мудрост

......kakva je to iskrenost neznalica , zavedenih budala , smuljanih gluperda i sličnih.....
...zar nije odlika iskrenosti onih koji znaju o nečemu to i to , a to što znaju blisko je potpunom saznanju toga , pa kad govore o tome govore / svedoče to što znaju.....naravno , nasuprot njih stoje oni koji imaju sličnih saznanja kao ovi prvi , ali ne govore sve što znaju , ili govore netačnosti o onome što pouzdano znaju - lažući i manipulišući ......

.....verujuće političke neznalice nit mogu biti iskreni , a kad lečke zadremo u njihova duhovna stanja , možemo reći da ne mogu biti ni neiskreni....oni su oni čuma / svetina , za koju se kaže da im se prašta jer neznaju šta čine u neznanju.....!

......kakva je to iskrenost neznalica , zavedenih budala , smuljanih gluperda i sličnih.....
...zar nije odlika iskrenosti onih koji znaju o nečemu to i to , a to što znaju blisko je potpunom saznanju toga , pa kad govore o tome govore / svedoče to što znaju.....naravno , nasuprot njih stoje oni koji imaju sličnih saznanja kao ovi prvi , ali ne govore sve što znaju , ili govore netačnosti o onome što pouzdano znaju - lažući i manipulišući ......

.....verujuće političke neznalice nit mogu biti iskreni , a kad lečke zadremo u njihova duhovna stanja , možemo reći da ne mogu biti ni neiskreni....oni su oni čuma / svetina , za koju se kaže da im se prašta jer neznaju šta čine u neznanju.....!

Само сам хтео да скренем пажњу да човек може да буде искрен Чак и кад му чињенице не иду у прилог, Јер он говори своју истину.

...a ja pak sam hteo da skrenem pažnju da postoji samo jedna istina , a ne koliko ljudi toliko istina.....ako neko govori o nekoj stvari sa visokom veravotnoćom da se približio istini o njoj , onda za njegov govor može se reći da je u visokom procentu istinit - stim što treba znati da čoveku nije dato da sazna apsolutne istine , pa tako niko nikad nije govorio 100% istinu......hoću da kažem , da svi oni kojine govore kao on , ili neznaju ili podlo muljače - te nema tu nekave moje , njegove , njihove - čovečije ili narodske istine !

.....zato što se zezamo sa pojmovima i uopštavajući ih relativizijumo i proširujemo - obesmišljavamo , zato i propadamo - grđi smo od najperfidnijeg đavola !

Човек је искрен увек када говори оно шта верује да је истина чак иако то није чињенично стање.

Taj je iskrena budala!:hahaha:

- - - - - - - - - -

...a ja pak sam hteo da skrenem pažnju da postoji samo jedna istina , a ne koliko ljudi toliko istina.....ako neko govori o nekoj stvari sa visokom veravotnoćom da se približio istini o njoj , onda za njegov govor može se reći da je u visokom procentu istinit - stim što treba znati da čoveku nije dato da sazna apsolutne istine , pa tako niko nikad nije govorio 100% istinu......hoću da kažem , da svi oni kojine govore kao on , ili neznaju ili podlo muljače - te nema tu nekave moje , njegove , njihove - čovečije ili narodske istine !

.....zato što se zezamo sa pojmovima i uopštavajući ih relativizijumo i proširujemo - obesmišljavamo , zato i propadamo - grđi smo od najperfidnijeg đavola !

Svi ko švaba tralala...Jedna istina...Cvrc!
https://sr.wikipedia.org/sr/Шредингерова_мачка
Hajde mudraci,je li mačka živa ili je mrtva?
Ni Bečka deklaracija nije solidan odgovor dala...(A.Ajnštajn&co.)

sve teme moras da upropastis svojom onanijom

Jasno što ti smeta druga krajnost od umetnosti!
Ali,žao mi...Svi mudroseri padaju na ispitu kad se pojavi ovaj paradoks!
A ja sam ga ladno rešio! Iz prve.
Ja kao subjekat nemam značaja-učešća u tom paradoksu,zato i nemam neposredno saznanje.Moguće je,naime,samo
neposredno saznanje-doživljaj!
Sve ostalo nije saznanje! To je ujedno i pouka paradoksa Šredingerove mačke.
Jednostavno? Kerec! Što onda i Ajnštajn nije došao do njega!?

