Koliko može da pređe Škoda s benzinskim motorom?

Ne znam kako vas ne mrzi da vozite autoputevima, to najdosadnija voznja.
Ако неко воли да вози, а воли и да стигне тамо где је кренуо без авантуре - аутопут јесте најбоље решење.

Тешко да бих био вољан да одем до Ужица да није било аутопута (кад сам ишао до западно од Чачка).

Код мене у ауту чак ни радио не свира... стоји у касети. Довољно ми је да сам на путу, па пратим шта се дешава, највише са другим учесницима у саобраћају. Згодно је имати саговорника, мада није обавезно.

Ko voli da vozi izbegava auto put. Ko je slabiji vozač samo auto put. Ja sam poslednjih 10 godina samo magistralom na more, auto put izbegavam u širokom luku otkad je napravljen jednom sam išao kada su ga otvorili i odvalim točak u tunelu rupa uz šaht. Neka hvala im možda u nekom drugom životu.

Auto putem 2,5-3h magistralom 3-4h do užica. Uvek stanem u ljigu (bila dobra pekara na stanici zatvorili) stanem u čačku, popijem kafu. Dalje kremna, mokra gora sviram im oni misle da se znamo dignu rampu. Dalje kod foče ćevapi kod neška pa najgori deo puta... Potrošnja 4,5 litara benzina. Ne odustajem :)

Inače se taj metan uopšte ne isplati izađe te vožnja ko na benzin. Plin se sada jedino isplati a do kada ko zna ovi naši lopovi samo oodignu cenu do cene benzina to su već jednom radili.
A sad posto si ti pametan izlozis matematiku voznje na metan,plin i benzin a ne da tako odvaljujes gluposti.
Hajde cekamo da vidimo kako je to voznja na metan ista kao na benzin.
Pogotovo sto su spustili cenu sa 139 na 130 sto me je bas iznenadilo.
Naravno da opet necemo dobiti odgovor jer zna mario jako dobroo da je opet izjavio laz.

mario naravno nije dao odgovor a lupeta o nekom sipanju a ima rasprodtranjena mreza po Srbiji gde se moze sipati metan samo se on pravi grbav kako nema.
Imas u Subotici,Zrenjaninu,Novom Sadu,Pancevu,Beogradu,Kragujevcu,Cacku,Nisu i jos x gradova a s obzirom da svaki metanac moze da predje 300 km sto je pola Srbije onda ako ides na otvoren put naprsvis rutu da imas da sipas u tom i tom gradu ili na kraj krsjeva mozes da prebacis na benzin pa da se vozis.
Posto je on neuk sa cenama voznje na metan evo ja cu da dam par primera.
Opel Zafira B 1,6 16V 2012 trosi u hradu 6 kg metana sto je 780 din. Ta ista Zafira sa benzinskim motorom trosi u gradu oko 10-11L sto je 1780- 1958 din a na plinu bi to bilo oko 11-12L plina po 94,8 din sto je 1042,8 pa do 1137,6 dinara. Na otvorenom je rszlika naravno manja ali opet je na metan najpovoljnija voznja tako da mario sad moze da se ojede od muke.
Primer dva je Punto EVO 1,4 koji trosi 5 kg u gradu sto je 650 din naspram 900 din plina i 1600 din ako se vozi na benzin.
Taj isti evo na otvorenom trosi 3 kg metana sto je 390 din naspram 570 din plina i 899 din koliko treba za benzin.
Eto konkretnih primera a ne lupetanja koja mario prosipa sakom i kapom.

Pa skini glavu motora odradi i imaš ponovo nov motor i sledećih 100 kkm si miran
moja kia sinoc 105 milja na sat, pa ti vidi. ti skidaj svojoj glavu, moja avion
na impali skidali glavu 2x pod garancijom nista nisam platio, samo dihtunge zamene, a glavu ni ne poravnaju, dzabe krece, treci put kazu, izvini druskane ne vidimo vise zuto... slepci! nisu morali ni prva dva puta da rade, nego sam dobijao svaki put drugi rental od njih, malibu i sta jos ono bese...ganc nova kola, pa sam se vozikao

Iz solidarnosti prema sunarodnicima koji voze po rupama miloša velikog 130 kmh i rizikuju živote? :mrgreen:
Svake nedelje prođem bar nekoliko puta Miloš Veliki od Beograda do Lajkovca i nazad i nisam primetio nikakav problem. Doduše jesu obnovili jednu kraću deonicu kod Uba.

Nije taj put ništa lošiji nego bilo koji tog tipa u EU. Bar zasad, dokle će biti tako videćemo.

Ko voli da vozi izbegava auto put. Ko je slabiji vozač samo auto put. Ja sam poslednjih 10 godina samo magistralom na more, auto put izbegavam u širokom luku otkad je napravljen jednom sam išao kada su ga otvorili i odvalim točak u tunelu rupa uz šaht. Neka hvala im možda u nekom drugom životu.

Auto putem 2,5-3h magistralom 3-4h do užica. Uvek stanem u ljigu (bila dobra pekara na stanici zatvorili) stanem u čačku, popijem kafu. Dalje kremna, mokra gora sviram im oni misle da se znamo dignu rampu. Dalje kod foče ćevapi kod neška pa najgori deo puta... Potrošnja 4,5 litara benzina. Ne odustajem :)
Магистрала је за избегавање. Ограничења на сваком кораку. Сад има и лежећи полицајац када се прође раскрсница за Лајковац. Никад изаћи из Чачка, а онда кањон....

Back