Тесла, напокон, опет долази у своју Србију

Net laže, kao i obično, jer činjenica je da je Tesla, došavši u društvu sa Lazom Kostićem, zaprosio prelepu Lenku Dunđerski ...Malo li je? A to šta je napisao kome i zašto posvećuje svoje izume neću ni da spominjem.. Teslin otac je bio sveštenik SPC, Tesla je kršten u hramu SPC, Tesal je u mislima, srcu i duši osećao svoje SRPSTVO i neizmerno voleo svoju majčicu Srbiju...
Kažu da je Tesla bio veliki zavodnik, žene je okretao oko malog prsta.

Net laže, kao i obično, jer činjenica je da je Tesla, došavši u društvu sa Lazom Kostićem, zaprosio prelepu Lenku Dunđerski
To da Net laže i nije neka novost, ali nije lepo da to radite na uštrb časti jednog džentlmena i fine devojke:

“O letu 1895. godine

Ne znam šta je s njim. Javio se, ali kako! Nudi mi udaju za nekog gospodina iz Amerike, našeg porekla, slavnog pronalazača, mislim da se zove Nikola, prezime mu je čudno. Kako ne razume da ja hoću samo njega! Neću ni lepog, ni mladog, ni visokog… Ovo više ne mogu da izdržim!”
Dunđerski Lenka (iz dnevnika)​

To da Net laže i nije neka novost, ali nije lepo da to radite na uštrb časti jednog džentlmena i fine devojke:

“O letu 1895. godine

Ne znam šta je s njim. Javio se, ali kako! Nudi mi udaju za nekog gospodina iz Amerike, našeg porekla, slavnog pronalazača, mislim da se zove Nikola, prezime mu je čudno. Kako ne razume da ja hoću samo njega! Neću ni lepog, ni mladog, ni visokog… Ovo više ne mogu da izdržim!”
Dunđerski Lenka (iz dnevnika)​
Laza je hteo da udomi Lenku kod nekog muškarca koji je ne bi gledao baš kao ženu, već kao drugaricu. Previše ju je on sam voleo.

Ali avaj, Nikola nije bio zainteresovan, a nije ni Lenka.

Господин Елон Маск је, ту нема никакве сумње, највећи геније у историји људске цивилизаци, бриљира на многобројним пројектима,
Briljiraju timovi inzenjera koji rade na tim projektima, a bilo je tu vise promasaja nego uspeha. E. Musk je vise “entrepreneur” nego isto drugo, samo u modernoj istoriji su Nikola Tesla i Alan Turing bili veci geniji, a nisu imali prilika da ni blizu ostvare svij potencijal.

Back