Koliko može da pređe Škoda s benzinskim motorom?

Secam se davno kad sam vozio clia sa 1.2 motorom i sipam ono benzin i vidim slabije vuce, stuca bukvalno...nista kupim ja aditiv za pojacanje oktana, sipam ceo rezervoar, dodam celu bocicu ,,,mislim da je bilo 200ml i auto se preporodi...ja se mislim mater vam j... sta nam prodajete kad jebeni clio ne moze da ide na ovo smece od goriva sta ce onda da rade ovi sa sestocilindricnim ili V8 motori....

Gdi sistem je odličan problem je kvalitet ulja i održavanje samog motora.
to nije istina, a vec svi prozivodjaci znaju da su gdi motori prevara vlada da se smanje emisije gasova, pa sada prave kombinovane motore
Ova škoda iz uvodnog posta je imala savršene uslove za eksploataciju - otvoren put i nije gažena.
ova skoda je 2003 godiste, a to Znaci da nije gdi
Ovaj VW motor je GDI, poznat po tome da se prlja zbog samog dizajna, sa intervalom promene od 30000 zapekle bi mu karike u jednom trenutku, bez obzira kako vozi , koje gorivo koristi, itd.
da, ali ova skoda je iz 2003, znaci da nije gdi, zato je i presla toliko, imas benzince 1,8 turbo i 2.0 mpi
https://www.carwale.com/skoda-cars/octavia20012010/elegance-20-mpi/

nema ni logike tada 2003 i to od dve litre, evo vam znalci, osim ako nije mk
Volkswagen's first-ever TSI engines rolled out nearly two decades ago with the Mk5 Golf GTI's 2.0 T-FSI and the GT's 1.4 TSI.
https://www.autoevolution.com/news/volkswagen-tsi-engines-explained-60143.html

Poslednja izmena:
FSI, stratified injection is Volkswagen jargon for direct injection. It's the very same thing as the Audi brand's TFSI technology. Speaking of which, the first-ever TFSI is the 2.0-liter unit launched in the Audi A3 series back in the summer of 2004.

i onda se postavlja, pitanje, zasto sada kombinuju ako je tehlogoja odavno osvojena, i superiorna?>
sa istog linka:
By injecting fuel directly into each cylinder's combustion chamber, direct injection minimizes pumping losses and levels up combustion efficiency over port-injected engines. Newer TSI and TFSI engines combine direct and port fuel injection because said technologies have their minuses. Combining two injection systems may sound a bit complex, but still, TSI and MPI tech in one engine diminishes each other's negatives.

I tvoja kia da se ovako vozila isto bi prešla milion km bez problema :kafa:
MENI DA VRATE PARE LOPINE!
For the North American market, the 1.6-liter Gamma GDi engine was replaced by the 1.6-litre Gamma II MPi starting from the 2020 model year.

2003 ta skoda nije imala gdi kako kazu koreanci ili tsi kako kazu svabe, vidis da su krenuli tek od 2004 i to sa golficima? audi isto 2004
taj tvoj hyundai isto: tek od 2012 u nase prdavce stavljaju gdi, i vec smo rekli da ti nemas GDI, inace bi ti pisalo, i na 5-im vratima, i na motoru

ne bi presla. covek ti lepo pise, zasto ne citas, a ja sam na mojoj menjao cesto, duplo cesce nego na minivenu:
GDI, poznat po tome da se prlja zbog samog dizajna,...

skoda je presla zato sto je MPI

Motor je dvoventilski, 2000 kubika i 115 konja.
Jer je MPI, kia od 1.6 litre GDI treba da ima 138-horsepower, ALI MARIU NE MOZES OBJASNITI

Poslednja izmena:
Odlični su gdi i tsi motori nego je tebi slab sprej :mrgreen:
da je odlican ne bi ga izbacivali iz kie 2020 i vracali na stari MPI, samo sigurno unapredjen, a ostali prozivodjaci kombinovali direktno i port ubrizgavanje, zasto bi se izlagali tom trosku, 2 u 1?
ogulise nas, a vidimo da bi auta isla kao ova skoda, da nije bilo priska vlada/drzava za manjom emisijom, i onda se to sve skupljalo u motoru

Te uljne pare tj ulje nebi smelo da dođe u usis u toj količini pre bih rekao da je tu greška u dizajnu sistema za filtriranje uljnih para. Ako on do 100 kkm radi kako treba i posle zeza.
nema njih mnogo, sta znam na 100km mozda se vidi kao kapljica ili jako malo, ali se godinama natalozilo, i ugljenisalo, i sada se greje, i zapusen je dovod vaZduha u cilindre, auto se samo ugasi... pa kada ga ponovi upalim radi kao pod sauhom, kopmpjuter mu diktira da se ne bi opet ugasio, i onda se za tu voznju ne gasi, ali tako tesko da moze da potraje, i onda vise trosi
Na koliko ti čistiš sprejom?
sve cesce, ali je problem sto minimalno cisti, dosta ostaje, i sada je vise ne vozim
Na toliko bi i nov auto isto imao problem. Dakle separator uljnih para.
ja sam skoro saznao da su te gdi 1,6 iz kie izbacili sa 138 konja, i 2020 godine vratili na neke mpi, isto 1,6 litre sa oko 120 horsepower@6300rpm samo novija generacija, evo ti i slika, nema da pise gdi, i nema ni pozadi,na gepeku
da je moj motor od 138 konja valjao, ne bi ga menjali za mazgu od 120 konja, evo je iz 2020
1755977844625.png

Poslednja izmena:

Back