MORSKI PRASICI

Drago mi je da sam pomogao, a jos draze sto si ti toliko srecna :mrgreen: :klap:

Bas lepo..Nego menjala sam im piljevinu i malo sam ih mazila..jooj kako su malecni..i svilenkasti..:flert: Jedno mi zaspalo u ruci..:aha: i gledala sam sta su..dve zenkice i jedan muzjak...nazivahniji..on je zuto-beo,jedna cura je cela bela samo joj je glavica crna..oboje su cupavi na mamu,a druga devojcica je trobojna ridje,crno,bela..al je kratke dlake..:heart:

Postavila sam pitanja na prethodnoj strani ali izgleda da niko nije vidio :cry:

Izvini Nina..ja sam sad dosla..a barakuda je sigurno samo odg meni citirao nije ni gledao..al sigurno bi ti odg..Noktice nema potrebe da seces,al ako je bas tako strasno,onda vidi sa jos nekim da ga drzi da se slucajno ne pomeri pa da ga malo vise saseces,videces zivac na noktu seces do onog rozeg..u principu iseci samo vrhove,ovo drugo i nije tako bitno..a sto se tice ceskanja,i ova moja se poceska al ne tako cesto..tako da ne znam..:think:

Nisam video post. Promaklo mi je posto je na prethodnoj stranici

Pogledaj ovde http://forum.zekoiprijatelji.com/index.php?board=23.0

Ima jako puno o zdravlju zamoraca i svim problemima koji ih zadese.

Ako mu je sva dlaka tu i na kozi nema nista onda je verovatno bezazleno. Ja mojima nokte nisam sekao posto imaju gde da ih trose i grebu, ali kao sto je receno nebi trebalo biti problema sa tim. Jasno se vidi gde su zivci i dokle treba odseci.

Samo da dodam prase ti ima zanimljivu krestu. Mali panker :)

Poslednja izmena:
... takodje imam i dva pitanja:
1. Da li je normalno da se cese u prosjeku svakih 5 min? Dlaku sam mu provjerila i mislim da nema nikakvih bubica .
2. Kako da mu sijecem nokte? Plasim se da ga ne povrijedim... Pokusala sam ali boli ga kad to radim ...

Ja bih samo dodala da ako kojim slucajem prasence ima neko kozno oboljenje (npr sugarac) to nije golim okom vidljivo ili da se nesto nalazi na povrsini,dlaci, vec je to ispod koze i muci ih i iritira,pa se zato cesu.
Ako je zaista na svakih 5 min cesanje,to nije dobar znak,jos ako je uvek na istom mestu.
pogledaj da li ima krastice,rupice (otpada krzno,ostala gola mesta),otpala dlaka u pramenovima.

takodje pogledaj link foruma Zeko i prijatelji,tamo stvarno imas puno informacija.

Za secenje noktica imas posebne makazice,ja kupila trixie,oko 200din su i odlicne su za njihove noktice.

Stavis prase u krilo,uzmes mu sapu,mozda ce pistati ,al ti pocni. Najbolje negde da sednete gde je svetlo dobro da vidis gde je rozi deo(to je zivac,ako tu zaseces slucajno malo ce krvariti i to ih boli zaista) Trebalo bi 1-2mm secnuti od tog rozog dela. Ja obicno secnem 1-2 mm nokta,svaka 2 meseca.

Inace prase ti je prelepo, isto moja Cipi:) takva im je frizurica,ne moze se ni cesljanjem ispraviti:)

Rayna cestitam na prinovama,jedva cekam slikice :D

HVALA KUCENCE, MORACU KUPITI TE MAKAZICE ! E NISAM VJEROVALA DA SE OVAKO MOZE VEZATI ZA OVO MALO STVORENJE :zaljubljena: . A NAJSLADJI MI JE KAD SPAVA PA SE SKUPI, KAO GRUDVICA JE NEKA :D I TAD SE LJUTI AKO NEKO DIRA ILI MU SE OBRACA. :D

ovo je moja ekipa,sve zenke.
Pocetkom marta sam ih merila
Kokta,Fanta i ona bela je Cipi(mama ove dve sarene,nazalost uginula 21.marta)
:sad2:

K i F ce 01.juna napuniti 3 god :D:D

Prilozi

• F1.jpg
    F1.jpg
    27,3 KB · Pregleda: 17
  • Kokta m1.jpg
    Kokta m1.jpg
    26,3 KB · Pregleda: 14
  • Cipi m1.jpg
    Cipi m1.jpg
    19,9 KB · Pregleda: 14
Bas su slatke... A zasto ti je uginula Cipi? :(

Kad sam je kupila, bila je jako rano odvojena od mame. Naravno ona je bila moje prvo prase,pa su mi ti iz petshopa usput rekli jos par zabluda kako da "brinem" o njoj: Ne sme vodu,prodavali mi granule za zeceve,prepakovane po 1 kg a oni to kupuju u poljoapotekama na dzakove itd. (Sve sam ovo vremenom ispravila :super:

Tako da joj je od samog starta imunitet bio los,ali ona je bila zivahna,odlican apetit,rasla brzo.
I tako,bila je bas osetljiva,podlozna razboljevanju,narocito gljivice i sugarac za tih 3.6 god.
Imala je verovatno lose genetske predispozicije,jer nekad ti u odgajivacnicama pare iz istog legla itd.

Jednostavno u 21h uvece je imala neke grceve,ali nista je nije bolelo,ujutru u 7h napad, i oko 13h je uginula.
Vet je rekao da je endem pluca,uginula je jer su joj pluca otkazala.Voda iz krvnih sudova se nakupi u plucima i niko ne zna zasto se to desava,ali je rezultat uginuce.Tako i kod ljudi,kao i srce kad otkaze.

A bila normalna,lepo jela,kretala se,ja je to vece mazila. Jednostavno nema nikakvih znakova upozorenja,samo za par sati dodje kraj.

Tesim se bar se nije mrcvarila 10 dana i patila.

Sad su mi ostala njena decica,evo sad jedu travu :D

imam morsko prase koje je preslatko i zahvaljujuci ovim forumima saznala sam sve sto je potrebno da moj malisa bude srecan ali imam problem i ne znam kako da ga resim,nedavno sam bila kod poznanice koja ima 2 morska praseta stara nekoliko god. i ona im nije sekla nokte sad su veliki i uvijeni.meni je bilo jako zao kad sam ih videla,da li neko zna mozeli im se sad normalno odseci nokti ili ne.stvarno uzasno izgleda.
pomoziteeeeeeeeeeeee

ja imam 2 morska praseta (zenke) i interesujeme dali neko ima muzjaka za parenje?

Nisi napisala odakle si. Mozda i ima nekog u tvojoj blizini. Ali bilo bi ti najjednostavnije da uzmes jednog muzjaka.

imam morsko prase koje je preslatko i zahvaljujuci ovim forumima saznala sam sve sto je potrebno da moj malisa bude srecan ali imam problem i ne znam kako da ga resim,nedavno sam bila kod poznanice koja ima 2 morska praseta stara nekoliko god. i ona im nije sekla nokte sad su veliki i uvijeni.meni je bilo jako zao kad sam ih videla,da li neko zna mozeli im se sad normalno odseci nokti ili ne.stvarno uzasno izgleda.
pomoziteeeeeeeeeeeee

Slobodno iseci nokte samo gledaj da nepogodis zivac. Videces, nokti su kao providni a blizu korena ima izrazen rozikasti deo. Samo gledaj da nepogodis taj rozikasti deo. Mnogi ljudi preporucuju posebne makazice, ali ja mislim da bi obicna grickalica bila sasvim efikasna.

Back