Taj je iskrena budala!:hahaha:

- - - - - - - - - -

Svi ko švaba tralala...Jedna istina...Cvrc!
https://sr.wikipedia.org/sr/Шредингерова_мачка
Hajde mudraci,je li mačka živa ili je mrtva?
Ni Bečka deklaracija nije solidan odgovor dala...(A.Ajnštajn&co.)

сврсисходније је општити с будалом нег лудаком...
будала не зна и ...тачка.
лудак је убеђен да зна и ...википедија.

- - - - - - - - - -

sve teme moras da upropastis svojom onanijom

није ни дркаџија ни лудак...
подјебант углавном...
углавном себе.

сврсисходније је општити с будалом нег лудаком...
будала не зна и ...тачка.
лудак је убеђен да зна и ...википедија.

- - - - - - - - - -

није ни дркаџија ни лудак...
подјебант углавном...
углавном себе.

a des ti vido da sam napisao da je ludak?

- - - - - - - - - -

Jasno što ti smeta druga krajnost od umetnosti!
Ali,žao mi...Svi mudroseri padaju na ispitu kad se pojavi ovaj paradoks!
A ja sam ga ladno rešio! Iz prve.
Ja kao subjekat nemam značaja-učešća u tom paradoksu,zato i nemam neposredno saznanje.Moguće je,naime,samo
neposredno saznanje-doživljaj!
Sve ostalo nije saznanje! To je ujedno i pouka paradoksa Šredingerove mačke.
Jednostavno? Kerec! Što onda i Ajnštajn nije došao do njega!?

e podebljaj malo ocoravio sam :hahaha:
ako numes u jednom redu da saranis sagovornika druga si liga

Mudrac je došao do suštine i zna odgovore na bitna pitanja,
pa i na ona koje još niko nije postavio.
Ti odgovori mogu biti putokaz i filozofima koji tumaraju i tragaju za "velikom Istinom".
Pa ipak, mudrac će uvek lako priznati da je samo magare koje njače na zvezde.

A filozof - pametnjaković koji se razmeće enciklopedijskim znanjem i neverovtnim IQ,
obično je samo budala sa kakvim - takvim Q. :)

....pa šta bi sa tom "ni živom , ni mrtvom mačkom".....
....skoro sam slušao lovačke priče i bi jedna sa ovi takozvanim "nepotrebnim problemom".....naime u rani jutarnjim časovima lovac se pakuje da ide u lov....tovari gepek svoga džipa i gleda da izbege svoju ženu , vruću i poželjnu u kućnoj haljini....ona skontava stvar i poručuje picu - kod eksperes raznosača pica....dok lovac zavšava pakovanje , stiže raznosač , mlad - apolonski lep i naravno hitro zamiče u ulaz zgrade......lovac seda za volan , i odjednom ga stefi prosvetljenje....počne da konta šat se to dešava iza zatvorenih vrata zgrade , jer bome , apolonski raznosač baš se zadržao.....i dok tako konta , skonta paradoksalnu spoznaju stanja stvari u zgradi......ako njegova rospija , onako vrela nije smuvala ovo apolonsko najvno čeljade da je kresne , sigurno cepidlači , ta špekulatsko lifvarska ćer , i pretura po pici kako bi je razbucala i umanjila vrednost , pa iskamčila popust i dobije je za džabaka......dok lovac zaključuje ovu stvar , ceo slučaj kroz prozor posmatra komšika i konta : bože , rogonje li , ako onaj prelepi student ne kreše onu pomahnitalu nimfomansku , jevrejku , koja je ispekla zanat kod oca , ruskog jevrejina , koji je premandao staljiniste . fašiste , pa i sve degoliste ( ovo je iz arsenala Dostojevskog viđenja ) ; onda garant muva to najvno dete da sa nekakvim reklamacijama u vezi porudžbine , kako bi stvar dobilča za džabaka ( naravno i ševu i picu ) - pa da posle ovog skota , rogonju - pozove da mufte , kao i uvek dobro doručkuju !

