svih ovih lažnih religija, Sotona kontroliše svet. Ateizam je nemojte zaboraviti, samo još jedna od lažnih religija.

Eto, ljudskom istorijom su protutnjala sva moguća politčka uređenja, sve moguće ideologije, filozofoski pravci... i dan danas postoje bezbrojne ideje koje vuku svaka na svoju stranu.

A šta kaže pravi Bog? On daje jednostavan zakon koji svako može da razume pa i samo dete. (svako kome nije oštećen logički aparat).

Nije teško razumeti da bi mir i harmonija vladala svetom kada bi se poštovao pravi Bog i Njegov zakon.

Šta je uzrok problema? Greh! Zlo! Odbacivanje Boga i Njegovog zakona!

Da li Bog siluje Vas da morate da ga volite? Ne. Dao Vam je slobodnu volju da izaberete dobro ili zlo. Niste uslovljeni da morate da činite ono što Bog kaže da je dobro.

Svako razuman će priznati da je Božje uređenje sveta najbolje. I svako ko iskreno prizna sebi da je grešnik može isto to reči i Bogu. Ali mnogi neće da priznaju svoje grehe Bogu. Radije biraju greh jer su zavoleli greh vremenom. To je postao deo njihovih navika i ne žele da menjaju navike. To je problem. Neće grešnik da ostavi greh na koji ga Bog poziiva.

I šta čovek koji neće da se pokaje radi. Svesnim izborom greha je izgubio pojam o zlu kojeg radi. Otupela mu je savest i ne oseća više nikakvu krivicu. I sada je spreman da ratuje protiv hrišćana koji govore istinu o Spasitelju i o Božjem nepromenljivom zakonu.

Na žalost, ova samoobmana se ne odnosi samo na antiteiste, već i na zvanično hrišćanstvo. Svi su grešnici i svako ko odbija da ga Bog menja, odbija i Svetoga Duha.

Na žalost većina bira greh i život u grehu. Religija je tu samo da bi se umirila probuđena savest. U Bibliji je taj lažni sistem opravdanja pred Bogom nazvan Vavilon veliki.

Preko svih ovih lažnih religija, Sotona kontroliše svet. Ateizam je nemojte zaboraviti, samo još jedna od lažnih religija.

Да ли то укључује каменовање деце на смрт зато што су била непослучна према оцу?

Napisao sam Vam čiji nalog su apostoli vršili. Taj isti nalog je primio i farisej Savle od samoga Isusa (baš kao što je Isus lično pozvao sve prethodne apostole, tako je lično pozvao i Savla)

