Muslimanski glavoseča dolazi u Srbiju...

Šta bi ste uradili mudžahedinskom glavoseči da ga vidite na ulici?

• Uhapsio bih ga i priveo kao svedoka

• Iskoristio priliku da prvi saznam istinu

• Ubio na licu mesta

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
KURIR:
Hamad traži spas u Srbiji

BEOGRAD - Srpsko Tužilaštvo za ratne zločine radi na tome da obezbedi svedočenje Alija Hamada, jednog od komandanata jedinice „El mudžahedin“, u vezi s njegovim navodima o zločinima počinjenim nad Srbima u BiH, potvrdio je juče za Kurir portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.
Ali Hamad, bivši oficir Al Kaide iz Bahreina i komandir jedne od jedinica u sastavu odreda „El mudžahedin“, koja je počinila stravične zločine u BiH, bio je osuđen 1998. godine zbog terorističkog napada automobilom bombom u Mostaru. Nakon izdržane kazne, od 30. decembra 2008. godine nalazi se u Imigracionom prihvatnom centru, pod nadzorom Službe za poslove sa strancima.

Tokom tamnovanja Hamad se pokajao i izdao knjigu „U mreži zla“. Svedočio je u Hagu u procesu protiv Rasima Delića, generala Armije BiH, kad je govorio o zločinima mudžahedina nad Srbima u Vozući i nad Hrvatima u Gučoj Gori, kao i Delićevoj povezanosti sa njima.

Milivoje Ivanišević, direktor Centra za istraživanje zločina nad srpskim narodom, objašnjava da su na području Ozrena mudžahedini počinili neke od najjezivijih zločina.

- Zarobljene Srbe mudžahedini su izložili ritualnim ubistvima - navodi Ivanišević i dodaje da je komandant Trećeg korpusa Armije BiH Sahib Mahmuljin svojevremeno rekao da su „mudžahedini darivali 28 glava Aliji Izetbegoviću, a još 28 poslali svojim starešinama u Iran“.
Sa druge strane, publicista Miroslav Toholj uverava da Alija Hamada ne treba amnestirati od zločina, već da i njemu treba suditi.

Ali Hamad je neko,ko je doziveo istinsko pokajanje,a u zatvoru je stekao prijateljstvo sa svojim advokatom,inace srbinom,koji je bio upravo zrtva muslimanskih logora
Ali Hamad je vise nego insajder za al-kaidu,i svedok od neprocenjive vrednosti
neznam jeli Hamad pocinio neki zlocin,ali sam emisiju o njemu gledao vise puta na BN

Oficir Al Kaide traži azil u Srbiji
Sreda - 14.01.2009
Srpsko tužilaštvo za ratne zločine zainteresovano je da sasluša Ali Ahmada ali Hamada (38), iz Bahreina, bivšeg oficira Al Kaide i komandira jedne od jedinica u sastavu zloglasnog odreda „El Mudžahedin“ u vezi sa zločinima počinjenim nad srpskim vojnicima i civilima tokom ratnih dešavanja u Bosni i Hercegovini.

oficir-v.jpg

- Napustiću BiH u roku od tri dana, ukoliko mi to odobre, a utočište ću potražiti u Srbiji, ukoliko je srpskim vlastima u interesu da se pozabave zločinima mudžahedina - rekao je Hamad za sarajevski „Fokus“.
Hamad, koji se donedavno izdržavao robiju zbog terorističkog napada u Mostaru, javno je ponudio da pomogne srpskim vlastima u istraživanju monstrouznih ratnih zločina, kako je rekao, Alahovih ratnika, koji su bili pod komandom Armije BiH.
- Tužilaštvo je zainteresovano i zvanično radimo na tome“ izjavio je za „Alo!“, Bruno Vekarić, portparol Tužilaštva za ratne zločine.

Advokat Duško Tomić, Hamadov branilac, izjavio je juče za „Alo!“ da je reč o dosad nepoznatim informacijama o zločinima u BiH.
- Sa Hamadom sam se video u ponedeljak i tada mi je pokazao dopis koji je preko Ministarstva sigurnosti BiH uputio srpskim vlastima, u kojem traži da mu se pruži privremeni boravak i da je spreman da iznese neka nova saznanja. U tom dopisu nije naveo o čemu je reč niti je meni konkretno rekao - tvrdi Tomić.
Ali Hamad je svedočio pred Haškim tribunalom u postupku protiv generala Rasima Delića, bivšeg komandanta Armije BiH, koji se tereti na osnovu komandne odgovornosti za ubistvo, okrutno postupanje i silovanje zarobljenih hrvatskih i srpskih vojnika i civila u BiH. Hamad je govorio i o ubistvu Hrvata u Gučoj Gori, stradanju novinarske ekipe Bi-Bi-Sija, zločinima tokom vojne operacije u Vozući. Hamad je zajedno sa Abu Jemenom i Zuhair Handalom 1998. godine optužen za teroristički napad auto-bombom u Mostaru, nakon čega je osuđen na 12 godina robije, koju je donedavno izdržavao u kazneno-popravnom zavodu u Zenici.

