мудрост

.....svako živo biće ima svog boga - pa je posve normalno da ga i oblikuje , kako bi on oblikovao njega.....
.....tako nekako je i sa nam....pa se može reći da je to naša prirođena datost - i nju možemo videti kao veliku sveobuhvatnu razvojnu moć , koja nam omogućava opstanak , rast i razvoj u svakom pogledu - u svakoj sveri koja nas čini živim bićima......
.....ova činjenica daje za pravo , bar tako oni misle , religijskim vojnicima , da tvrde , kako smo svi zbog nje umreženi i činimo tako umreženi živo biće crkve , nad kojom caruje bog tvorac......to sugeriše da jedinki biva u velikoj meri ograničena slobodna volja - samim tim deo lične odgovornosti se prebacuje na kolektivnu ( koja sve u svemu svodi se na puj pike ne važi se - pojeo vuk magarca ).......
......otuda snajperista nije mrski ubica iz potaje , već poslušnik koji samo dobro radi svoj posao.....poslušanjije nosi oprost i oslobađa odgovornosti !

То можда може код људи тако, али пред Богом то не може тако. Бог је сваком човеку дао разум , и кроз разум део себе. Кад снајпериста доноси одлуку да пуца слушајући верске вође, он затвара уши да не чује глас разума у себи који га упозорава да то није оно што је праведно. Кад буде на суду хоће ли му шта помоћи религијске вође што није послушао Бога него људе. Ми својим делима чинимо да нас ум подржава та дела , а то што се дешава у уму обликује нашу истину, нашег Бога кроз којег доживљавамо живот. Узалуд је што ти је вођа опростио грех кад је твоја истина измењена на горе, Са лошом истином, са заблудом, ми трајно уништавамо наш доживљај живота и то ће нам донети пуно патње, гнева, љутње итд, Св. Писмо каже: у дела руку својих заплешће се безбожник. Заблуда је истина настала после блуда, Имамо слободну вољу, можемо како хоћемо, али ћемо на крају ипак пожњети оно шта смо посејали.
Како рече Бог преко једног од пророка: Биће вам по мислима вашим злим. А на другом месту: биће вам по мислима вашим
Најлакше је заварати себе да бог не постоји, Али он итекако постоји и део је сваког од нас а огледа се у нашој истини.
Христос каже: Ја сам Истина. Шта је то он нама рекао будући да је он Бог?

Не постаје свака гусеница лептир, много њих заврши као храна птицама, само мали број доживи да постане лептир.
Тако је и са људима, само мали број се роди као синови Божји, већина заврши као храна демонима, птицама небеским.
А господар свих демона сотона, наш интелект, се слади свим тим гусеницама што никада неће постати лептири.

Не постаје свака гусеница лептир, много њих заврши као храна птицама, само мали број доживи да постане лептир.
Тако је и са људима, само мали број се роди као синови Божји, већина заврши као храна демонима, птицама небеским.
А господар свих демона сотона, наш интелект, се слади свим тим гусеницама што никада неће постати лептири.

Pa jeste,ali vidiš ni verski fanatik ni u kojoj varijanti ne postaje mudri filozof-ostaje glopi vernik...:mrgreen:

Pa jeste,ali vidiš ni verski fanatik ni u kojoj varijanti ne postaje mudri filozof-ostaje glopi vernik...:mrgreen:

Мудрост је карактеристика искрених верника, не формалних верника и филозофа.
Чуј њега мудар филозоф, Филозоф може да бнуде интелигентан и ту скидам капу али мудрост је негде преко пута филозофа:plez:

.....iskren vernik - definiši.......!?

.....imaj na umu da iskren može biti samo onaj koji zna apsolutne istine.....svi ostali trabunjaju , lažu , manipulišu i podvaljuju - a bogme ima i onih koji znaju da neznaju , pa ih proroci proglašavaju mudrima , naročito ako znaju šta neznaju i koliko neznaju !

LONČAR:

....imaj na umu da iskren može biti samo onaj koji zna apsolutne istine.....svi ostali trabunjaju , lažu , manipulišu i podvaljuju - a bogme ima i onih koji znaju da neznaju , pa ih proroci proglašavaju mudrima , naročito ako znaju šta neznaju i koliko neznaju !

Najkraće ...ako poznaješ Osnovni prirodni zakon po kojem postoje i evoluiraju materija, život i priroda i trudiš se da živiš po tom zakonu, MUDAR SI. U suprotnom, NISI.

Poslednja izmena:
.....iskren vernik - definiši.......!?

.....imaj na umu da iskren može biti samo onaj koji zna apsolutne istine.....svi ostali trabunjaju , lažu , manipulišu i podvaljuju - a bogme ima i onih koji znaju da neznaju , pa ih proroci proglašavaju mudrima , naročito ako znaju šta neznaju i koliko neznaju !
Постоје формални верници: иду у цркву.посте, причешћују се ,славе славу, живе литургијски, али оно што је Господ говорио да треба чинити не чине, Не траже Бога не читају св. писмо итд. Искрен је онај који говори и ради онако како верује, Ако говори оно у шта и сам верује да је тако онда је човек искрен макар то и не било тачно. Ако неко каже да верује да је христос Бог а не ччини оно што је Господ говорио да треба чинити тај није искрени верник. Тај лаже првенствено себе па и друге, Формални верник има форму верника али га истине вере не занимају.
Све што човек ради од своје слободне воље ће утицати на промене у његовом уму. Верник чинећи оно што је Христос говорио да треба чинити преображава свој ум. и тако се и сам преображава, Мудрост је знати како уредити свој ум да буде извор живота, То Бог учи искреног верника а од осталих па и од филозофа је то сакривено.

