DarkMoon
Legenda
- Poruka
- 57.266
Da, ali ipak nista ne moze da zameni miris benzina, to je ono pravo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kod jacih automobila se motor gasi tokom voznje licno sam to video i to je sestak bio.To se primeti kod slabijih automobila ali ne toliko kod jačih. U srbiji je benzin najgori na planeti.
to nije istina, a vec svi prozivodjaci znaju da su gdi motori prevara vlada da se smanje emisije gasova, pa sada prave kombinovane motoreGdi sistem je odličan problem je kvalitet ulja i održavanje samog motora.
ova skoda je 2003 godiste, a to Znaci da nije gdiOva škoda iz uvodnog posta je imala savršene uslove za eksploataciju - otvoren put i nije gažena.
da, ali ova skoda je iz 2003, znaci da nije gdi, zato je i presla toliko, imas benzince 1,8 turbo i 2.0 mpiOvaj VW motor je GDI, poznat po tome da se prlja zbog samog dizajna, sa intervalom promene od 30000 zapekle bi mu karike u jednom trenutku, bez obzira kako vozi , koje gorivo koristi, itd.

MENI DA VRATE PARE LOPINE!I tvoja kia da se ovako vozila isto bi prešla milion km bez problema![]()
Jer je MPI, kia od 1.6 litre GDI treba da ima 138-horsepower, ALI MARIU NE MOZES OBJASNITIMotor je dvoventilski, 2000 kubika i 115 konja.

da je odlican ne bi ga izbacivali iz kie 2020 i vracali na stari MPI, samo sigurno unapredjen, a ostali prozivodjaci kombinovali direktno i port ubrizgavanje, zasto bi se izlagali tom trosku, 2 u 1?Odlični su gdi i tsi motori nego je tebi slab sprej![]()
u hibrida 2022 je stavio, kaze dokazano i za golfove, evo sam ti premotao, pa daj komsiji... mislim ici ce do 100 hiljada km, ali sta ce posle?Pretprošle god me pita komšija kako me služi hyundai ja kažem sem svećica ništa nisam menjao. On ode kupi novog tucsona 1.6 gdi![]()
Komsija ne zna da tvoj motor nije GDI nego atmosferski sa indirektnim ubrizgavanjem koji je jednostavniji za odrzavanje.Pretprošle god me pita komšija kako me služi hyundai ja kažem sem svećica ništa nisam menjao. On ode kupi novog tucsona 1.6 gdi![]()
pa to su odlicna kola dok traju u garanciji, ali se vremenom skupljaju te uljne pare koje zagarave,a ne sagoreGDI, TSI. TFSI....i te lesine kupuju ljudi koji se ne razumeju u kola
O tome i pricam, gde taj motor stane...injection ili ti einspritz cepa stotine hiljade km pa i milionce.pa to su odlicna kola dok traju u garanciji, ali se vremenom skupljaju te uljne pare koje zagarave,a ne sagore
njemu ce i da traju, ali ako rade u mestu i na kratke relacije, onda neceBaš ga briga bio u italiji, nemačkoj samo se vozika![]()
Sam si odgovorio, kratke relacije su smrt za taj motor, za duze relacije moze da potraje ali ne treba ocekivati neka cuda.njemu ce i da traju, ali ako rade u mestu i na kratke relacije, onda nece
Ima relacije otvoren put uglavnom 40+ kmnjemu ce i da traju, ali ako rade u mestu i na kratke relacije, onda nece
nema njih mnogo, sta znam na 100km mozda se vidi kao kapljica ili jako malo, ali se godinama natalozilo, i ugljenisalo, i sada se greje, i zapusen je dovod vaZduha u cilindre, auto se samo ugasi... pa kada ga ponovi upalim radi kao pod sauhom, kopmpjuter mu diktira da se ne bi opet ugasio, i onda se za tu voznju ne gasi, ali tako tesko da moze da potraje, i onda vise trosiTe uljne pare tj ulje nebi smelo da dođe u usis u toj količini pre bih rekao da je tu greška u dizajnu sistema za filtriranje uljnih para. Ako on do 100 kkm radi kako treba i posle zeza.
sve cesce, ali je problem sto minimalno cisti, dosta ostaje, i sada je vise ne vozimNa koliko ti čistiš sprejom?
ja sam skoro saznao da su te gdi 1,6 iz kie izbacili sa 138 konja, i 2020 godine vratili na neke mpi, isto 1,6 litre sa oko 120 horsepower@6300rpm samo novija generacija, evo ti i slika, nema da pise gdi, i nema ni pozadi,na gepekuNa toliko bi i nov auto isto imao problem. Dakle separator uljnih para.