Moto GP

Sinoc sam gledao snimak trke.. Uuuu sta im je Markec pocinio. Uveliko dominira i nesto ne vidim da je 'samo mu Lorenzo moze parirati' istina. Sjajan i mali Espargaro, kako samo ide na staroj jamahici

Mugello, Italija.
mugello_circuit-scarperia-mugello.jpg

mugello_autodromo.jpg

Duzina: 5.245 m / 3.259 milja
15 krivina
Lijevih krivina: 6
Desnih krivina: 9
Najduzi pravac: 1141 m
Duzina trke Moto GP: 23 kruga, 120 km
Duzina trke Moto 2: 21 krug, 110 km
Duzina trke Moto 3: 20 krugova, 105 km

Najbrzi krug: Dani Pedrosa (SPA) 1:47.157s
Najveca brzina: Dani Pedrosa (SPA) 349.2 km/h
Najvise pobjeda: Valentino Rossi - 9 ( 1 125ccm, 1 250ccm, 7 Moto GP)
Yamaha - 8 pobjeda , Honda - 3 pobjede, Dukati - 1 pobjeda

Moto GP:
Moto 2:​
Moto 3:​
1. Marc MARQUEZ Honda 125
1. Esteve RABAT Kalex 99​
1. Jack MILLER KTM 104​
2. Dani PEDROSA Honda 83
2. Mika KALIO Kalex 92​
2. Romano FENATI KTM 74​
3. Valentino ROSSI Yamaha 81
3. Maverick VINALES Kalex 62​
3. Efren VAZQUEZ Honda 72​
4. Andrea DOVIZIOSO Ducati 53
4. Dominique Aegerter Suter 58​
4. Alex RINS Honda 71​
5. Jorge LORENZO Yamaha 45
5. Simone CORSI Kalex 53​
5. Alex Marquez Honda 60​

Da li je doslo vrijeme da se prekine dominacija Marka Markeza od 5 pobjeda u nizu? Rossi, Dovi, Janone na domacoj stazi. Lorenco vec sada zaostaje 80 poena za Markezom, sto su ujedno 3 pobjede. Ostaje da vidimo.

E j*biga,nemoj tako !
Pratim dugo godina i Moto i F1 trke i imao sam svoje tzv."odvratne vozače" pa im nikad nisam želeo da ne završe trku.

Ma okej sam ja sa Markecom, cak ce mi biti i drag kad Rossi ode, ali da ne postane Moto GP kao F1. Monotonija. Moze on i tamo negdje 10. da bude, nije problem
Ali to je daleko od realnosti, znamo.

10390162_762536043777844_1838958968704830701_n.jpg

Danas nista posebno. Taj drugi trening zaboraviti, na prvom izdominirao Markec, ispratio ga Rossi i Dukatiji, koje inace i ne brojim. Jorgovan je bio na 5. poziciji a Dani Pedrosa 11.
Moto 2 Rabat prvi, Korteze, Luthi, pa moj omiljeni, Folger.
Moto 3 su odradili oba treninga kako treba, ali je izmijesano previse sa rezultatima. Jedino su Jack Miller i Alex Markez bili konstanti na vrhu

Markec
Janone
Lorenco
Pedrosa
P. Espargaro
Kraclou
Smit
Doviciozo
Bradl
Rossi
Bautista
A. Espargaro

-Rossi pogrijesio u izboru prednjeg pneumatika pri posljednjem izlasku na stazu. Steta. Valjda bude bolje u jubilarnoj trci. :roll:

Jao Jekil, treperis ;D Nista od mog DNFa. Ali makar smo dobili uzbudljivu trku i nije rutinska bila. Svaka cast mravu na prvoj poziciji ali svaka cast i Jorgovanu sto ga je zadrzavao i dugo se trudio. Doktora treba takodje pohvaliti, ipak je sa 10. mjesta krenuo.
Moto 2 rutinska pobjeda Rabata, drugi Salom, treci Folger. Moj miljenik ;$
Moto 3 najludja trka do sada, Fenati dobio i primakao se na samo 5/6 od Millera

Ova pobeda je do sada najslađa :)
Imaš gotovo 80.000 žabara koji prave brazilsku atmosferu i daju ogroman vetar u leđa Rosiju,pokažeš trkačka mooda u završnici na stazi za koju javno kažeš da ti je najomraženija (možda i zbog onog prošlogodišnjeg odvratnog pada) i na kraju pokazuješ koliko ti je ova pobeda značila (kao da pre toga nije imao 5 od 5).
Onda pogledaš konferenciju za štampu i tamo ti se pojavi jedno klinačko lice a ustvari gledaš u iskusnog vozača sa šampionskim lovorom (za koga bi mnogi rekli da je još uvek školarac) koji i ove godine nabija komplekse svima na stazi.