Погрешно је уверење да човек треба слепо да верује у неке истине које му је неко рекао. Први Христос је говорио против тога. Он каже; ако ко хоће Његову вољу чинити разумеће је ли ова наука од Бога. Шта чујемо: Разумевање долази са чињењем онога у шта смо поверовали. Господ нас позива да проверимо а не да слепо верујемо његовим речима.
Стари завет се заснива на закону који јасно дефинише шта и како треба чинити. И по том закону се нико не може правдати јер сви грешимо. Зато је долазак Исуса Христа спасење јер он доноси науку која оне који поверују њему доноси избављење од законске казне.. Хришћанин је слободан од закона али испуњава закон љубави који је нешто више од закона који је био дат Јеврејима.
И стварно Христове речи се могу проверити чињењем од своје слободне воље а не по морању зато што се плашимо казне. Ја у својој књизи говорим о преображају ума човека који својом вољом чини добро. Кад му неко удари шамар окрене и други образ итд.

Хајде да то мало погледамо са друге стране, можда буде мало јасније:
У америци је вршено истраживање на 15000 људи оболелих од рака, Тражило се нешто заједничко за све те људе. И шта је заједничко за све те људе? Сви су имали неку емоциналну повреду, неко их је увредио и они то нису могли да опросте. Свакодневно су размишљали о томе и проживљавали лоша осећања која доносе мисли када судимо другим људима. Убијала их је неспособност да опросте.
Видиш толико филозогфа на све стране и нико не доноси науку која би то објаснила а Христос је пре две хиљаде година ракао да треба праштати и својим непријатељима. Какву би корист имао твој непријатељ од твог опроштаја? Он не би имао корист али би ти имао корист јер би сачувао своје душевно здравље, а чувајући своје душевно здравље сачувао би и телесно здравље. Где су филозофи да то објасне. Па сада кад већ и нука открива те ствари филозофи никако да проникну довољно дубоко. какви кретени а омаловажавају нешто шта нису имали храбрости ни да провере.
Ово је само један пример ста све открива Бог искреном вернику. Христос каже ако останете у мојој науци Ја и Отац ћемо доћи и станићемо се у том човеку.
Е то искуство искреног верника, да има Бога у себи и да има комуникацију са њим ни један филозоф није искусио.

...čovek treba da bude kreten pa da veruje u takva istraživanja....pa sasvim normalno je da čovek koji umire bude kivan na ceo svet - kad skonta da je kao volina za dolapom dirinčio za ništake i njihove satrapske sluge....e gle čuda kapitalistički naučnici , pasiji okot , nam to objašnjava , preko religije......koja je to religija stala protivu vlasti i koja je to nauka protivu ljudi na vlasti......
.....smejurije.......

.....tačno je da mržnja bespomoćnom , kao i sama glupost \ neznanje donosi boleštine , naročito onima koji propadaju kroz spiralu duhovne bede.....to je znao svaki mislilac pre hristovog vremena....to nije novina hristivog vremena......

....no nije bitno !

...čovek treba da bude kreten pa da veruje u takva istraživanja....pa sasvim normalno je da čovek koji umire bude kivan na ceo svet - kad skonta da je kao volina za dolapom dirinčio za ništake i njihove satrapske sluge....e gle čuda kapitalistički naučnici , pasiji okot , nam to objašnjava , preko religije......koja je to religija stala protivu vlasti i koja je to nauka protivu ljudi na vlasti......
.....smejurije.......

.....tačno je da mržnja bespomoćnom , kao i sama glupost \ neznanje donosi boleštine , naročito onima koji propadaju kroz spiralu duhovne bede.....to je znao svaki mislilac pre hristovog vremena....to nije novina hristivog vremena......

....no nije bitno !

Ја нешто нисам приметио да су мислиоци ранијих времена знали какав је утицај наше истине на наш живот. Нити су знали како се наш ум и истина мењају у складу са оним шта ми радимо од своје воље.

.....mislim da to nije bitno - pročitati još koji kubik knjiga nije strašno.....

....strašno je izvoditi kvazi naučne zaključke da žrtva treba da oprosti svom zlotvoru zlodela i zločin , kako bi se spasla strašne kazne koja čeka one koji ne praštaju svojim zlotvorima ---- i dan dani neizlečive bolesti.....i još grđe , ta kazna je po božijoj , tvoračkoj promisli.....to je zaista strašno....do je grđi zločin od fašističkih logora smrti i ideji o pročišćenju nacije......
....zahvaljujući toj nauci i oprostu , mi danas imamo rehabilitacije ratnih zločinaca i preko stotinak masovnih grobnica koje zalivamo i dan dani betonom , jer smo zlotvorima i bez suđenja oprostili odmah po zločinu ---- ali , nažalost neizlečive bolesti su u porastu , a zločinci na vlasti.......to je verovatno zbog statističke naučne uzgredne greške koja se , gle čuda uvek javlja kod nas......
....samo da ne padne nekom genijalcu napamet da izvadi sve žrtve iz zemlje , da iznudi iz njih oprost za zlotvore koji ih pobiše - kako po relikijskoj pameti taj greh , nepraštanje , ne zahvati celo potomstvo i buduće naraštaje !......svašta ta pamet može mudro da dokuči !

Ја нешто нисам приметио да су мислиоци ранијих времена знали какав је утицај наше истине на наш живот. Нити су знали како се наш ум и истина мењају у складу са оним шта ми радимо од своје воље.

Mislioci i dalje misle kao što su i u ranijim vremenima mislili, zato i jesu 'mislioci'... mudraci, to je druga vrsta...

Back