Muska i zenska ocekivanja od suprotnog pola...

Prosto mi je tužno kad vidim koliko se muškarci upiru da okrive žene zato što se opredeljuju za partnere kojima kladionica, leškarenje i džabalebarenje nisu osnovne životne vrednosti. Ako već verujete da svaka ptica svom jatu, šta vas tu konkretno ugrožava? To što se pred vaša veličanstva koja piške stojeći postavljaju neka očekivanja? O, ne! Pravda za sve. Zašto bi neko ko je savestan, odgovoran i odrastao imao porodicu na račun nekoga ko se sa 30+ ponaša kao šesnaestogodišnjak na raspustu i misli da se su za sekundarne poslove zaduženi mali kućni vilenjaci? O računima i da ne pričamo, jedva svoje troškove pokriju i očekuju nesebičnu suprugu koja će brinuti o njima, budućoj deci, ostarelim roditeljima i naravno moći to zadovoljstvo da isfinansira. Sa osmehom, dok oni daljincem iz ležećeg stava rukovode domaćinstvom

Ko ovde okrivljava zene koje vole celave bolide, kajlu i one koji su dzekovi....kad imaju ....?

Ja sigurno ne....ja bih voleo odmah da se podelimo i da bude jasnije makar i 99% bile za celave bolide i kajlu i bmw i sta vec spada u dzabalebarenje....
Meni i lakse i lepse....odmah se usmerim ka ovih 1%, ovih 99% ne bih ni pogledao makar bile misice i voda isla na usta...a ovih 1% makar bile grbave i ruznjikave...
Ali sipak...praksa zenskog sveta pokazuje da se one zestoko okome na neku koja je pristojna jer onda ona koja napada ispada nepristojna, lujka, laka, fuksa i slicno...pa onda mora da uprlja i ovu...i cesto se to radi po kolektivima, namesta se ubacuje se crv, navodi se najpostenija medju njima na greh, na prevaru, svasta joj se lazno prica....samo da se uprlja, posle je lako, ne treba vise...

- - - - - - - - - -

Mislila sam na nešto drugo.
Sve generalizacije su prilično besmislene, zato što odlike roda nisu i ne mogu biti smislene. Svođenje na prosek je obično banalizacija svih (muškaraca i žena) koji na bilo koji način rade na sebi.
U redu je da svi imaju neka i nekakva očekivanja i kriterijume. E sad, da to što se traži nije lako naći, druga je stvar.

Ne znam devojcice sta mislis, ali mislim da ne razmisljaju svi muskarci da im je duznost da udovoljavaju princezicama i ispunjavaju njihove snove brace Grim ili neke druge bajke.

Narocito ne u poslednje vreme kad su videli da je tim "Princeze" ustvari podmladak tima "Vestice" a da je tim "Domacice" spaljen u prvom pohodu "Vestica" dok su "Brizne majke" porazene do nogu od "Bejbi siterki" i "Vaspitacica Bambi vrtica".
Posto su "Vestice" sve profesionalne igracice, to se na kladionicama odnosi krecu cak do 1:10 kad su u pitanju susreti sa "Bejbi siterkama" i "Vaspitacicama".
Iako Holivud industrija prikazuje ova dva tima prilicno uigranim i raskalasnim, nisu dorasli popularnim Vampirushama ili Vampovkama kako ih navijacice zovu...

Briga o sebi i stanje "odraslosti" nemaju veze sa crtaćima niti ljubićima. Ono što ljudi rade u svoja četri zida, što se mene tiče, može i treba uključivati sve što im je pijatno i prihvatljivo. Odrasli ljudi oba pola moraju biti u stanju da vode računa sami o sebi. Inače su u pitanju balavci i balavice. Jadati se što kao takvi ostaju sami, jadno je

Vidis ona je moderna, i ima dva zakona

1. Brini se sam(o) o sebi
To ukljucuje sve, gazenje, snalazenje, nemoral, pozivanje na moral ako ti to koristi, dizanje buke, panike, kmecanje, ma sve....
2.Bori se da imas sto vise pogodnosti i pomoci od drugih
To ukljucuje, zloupotrebu raznih pomoci od pomoci zenama, pomoc za ovo , za ono, solidarnost drugih kad ti poplava srusi trospratnicu, zastitu kad neko vuce novac posao i pomoc bolje i vise od tebe, zahtev za ravnopravnoscu ili za pozitivnom diskriminacijom.
..

I to jeste stvarno tantra modernih zena, pridje ti na poslu i kaze, budi dzentlmen, a onda ti kod nagradjivanja poturi pod nos ono sto je odradila na dzentlmensku foru i popuste.
Nedaj boze da joj plata bude manja od tvoje.
Onda samo doda, kukate slabici, sto se niste snasli....