Stravični snimci zločina

Javnost je imala prilike da vidi snimak odreda „El Mudžahedin“, na kojem su prikazana izmasakrirana tela zaklanih Srba, a čuje se kako narator poziva na islamski sveti rat džihad protiv hrišćana i na klanje Srba. Na snimku se vidi najmanje šest tela izmasakriranih srpskih civila i nekoliko odrubljenih glava. Prikazana je i velika količina naoružanja.

Napisao knjigu „U mreži zla“

Ali Ahmed ali Hamad, poznatiji kao Abu Hamza, tokom boravka u zatvoru zbog učešća u terorističkom napadu u Mostaru (izveden automobilom bombom) napisao je knjigu „U mreži zla - međunarodni terorizam i Al Kaida“, u kojoj detaljno objašnjava kako je postao oficir zloglasne međunarodne terorističke organizacije.

IZVOR

Poslednja izmena:
Koliko vidim po anketi, a to me je interesovalo, i dalje većina voli da presudi, bez da koristi mozak. Pa koji će nam onda k***c u Srbiji, ako ne svedoči i rasvetli silne zločine? Lako je priklati prase, ali malo teže ga je natoviti na 200 kila. A šta je bolje, svakom po volji... Pametni definitivno znaju šta je bolje.

ljudi....Hamad je nesto slicno kao kristijan
ostao je ziv samo zato jer je bio u zatvoru...posto je odrukavao tajne oko al-kaide,te napisao knjigu.....verovatno su mu dojucerasnji saborci jasno porucili sta ga ceka,a i nisu morali da porucuju
i da on sada mora da bezi iz bosne,i da mu je bezbednije u srpskom zatvoru nego u bosni

Srbija se plaši Ali Hamada
Petak - 30.01.2009
Ali Ahmad ali Hamad (38), bivši oficir međunarodne terorističke mreže Al Kaida, neće svedočiti protiv nekadašnjih saboraca iz odreda „El Mudžahedin“ o zločinima počinjenim nad srpskim civilima i vojnicima tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Nekadašnji komandir jedne od jedinica zloglasnog mudžahedinskog odreda narednih dana otputovaće u rodni Bahrein.

Njegov branilac advokat Duško Tomić kaže za „Alo!“ da se srpska vlast uplašila da bi Ali Hamadovo svedočenje moglo da dovede Al Kaidu u Srbiju.
- Srpsko tužilaštvo za ratne zločine bilo je zainteresovano da Ali Hamad svedoči o zločinima, ali političari nisu. Vlast se plaši da njegovo svedočenje ne navuče gnev Al Kaide protiv Srbije - rekao je Tomić.
Hamad je donedavno u BiH izdržavao zatvorsku kaznu zbog terorističkih napada u Mostaru.

A. D.

izvor

Ali Hamad, pripadnik mudžahedina koji je ratovao u Bosni protiv Srba i sekao srpske glave, posle robije u Bosni i napisane knjige o tim dešavanjima, želi da dođe u Srbiju i da svedoči o zločinima. Obzirom da je i sam okrvavio ruke, a pritom je dragoceni svedok, šta bi poštovana braća Srbi uradili da ga vide na ulici?

Pošto smo mi pametna nacija koja se davno odrekla smrtne kazne, pošto smrt iz džaka dreši samo Bog, ja smatram da tog čoveka treba saslušati.
Vreme prekih sudova i inkvizicije je davno iza nas pa ako je neko nešto dokazano zgrešio neće se baš preterano usrećiti u jednom od naših zatvora.
Ja bi eto volela da ga saslušam, ko zna kakve argumente ima jer nismo ni mi Srbi cvetjke, jel da?:sanke:

treba iskoristit njegovo svedocenje . Samo ja mislim da mu to ovde nece dozvoliti . A pitanje , sta bi mu se desilo na ulici .... pa nista . Sta bi se desilo da je Natasa Kandic Hrvatica , da u Hrvatskoj , rado ono sto radi u Srbiji . Koliko bi zivela . Ne vise od 24 casa . A ovde normalno seta , i niko joj nista ne radi . Tako bi bilo i sa ovim arapinom .

Ooo imaju i u Hrvatskoj svoje Nataše Kandić ev pitaj Slavoniju:sanke:

Толико о Власти ...
Толико о жељи да се сазна истина о ратним злочинима муџахедина у Босни ...
Срби морају бити криви за све ...
Сами себе су клали, секли, пекли ...

Који су то "политичари, Власт" коју спомиње Томић ???
Имају ли име и презиме ???

Back