Bas su slatke... A zasto ti je uginula Cipi?
Kad sam je kupila, bila je jako rano odvojena od mame. Naravno ona je bila moje prvo prase,pa su mi ti iz petshopa usput rekli jos par zabluda kako da "brinem" o njoj: Ne sme vodu,prodavali mi granule za zeceve,prepakovane po 1 kg a oni to kupuju u poljoapotekama na dzakove itd. (Sve sam ovo vremenom ispravila
Tako da joj je od samog starta imunitet bio los,ali ona je bila zivahna,odlican apetit,rasla brzo.
I tako,bila je bas osetljiva,podlozna razboljevanju,narocito gljivice i sugarac za tih 3.6 god.
Imala je verovatno lose genetske predispozicije,jer nekad ti u odgajivacnicama pare iz istog legla itd.
Jednostavno u 21h uvece je imala neke grceve,ali nista je nije bolelo,ujutru u 7h napad, i oko 13h je uginula.
Vet je rekao da je endem pluca,uginula je jer su joj pluca otkazala.Voda iz krvnih sudova se nakupi u plucima i niko ne zna zasto se to desava,ali je rezultat uginuce.Tako i kod ljudi,kao i srce kad otkaze.
A bila normalna,lepo jela,kretala se,ja je to vece mazila. Jednostavno nema nikakvih znakova upozorenja,samo za par sati dodje kraj.
Tesim se bar se nije mrcvarila 10 dana i patila.
Sad su mi ostala njena decica,evo sad jedu travu