I neki krenu tim putem prevara, obmana i oportunizma, a neki pocnu da ih klepaju po usima, i naravno onda krene medijska kampanja, a i posledice jer kad favorizujes parazite ili slabije onda ucinak u konacnom opada...
Ovo nije poziv na fer plej, daleko od toga...Na zapadu to zovu pravilno procenjivanje resursa...to znaci da placaju onoliko koliko procene da im treba bas taj radnik.sto znaci nekad i 40% vise.
U sistemu gde ima vise dobrih menadzera i manje zakonodavstva i birokratije, ovakve moderne price nemaju sta da traze, jer praksa je uvek vise fer od birokratije i bankarstva.

Deda leži u postelji, na samrti. Svodi račune i sprema se za nebo.
Kad odjednom, oseti stari, dobro poznati miris - štrudla s makom !
Poželi da sa tim ukusom ode na onaj svet i nadljudskim naporom krene da puzi ka kuhinji. Konačno, s poda uspe da pruži ruku ka stolu i poslužavniku....
U tom trenutku , baba ga pljesnu po ruci :
"Ne diraj!! To je za sahranu !"

Sent from my SM-T815 using Tapatalk

Sad dalje moje pitanje stoji:
zasto stalno predstavljate zenu koja zeli muskarca koji radi,kao lovatorku,zasto uopste sve zene predstavljate na taj nacin,jer to sto neko zeli borca ne znaci da:
1.i sam nije borac..
2.zeli nekog takvog samo zbvog njegovih para..
3.i da ce istog da ostavi cim pare presuse(naravno ima i onih koje to urade a ima i onih koje ne mogu da podnesu vise necije vristanje depresiju itd..zbog novonastale situacije al ajd to je dr. tema..)

Vi konstantno osobu iz grupe tri ubacujete u grupu 2..Da li je to da bi se osecali bolje ili ne ne znam..
Svako se ravna prema svom iskustvu/iskustvima u vezi/vezama.
Na kraju, naročito prilikom razvoda, pokazivalo se da su žene bile zainteresovane samo za materijalna dobra.
Uostalom kako komentarisati izjavu žene koja je otvoreno rekla: "Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju!" U to vreme stanovi nisu bili svojina, nego je (u pomenutom slučaju) stan dobio muž od preduzeća i to pre nego što je i upoznao ženu sa kojom se razvodio. (Sudskom odlukom dobila je i decu i stan.)

Kako bi je trebalo nazvati? Romantičnom ili lovatorkom?

2.zensko bice uglavnom tezi da nadje nog ko joj je ravan ili bolji od nje(ili jednostavno nek je u necemu gori al da ima skup osobina koje voli)..

To je suštinski problem što je percepcija žene nje same pogrešna i bazira se iz kompleksa više vrednosti.Ona je merilo.Kad budeš to shvatila bićeš maca a do tada ostaješ samo cica :mrgreen::lol:

- - - - - - - - - -

Na kraju, naročito prilikom razvoda, pokazivalo se da su žene bile zainteresovane samo za materijalna dobra.
Uostalom kako komentarisati izjavu žene koja je otvoreno rekla: "Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju!" U to vreme stanovi nisu bili svojina, nego je (u pomenutom slučaju) stan dobio muž od preduzeća i to pre nego što je i upoznao ženu sa kojom se razvodio. (Sudskom odlukom dobila je i decu i stan.)

To treba nazvati retardom.

Kad bi znao celu priču video bi da i nisu tako neprijatna.
Naprotiv !

Da,malo je ovde ljudi koji su putovali cuvenom Ruskom Zeleznicom,pogotovo na duze linije))).

Mislila sam na nešto drugo.
Sve generalizacije su prilično besmislene, zato što odlike roda nisu i ne mogu biti smislene. Svođenje na prosek je obično banalizacija svih (muškaraca i žena) koji na bilo koji način rade na sebi.
U redu je da svi imaju neka i nekakva očekivanja i kriterijume. E sad, da to što se traži nije lako naći, druga je stvar.

Kriterijumi su kod svakoga individualni.Ali generalno,i brakovi koji su se desili iz velike ljubavi,kad se smanji lova u porodici,ili pucaju ili dolazi do tacke usijanja.Ja sam ovde nekoliko puta rekao,da uglavnom svi dobiju ono sto traze,svesno ili nesvesno.Kako se ti postavis,tako ce i tvoj partner prema tebi da se odnosi...

Briga o sebi i stanje "odraslosti" nemaju veze sa crtaćima niti ljubićima. Ono što ljudi rade u svoja četri zida, što se mene tiče, može i treba uključivati sve što im je pijatno i prihvatljivo. Odrasli ljudi oba pola moraju biti u stanju da vode računa sami o sebi. Inače su u pitanju balavci i balavice. Jadati se što kao takvi ostaju sami, jadno je

100% tacno.Zena koja ne zna sijalicu da zameni ili muskarac koji ne zna da opere sudove ili ukljuci ves masinu su po meni poluretardirani,nesposobni za zivot ljudi.I kako da postujes takvog coveka/zenu?

100% tacno.Zena koja ne zna sijalicu da zameni ili muskarac koji ne zna da opere sudove ili ukljuci ves masinu su po meni poluretardirani,nesposobni za zivot ljudi.I kako da postujes takvog coveka/zenu?