Sjajan trkacki konj, sampion nad sampionima, pobednik u mnogim trkama, sapleo se i pao.
Uganuo je nogu, i za njega je sampionska trkacka karijera bila gotova.
Mislio je da ce zbog starih zasluga biti postedjen prodaje mesaru, i surove smrti u resetkama mesarevog kamiona.
Ali nekoliko dana kasnije, dok je mirno pasao na svojoj omiljenoj livadi, u daljini je video mesarov kamion kako se priblizava.
Potrcao je nazad ka farmi, i hramajuci stigao do jedne bare u kojoj su se valjale svinje.
Morao je nekome da se pozali, i ispricao je svinjama da je video mesarev kamion.
"Pobedjivao sam toliko puta, doneo svom farmeru puno nagrada i puno novca, tesko radio da bi postao sampion, i kako mi on to vraca?
Njegovu decu sam ucio jahanju, pomagao im da se odrze u sedlu, i doneo puno smeha i lepih trenutaka.
Pa zar je pravedno da me sada proda mesaru? Sampiona cije medalje ce uvek krasiti farmerovu sobu."
Svinje su se zbunjeno pogledale: Gle, konj koji govori !

" Svi ko švaba tralala...Jedna istina...Cvrc! "

......pogled iz jedne tačke , kao što se vidi iz priče o lovcu , daje nepotpunu sliku , koju ispunjava mašta....isto se dešava i sa pogledom komšije.....da slučajno imamo n+1 pogleda , gde en teži beskonačnosti , verovatno bi svi bili nepotpuni i dopunjavani maštom posmatrača u vezi istine o događaju koji se posmatra , sapredpostavkom da verovatnoća o saznavanju istine teži netačnosti .....sve u svemu tu fali pogled iz nutra !....za vanjske poglede , u ovom slučaju , može se reći da su nepouzdani , stvoreni alobodnim zamišljanjima i umišljanjima posmatrača - dok za unutrašnji pogled , ako je iskren , ,ože se reći da ima mogućnosti da bude sveobuhvatan , pa postoji velika verovatnoća da se približi celoj - goloj istini ......

.....ovde nam se nameće "MAČEĆA" logika kvazi subjektivizma , koja zagovara princip koliko posmatrača , toliko i istina ---- jer zaboga , čak i jedan posmatrač iz različitih tačaka posmatranja , različito vidi.....ovaj nenaučni prilaz istini , nauka je odbacila , a takozvani zamišljeni eksperiment u iz koga je konstruisan mačeći paradoks , proglasila NEPOTREBNIM PROBLEMOM !.....postavlja se pitanje , sobzirom da u ovoj raspravi , po meni , najviše učestvuju jevrejski naučnicipa je tako čine aktuelnom , kakvoj doktrini je potreban ovaj paradoks : "NI ŽIV NI MRTAV" .....!?.....

мењамо се учењем, искуство је учитељица живота.
мудар нема времена да мења друге.
лудаци имају и време и жељу да буду премијери.

" Svi ko švaba tralala...Jedna istina...Cvrc! "

......pogled iz jedne tačke , kao što se vidi iz priče o lovcu , daje nepotpunu sliku , koju ispunjava mašta....isto se dešava i sa pogledom komšije.....da slučajno imamo n+1 pogleda , gde en teži beskonačnosti , verovatno bi svi bili nepotpuni i dopunjavani maštom posmatrača u vezi istine o događaju koji se posmatra , sapredpostavkom da verovatnoća o saznavanju istine teži netačnosti .....sve u svemu tu fali pogled iz nutra !....za vanjske poglede , u ovom slučaju , može se reći da su nepouzdani , stvoreni alobodnim zamišljanjima i umišljanjima posmatrača - dok za unutrašnji pogled , ako je iskren , ,ože se reći da ima mogućnosti da bude sveobuhvatan , pa postoji velika verovatnoća da se približi celoj - goloj istini ......

