Muska i zenska ocekivanja od suprotnog pola...

Sud u 99% slučajeva ženama dodeljuje decu na staranje i stan u kojem su do tad bili na ''privremeno'' korišćenje.:roll:

Mislim da se to zove pravo habitacije, ali ga žene ne koriste, u svakom slučaju ne dovoljno.

- - - - - - - - - -

"Pravo stanovanja maloletnog deteta

Sud može utvrditi pravo stanovanja maloletnog deteta i roditelja koji vrši roditeljsko pravo u stanu čiji je vlasnik drugi roditelj, pod uslovom da dete i roditelj koji vrši roditeljsko pravo nemaju drugi useljiv stan i da pravo stanovanja ne bi bilo „očigledna nepravda“ za drugog roditelja (šta je očigledna nepravda — procenjuje sud u svakom konkretnom slučaju). Ovo pravo traje do punoletstva deteta."
http://upravusi.rs/kuca/svojina-na-...plodouzivanja-i-stanovanja-licne-sluzbenosti/

Hmm, koja nepravda, da se naježiš..umesto da isteraju ženu i decu iz stana pa mrš pod most ako treba i ostave čoveka da diše i uživa u životu
oni presudili suprotno..ispalo da je ona sposobna i podobna da održava i stan i decu a on siroma čovek, nepodoban...što li, da mi je znati...:think:
Stvarno taj sud pojma nema, sve to budala do budale....

"Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju"?..:eek:...guska najobičnija, misli na decu i na njihovo dobro umesto da misli samo na sebe..kučka...
Ukratko - treba se dobro udati i sebi obezbediti sve bez posebnog rada!
Ono što sam propustio da napišem, jeste da je i pored takve presude, u pomenutom slučaju, decu stvarno odgajio otac!
I stvarno ne vidim zašto deca ne bi bila dodeljena ocu ako majka zaista ne može da se brine o njima?

Našla dobru priliku, iskoristila zakon i obezbedila se a nakon razvoda, kao staralac dece, bez ikakve najave, samo nestane sa "prijateljem" tri nedelje (ili tri sedmice - preko 20 dana) jer o deci i dalje stvarno brine otac!
Sve se to moglo dokazati tokom razvoda ali nije nikoga zanimalo. Koliko znam ona i danas živi na račun dece!
Ipak je malo manje zlatna od idealne majke kako to mnogi misle.

Ovo pravo traje do punoletstva deteta."
Možda u teoriji takva odredba postoji ali se u praksi nikada nije pojavila. Štaviše, mislim da većina sudija i ne zna za tu odredbu!

Postoji veoma jednostavan način da se utvrdi kolika je stvarno ta "bezgranična materinska ljubav".
Dovoljno je uzeti podatke o razvodima u poslednje dve ili tri godine i videti koliko su puta su deca dodeljena majkama a koliko puta očevima.
Očevima se obično dodele deca samo ako majke ne žele da se brinu o njima.
Onda napraviti jednostavan pregled: deca dodeljena majkama koliko su materijalnih dobara "povukla" (stan, alimentacija itd.) i uporediti sa onim što bi "povukla" deca dodeljena očevima da su dodeljena majkama.
Prema meni poznatim primerima, u ovom drugom slučaju sveukupna vrednost materijalnih dobara koju bi majke dobile (za svu decu dodeljenu očevima tokom svih tih godina!) ne bi dostigla vrednost jedne jedine (čak manje) alimentacije.

Onda bi se videla jasno videla veza između "bezgranične materinske ljubavi" i novca, odnosno materijalnih dobara.

Zakon jednostavno neće da sagleda istinu a žene to zloupotrebljavaju. Rezultat je vidljiv.

Ono što sam propustio da napišem, jeste da je i pored takve presude, u pomenutom slučaju, decu stvarno odgajio otac!
I stvarno ne vidim zašto deca ne bi bila dodeljena ocu ako majka zaista ne može da se brine o njima?

Našla dobru priliku, iskoristila zakon i obezbedila se a nakon razvoda, kao staralac dece, bez ikakve najave, samo nestane sa "prijateljem" tri nedelje (ili tri sedmice - preko 20 dana) jer o deci i dalje stvarno brine otac!
Sve se to moglo dokazati tokom razvoda ali nije nikoga zanimalo. Koliko znam ona i danas živi na račun dece!

Možda u teoriji takva odredba postoji ali se u praksi nikada nije pojavila. Štaviše, mislim da većina sudija i ne zna za tu odredbu!

Postoji veoma jednostavan način da se utvrdi kolika je stvarno ta "bezgranična materinska ljubav".
Dovoljno je uzeti podatke o razvodima u poslednje dve ili tri godine i videti koliko su puta su deca dodeljena majkama a koliko puta očevima.
Onda napraviti jednostavan pregled: deca dodeljena majkama koliko su materijalnih dobara "povukla" (stan, alimentacija itd.) i uporediti sa onim što bi "povukla" deca dodeljena očevima da su dodeljena majkama.
Prema meni poznatim primerima, u ovom drugom slučaju sveukupna vrednost materijalnih dobara koju bi majke dobile (za svu decu dodeljenu očevima tokom svih tih godina!) ne bi dostigla vrednost jedne jedine (čak manje) alimentacije.

Onda bi se videla jasno videla veza između "bezgranične materinske ljubavi" i novca, odnosno materijalnih dobara.

