Гром
Iskusan
- Poruka
- 5.096
.....svako živo biće ima svog boga - pa je posve normalno da ga i oblikuje , kako bi on oblikovao njega.....
.....tako nekako je i sa nam....pa se može reći da je to naša prirođena datost - i nju možemo videti kao veliku sveobuhvatnu razvojnu moć , koja nam omogućava opstanak , rast i razvoj u svakom pogledu - u svakoj sveri koja nas čini živim bićima......
.....ova činjenica daje za pravo , bar tako oni misle , religijskim vojnicima , da tvrde , kako smo svi zbog nje umreženi i činimo tako umreženi živo biće crkve , nad kojom caruje bog tvorac......to sugeriše da jedinki biva u velikoj meri ograničena slobodna volja - samim tim deo lične odgovornosti se prebacuje na kolektivnu ( koja sve u svemu svodi se na puj pike ne važi se - pojeo vuk magarca ).......
......otuda snajperista nije mrski ubica iz potaje , već poslušnik koji samo dobro radi svoj posao.....poslušanjije nosi oprost i oslobađa odgovornosti !
То можда може код људи тако, али пред Богом то не може тако. Бог је сваком човеку дао разум , и кроз разум део себе. Кад снајпериста доноси одлуку да пуца слушајући верске вође, он затвара уши да не чује глас разума у себи који га упозорава да то није оно што је праведно. Кад буде на суду хоће ли му шта помоћи религијске вође што није послушао Бога него људе. Ми својим делима чинимо да нас ум подржава та дела , а то што се дешава у уму обликује нашу истину, нашег Бога кроз којег доживљавамо живот. Узалуд је што ти је вођа опростио грех кад је твоја истина измењена на горе, Са лошом истином, са заблудом, ми трајно уништавамо наш доживљај живота и то ће нам донети пуно патње, гнева, љутње итд, Св. Писмо каже: у дела руку својих заплешће се безбожник. Заблуда је истина настала после блуда, Имамо слободну вољу, можемо како хоћемо, али ћемо на крају ипак пожњети оно шта смо посејали.
Како рече Бог преко једног од пророка: Биће вам по мислима вашим злим. А на другом месту: биће вам по мислима вашим
Најлакше је заварати себе да бог не постоји, Али он итекако постоји и део је сваког од нас а огледа се у нашој истини.
Христос каже: Ја сам Истина. Шта је то он нама рекао будући да је он Бог?