мудрост

" NI ČOVEK , NI ŽIVOTINJA "

....na današnji dan , preko 80% stanovništva na planeti živi ispod svakog ljudskog dostojanstva , a od te mase ljudi , bar 20% živi gore od kućnih ljubimaca vladajuće elite - takozvanih izabranih......sociolozi i elitni filozofi , talasaju i muljače o uzrocima ovolike nesreće u kojoj gotovo večno životinjari , u odnosu na izabrane , većinski svet.....ta bagra , nudi nam beskonačan niz istina o ovoj stvari.....naravno , svaka ta istina nudi svoje rešenje problema , pa se na taj način blokira svaku pomisao o rešavanju problema - čini ga nerešivim......
....ova strategija potrebuje ovaj mačeći paradoks i njegovu logiku beskonačnih istina po istom pitanju - gde je moguće povezati suprostavljene krajnosti , relativizovati njihova značenja i sve poistovetiti / izjednačiti - obesmisliti......

....kad kažemo da je nešto " ni živo ni mrtvo " , onda kao da kažemo da sa tim može bilo šta da se radi - šta god nam padne napamet !

" NI ČOVEK , NI ŽIVOTINJA "

....na današnji dan , preko 80% stanovništva na planeti živi ispod svakog ljudskog dostojanstva , a od te mase ljudi , bar 20% živi gore od kućnih ljubimaca vladajuće elite - takozvanih izabranih......sociolozi i elitni filozofi , talasaju i muljače o uzrocima ovolike nesreće u kojoj gotovo večno životinjari , u odnosu na izabrane , većinski svet.....ta bagra , nudi nam beskonačan niz istina o ovoj stvari.....naravno , svaka ta istina nudi svoje rešenje problema , pa se na taj način blokira svaku pomisao o rešavanju problema - čini ga nerešivim......
....ova strategija potrebuje ovaj mačeći paradoks i njegovu logiku beskonačnih istina po istom pitanju - gde je moguće povezati suprostavljene krajnosti , relativizovati njihova značenja i sve poistovetiti / izjednačiti - obesmisliti......

....kad kažemo da je nešto " ni živo ni mrtvo " , onda kao da kažemo da sa tim može bilo šta da se radi - šta god nam padne napamet !

достојанство се заслужи, ако и постоји...
тамо где је незадовољство има га у изобиљу.
мачка је жива док не липше, па било читуље ил јок...

19399121_1196008770544839_8227012673145546214_n.jpg

достојанство се заслужи, ако и постоји...
тамо где је незадовољство има га у изобиљу.
мачка је жива док не липше, па било читуље ил јок...

Достојанство је осећај да вредимо зато што смо нешто, а гордост као њена супротност је да вредимо зато што имамо нешто или смо део нечега, тј. наша вредност долази од нечега споља. Неко се људи погорде ради знања градећи своју вредност на њему. Достојанствен човек може да се понизи гордоме је то неизводљиво, Достојанствен човек се не вређа јер може да опрости док гордом човеку је лако повредити понос и он није у стању да опрости.Достојанствен велики човек је у стању да се понизи и себе стави у раван са мањима од себе док је горди мали човек који је толико мали да више не може да буде мањи те стога није способан ни да се понизи. Он понижава друге да би био у равни са њима. Достојанствен човек уздиже друге људе и ставља их у раван са собом .

Poslednja izmena:
"Idi... nije za tebe nivo svjesnosti o kojemu govorim (nije to optužba već činjenica) znam ja to ali ja i ne pokušavam da te uzdignem tamo, tamo moraš sam, kad sazreš." JA KOJI JESAM

може ли се назвати макар просечним онајштовакопише?

JA KOJI JESAM: "Ti očito još nisi ni na nivou svjesnosti kišne gliste... ti mora da si ameba koja misli da je patka. hahaha"

овако се обраћа форумашима божанска величина.
умишљеник што јок

JA KOJI JESAM: "Ti očito još nisi ni na nivou svjesnosti kišne gliste... ti mora da si ameba koja misli da je patka. hahaha"

умишљеник што јок

I ja sebi dajem pravo da se spustim na vaš nivo humora (kad mi volja, doduše rijetko), ali vidi bogati, odmah mi se to uzima za zlo a sve vaše niskosti ne vidite.
Hahaha... Ja samo htjedoh pokazati da i ja umijem da budem 'čovjek' kao što ste vi. ;)
Ti si, izgleda mi, onaj koji prvi baca kamen...

умишљеник што јок

Sudeći po tvom odnosu prema meni, tebe može pojesti zloba i zavist. Ali tako valjda treba da bude. Na taj način apsolut anulira sopstvenu negativnost.
Tako će biti sve dok koračaš tim istim putem koji si sebi izabrao.
Ali ne brine me to, ja znam da TI (apsolut) nećeš nestati. TI ćeš kreirati mnoštvo drugih kreatura i puteva i kroz njih ćeš opet iskusiti sebe u tim drugim oblicima. Ništa se ne gubi. Apsolut samo sanja sebe kreaturama... pa i onda kada korača zlobnim i zloćudnim putevima. Zloba, zloćudnost, zavist kao uostalom i dobrota i sličo, samo su odlike njegovih nivoa svjesnosti. Ako želiš da znaš kakav si put izabrao... pogledaj kakav život živiš. Pogledaj kako se odnosiš prema ostalima. Tako se uistinu odnosiš prema sebi. To ti je odgovor.