.....ovde nam se nameće "MAČEĆA" logika kvazi subjektivizma , koja zagovara princip koliko posmatrača , toliko i istina ---- jer zaboga , čak i jedan posmatrač iz različitih tačaka posmatranja , različito vidi.....ovaj nenaučni prilaz istini , nauka je odbacila , a takozvani zamišljeni eksperiment u iz koga je konstruisan mačeći paradoks , proglasila NEPOTREBNIM PROBLEMOM !.....postavlja se pitanje , sobzirom da u ovoj raspravi , po meni , najviše učestvuju jevrejski naučnicipa je tako čine aktuelnom , kakvoj doktrini je potreban ovaj paradoks : "NI ŽIV NI MRTAV" .....!?.....

Svaka tačka gledišta je određena uglom posmatranja. Taj ugao određuje relativnost istine o onome što se posmatra. A šta određuje ugao? U odnosu na šta se to stvara ugao? Ugao se stvara projekcijom a projekcija znači odvajanje i izdvajanje jedne tačke (subjekta) iz cjelovitosti svega što jeste. Tako dobijamo tačku gledidšta (posmatrač se pozicionira u subjektu) i ono što posmatral odtale gleda (objekat) a ugao je upravo ono odvajanje iz neposrednog odnosa posmatračeve pažnje i posmatranog. Ukoliko bi odnos između posmatrača i posmatranog bio neposredan tačka gledišta ne bi imala ugao, čak ni nulti ugao, jer bi posmatrač i posmatrano bili JEDNO. Jedino tako doživljavajući odnose subjekta i objekta možemo doći do apsolutne istine o tom odnosu. Posmatrač je tada jedno sa jednim i drugim, nerazdvojan je od njih te mu je i motiv razdvajanja subjekta i objekta u toj nerazdvojnosti jasan. Motiv razdvajanja je uvijek subjektivna predstava. Subjektivna predstava uvijek stvara i relativnu istinu o toj projekciji, o odnosu, o situaciji i njenoj postavci. Subjektivna predstava je bazirana na percepciji a percepcija je već iskrivljena apsolutna istina. Subjektivna istina je stoga relativna percepciji, stoga je i sama relativna, a percepcija jeopet relativna ubjeđenjima koja su oformljena u razumu jedinke.

- - - - - - - - - -

Jedna istina ... je kad smo JEDNO.... druge tad nema... da bi smo sebe doživjeli Jednim naša pažnja mora da se centrira u tu Jedninu, u ono-što-jesmo.

....kad kažem jedna istina , mislim na sve ono koje treba da saznamo o ovom ili onom , kako bi imali totalno saznanje o tome.....uslovno , to saznanje živi / postoji , nezavisno od nas.....

....primera radi - mi imamo silne predstave o životu i njegovom nastanku .....mnoge su međusobno suprotstavljene , a nijedna ne može da kaže život u kosmosu nastao je tako i tako - jasno , kao što je 1+1=2 ( da tako kažem )......

.....stoga je izuzetno važno ovo : " NI ŽIV NI MRTAV " - kao tamo midar izvod oz zamišljenog eksperimenta , koji se nameće kao mudar obrazac zaključivanja , u kome se utvrđuje beskonačan niz istina po jednom pitanju......
....sledetveno ovom paradoksu , jevrejština i njen kabalizam rećiće : "NI ČOVEK , NI ŽIVOTINJA - IZVAN IZABRANOG NARODA" - što danas može se prepoznati u tretmanu prema radničkom svetu , koji se tretira kao biološko argatorsko roblje u vladarskom dolapu !

Back