Act 9:1 A Savle još dišući pretnjom i smrću na učenike Gospodnje pristupi k poglavaru svešteničkom,
Act 9:2 I izmoli u njega poslanice u Damask na zbornice, ako koga nađe od ovog puta, i ljude i žene svezane da dovede u Jerusalim.
Act 9:3 A kad beše na putu i dođe blizu Damaska, ujedanput obasja ga svetlost s neba,
Act 9:4 I padnuvši na zemlju ču glas gde mu govori: Savle! Savle! Zašto me goniš?
Act 9:5 A on reče: Ko si Ti, Gospode? A Gospod reče: Ja sam Isus, kog ti goniš: teško ti je protivu bodila praćati se.
Act 9:6 A on drhćući od straha reče: Gospode! Šta hoćeš da činim? I Gospod mu reče: Ustani i uđi u grad, pa će ti se kazati šta ti treba činiti.
Act 9:7 A ljudi koji iđahu s njim stajahu i čuđahu se, jer čujahu glas a ne viđahu nikoga.
Act 9:8 A Savle usta od zemlje, i otvorenim očima svojim nikoga ne viđaše. A oni ga uzeše za ruku i uvedoše u Damask.
Act 9:9 I beše tri dana slep, i ne jede, niti pi.
Act 9:10 A u Damasku beše jedan učenik, po imenu Ananija, i reče mu Gospod u utvari: Ananija! A on reče: Evo me, Gospode!
Act 9:11 A Gospod mu reče: Ustani i idi u ulicu koja se zove Prava, i traži u domu Judinom po imenu Savla Taršanina; jer gle, on se moli Bogu,
Act 9:12 I vide u utvari čoveka, po imenu Ananiju, gde uđe i metnu ruku na nj da progleda.
Act 9:13 A Ananija odgovori: Gospode! Ja čuh od mnogih za tog čoveka kolika zla počini svetima Tvojim u Jerusalimu;
Act 9:14 I ovde ima vlast od glavara svešteničkih da veže sve koji prizivaju ime Tvoje.
Act 9:15 A Gospod mu reče: Idi, jer mi je on sud izbrani da iznese ime moje pred neznabošce i careve i sinove Izrailjeve.
Act 9:16 A ja ću mu pokazati koliko mu valja postradati za ime moje.
Act 9:17 I pođe Ananija, i uđe u kuću, i metnuvši ruke na nj reče: Savle, brate! Gospod Isus, koji ti se javi na putu kojim si išao, posla me da progledaš i da se napuniš Duha Svetog.
Act 9:18 I odmah otpade od očiju njegovih kao krljušt, i odmah progleda, i ustavši krsti se.
Act 9:19 I pošto pojede okrepi se; i bi Savle nekoliko dana s učenicima koji behu u Damasku.
Act 9:20 I odmah po zbornicama propovedaše Isusa da je On Sin Božji.
Act 9:21 A svi koji slušahu divljahu se i govorahu: Nije li ovo onaj što gonjaše u Jerusalimu one koji spominjahu ime ovo, i ovde zato dođe da ih povezane vodi glavarima svešteničkim.
Act 9:22 A Savle se većma siljaše i zabunjivaše Jevreje koji žive u Damasku, dokazujući da je ovo Hristos.
Act 9:23 A kad se navrši podosta dana, dogovoriše se Jevreji da ga ubiju.
Act 9:24 Ali Savle doznade njihov dogovor; a oni čuvahu vrata dan i noć da bi ga ubili;
Act 9:25 A učenici ga uzeše noću i spustiše preko zida u kotarici.
Act 9:26 A kad dođe Savle u Jerusalim, ogledaše da se pribije uz učenike; i svi ga se bojahu, jer ne verovahu da je učenik.
Act 9:27 A Varnava ga uze i dovede k apostolima, i kaza im kako na putu vide Gospoda, i kako mu govori, i kako u Damasku slobodno propoveda ime Isusovo.
Act 9:28 I beše s njima i ulazi u Jerusalim i izlazi i slobodno propovedaše ime Gospoda Isusa.
Act 9:29 I govoraše i prepiraše se s Grcima, a oni gledahu da ga ubiju.
...

Ego ne može da raste kada čovek ima žalac u mesu (konstantno proganjanje od svih)...

2Co 12:1 Ali mi se ne pomaže hvaliti, jer ću doći na viđenja i otkrivenja Gospodnja.
2Co 12:2 Znam čoveka u Hristu koji pre četrnaest godina (ili u telu ne znam; ili osmi tela, ne znam: Bog zna) bi odnesen do trećeg neba.
2Co 12:3 I znam za takvog čoveka (ili u telu, ili osim tela, ne znam: Bog zna)
2Co 12:4 Da bi odnesen u raj, i ču neiskazane reči kojih čoveku nije slobodno govoriti.
2Co 12:5 Tim ću se hvaliti, a sobom se neću hvaliti, već ako slabostima svojim.
2Co 12:6 Jer kad bih se i hteo hvaliti, ne bih bio bezuman, jer bih istinu kazao; ali štedim da ne bi ko više pomislio za mene nego što me vidi ili čuje šta od mene.
2Co 12:7 I da se ne bih poneo za premnoga otkrivenja, dade mi se žalac u meso, anđeo sotonin, da me ćuša da se ne ponosim.
2Co 12:8 Zato triput Gospoda molih da odstupi od mene.
2Co 12:9 I reče mi: Dosta ti je moja blagodat; jer se moja sila u slabosti pokazuje sasvim. Dakle ću se najslađe hvaliti svojim slabostima, da se useli u mene sila Hristova.
2Co 12:10 Zato sam dobre volje u slabostima, u ruženju, u nevoljama, u progonjenjima, u tugama za Hrista: jer kad sam slab onda sam silan.
2Co 12:11 Postadoh bezuman hvaleći se: vi me nateraste; jer je trebalo da me vi hvalite; jer ni u čemu nisam manji od prevelikih apostola, ako i jesam ništa.
2Co 12:12 Jer znaci apostolovi učiniše se među vama u svakom trpljenju, u znacima i čudesima i silama.