Možeš li to izmijeniti?
Ne možeš. Što budeš vidio da je učinjeno učinjeno je. To ostaje za vijek i vjekova.
Ono što se dakako može izmijeniti jeste izbor puta u ovom sada; iz ovog trena biraš sledeći.
Kojim putem želiš da koračaš?
Šta i kako želiš da činiš u sledećem trenu?
Bilo koji put da izabereš i bilo kako da se ponašaš na njemu neće izmijeniti moj put niti moj odnos prema sebi.
Bilo koji put da izabereš služit' će tebi i samo tebi u projektovanoj poziciji.
U našoj biti, jedno smo. Ti i ja ne postojimo... postoji samo ono-što-jeste, apsolut. To smo SVI I SVE.

Poslednja izmena:
Možeš li to izmijeniti?
Ne možeš. Što budeš vidio da je učinjeno učinjeno je. To ostaje za vijek i vjekova.
.
Ово ти није тачно. Нешто је учињено а наш ум је прокоментарисао то и ми смо имали доживљај у складу са коментаром нашег ума. Кад се сећамо ми се сећамо нашег доживљаја а не стварног догађаја. Ми никада не можемо знати шта се ту стварно догодило је су у сваком догађају и осећања и одлуке и погрешни закључци, И како па зашто? Ми смо видели нешто и мислимо да знамо истину а истина је да ми ту ама баш ништа не знамо. Ми смо у стању да преиспитујући догађај чак и променимо наш доживљај целог догађаја мељајући нашу истину о њему. Ми будући да смо ограничени чулима и својом истином никада немамо инстант доживљај реалности па истина заснована на чињеницама и не постоји.

Ово ти није тачно. Нешто је учињено а наш ум је прокоментарисао то и ми смо имали доживљај у складу са коментаром нашег ума. Кад се сећамо ми се сећамо нашег доживљаја а не стварног догађаја. Ми никада не можемо знати шта се ту стварно догодило је су у сваком догађају и осећања и одлуке и погрешни закључци, И како па зашто? Ми смо видели нешто и мислимо да знамо истину а истина је да ми ту ама баш ништа не знамо. Ми смо у стању да преиспитујући догађај чак и променимо наш доживљај целог догађаја мељајући нашу истину о њему. Ми будући да смо ограничени чулима и својом истином никада немамо инстант доживљај реалности па истина заснована на чињеницама и не постоји.

Nisam ćito ni tvoje ni njegovo,ali nemojte više Ranugo drkati temu...:roll:

у праву си... с твоје тачке гледишта.
у праву је и јок... сас његову.
мудрост је близу човекове истине.

- - - - - - - - - -
Nisam ćito ni tvoje ni njegovo,ali nemojte više Ranugo drkati temu...:roll:

фала ти.
ал немој да их поистовећујеш...
један следи једно а други лута док лепо пева.

Poslednja izmena:
Grom pokušava o solipsizmu,samo to je za njega nedostižno...
Nije učio logiku velikih skupova,čak je očigledno da ni od Hegela dijalektiku ne zna.
A o prestabiliranoj harmoniji da ne govorim...
Seljačka politika -čobanska filozofija.
Kafansko nagvaždanje...

Možemo mi doživljavati i komentarisati događaj kako nam volja... ali to što se pri tom istinski dogodilo (znali mi istinu o tome ili ne) dogodilo se i ne može se izmijeniti.

Zapamćeni film i komentar na to što smo doživjeli ostao je u našoj memoriji... budeći sjećanje na taj doživljaj ne možemo uzdići ono što se desilo... uzdižemo samo taj "film". Bilo kako bilo niti naš doživljaj niti to što se desilo ne možemo ponoviti. Sjećanje mora da se odvije u sada a to samo po sebi znači da informacije koje budiš iz memorije (film, zapamćeno iskustveno znanje) postavljaš u drugo vrijeme, drugu situaciju, u sasvim drugi kontekst i ne znajući to. Čak ni sopstveni "komentar" više nećeš ponoviti jer sve to zajedno, da bi se uzdigloviz memorije razuma, mora proći kroz filter koji vlada tvojim razumom u ovom trenu.

Možemo mi doživljavati i komentarisati događaj kako nam volja... ali to što se pri tom istinski dogodilo (znali mi istinu o tome ili ne) dogodilo se i ne može se izmijeniti.

Zapamćeni film i komentar na to što smo doživjeli ostao je u našoj memoriji... budeći sjećanje na taj doživljaj ne možemo uzdići ono što se desilo... uzdižemo samo taj "film". Bilo kako bilo niti naš doživljaj niti to što se desilo ne možemo ponoviti. Sjećanje mora da se odvije u sada a to samo po sebi znači da informacije koje budiš iz memorije (film, zapamćeno iskustveno znanje) postavljaš u drugo vrijeme, drugu situaciju, u sasvim drugi kontekst i ne znajući to. Čak ni sopstveni "komentar" više nećeš ponoviti jer sve to zajedno, da bi se uzdigloviz memorije razuma, mora proći kroz filter koji vlada tvojim razumom u ovom trenu.
Jedino mi reč filter ovde neadekvatna-sve ostalo ok.
Image hardvera mozga bi bila zgodnija reč-karakteristike uma kojom se oboje sećanja itd...

Da bi misao, koja je po difoltu slika, bila izgovorena, potrebno je da prođe pored brojnih cenzora u umu. Jedan brine o stilu, drugi o smislu, treci o razumljivosti.
Zatim dolazi do baze iz koje pažljivo bira reči koje će biti izgovorene.
Ako čovek nije načitan, fond reči je nedovoljan da misao verno opiše.
Kombinacija hardvera i softvera.

Back