muškarci i homofobija (djelimična)

nisam našla ništa na ovu temu, ako je već bilo - izvinjavam se:

postoji li neko objašnjenje zašto su muškarcima lezbo-varijante OK, ali muškarac + muškarac - ni slučajno?
je li to homofobija? ako jeste, zašto diskriminacija, tj. zašto mrze samo muškarce homiće, jadničke? :dontunderstand:

sve zavisi ko je kako naucen i u kakvoj sredini zivi...
i zene i muskarci skloni svome polu su jednaki kao i hetero zene i muskarci...
a ti sto se kao gnusaju pedera...to su najvece pedercine i karakterno i fizicki

ovo zvuchi logichno...
ali ne mora da znachi da je tachno.

То је одговор из мушке перспективе, и мислим да важи за већину, само не знам колико сам умео да објасним. Отприлике исто као и реакција на помисао на голу жену и на голог мушкарца; стрејт-мушкарац не воли менталну слику другог голог мушкарца и то не значи да мрзи мушкарце, исто као што још одбојнија мисао о "хомо варијанти" не значи да је аутоматски хомофоб. Ваљда има везе са оним причама како мушкарци визуелно реагују, или не знам ни ја, али једноставно је тако.

А хомофобија је дискриминаторски однос према хомосексуалцима у друштву, а не одбојност према хомосексуалности. Иначе би хомо- и бисексуалци били једини који нису хомофоби.

sve zavisi ko je kako naucen i u kakvoj sredini zivi...
i zene i muskarci skloni svome polu su jednaki kao i hetero zene i muskarci...
a ti sto se kao gnusaju pedera...to su najvece pedercine i karakterno i fizicki

pazi, razumijem ja da nekima homoseksualci smetaju više, nekima manje...OK - stvar principa, odgoja, nebitno čega..
ono što me interesuje je zašto tim istim muškarcima kojima smetaju ****** ne smetaju lezbe...kao žene su ljepše za oko, bla bla...
je li pravi razlog nesigurnost, strah da će ih neko shvatiti u fazonu: ne mrziš pedere = voliš pedere ili šta?
homo je homo u oba slučaja, zar ne?

Jesu homofobi....i nije mi jasno zasto ih je strah muskaraca koji nisu opredijeljeni za zene.....strah ih je i zena koje bi da se igraju njihovom guzom, ne razumijem...
Decko mi ne dozvoljava ni da mu ljubim dupence, ne cmar, vec bas dupence....sav se odmah naelektrise.....a svako malo pa gleda kao meni da useta u dupe......
Muskarci mi ich nisu jasni!

ne vazi kod mene...ne gnusam se da ljubim zenski cmar, a volim da mi ona to isto radi....i ako moze i da me sa dildom pojebbe...

@Мили: Не допада ти се објашњење које ја дајем, или мислиш да није тачно? Није хомо хомо, јер су у једном случају у питању жене, а у другом мушкарци и то је то.

pazi, razumijem ja da nekima homoseksualci smetaju više, nekima manje...OK - stvar principa, odgoja, nebitno čega..
ono što me interesuje je zašto tim istim muškarcima kojima smetaju ****** ne smetaju lezbe...kao žene su ljepše za oko, bla bla...
je li pravi razlog nesigurnost, strah da će ih neko shvatiti u fazonu: ne mrziš pedere = voliš pedere ili šta?
homo je homo u oba slučaja, zar ne?
Sto bi to bilo bla, bla, bla, ako se nekom dopadaju zene, a ne muskarci, to znaci da mu se zene dopadaju i nista drugo, to nema veze s mrznjom, moze li se to shvatiti tako kako jeste?:)
Zasto bi muskarci kojima se dopadaju zene sklone istom polu morali da mrze muskarce homoseksualce?

Poslednja izmena:
@Мили: Не допада ти се објашњење које ја дајем, или мислиш да није тачно? Није хомо хомо, јер су у једном случају у питању жене, а у другом мушкарци и то је то.

OK, ja sam već na početku pitala je li to homofobija, nisam tvrdila da jeste...miša mu, toliko bar znam...:lol:

Oprosti.
Znam da gadim ti se.
Nemoj se ljutiti, nemoj.
Znaj da zavidim ti..
Imas nesto sto ja nemam…

Predivno, apolonsko
I bozansko telo!

