monogamija

Hm, meni se cini da smo skrenuli levo kod Albukerkija (ili kako god?!) Niko ovde ne propagira da moras biti u braku, vezi, porodica kao svetnja i co. Svako bira sebi po meri.
Ja samo mislim da treba biti najpre covek prema tom nekom kog si izabrao za svog partnera, muza, zenu. Da kad ne stima bez ovih filozofija ovde i nasih naklapanja kad pozelis nesto drugo/dragacije, lepo budes samo fer i kazes to. Da verbalizujes istinu koju osecas. Da budes spreman da se pokupis i odes u to bolje sto mislis gde ce ti biti.
A ne ko kukavica da zavlacis 2 osobe dok ti sedis na 2 stolice. Varas sam sebe, obicno njih 2 ili njih dvojica (zavisi ko vara) su svesni da su prevareni i da se neces razvesti...

Што мислиш колико је људи способно да пресече, а колико бира да седи на две столице?

Не узимај у обзир форумаше, ми смо надљуди... :)

Hm, meni se cini da smo skrenuli levo kod Albukerkija (ili kako god?!) Niko ovde ne propagira da moras biti u braku, vezi, porodica kao svetnja i co. Svako bira sebi po meri.
Ja samo mislim da treba biti najpre covek prema tom nekom kog si izabrao za svog partnera, muza, zenu. Da kad ne stima bez ovih filozofija ovde i nasih naklapanja kad pozelis nesto drugo/dragacije, lepo budes samo fer i kazes to. Da verbalizujes istinu koju osecas. Da budes spreman da se pokupis i odes u to bolje sto mislis gde ce ti biti.
A ne ko kukavica da zavlacis 2 osobe dok ti sedis na 2 stolice. Varas sam sebe, obicno njih 2 ili njih dvojica (zavisi ko vara) su svesni da su prevareni i da se neces razvesti...

izvini, ali meni boldovano deluje strasno naivno :confused:

Skoro sam procitala da su sve zivotinje sem labudova poligamne. Iz licnog stresnog iskustva prevare me to navelo da se zapitam zasto je tako tesko kada si covek, a ne zivotinja, dakle u stanju si da kontrolises sebe- da bude neko veran? Zasto je vernost out? Cesto cujem najnebulozniju izjavu 'morao je da trazi sex sa strane'! Evo recimo ovaj moj je imao sex pa kada je video kako je tamo negde,sada moli da se vrati! i zasto uopste,uglavnom varanjem dopustamo sebi da varamo sa nekim slabijim varijantama,od trenutnog partnera?

Nisu samo labudovi, nego 95% vrsta ptica su monogamne, kalifornjski miševi, vukovi i ima ih još x vrsta.

Vernost nije aut...ali ne znači da treba biti monogaman po svaku cenu. Ako ne ide, hvala lepo i doviđenja....traži dalje ono što ti odgovara...ali saberi muda i preseči, a ne muljanje, laganje i slična sranja....Ali ***, kad je mnogo bezmudonja..:roll:

Pa, sto mi se izvinjavas :) Svako od nas drugacije rezonuje.. To je moj ugao. Koji ne znaci da se nece menjati. Ali daj objasni sto! ;)

iskreno,, cist komformizam :cool: bez rasipanja energije na objasnjavanje neprijatnih istina, koje ljudi u principu i naslucuju, a bez snage da se uvere u realnost. Pa tzasto ih onda forsirati preko granica sopstvenih moguscnosti?

po meni,što pokazuje i animalni primer, monogamije i nije baš prirodna
zbog čega se zavetovati samo na jednu osobu i njeno telo?
odnosno - zbog čega fizičko zadovoljstvo ograničiti samo na jedno.
voda, hrana i sex su među primarnim potrebama.
pa niko ni ne jede samo krompir

Ja bi jeo samo pasulj do kraja života...:D

:worth:

E to!
Biti vjeran, zato sto si ispunjen, volis i voljen, i ne treba ti nista mimo toga...a ne zato sto ti neko kaze ili sto tako treba, a ovamo biti "ozlojedjen, iznenadjen i uvredjen"... :lol:

Kad neko povuce pravi potez, izbor, srecan je i ostvaren, uziva u toj sreci, i ne opterecuje se tudjim ljudima, zivotima...kao ovaj, zasto onaj... A kad je neko "sam a udvoje", po svaku cijenu, sije nezadovoljstvo, negativan je na kilometre... :aha:
Ajd me podseti samo koja ovo bese bajka iz detinjstva:lol:

Mislim to sto vi upakujete da su to kao kukavice ne znaci da ce oni prestati to da rade ili da se neko zbog takvih opisa nece upustiti u prevaru:lol:..uostalom da je zivot tako fer ne bi rec prevara ni postojala..a ovih godina primecujemo da je sve popularnija

Niko te i ne tera da jedeš samo krompir.
Jedi, brate, šta hoćeš, ali nemoj, leba ti, da se porediš sa životinjama i banalizuješ čoveka do nivoa primarnih potreba zarad neubedljivog izgovora koji ti niko i ne traži.

kad bi morao
ilio voljno zato što obožavaš samo pasulj i ne voliš ukus drugih jela

Zato što ću od 35 jela među kojima je pasulj odabrati pasulj..:lol: Ja sam kao student jeo u menzi u 1. godini dok nisam zavrteo žensku u stan da mi ona kuva..:lol: I 7 dana u nedelji za ručak sam jeo pasulj u menzi...bez zezanja..a oni ga fala bogu kuvaju svaki dan! :D Volim ja i drugo da jedem, to jest mogu da jedem, ali mi najslađi pasuljčić.:D

..kad vec dodjosmo do zivotinjskog nasledja, za choveka je karakteristichna serijska monogamija..
..shto ce reci smenjivanje partnera tokom zivota, prema razlichitim potrebama razlichitih zivotnih razdoblja..
..kljuchna rech je smenjivanje, shto ne ostavlja mesto za prevaru i paralelne zivote..

O tome sam pokusala da pricam. O bezbolnom prelasku iz jedne veze u drugu. Bez lazi i "paralelnih zivota" . Zavrsis jedno pa pocenes drugo.
Uopste to nije bajka, kod civilizovanih je moguce.

iskreno,, cist komformizam :cool: bez rasipanja energije na objasnjavanje neprijatnih istina, koje ljudi u principu i naslucuju, a bez snage da se uvere u realnost. Pa tzasto ih onda forsirati preko granica sopstvenih moguscnosti?

A sta ako se istina ne naslucuje, ako je neko dobar glumac i lazov, a druga str naivna?

Zato što ću od 35 jela među kojima je pasulj odabrati pasulj..:lol: Ja sam kao student jeo u menzi u 1. godini dok nisam zavrteo žensku u stan da mi ona kuva..:lol: I 7 dana u nedelji za ručak sam jeo pasulj u menzi...bez zezanja..a oni ga fala bogu kuvaju svaki dan! :D Volim ja i drugo da jedem, to jest mogu da jedem, ali mi najslađi pasuljčić.:D

I pošto moj muž svaki dan jeDe mene, ja mu tu ispadam prosta ko pasulj, je l' te?:lol:

Back