Muškarci koji ne žele decu

Da, I mislim da je ovo kljucni razlog zasto je visok natalitet kod siromasnih i zaostalih. Tu je ispadanje iz 'normalnog' ubitacno.
Kod dekadentnih zapadnih drustava su neke druge norme -recimo jurnjava za karijerom i hedonizmom.
I zato je 'sve manje Rimljana, a sve vise Varvara' i jasno je na kome svet ostaje.
Ako uopste ostane.
Irci su vrsili istragu zasto je nacija sve gluplja sa novim generacijama tj kako je doslo do toga, zakljucak je bio da je inteligencija 50% dolazi kroz obrazovanje a 50% genetika i da obrazovani ljudi sve cesce nemaju djecu ili jedno i procenat zaostalih u drustvu je porastao.

Napunio sam vec 45. Koliko obicnih, svakodnevnih muskaraca znas a da su postali ocevi u tim godinama? Ja evo priznajem da ne znam nikog.

Zar je i kod vas na zapadu bas toliko lose i depresivno stanje?
da loše je i depresivno osim ako nisi član neke stranke. Za nas apolitične pa još ako misliš svojom glavom i imaš stav o nekim stvarima je bezveze

Јер детету је само важна љубав, оно док је мало, нема осећај за материјално.
Ne bi trebalo ni da se rodi u nekom siromasnom okruzenju.

Samo jubav je bilo nekada, danas je drugacije.

Klinci znaju da budu okrutni... I da su samo klinci, nego i matori... Ovde jedan od 50+ ne bi ni ustajao iz kreveta za manje od 3000 evra, tako da... Sta onda da ocekujes od klinaca...?!

Ne bi ga trebalo izlagati tom "maltretiranju"...

Kako gledate na muškarce koji ne žele decu?
Situacije je da nemaju i ne žele da imaju potomstvo.
Kako gledate na ovakve muškarce kao potencijalne partnere za vezu? (ne za brak ili brak + deca)
Ja sam baš u braku sa jednim takvim i imamo isti stav po pitanju potomstva.
Ne razumem zašto bi parovi morali nužno da imaju decu i zašto se apriori postavlja teza da je žena ta koja obavezno želi decu.

Na kraju krajeva, muškarac koji odmah objasni da ne želi decu pošteniji je od onog koji se seti mu očinstvo ne prija tek kada neka zatrudni (važi to i za žene, ali ovde je postavljeno pitanje o muškom rodu). Ako je ipak u vezi sa takvim muškarcem, žena mora biti svesna da je to činjenica koja se ne menja tako lako i da će jednom morati da se razdvoje ako je njoj važno da bude majka. To jesu veoma stresne situacije, nije jednostavno držati se principa kada je velika ljubav u pitanju - ali, postoje i druge situacije koje parove stavljaju pred krupne odluke, pa se i to prevaziđe...

svako ima prava da hoće ili neće decu.
to je veoma lično opredeljenje
nazalost, tako je............dok se ja i zena trudimo da obezbedimo izdrzavanje, skolovanje i razvoj dece, pola nam plata ide za te svrhe,
a "gospoda muskarci i gospodje dame" koje ne zele decu, svu svoju zaradu ce trositi na putovanja, vile, jahte, skupe automobile..............pa kada odu u penziju ondak ce moja deca da rade za njihove penzije. Em smo zena i ja trpili za zivota jer smo pola prihoda trosili na decu, em ce moja deca imati umanjene plate radi finansiranja penzionog fonda. Kakav standard moze imati moja 4-clana porodica sa prihodima od 2000 evra u odnosu na par koji nema decu a ima iste prihode ?Gde je hrana za tu decu, pa garderoba, pa skolovanje, pa kulturni zivot, pa sve to uzima celu jednu platu od 1000 evra..........a to je taman toliko da mogu na kredit kupiti mercedes kabrio i da letujem po karibik svake godine..........plus sto mi bez dece treba i duplo manji stan i sto svako vece mogu sa zenom ici u provod jer nemamo dece kod kuce.
Nadam se da ce se uvesti drakonske kazne za sve koji "imaju pravo" da nemaju decu.
To je nevidjena sebicnost a ne "pravo" na licno opredeljenje.

Nadam se da ce se uvesti drakonske kazne za sve koji "imaju pravo" da nemaju decu.
A bre Mulin...
Nisi pomislio da možda neko pokušava a ne uspeva da ima decu?
Nisi pomislio koliko ljudi znaš sa su loši roditelji, da su upropastili život svojoj deci?
Znam dosta slučajeva. Ta deca bi volela da se nisu rodila.
Zar nisi svoju pravio iz ljubavi, iz želje? Ili iz "ne-sebičnosti" ili "svesti o pio fondu"??