...

Poslednja izmena:
...

Plus besplatna hrana i voda, krov nad glavom, i kes. I to samo on. Onih pravih 12 apostola nisu tako operisali, ili bar o tome nemamo informacije.
Putujes, prodajes maglu i parazitiras na racun lakovernih. Deluje kao fin posao za ono doba.

Da vidimo, da li je lakomost prema lakšem životu, ili je prava ljubav koja se žrtvuje za druge bila pokretač apostola Pavla.

2Co 11:1 O da biste malo potrpeli moje bezumlje! No i potrpite me.
2Co 11:2 Jer revnujem za vas Božjom revnosti, jer vas obrekoh mužu jednom, da devojku čistu izvedem pred Hrista.
2Co 11:3 Ali se bojim da kako kao što zmija Evu prevari lukavstvom svojim tako i razumi vaši da se ne odvrate od prostote koja je u Hristu.
2Co 11:4 Jer ako onaj koji dolazi drugog Isusa propoveda kog mi ne propovedasmo, ili drugog Duha primite kog ne primiste, ili drugo jevanđelje koje ne primiste, dobro biste potrpeli.
2Co 11:5 Jer mislim da ni u čemu nisam manji od prevelikih apostola.
2Co 11:6 Jer ako sam i prostak u reči, ali u razumu nisam. No u svemu smo poznati među vama.
2Co 11:7 Ili greh učinih ponižujući se da se vi povisite? Jer vam zabadava Božije jevanđelje propovedih.
2Co 11:8 Od drugih crkava oteh uzevši platu za služenje vama; i došavši k vama, i bivši u sirotinji, i ne dosadih nikome.
2Co 11:9 Jer moju sirotinju popuniše braća koja dođoše iz Makedonije, i u svemu bez dosade vama sebe držah i držaću.
2Co 11:10 Kao što je istina Hristova u meni tako se hvala ova neće uzeti od mene u ahajskim krajevima.
2Co 11:11 Zašto? Što vas ne ljubim? Bog zna. A šta činim i činiću,
2Co 11:12 Da odsečem uzrok onima koji traže uzrok, da bi u onome čime se hvale našli se kao i mi.
2Co 11:13 Jer takvi lažni apostoli i prevarljivi poslenici pretvaraju se u apostole Hristove.
2Co 11:14 I nije čudo, jer se sam sotona pretvara u anđela svetla.
2Co 11:15 Nije dakle ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju kao sluge pravde, kojima će svršetak biti po delima njihovim.
2Co 11:16 Opet velim da niko ne pomisli da sam ja bezuman; ako li ne, a ono barem kao bezumnog primite me, da se i ja šta pohvalim.
2Co 11:17 A šta govorim ne govorim po Gospodu, nego kao u bezumlju, u ovoj struci hvale.
2Co 11:18 Budući da se mnogi hvale po telu, i ja ću da se hvalim.
2Co 11:19 Jer ljubazno primate bezumne kad ste sami mudri.
2Co 11:20 Jer primate ako vas ko natera da budete sluge, ako vas ko jede, ako ko uzme, ako vas ko po obrazu bije, ako se ko veliča.
2Co 11:21 Na sramotu govorim, jer kao da mi oslabismo. Na šta je ko slobodan (po bezumlju govorim), i ja sam slobodan.
2Co 11:22 Jesu li Jevreji? I ja sam; Jesu li Izrailjci? I ja sam? Jesu li seme Avraamovo? I ja sam;
2Co 11:23 Jesu li sluge Hristove? (Ne govorim po mudrosti) ja sam još više. Više sam se trudio, više sam boja podneo, više puta sam bio u tamnici, mnogo puta sam dolazio do straha smrtnog;
2Co 11:24 Od Jevreja primio sam pet puta četrdeset manje jedan udarac;
2Co 11:25 Triput sam bio šiban, jednom su kamenje bacali na me, tri puta se lađa sa mnom razbijala, noć i dan proveo sam u dubini morskoj.
2Co 11:26 Mnogo puta sam putovao, bio sam u strahu na vodama, u strahu od hajduka, u strahu od rodbine, u strahu od neznabožaca, u strahu u gradovima, u strahu u pustinji, u strahu na moru, u strahu među lažnom braćom;
2Co 11:27 U trudu i poslu, u mnogom nespavanju, u gladovanju i žeđi, u mnogom pošćenju, u zimi i golotinji;
2Co 11:28 Osim što je spolja, navaljivanje ljudi svaki dan, i briga za sve crkve.
2Co 11:29 Ko oslabi, i ja da ne oslabim? Ko se sablazni, i ja da se ne raspalim?
2Co 11:30 Ako mi se valja hvaliti, svojom ću se slabošću hvaliti.
2Co 11:31 Bog i Otac Gospoda našeg Isusa Hrista, koji je blagosloven vavek, zna da ne lažem.
2Co 11:32 [11:32a] U Damasku neznabožački knez cara Arete čuvaše grad Damask i htede da me uhvati;
2Co 11:33 [11:32b] i kroz prozor spustiše me u kotarici preko zida, i izbegoh iz njegovih ruku.