Ovo je malo ili malo vise primitivno razmisljanje, ali je cesto.
Upucuje da obe jedinke moraju da znaju isto i da razmisljaju isto.
Drugi pristup je komplementarno koji se zasniva na timskoj saradnji, ali je redak u danasnje vreme.
Treci pristup je ko koga zajasi emotivno i psihicki.

Prvi pristup ima problem jer je sve vise ljudi koji ne znaju ni TV daljinac da podese, a meni je jasno zasto.
Dakle , osim nevaspitanja tu je i mnostvo nameta na shvatanje i pamcenje.
Ukratko stav ebes muskarca i zenu koja ne zna da pravi kolace, sokice, da pegla, pere kako valja, susi ves, sprema obroke, pere sudje, usiva, vozi, kreci, sitne opravke ...dovodi do toga da ti kao plata treba minimum 90.000 mesecno jer zamena sijalice kosta 2500 dinara.

Hmm, koja nepravda, da se naježiš..umesto da isteraju ženu i decu iz stana pa mrš pod most ako treba i ostave čoveka da diše i uživa u životu
oni presudili suprotno..ispalo da je ona sposobna i podobna da održava i stan i decu a on siroma čovek, nepodoban...što li, da mi je znati...:think:
Stvarno taj sud pojma nema, sve to budala do budale....

"Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju"?..:eek:...guska najobičnija, misli na decu i na njihovo dobro umesto da misli samo na sebe..kučka...

:lol:

Poslednja izmena:
Ovo je malo ili malo vise primitivno razmisljanje, ali je cesto.
Upucuje da obe jedinke moraju da znaju isto i da razmisljaju isto.
Drugi pristup je komplementarno koji se zasniva na timskoj saradnji, ali je redak u danasnje vreme.
Treci pristup je ko koga zajasi emotivno i psihicki.

Prvi pristup ima problem jer je sve vise ljudi koji ne znaju ni TV daljinac da podese, a meni je jasno zasto.
Dakle , osim nevaspitanja tu je i mnostvo nameta na shvatanje i pamcenje.
Ukratko stav ebes muskarca i zenu koja ne zna da pravi kolace, sokice, da pegla, pere kako valja, susi ves, sprema obroke, pere sudje, usiva, vozi, kreci, sitne opravke ...dovodi do toga da ti kao plata treba minimum 90.000 mesecno jer zamena sijalice kosta 2500 dinara.

Zasto bi bilo primitivno ocekivati da u 21 veku neko moze da samostalno zivi??I nisam rekao da isto misle,nego jednostavno da budes spreman za zivot kao takav. (u Srbiji naravno).
Vec ta tri pristupa koja si navela zavise prvenstveno od onoga kako su ljudi vaspitani.I ne vidim vezu izmedju plate od 90h i znanja da nesto uradis po kuci.Nisam ni rekao da svako treba sve da zna,ali osnovne zivotne stvari,to da.

Hmm, koja nepravda, da se naježiš..umesto da isteraju ženu i decu iz stana pa mrš pod most ako treba i ostave čoveka da diše i uživa u životu
oni presudili suprotno..ispalo da je ona sposobna i podobna da održava i stan i decu a on siroma čovek, nepodoban...što li, da mi je znati...:think:
Stvarno taj sud pojma nema, sve to budala do budale....

"Ako ne dobijem stan, meni deca ne trebaju"?..:eek:...guska najobičnija, misli na decu i na njihovo dobro umesto da misli samo na sebe..kučka...

:lol:
Pa?Jesi li uzela stan?A u sudu nisu budale nego lopovi.

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto me prozivaš bez ikakvog razloga...
Misliš da nisam u pravu?
Misliš da bi bilo pravedno da recimo sud izbaci muškarca i decu iz stana a ženu ostavi da uživa jerbo je stan recimo njen
a totalno je npr. nesposobna, alkoholičarka, narkos?...

Ako je stan unesen u brak tj nije stečen u braku da sasvim je normalno i u redu da prilikom razvoda druga strana izađe iz stana. Naravno da to ne znači da djeca treba da budu na ulici ili da se ne plaća alimentacija.

Poslednja izmena:
Ne razumem zašto me prozivaš bez ikakvog razloga...
Misliš da nisam u pravu?
Misliš da bi bilo pravedno da recimo sud izbaci muškarca i decu iz stana a ženu ostavi da uživa jerbo je stan recimo njen
a totalno je npr. nesposobna, alkoholičarka, narkos?...
Sud uglavnom ostavlja žene i decu a na ulicu izbacuje muškarce i to iz stanova koje su nasledili od roditelja.A ti muškarci rade za 30-40 000,treba da plate alimentaciju i žive sa ostatkom para, u kontejneru, na primer.Dakle, ne pričaj koješta.Žene ne izbacuje sud nego one, udružene sa advokatima, sudijama, tužiocima i socijalnim radnicima pljačkaju muškarce u ime dece.

Back