" tema vrca od proizvoljnosti jer niko ne postavlja pitanja koja vode ka mudrosti "
....temu , kao i sve ostale pratim da utrošim vreme - kao ono , ja "raspolažem " sa svojim slobodnim , ličnim vremenom ( mada znam da sam navučen u ćorsokak - pacovski robovski lavirint , gde se blesavim , kao i svi što čine sa mannje ili više uspeha ).........iskren da budem , malkice je stvar bolesna , odveć nezdrava očekivati ovde " pitanja koja vode ka mudrosti ".....
....okreni obrni svi ovde troše svoje vreme i prežvakavaju već sažvakana pitanja ili bolje reći fraze besmislene , smišljene za intelektualne šibicare......naročito imam u vidu one koji ovaj prostor ispunjavaju citatima , tako ponosno i gordo - pa se čude što niotkuda ne pristiže bar nobelovsko priznanje , makar i bez novčanog dela !
....konačno koja su to pitanja koja vode ka mudrosti - bolje rečeno kakva je to mudrost koja se bazira na pitanjima !?
....može li ona biti apsolutna , ili je falšna - uostalom kao i sva saznanja koja su izvan matematičkog i tehničko tehnološkog znanja ( treba imati u vidu da velika većina budaletina misli da se sve zna na današnji dan o elektronu , pa svi tehnički sistemi rade zahvaljujući tome - ali , stvar stoji tako loše , jer nauka , mi znamo tako malo o njemu a to što znamo dovoljno je da ti sistemi rade pouzdano i bez onog mnoštva neznanja o njemu , koje uprkos tom našem neznanju radi funkcionalno u tim tehničkim sistemima )......
......sam pojam MUDROST mnogi vezuju za : pamet / umnost ; dok drugi smatraju da je to ustvari znanje kojim se obzbeđuje dobar , ugodan , ljudski život ; a pak treći dodaju pojmovno dobrom životu i sreću sa unutrašnjim zadovoljstvima - dok pak četvrti smatraju da je mudrost moć koja sprečava vladavinu neznanja , gluposti , tiranije i zla u nama i oko nas i uspostavljanje vladavine znanja i čovečnosti ....
.....ovakvim razumevanjem pojma MUDROST , stvar svodimo na UMEĆE ŽIVLJENJA......onda je mudrost prizemna , rekao bih posve ljudska i svakodnevno nužna svakoj jedinki......a to nekako znači da nije nužno za život bilo koje jedinke anaštajsko nit pak rokfelerovsko znanje i njihova umeća.....ne mora se biti BUDA , SOKRAT ili pak ISUS !