&

Act 20:18 I kad dođoše k njemu, reče im: Vi znate od prvog dana kad dođoh u Aziju kako s vama jednako bih
Act 20:19 Služeći Gospodu sa svakom poniznosti i mnogim suzama i napastima koje mi se dogodiše od Jevreja koji mi rađahu o glavi;
Act 20:20 Kako ništa korisno ne izostavih da vam ne kažem i da vas naučim pred narodom i po kućama,
Act 20:21 Svedočeći i Jevrejima i Grcima pokajanje k Bogu i veru u Gospoda našeg Isusa Hrista.
Act 20:22 I sad evo ja svezan Duhom idem u Jerusalim ne znajući šta će mi se u njemu dogoditi;
Act 20:23 Osim da Duh Sveti po svim gradovima svedoči, govoreći da me okovi i nevolje čekaju.
Act 20:24 Ali se nizašta ne brinem, niti marim za svoj život, nego da svršim tečenje svoje s radošću i službu koju primih od Gospoda Isusa: da posvedočim jevanđelje blagodati Božje.
Act 20:25 I evo sad znam da više nećete videti moje lice, vi svi po kojima prolazih propovedajući carstvo Božje.
Act 20:26 Zato vam svedočim u današnji dan da sam ja čist od krvi sviju;
Act 20:27 Jer ne izostavih da pokažem volju Božju.
Act 20:28 Pazite dakle na sebe i na sve stado u kome vas Duh Sveti postavi vladikama da pasete crkvu Gospoda i Boga koju steče krvlju svojom;
Act 20:29 Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
Act 20:30 I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom.
Act 20:31 Zato gledajte i opominjite se da tri godine dan i noć ne prestajah učeći sa suzama svakog od vas.
Act 20:32 I sad vas, braćo, predajem Bogu i reči blagodati Njegove, koji može nazidati i dati vam nasledstvo među svima osvećenima.
Act 20:33 Srebra, ili zlata, ili ruha ni u jednog ne zaiskah.
Act 20:34 Sami znate da potrebi mojoj i onih koji su sa mnom bili poslužiše ove ruke moje.
Act 20:35 Sve vam pokazah da se tako valja truditi i pomagati nemoćnima, i opominjati se reči Gospoda Isusa koju On reče: Mnogo je blaženije davati negoli uzimati.
Act 20:36 I ovo rekavši kleče na kolena svoja sa svima njima i pomoli se Bogu.
Act 20:37 A sviju stade veliki plač i zagrlivši Pavla celivahu ga,
Act 20:38 Žalosni najviše za reč koju reče da više neće videti lice njegovo; i otpratiše ga u lađu.

-

Eto, o kakvom čoveku se radi.

Vi možete blatiti nečiji karakter u cilju opovrgavanja učenja Isusa Hrista kome kome je nekadašnji grešnik posvetio svoj život, ali ne možete osporiti istinu. Apostoli su pokazali na delu ljubav prema svome Tvorcu i svome Spasitelju Isusu Hristu. A tako isto i svi hrišćani kroz celokupnu istoriju. #492

Dela a ne reči su pokazala da su se nekadašnji grešnici preobrazili u nove ljude koji ne uzdižu sebe već Isusa i jedni druge. Samouzdizanje izgubilo je svaku privlčnost kod vernih ljudi. Te samoobmane se nisu oslobodili samo ljudi koji nisu iskustveno upoznali ljubav Isusa Hrista. Iz tog razloga postoji i rat protiv Isusa Hrista i svih Njegovih vernih sledbenika.