Zakon jednostavno neće da sagleda istinu a žene to zloupotrebljavaju. Rezultat je vidljiv.

Ne koristi se u praksi, bojim se da bi onda bilo mnogo više mrtvih na svim stranama. Ironiju na stranu, niko nema pravo da živi na račun dece i tačka. Ne može se generalizovati da majke ne vole decu, zato što je sa druge strane more majki koje samohrano izdržavaju dete/decu, a tata nema ni na vidiku. I očeva i majki ima svakakvih, a uvek ih je i bilo. Da se stvari mahom rade rutinski i šablonski, jasno je. Muko moja pređi na drugoga je omiljena deviza svih centara za socijalni rad. Ipak, postoje razlozi zašto mala deca idu mami, ako ih hoće i može da brine o njima.
A da je sramota da se ostavljeni očive svete deci, sramota je.

Ne razumem zašto me prozivaš bez ikakvog razloga...
Misliš da nisam u pravu?
Misliš da bi bilo pravedno da recimo sud izbaci muškarca i decu iz stana a ženu ostavi da uživa jerbo je stan recimo njen
a totalno je npr. nesposobna, alkoholičarka, narkos?...

Aha, on nesposoban, a ima stan. A ona je super sposobna i nema stan pa mora da uzme njegov.:roll:

I misliš da umeš i možeš da procenjuješ nečije sposobnosti da samostalno živi i opstane?

- - - - - - - - - -

Zasto da ne?Pa vecina ovde zivi sa matorima,ili su u drugoj vrsti zajednice koja je neprirodna svuda osim na Balkanu.Ili zive u stanovima/kucama koje su napravili ili kupili (dobili) njihovi roditelji,i u koje su ulozili mooozda jedno krecenje.

Ako ste ulagali podjednako svakom po pola.....Samo što niko na svetu ne misli za sebe da je manje doprineo/la.
A to što živiš sa roditeljima ima veze, nemoj da se ljutiš. Čak i u zemlji Srbiji hiljade mladih ljudi od brucoškog života na dalje živi samostalno... I u praksi se brže skućiš zato što ti gori pod nogama, mada to nije tema ;)

Žena se udaje da bi obezbedila sebe bez ikakvog rada i truda?..Ne znam na koje to žene mislite, na misice, manekenke, starlete, pevaljke?
Moguće da se jedna takva udaje zbog nečeg drugog a da to nije ljubav, deca, porodica..
Ja se zaista nadam da se svi ovde redom šalite ili ste možda klinci koje je odgajao večito pijani tata šovinista...prosto mi je neverovatno da neko odgovoran, odrastao i zreo tako može da razmišlja..
Odgovorno tvrdim da svaki mladi čovek koji razmišlja na ovaj način, ne treba da se ženi da ne bi nekom nevinom biću koje će da se rodi ukoliko se oženi, upropastio život..

Sudski arhivi su prepuni slučajeva gde žena ni kriva ni dužna ostane sama na ulici sa sve decom sa kojom se kasnije potuca po stanovima i kleči
pred šalterima službe za socijalni rad...svako ko tvrdi suprotno, pojma o životu nema i samo lupa ko maksa po diviziji..

Ako ste ulagali podjednako svakom po pola.....Samo što niko na svetu ne misli za sebe da je manje doprineo/la.
A to što živiš sa roditeljima ima veze, nemoj da se ljutiš. Čak i u zemlji Srbiji hiljade mladih ljudi od brucoškog života na dalje živi samostalno... I u praksi se brže skućiš zato što ti gori pod nogama, mada to nije tema ;)

Ehhh..:aha:
Iskren da budem, ponekad bih voleo da zivim sa roditeljima.:)

Žena se udaje da bi obezbedila sebe bez ikakvog rada i truda?..Ne znam na koje to žene mislite, na misice, manekenke, starlete, pevaljke?
Moguće da se jedna takva udaje zbog nečeg drugog a da to nije ljubav, deca, porodica..
Ja se zaista nadam da se svi ovde redom šalite ili ste možda klinci koje je odgajao večito pijani tata šovinista...prosto mi je neverovatno da neko odgovoran, odrastao i zreo tako može da razmišlja..
Odgovorno tvrdim da svaki mladi čovek koji razmišlja na ovaj način, ne treba da se ženi da ne bi nekom nevinom biću koje će da se rodi ukoliko se oženi, upropastio život..

Sudski arhivi su prepuni slučajeva gde žena ni kriva ni dužna ostane sama na ulici sa sve decom sa kojom se kasnije potuca po stanovima i kleči
pred šalterima službe za socijalni rad...svako ko tvrdi suprotno, pojma o životu nema i samo lupa ko maksa po diviziji..

Samo sto je @Ribar penzioner i covek ima dosta iskustva...
A kako mozes tako da prozivas tudje roditelje?? Zar ti ne bi bilo jadno da ti neko majku nazove ludacom ili qurvestijom?

I sto je to moj problem sto ona ostaje na ulici? Sto je radjala decu ako ne moze da ih izdrzava?

Ti razmisljas mnogo gore od svih ovde i konstantno potcenjujes sve...

A provalio sam da samo zaludne domacice vole da potcenjuju, a zene ostvarene u zivotu i poslu skoro nikad to ne rade.

Back