Sve se nadam neko ce da pomene ali zasad nije pa cu ja.
Sklon periodima depresije od tinejdzerskog doba. Razni uticaji ali vrv najvise duzi periodi stresa, svašta nešto ali i neka bezizlazna monotonija.
Nekom zlom prilikom...
Probam da radim, da se skoncentrisem, ne ide, sve mi ladje potonule, emotivni ispadi tuge, bez zelje da se borim, nedostatak novca, sve razdeseno ceo spektar plus bolovi.
Dodje dete (major in psychology). Pita sta je? Ispricam problem. Dete kaze depresivan si, ne rade ti sinapse, razdesila ti se hemija, nema veze sta ces da smislis, idi kod doktorke da ti da lilulice da ti poprave hemiju. Crta sta se desava.
Ja: kakve veze ima hemija? Emotivno nisam u redu.
Dete: ma otkuliraj i pali kod doktorke.
Zakazem pregled. Doktorka pita sta mi fali, ispricam i njoj isto. Pita me jos par stvari. Kaze evo ti uzmi ovaj lek. Pitam posto? Kaze ovoliko. Kazem ja to ne mogu da kupim. Kaze doktorka. Ok bez brige imam ja nesto ovde od uzoraka pa ces da to pijes. Ovo je neki novi, imas dve slajfne prvu sto ima 6 lilulica pijes 3 dana dva puta na dan, druga slajfna ima 5 pililica pijes 1 dnevno. Jbt nikad nisam cuo za takav lek. Kaze doktorka dodji kad budes bolje na kontrolu najdalje sledece nedelje i posalje me kuci.
Krenem da pijem pilulice - 1vi dan - nista. Ja besan ko ris. Sta je bre ovo? Svi me zaebavaju pred svega... 2dan kao nesto se osecam svezije. 3ci dan budim se imam utisak mogao bih sad na everest sa ekspedicijom da idem da se pentram odma na najvisi vr' - ebo potonule ladje.
Drugi deo pilulica usput, nije drastican efekt ali ono lagano na gore - udaram u plato, svez, oran, mentalno funkcjinisem, emocije u vinkli... Sve u fulu.
Dodje dete: pita kako si? Reko nikad bolje - mogao bih ajfelov toranj da iscupam iz temelja.
Bio kod doktorke?
Bio, dala mi neku drogu, neverovatna zvrčka . Donesem kutiju.
Cita... Kaze super je ovo. Samo nemoj opet da pijes da se ne navikavas da ti treba onda si ga nagrabusio.
Dete respekt! genija za gudru.
Vise godina posle toga nisam imao problema sa depresijom. Cak ni onom prolecnom (u maju. Koju zovu BAD - big annual depression) a koja me redovno protrese.
Ko bi reko? - hemija.!
I setim se nekog razgovora sa nekim neurologom komsija iz druge zemlje, kad je cova pomenuo da cesto nismo svesni koliko hemija utice na nas a mi mislimo psihologija, filozofija, sport.... All 9 yards.