Победоносцев
Stara legenda
- Poruka
- 85.584
On vam je za Podgoricu k'o śaliven, jadan.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Hamad traži spas u Srbiji
BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine radi na tome da obezbedi svedočenje Alija Hamada, jednog od komandanata jedinice „El mudžahedin“, u vezi s njegovim navodima o zločinima počinjenim nad Srbima u BiH, potvrdio je juče za Kurir portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.
Ali Hamad, bivši oficir Al Kaide iz Bahreina i komandir jedne od jedinica u sastavu odreda „El mudžahedin“, koja je počinila stravične zločine u BiH, bio je osuđen 1998. godine zbog terorističkog napada automobilom bombom u Mostaru. Nakon izdržane kazne, od 30. decembra 2008. godine nalazi se u Imigracionom prihvatnom centru, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima.
Tokom tamnovanja Hamad se pokajao i izdao knjigu „U mreži zla“. Svedočio je u Hagu u procesu protiv Rasima Delića, generala Armije BiH, kad je govorio o zločinima mudžahedina nad Srbima u Vozući i nad Hrvatima u Gučoj Gori, kao i Delićevoj povezanosti sa njima.
Milivoje Ivanišević, direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom, objašnjava da su na području Ozrena mudžahedini počinili neke od najjezivijih zločina.
- Zarobljene Srbe mudžahedini su izložili ritualnim ubistvima - navodi Ivanišević i dodaje da je komandant Trećeg korpusa Armije BiH Sahib Mahmuljin svojevremeno rekao da su „mudžahedini darivali 28 glava Aliji Izetbegoviću, a još 28 poslali svojim starešinama u Iran“.
Sa druge strane, publicista Miroslav Toholj uverava da Alija Hamada ne treba amnestirati od zločina, već da i njemu treba suditi.
Pa postavljac je poznati srbomrzac.
Nije, naprotiv. On voli Srbiju. Ali je postavljač poznati glupomrzac. Ne podnosi glupe, pa to ti je...
To ti je kontradiktorno![]()
Drago mi je da si ti shvatio poentu i značenje![]()
Kolko znam u Ameriki su za to 70-ih godina koristili pneumatski čekićStoka se ubija kocem,razumes?
Srbija se plaši Ali Hamada
Petak - 30.01.2009
Ali Ahmad ali Hamad (38), bivši oficir međunarodne terorističke mreže Al Kaida, neće svedočiti protiv nekadašnjih saboraca iz odreda „El Mudžahedin“ o zločinima počinjenim nad srpskim civilima i vojnicima tokom rata u Bosni i Hercegovini.
Nekadašnji komandir jedne od jedinica zloglasnog mudžahedinskog odreda narednih dana otputovaće u rodni Bahrein.
Njegov branilac advokat Duško Tomić kaže za „Alo!“ da se srpska vlast uplašila da bi Ali Hamadovo svedočenje moglo da dovede Al Kaidu u Srbiju.
- Srpsko tužilaštvo za ratne zločine bilo je zainteresovano da Ali Hamad svedoči o zločinima, ali političari nisu. Vlast se plaši da njegovo svedočenje ne navuče gnev Al Kaide protiv Srbije - rekao je Tomić.
Hamad je donedavno u BiH izdržavao zatvorsku kaznu zbog terorističkih napada u Mostaru.
A. D.
Ali Hamad, pripadnik mudžahedina koji je ratovao u Bosni protiv Srba i sekao srpske glave, posle robije u Bosni i napisane knjige o tim dešavanjima, želi da dođe u Srbiju i da svedoči o zločinima. Obzirom da je i sam okrvavio ruke, a pritom je dragoceni svedok, šta bi poštovana braća Srbi uradili da ga vide na ulici?
treba iskoristit njegovo svedocenje . Samo ja mislim da mu to ovde nece dozvoliti . A pitanje , sta bi mu se desilo na ulici .... pa nista . Sta bi se desilo da je Natasa Kandic Hrvatica , da u Hrvatskoj , rado ono sto radi u Srbiji . Koliko bi zivela . Ne vise od 24 casa . A ovde normalno seta , i niko joj nista ne radi . Tako bi bilo i sa ovim arapinom .