Moto GP

Stoner se vraća?

Legendarni Kejsi Stoner mogao bi da se vrati u Moto GP karavan pošto je pristao da odradi testove za Hondu narednog meseca u Japanu.

Stoner se povukao krajem prošle sezone rekavši da mu se ne sviđa pravac u kome sport ide i da ne uživa više u vožnji motocikla.

"Naravno da postoje trenuci kada mi nedostaje Moto GP i zato hvala Hondi što me je pozvala za ove testove. Moći ću bar malo uživam u onome što mi je najviše nedostajalo", rekao je Stoner.

Iz Honde su rekli da nema šanse da će Australijanac dobiti vajld kard za neku od trka ove sezone, čak ne ni u Filip Ajlendu, ali za sledeću sezonu su rekli "da se još ništa ne zna" što je samo pojačalo spekulacije o senzacionalnom povratku Stonera u Moto GP karavan.

Što se mene tiče - dobrodošao nazad :ok:

Po prenošenju sajta BBC-ja, Kal Kračlou će od sledeće sezone voziti za fabrički tim Dukatija.

Sjani Britanac je ljut što nije dobio mesto u fabričkom timu Jamahe i rekao je da "pregovara sa pet timova" i to ne samo iz Moto GP šampionata, ali izgleda da je odluka pala.

Očekuje se da će potvrda ovog transfera doći u petak, a da će Britanac zameniti Nikija Hejdena u timu Dukatija. Ove godine, Kračlou je četiri puta stao na podijum i osvojio jednu pol poziciju, prvu u karijeri.

27-godišnjaka će u Tech3 Jamahi verovatno zameniti još jedan zemljak, skot Reding, koji trenutno vozi u Moto2 klasi.
Našao si za koga da potpišeš :roll:
Korak unazad u njegovoj karijeri !

Markez nastavio da dominira :D
Šteta za frustriranog Pedrosu što nije završio trku,mislim da bi se sigurno borio sa Markezom do samog finiša :)
Drago mi je da tzv.drim-tim Jamahe polako ali sigurno gubi titulu :super:

lorenco%2021.jpg

Petak je bio loš dan za vožnju na stazi "Tvin Ring Motegi", zbog vremenskih uslova, ali su kvalifikacije za Moto GP trku za Veliku nagradu Japana ipak organizovane. U nedelju, u 6 časova po srednjeevropskom vremenu počeće trka u Kraljevskoj klasi, a sa pol pozicije krenuće branilac titule Horhe Lorenco.

Španac iz Jamahinog tima je najbrži krug na stazi u Japanu odvozio u vremenu od 1:53.471 minuta. Umesto standardnih Q1 i Q2 vožene su jedne kvaliikacije od 75 minuta.

Iza Lorenca će startovati Mark Markez /Repsol Honda) koji ima šansu da u debitantskoj sezoni osvoji titulu (+0.658), kao i Niki Hejden (+1.068) iz Dukatija. Dani Pedrosa će startovati sa četvrtog, Valentino Rosi sa petog, a Andrea Doviciozo sa šestog mesta.

Markez ima 298 bodova, dok je Lorenco osvojio 18 manje. Markez prethodnog vikenda, u Australiji nije iskoristio priliku da osvoji titulu.

Izvor: Sportal.rs / Sportklub.rs

Свака част Маркезу на освојеној титули
Са само 20 година у дебитантској сезони урадити тако нешто је... :worth:

U Francuskoj Danilo Petrucci nece nastupiti zbog povrede iz prethodne trke u Jerezu. On je Iodin jedini vozac, a vjerovatna zamjena mu je Leon Camier, koji je trebao da potpise ugovor sa ovim timom prije vec.

Steta sto je inaktivna tema...
Markez ponovo dominirao na kvalifikacijama u Francuskoj, postao je kao Mecke u F1. U prvom redu su jos Doviziozo na Dukatiju i mladji Espargaro na Yamahi. Bradl, Rossi i Lorenzo drugi red.
Valjda ne bude rutinska trka kao sto je u Jerezu Markec odradio

A Dukati izgleda polako staje na noge,od prosle trke se vidi da se nesto radi.Mozda Djidji stvarno uspe da namesti nesto kao sa Apriliom.

Nisam gledao danas, ali komentatori su cijeli vikend otpisivali njihova vremena jer su vozili na zelenim gumama. Pa vjerovatno ne mora da znaci da ce u trci biti dobri. Iako bih volio Kracloua i Dovija visoko da vidim

I vidi se da je u pitanju vanserijski vozac umesto da odlucuje tehnika kao u F1.Nema taktiziranja i kalkulisanja vec se vidi koliko ko vredi u trci,sa desetog mesta se vratio na prvo preko Rosija,Lorenca,Pedrose,Bradla...

Back