Hmm, koja nepravda, da se naježiš..umesto da isteraju ženu i decu iz stana pa mrš pod most ako treba i ostave čoveka da diše i uživa u životu
oni presudili suprotno..ispalo da je ona sposobna i podobna da održava i stan i decu a on siroma čovek, nepodoban...što li, da mi je znati...

Stvarno taj sud pojma nema, sve to budala do budale....
"Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju"?..

...guska najobičnija, misli na decu i na njihovo dobro umesto da misli samo na sebe..kučka...
Ukratko - treba se dobro udati i sebi obezbediti sve bez posebnog rada!
Ono što sam propustio da napišem, jeste da je i pored takve presude, u pomenutom slučaju, decu
stvarno odgajio otac!
I stvarno ne vidim zašto deca ne bi bila dodeljena ocu ako majka zaista ne može da se brine o njima?
Našla dobru priliku, iskoristila zakon i obezbedila se a nakon razvoda, kao staralac dece, bez ikakve najave, samo nestane sa "prijateljem" tri nedelje (ili tri sedmice - preko 20 dana) jer o deci i dalje stvarno brine otac!
Sve se to moglo dokazati tokom razvoda ali nije nikoga zanimalo. Koliko znam ona i danas živi na račun dece!
Ipak je malo manje zlatna od idealne majke kako to mnogi misle.
Ovo pravo traje do punoletstva deteta."
Možda u teoriji takva odredba postoji ali se u praksi nikada nije pojavila. Štaviše, mislim da većina sudija i ne zna za tu odredbu!
Postoji veoma jednostavan način da se utvrdi kolika je stvarno ta "bezgranična materinska ljubav".
Dovoljno je uzeti podatke o razvodima u poslednje dve ili tri godine i videti koliko su puta su deca dodeljena majkama a koliko puta očevima.
Očevima se obično dodele deca samo ako majke ne žele da se brinu o njima.
Onda napraviti jednostavan pregled: deca dodeljena majkama koliko su materijalnih dobara "povukla" (stan, alimentacija itd.) i uporediti sa onim što bi "povukla" deca dodeljena očevima da su dodeljena majkama.
Prema meni poznatim primerima, u ovom drugom slučaju sveukupna vrednost materijalnih dobara koju bi majke dobile (za svu decu dodeljenu očevima tokom svih tih godina!) ne bi dostigla vrednost jedne jedine (čak manje) alimentacije.
Onda bi se videla jasno videla veza između "bezgranične materinske ljubavi" i novca, odnosno materijalnih dobara.
Zakon jednostavno neće da sagleda istinu a žene to zloupotrebljavaju. Rezultat je vidljiv.