A bre Mulin...
Nisi pomislio da možda neko pokušava a ne uspeva da ima decu?
Nisi pomislio koliko ljudi znaš sa su loši roditelji, da su upropastili život svojoj deci?
Znam dosta slučajeva. Ta deca bi volela da se nisu rodila.
Zar nisi svoju pravio iz ljubavi, iz želje? Ili iz "ne-sebičnosti" ili "svesti o pio fondu"??
uopste ne govorim o takvima,.......rekao sam, oni koji imaju "pravo" da nemaju decu.
I ne govorim o poremecenim roditeljima vec o prosecnim.

a "gospoda muskarci i gospodje dame" koje ne zele decu, svu svoju zaradu ce trositi na putovanja, vile, jahte, skupe automobile..............pa kada odu u penziju ondak ce moja deca da rade za njihove penzije. Em smo zena i ja trpili za zivota jer smo pola prihoda trosili na decu, em ce moja deca imati umanjene plate radi finansiranja penzionog fonda.
Evo da ti kao "gospodin covek" kazem da nemam kola, nemam jahtu, nemam vilu, niti bilo kakvu nekretninu u svojoj svojini (zivim kao podstanar vec 17 godina u stanovima od po 30ak kvadrata na krajnoj periferiji grada), nisam isao na more ili bilo kakvo skupo putovanje decenijama (odmore provodim na selu u provinciji u porodicnoj kuci, tako da sam cak i rentabilniji kada se tamo nalazim, jer imam manje licne rashode)...
Sto se doprinosa za PIO tice, zaboravljas detalj da ih i meni kao samcu (kao i svakom drugom zaposlenom) i u ovom momentu uredno odbijaju od bruto zarade. Da su meni svo ovo vreme davali taj novac, ja bih ga verovatno mudrije iskoristio i resio jedan od svojih zivotnih problema, pa mozda ne bih sada ni bio sam i bez dece, ali jbg, tako je postavljen sistem. Tako da se ne brini, nista ja necu uzeti od tvoje dece sto prethodno meni vec nije bilo uzeto.

nazalost, tako je............dok se ja i zena trudimo da obezbedimo izdrzavanje, skolovanje i razvoj dece, pola nam plata ide za te svrhe,
Ne misliš valjda da su to bačene pare? U današnje vreme je keš nužan za podizanje dece, a problem često nastaje kada ga je premalo.
a "gospoda muskarci i gospodje dame" koje ne zele decu, svu svoju zaradu ce trositi na putovanja, vile, jahte, skupe automobile..............pa kada odu u penziju ondak ce moja deca da rade za njihove penzije.
A i tuđa deca će tada da rade za njihove po toj logici ...
Em smo zena i ja trpili za zivota jer smo pola prihoda trosili na decu, em ce moja deca imati umanjene plate radi finansiranja penzionog fonda.
Pa i od moje plate se sada odbija za nekog drugog, a valjda sam i ja nečije dete? Bolji ugao sagledavanja stvari ti je da će se tvojoj deci odbijati od plate i da će to vama biti prosleđeno kroz penziju, tako da dođe skoro na istom.
To je odluka - svako suštinski bira kakav život želi, ti si birao decu i nema tu mesta za žaljenje, osim ako se ne kaješ zbog svog izbora?

Kako gledate na muškarce koji ne žele decu?
Situacije je da nemaju i ne žele da imaju potomstvo.
Kako gledate na ovakve muškarce kao potencijalne partnere za vezu? (ne za brak ili brak + deca)
Meni je to sasvim u redu, samo takvi muskarci kada udju u ozbiljnu vezu treba to i da kažu partnerki,
da ona zna pa ako joj to odgovara ok ako ne ..razlaz

Irci su vrsili istragu zasto je nacija sve gluplja sa novim generacijama tj kako je doslo do toga, zakljucak je bio da je inteligencija 50% dolazi kroz obrazovanje a 50% genetika i da obrazovani ljudi sve cesce nemaju djecu ili jedno i procenat zaostalih u drustvu je porastao.

logično. mislim... ima i među neobrazovanima pametnih, prirodno pametnih ljudi, ali pretpostavljam da je to nekad bilo više... Dakle, pametniji se provode i neće decu,a gluplji ih prave.. jbg... to ti je evolucija ;)

E, bome ima žena koje se na to prime, ali nije dobro za njih. Slučaj. Muž rekao ne želi decu nikako, ona pristala, mada je ona htela, ali eto njega više voli.