Ova pobeda je do sada najslađa :)
Imaš gotovo 80.000 žabara koji prave brazilsku atmosferu i daju ogroman vetar u leđa Rosiju,pokažeš trkačka mooda u završnici na stazi za koju javno kažeš da ti je najomraženija (možda i zbog onog prošlogodišnjeg odvratnog pada) i na kraju pokazuješ koliko ti je ova pobeda značila (kao da pre toga nije imao 5 od 5).
Onda pogledaš konferenciju za štampu i tamo ti se pojavi jedno klinačko lice a ustvari gledaš u iskusnog vozača sa šampionskim lovorom (za koga bi mnogi rekli da je još uvek školarac) koji i ove godine nabija komplekse svima na stazi.

A najvise mi smeta sto je samo 2 godine stariji od mene, a tako uspjesan :lol:
Svaka mu cast znaci. Navijao sam za Doktora i navijacu da do kraja sezone malo neizvjesnosti unese, ali Markez se opasno dokazuje kakav je vozac. Iako nisam njegov navijac nerviraju me ovi 'hejteri' sto ga prozivaju i govore da vara. Da je malo samo Dukati konkurentniji i da predje tamo, osvoji sampionat i svima pokaze da je bolji i od Stonera...
I dalje ga ne volim, ali to polako jenjava kako vrijeme odmice :D

1. Dani Pedrosa ESP Repsol Honda Team (RC213V) 1m 40.985s
2. Jorge Lorenzo ESP Movistar Yamaha MotoGP (YZR-M1) 1m 41.100s +0.115s
3. Marc Marquez ESP Repsol Honda Team (RC213V) 1m 41.135s +0.150s
4. Stefan Bradl GER LCR Honda MotoGP (RC213V) 1m 41.220s +0.235s
5. Valentino Rossi ITA Movistar Yamaha MotoGP (YZR-M1) 1m 41.290s +0.305s
6. Aleix Espargaro ESP NGM Forward Racing (Forward Yamaha) 1m 41.308s +0.323s
7. Andrea Dovizioso ITA Ducati Team (Desmosedici) 1m 41.337s +0.352s
8. Bradley Smith GBR Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1) 1m 41.491s +0.506s
9. Yonny Hernandez COL Pramac Racing (Desmosedici) 1m 41.671s +0.686s
10. Pol Espargaro ESP Monster Yamaha Tech 3 (YZR-M1)* 1m 41.677s +0.692s
11. Andrea Iannone ITA Pramac Racing (Desmosedici) 1m 41.751s +0.766s
12. Alvaro Bautista ESP Go&Fun Honda Gresini (RC213V) 1m 42.024s +1.039s

Poslednja izmena:
1. Mark Markez HONDA
2. Valentino Rossi YAMAHA
3. Dani Pedrosa HONDA
4. Jorge Lorenzo YAMAHA
5. Stefan Bradl HONDA
6. Aleix Espargaro YAMAHA
7. Pol Espargaro YAHAMA

Svaka cast Markecu za voznju, povrdio je svoju nadmoc. Rossiju takodje pohvale za drugo mjesto. Pedrosa klasicni gubitnik, tipa Felipe Massa. Jorge losiji nego u Italiji. Svaka cast Yamahinim privatnim ekipama za koje voze braca Espargaro. Bili su bolji od fabrickog Dukatija i fabricke Honde Alvara Bautiste. Bradl pocinje konacno da lici na fabricku Hondu. Jedva cekam Assen

Mislio sam da ce Rossi dominirati u Assenu i tako je izgledalo na 4. slobodnom treningu. I onda glupa kisa padne u kvalifikacijama i on ostane na 12. mjestu. Valjda sutra izvuce sta u trci

Back