Ovo mi pise u maturskom albumu…drugar iz srednje skole je napisao…Super lik, iskren, otvoren, bez predrasuda, inteligentan I ima majusnu kitu ( na jednoj zurci gde smo nas petorica I dve cure,svi iz istog razreda napili se ko svinje u blatu I igrali se masnih fota….tu sam ga video golog, masnog, maljavog…kita kao zrno pasulja…)

Oprosti.
Znam da gadim ti se.
Nemoj se ljutiti, nemoj.
Znaj da zavidim ti..
Imas nesto sto ja nemam…

Predivno, apolonsko
I bozansko telo!

Ovo mi pise u maturskom albumu…drugar iz srednje skole je napisao…Super lik, iskren, otvoren, bez predrasuda, inteligentan I ima majusnu kitu ( na jednoj zurci gde smo nas petorica I dve cure,svi iz istog razreda napili se ko svinje u blatu I igrali se masnih fota….tu sam ga video golog, masnog, maljavog…kita kao zrno pasulja…)

Ti bi po Mili sad morao da ga mrzis iz dna duse...

Sto bi to bilo bla, bla, bla, ako se nekom dopadaju zene, a ne muskarci, to znaci da mu se zene dopadaju i nista drugo, to neme veze s mrznjom, moze li se to shvatiti tako kako jeste?:)

dobro, žena koja voli žene nije ništa manje ženstvena od hetero-žene,
a muškarac koji voli muškarce je nešto manje muškarac od hetero-muškarca....tako ispade...
no, nebitno, nemam više vremena
pozz
:)

Gadjenje i odbojnost nisu iste stvari.
Odbojnost je prirodjena,gadjenje je subjektivizam i licni sud...
Elem,strejt-varijantama su odbojne homo-varijante i varijacije,sto ne mora nuzno da znaci da ce se kod ovih po prirodi stvari roditi ideja o lomaci!...Heh! Rasipanje dragocene energije.
I upravo po tom pitanju i dolazi do sukoba izmedju strejt i homo-direkcije...Muskarac je aktivan princip,zena-pasivan,tj.`prima ga`...:)Buduci da je tako,muskarac je `bacac koplja`,zena- `Supljina`...Takva je prirodna raspodela polnih uloga! Kada dve zene medjusobno opste, one ne kvare svoju funkciju primaoca i supljine,otvorenosti...Dakle,ne bivaju tim cinom manje zene,sem u ocima povredjenog muskog ega kome se na oci `skida meso sa raznja`...:lol:Vecina zena na taj nacin nesvesno zapravo ima teznju da ispituje dubine svoje zenstvenosti...Paradoks.:tongue:Dakle,muska odbojnost prema lezbama je iz revolta, njemu je prosto uskracen `ubod` , njegova prirodna funkcija,i to je to.:mrgreen:
S druge strane, muski homoseksualizam jeste svesno degradiranje muskog principa,koji umesto da tezi zenskoj univerzalnoj supljini-spasu za sve:lol:-bira tudji aktivizam-da i njega upropasti,uzajamno upropsacavanje muske svrhe!... Jasno je da su ovako oba neupotrebiva za suprotan pol, te ce se odbojnost prema njima roditi ne samo iz perspektive zenskog pola, vec i iz muskog,koji intuitivno shvata stetu ucinjenu svom polu. Oba pola ce im zameriti isto:rasipanje prave energije na nesto sto joj sustinski- ne pripada! Znaci:zene lezbe jos uvek su -kako tako-zene! Homoseksualci su trans-muskarci,namerno prevazilaze svoju prirodu i svrhu,odn.oni to vise nisu! Ko za tim najvise da zali,ja ne znam, licno zabole me,nek se vata ko s kim hoce,mada...odbojnost sve govori.:lol:
Au,al sam sper/amovao!..:mrgreen:

Naravno da se muskarci loze kad vide 2 zene zajedno, jer tripuju da su lezbe samo zato sto jos nisu srele pravog muskarca, tj. bas njega, koji bi ih automatski preobratio cim bi izvukao svoju zmiju i bacio je na krevet izmedju njih...

Jao bre, pa zna li neko nesto o zenskoj privlacnosti, nisi ni blizu...niko tu ne mora da se mesa, pa zasto se onda ljudi loze dok recimo gledaju heteroseksualni par koji vodi ljubav?

Back