Kad su prešli 40tu, on našao mlađu i to skoro 15 godina, lepa, neće još decu, napustio ženu i ona posle kukala "zbog tebe nisam imala , šta ču sad " itd..
Dakle, gledaj šta ti je važno u životu, ako su to deca, to ti je bitnije od partnera

Evo da ti kao "gospodin covek" kazem da nemam kola, nemam jahtu, nemam vilu, niti bilo kakvu nekretninu u svojoj svojini (zivim kao podstanar vec 17 godina u stanovima od po 30ak kvadrata na krajnoj periferiji grada), nisam isao na more ili bilo kakvo skupo putovanje decenijama (odmore provodim na selu u provinciji u porodicnoj kuci, tako da sam cak i rentabilniji kada se tamo nalazim, jer imam manje licne rashode)...
Ti si dakle taj primer siromasnog blokadera koji smo trazili na drugim temama https://forum.krstarica.com/threads/ima-li-siromasnih-blokadera.1036485/

Nije tvoj post bio poslednji pre mog odgovora u kome sam ja licno pomenut, tako da se nisam tebi obratio. ;)

Sto se tvog stava tice (vidim da je i @Nina slicno pomenula), naravno da zene (i muskarci) koje zele decu to treba jasno da iznesu pred svog partnera ako se odnos njih dvoje krene razvijati ka necemu ozbiljnijem, to sam vec rekao u nekoj od narednih poruka.
Takodje, ako im je to glavni zivotni prioritet i zelja, onda u principu ne bi trebali da cekaju moje godine i da tek onda krenu da ga ispunjavaju...

Nije tvoj post bio poslednji pre mog odgovora u kome sam ja licno pomenut, tako da se nisam tebi obratio. ;)

Sto se tvog stava tice (vidim da je i @Nina slicno pomenula), naravno da zene (i muskarci) koje zele decu to treba jasno da iznesu pred svog partnera ako se odnos njih dvoje krene razvijati ka necemu ozbiljnijem, to sam vec rekao u nekoj od narednih poruka.
Takodje, ako im je to glavni zivotni prioritet i zelja, onda u principu ne bi trebali da cekaju moje godine i da tek onda krenu da ga ispunjavaju...

Vreme je pred tobom ;)
Ali. Takođe su i lepe godine kada stvarno možeš da zakjučiš šta bi iskreno voleo... Mnogi govore voleo bi to i to, ali nikako da to sporvedu, pa se postavlja pitanje da li im je stvarno stalo ili je u pitanju mišljenje familije, okoline itd... tj recimo, da sam sam na nekom ostrvu, da li bi izabrao da imam decu ili da ih nemam (još neka poželjna cica da je tu).. ili tako neka pitanja koja prave razliku.

U suštini, valjalo bi živeti zaista, sa ili bez, samo je pitanje šta zaista želimo
Ja znam za neke koji su ih dobili sa skoro 50, ali se žale da nespavanje noću nije više za njih, da su izgubili živce. Opet... sve zavisi i od toga s kim si, a voliš se, da li ta osoba ima želju itd..

Ne misliš valjda da su to bačene pare? U današnje vreme je keš nužan za podizanje dece, a problem često nastaje kada ga je premalo.

A i tuđa deca će tada da rade za njihove po toj logici ...

Pa i od moje plate se sada odbija za nekog drugog, a valjda sam i ja nečije dete? Bolji ugao sagledavanja stvari ti je da će se tvojoj deci odbijati od plate i da će to vama biti prosleđeno kroz penziju, tako da dođe skoro na istom.

To je odluka - svako suštinski bira kakav život želi, ti si birao decu i nema tu mesta za žaljenje, osim ako se ne kaješ zbog svog izbora?
generalno jos nismo dosli dotle da imamo problem sa penzijama, iako su minimalne.
Al buduce generacije ce imati problem. Imacemo 4 miliona penzionera i 1,5 miliona zaposlenih.Za 50 godina jos gore..............i sve to jer nam je luksuz ispred razuma. Ovde ne mislim na one koji nemaju uslove da imaju decu ili ih bioloski ne mogu imati, vec, licno poznajem moge parove sa prihodima od preko 2000 evra i ne pada im na pamet da imaju decu.........vec sam naveo sta je razlog.....skupa letovanja, luksuzan stan od 100 kvadrati sa samo jednom spavacom sobom, terenac auto.....................
To da nemamo decu, nekako je postala moda, i osecamo se nekako nazadni, primitivni ako imamo decu..........to je trend iz nekadasnjih americkih filmova (kazem, nekadasnji, jer danas niko ne gleda holivudska gomna)

Back