mrzim

• Začetnik teme Začetnik teme Fixa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ne kazem da su glupi - za to nam treba daleko vise aspekata, cak i od Merkura u izgonu ili padu, ali povrsnost i inteligencija nikako ne idu ruku pod ruku.

Pa , izgleda da svak ima svoje vidjenje pojma inteligencija, ali istina je da uz znak Blizanca kao glavna odlika stoji pojam - inteligencija - ma kakva ona bila. Jedino ako cemo da osporimo sve one koji su do sada pisali o tome. Povrsnost i inteligencija nazalost idu zajedno, ma koliko to bilo mozda nelogicno. Ja sam se ustvari pobunila na konstataciju da su Blizanci glupi, a isto tako bih reagovala i da je to neko rekao za Djevice, Vodolije ili Skorpije, jer su ova cetiri znaka po meni odraz inteligencije. Naravno, razlicitih vrsta, ali to je to. U principu, ni jedan znak ne zasluzuje takav epitet.

rakovi su najinteligentniji, ne svi u globalu, nego ako vec gledas inteligenciju onda je rak prvi na listi.
a za blizance niko nije rekao da su glupi, vec da su debili (i valjda se podrazumeva sta bi to znacilo)
a ja se apsoluutno slazem sa tom konstatacijom; ne bih voleo ni da ih imam za komshije...a bedak sto ih imam dvoje u kootji.

Fixa:
da, da. rak je vrh inteligencije, a tek merkur u raku...
Salis se, zar ne? Pitanje inteligencije je toliko individualna stvar, da tvoja tvrdnja i pokusaj generalizacije nema smisla. Evo npr. imam jednog prijatelja rodjenog u znaku Raka ciji Merkur u Lavu gradi 5-6 dobrih aspekata sa drugim planetama, ukljucujuci tu i fantasticnu konjunkciju sa Jupiterom. Od loseg ima jedino kvadrat sa Uranom u Skorpiji. Lik je izuzetno inteligentan, bio je najbolji student. Sve je s lakocom razumevao, nista nije ucio napamet, niti je umeo tako. E sad, sa druge strane imas "rakove" koji su muku mucili da zavrse i osnovu skolu (znam bar dvoje takvih).
Da zakljucim, sto covek ima bolje polozenog Merkura i u brojnijim aspektima (kao u gore pomenutom slucaju), to ce biti inteligentniji. To se vrlo lako da proveriti i nije nikakva tajna.
On pritom ne mora biti genijalan (daleko od toga), ali ce mu logika biti ubitacno jaka i misli munjevite.

P.S. Pozdrav za Crocodile. Da, nije me bilo jedno vreme na forumu, bila mi je potrebna pauza.

Fixa:
rakovi su najinteligentniji, ne svi u globalu, nego ako vec gledas inteligenciju onda je rak prvi na listi.
a za blizance niko nije rekao da su glupi, vec da su debili (i valjda se podrazumeva sta bi to znacilo)
a ja se apsoluutno slazem sa tom konstatacijom; ne bih voleo ni da ih imam za komshije...a bedak sto ih imam dvoje u kootji.

Znam o čemu se priča. Imala sam to u kući, oba roditelja. Verovatno zbog toga nisu ni mogli ostati zajedno :sad: Meni je jako teško da uspostavim normalnu priču sa majkom, dok bratu koji je Riba, to ide zavidno dobro. Možda zbog toga što sam i ja Blizanac- u podznaku ?

Au, ja sad tek videh kako ste nagrdili blizance....Da li je moguce da se misljenje prema nekome formira na osnovu horoskopskog znaka i uopste, mozemo li vrsiti bilo kakvu generalizaciju?

To ti govoris iz licnog iskustva, mora da raspolazes sa vrlo reprezentativnim uzorkom blizanaca koje poznajes, recimo, par miliona?
Ili mozda imas u svojoj neposrednoj blizini par primeraka koji su ti zagorcali zivot? Pa mu to onda dodje kao neko lose iskustvo iz kog proizilazi predrasuda?

Ne nisam . Pitam jer ih branis toliko. Do sada ih niko nije branio ,svi su negde o blizancima imali jasan stav.....Slazem se da je predrasuda.....i ja razmisljam na taj nacin ,ali uvek i uvek ispocetka mi se desi da sa blizancima imam problem ,cak i ako krenem sa pozitivom.Poima nemamsta je to.Ja sam vaga,trebalo bi da sam ok sa njima,madjutim ne.....

Pazi, nebitno je sta sam u horoskopu, ali da, u tom znaku sam, takav stav imam prema bilo kom coveku. I ne formiram ga u odnosu na to da li se meni licno neko zamerio, vec uvek gledam global. Nikoga ne branim, vec iznosim misljenje, ista bi prica bila i sa nekim drugim znakom, ali ne videh da je jos koji popljuvan.
Evo, npr. ja nisam upoznala zensku skorpiju, a da postoji vise od jedne osobe u dijametru od 5 km koja je poznaje i ujedno voli. Ja nikad sa njima nisam imala sukob jer znam kako da se postavim.Na kraju krajeva, nisu sve takve.
Cela stvar je u tome, i samo u sali mogu da prokomentarisem da ih ne volim....
Niti mislim da horoskop moze imati bas toliki udeo u formiranju necijeg misljenja o nekoj osobi. To je ipak smesno.

ja opet moram da citiram Balasevica "teoretski ljubav lepo zvuci ,malcice je drukcije u praksi"....Ti si okvirno potpuno u pravu ,ali sta da radis kada te zivot odnosno iskustvo demantuje....ipak ima tu nesto......nesto malecko mozda ali ima....

hm, pa ja otprilike sve volim :D
odnosno znam bar po jednu osobu u svakom znaku sa kojom se odlicno slazem.
vidim nesto lepo u svakome :)
eto mozda jarcevi... :roll: oni mi znaju ponekad biti bas, bas iritantni. ali jedan jarac mi je jako dobar prijatelj.
a sto se tice na ovoj temi ozloglasenih blizanaca, meni su ok uglavnom, najbolja drugarica mi je blizanac.
sad to sto su tako leprsavi neki smatraju za veliku manu... neki ne. sve zavisi kako na to gledamo, tj. od nas samih i koji smo znak.
meni je venera u blizancima, sta to znaci???

Back