Nema potrebe da osporavate Boga i Božju reč na ovoj temi. Ova tema podrazumeva postojanje biblijskog Boga i Njegove reči - Biblije. Zato nemojte spamovati ovu temu u buduće. Ako hoćete da pišete protiv Boga i Biblije onda otvorite novu temu u za to predviđenom forumu.

Kritički osvrt na religiju

Poslednja izmena:
D
Greh je religijski koncept. Imaginarna bolest/poremecaj izmisljena od strane svestenstva zarad prodaje same religije kao imaginarnog leka.

A trabunjanja jednog od miliona sarlatana koji su kroz istoriju sami sebe nazivali bozijim izaslanicima i tvrdili da govore u njegovo ime, naravno bez ikakvog dokaza povezanosti sa istim, mi apsolutno nista ne znace.

Vidi se da nemas zivotnog iskustva ili nisi razmisljso.
Verovatno si jos mlad i nemas iskustva da bi to i mogao.

Neminovno je da svaki covek ima nesto sto svi zovemo savest.
Ta saveest grize neda mira.
Nema coveka da nije to iskusio kid sebe ili vidio kod drugih.

Mozda neko nije ucinio neko vece zlo pa nije iskusio prave zube savesti.
Upravo je ta savest koja odredjuje greh ne neka religija.
Sve ono za sta te grize savest je greh.
Zasto.
Zato sto je savest upravo u skladu sa Bozjim zakonom.
10 zapovesti.
Upravo sto one zabranjuju zbog toga ona grize.
Opominje u stvari.
Osim kada neko dugo godina radi suprotno savesti pa ogugla na njen uticaj.

Ja sam ganjao svestenike SPC-a za vreme komunizma, medjutim na putu za Cacak mi se ukazao sam Hrist i onda sam shvatio da je Pravoslavlje jedina istina, tako da sam sad Pravoslavac. Ako mi ne verujes napisacu to u pismu. Ako mi i dalje ne verujes potvrdice moj ortak u svojoj knjizi. A ako ti ni to nije dovoljno to je onda zato sto ne razumes sta je od Duha Bozijeg jer nemas duhovne oci da vidis.
Na putu za Čačak ti se mogao ukazati samo Velja...:mrgreen:
U njega se kunu pre negio u Boga u tom čačanskom kraju...:hahaha:

- - - - - - - - - -

D

Vidi se da nemas zivotnog iskustva ili nisi razmisljso.
Verovatno si jos mlad i nemas iskustva da bi to i mogao.

Neminovno je da svaki covek ima nesto sto svi zovemo savest.
Ta saveest grize neda mira.
Nema coveka da nije to iskusio kid sebe ili vidio kod drugih.

Mozda neko nije ucinio neko vece zlo pa nije iskusio prave zube savesti.
Upravo je ta savest koja odredjuje greh ne neka religija.
Sve ono za sta te grize savest je greh.
Zasto.
Zato sto je savest upravo u skladu sa Bozjim zakonom.
10 zapovesti.
Upravo sto one zabranjuju zbog toga ona grize.
Opominje u stvari.
Osim kada neko dugo godina radi suprotno savesti pa ogugla na njen uticaj.
S tvojih deset Božijih je u koliziji Beseda na gori Isusa Hrista (5.poglavlje Jev.I.H. po Mateju)!
Šta je na snazi:Božije zapovesti ili Isusove?!

Isusove zapovesti jesu savršena primena 10 Božjih zapovesti.

Mat 5:17 Ne mislite da sam ja došao da pokvarim zakon ili proroke: nisam došao da pokvarim, nego da ispunim.
Mat 5:18 Jer vam zaista kažem: dokle nebo i zemlja stoji, neće nestati ni najmanje slovce ili jedna titla iz zakona dok se sve ne izvrši.
Mat 5:19 Ako ko pokvari jednu od ovih najmanjih zapovesti i nauči tako ljude, najmanji nazvaće se u carstvu nebeskom; a ko izvrši i nauči, taj će se veliki nazvati u carstvu nebeskom.

Isus Hrist

(uzgred rečeno, Isus je ove reči izrekao upravo u besedi na gori - u poglavlju na osnovu kojeg ste pokušali da osporite Božje zapovesti)

Poslednja izmena:

Back