мудрост

Čim pomeneš vlast, ratovanje i slično... to ukazuje da tu mudrosti nema.
-Ne postoji mudar vladar.
Čim je neko vladar on nije mudar, možda je pametan i zna kako da vlada nad ljudima, ali pamet nije mudrost.
-Ne postoji mudar ratnik...
Čim je neko ratnik to ukazuje na činjenicu da se njegova realnost zasniva na sukobu sa nekim ili nečim... to nije odlika mudrih.

Pametan vladar vješto vlada.
Vješt ratnik uspješno ubija.

Mudrac gleda (svijet), shvata (sveobuhvata) pojave i odnose i pušta da sve teče kako teče bez da upotrijebi pamet i silu kako bi tok života skrenuo prema sebi. On jaše talase ne suprotstavljajući im se, postavljajući sebe u sklad sa svim energetskim tokovima ne gubeći iz vida svoju dušu.

Kako nije odlika mudrih? Onda Aristotel nije mudar? Onda svi oni filozofi sto su obrazovali kraljeve nisu mudri? Ti hoces da proglasis filozofe ludacima, kao i onaj hakim, kao i svi hriscani. Ja vas polako slazem na listu nepozeljnih.

Kako nije odlika mudrih? Onda Aristotel nije mudar? Onda svi oni filozofi sto su obrazovali kraljeve nisu mudri? Ti hoces da proglasis filozofe ludacima, kao i onaj hakim, kao i svi hriscani. Ja vas polako slazem na listu nepozeljnih.

Vrlo je važno gdje me ti slažeš... kao da od tebe zavisi istina i samo postojanje.

Filozofi nisu mudri. Mudraci su mudri.

Poslednja izmena:
кад неко тежи да влада, јел мудар ил луд?
кад ко присиљава све да га прате, јел мудар ил луд?
кога велика већина разуме, јел мудар ил луд?

bolestan
nedokazan
u ludnici lud za nijansu vise od ludaka, van ludnice lud za nijansu manje od klimoglavaca

- - - - - - - - - -

Doobro. A kada ja imam sazaljenje prema tebi, sta si ti? :think:

chokalija :think:

Drvo se pali sibicom koja je od njega napravljena.

мудро је размислити...
пре нег се испише мудрост...
која то није.

- - - - - - - - - -

jeste glupost 1+1=0

nije glupost, nije mudrost 1+1=2

jeste mudrost 1+1=3

није мудрост...
алхемија је...
и пуста жеља...

- - - - - - - - - -

Slon se slonom,pardon...Klin se klinom izbija!
(Ybte:Amerika!)

слон слоници.
клин клином.
муд рос т

Ако би мудар човек и рекао глупоме шта је мудрост, овај би одговорио да то није мудрост него глупост.
Ако на овој теми није дат одговор шта је мудрост онда ову тему прате глупи

Mudrost i umjetnost nemaju veze, kad su mudraci bili slikari i umjetnici ili se s njima druzili?

- - - - - - - - - -

Mudrac je prosto covjek, prostak, koji odbacuje spise ranijih mudraca, zato sto je lijen da se informise i nesposoban za saznavanje i rekonstrukciju ranijih misli. On zivi u "sada", jer je niza rasa i kultura od onih ranije.

Back