monogamija

Ne znam, mnogo pricamo uopsteno. Sve zavisi od osobe i slucaja.
То је тачно.
Све је ово уопштена прича и самим тим релативно бесмислена.
Међутим, поставља се питање ко може да говори о конкретним случајевима и људима.
То је ,по мени, много теже.
Некако сва правила треба да имају оквирни карактер пре него обавезујућу норму, кад су поједниачни случајеви у питању.
И ти свашта питаш! :p
Па ми сви овде радимо само исправне ствари....:manikir:
Ти ко да си нов на форуму?:mrgreen:

На крају само ја од свих форумаша не радим исправне ствари... :(

Сад сте ми појасниле.
Слажем се.
Али се и даље не слажем с тим да је а приори одраз незрелости.

Иначе, да се разумемо, ја мислим да човек треба да гради стабилне и дуготрајне везе успостављене на искрености у свакој ситуацији.
Најбитнија ствар јесте то да се људи мењају и да могу да одустану од ставова и ситуација које су до јуче сматрали својом суштином.

А што се тиче сигурности у старости...
Године не би требало да утичу на изборе које доносимо.
Бар ја тако мислим.

E, na cemu se onda gradi povjerenje ako se ljudi mijenjaju sustinski? Ono danas sam ovakav, sutra onakav.
Meni je rijec svetinja. Nemoj obecavati sto ne mozes ispuniti.
Prosto, i kad se na nesto odlucis, obavezes, ispostuj. I sto da ne, malo i kontrole nije na odmet.
Uostalom citav zivot se nesto kontrolisemo, vagamo. Uciniti ili ne uciniti? (pojesti jos jedan kolac ili ne :lol: )
To se valjda zove karakter. Drzati se zadatog.
Naravno, ne po svaku cijenu.
To je vec pitanje ranije pominjanog priznavanja slabosti, ljudski je, naraFski, i otvorenih karata...jer se neke odluke reflektuju i na druge ljude.

Meni to nema ama bas nikakve veze sa nesigurnoscu i nezreloscu..vec isto ono sto rekoh na muskarcima..treba iskoristiti zivot i potencijal maximalno..ako se u vezi ili braku ne napreduje molim lepo..trazi dalje..sad ne verujem da vecina prekine jedno da bi poceo novo..to su ipak osobe koje se i dalje vole i nije lako napraviti korak ka konacnom kraju..vaga se tu i podgreva a retko kod koga se prekida bez povratka

Nisam pratila tvoj lik i djelo na Muskarcima, izvinjavam se :lol:
E, d` izvines odluci se :lol: To piskio bi kako bi...mi ima smisla za djecu. Za odrasle jock.
Naravno da treba zivjeti punim plucima, ali ne po cijenu da nekog drugog gusis.
Ako ne ide, ne ide, ljudski je. Normalno. Ali, otvoreno, fer i ako ne ide, ali bas, odlucan rez.
(Bolje i uzasan kraj, nego uzasi bez kraja. :mrgreen:)

Nisam pratila tvoj lik i djelo na Muskarcima, izvinjavam se :lol:
E, d` izvines odluci se :lol: To piskio bi kako bi...mi ima smisla za djecu. Za odrasle jock.
Naravno da treba zivjeti punim plucima, ali ne po cijenu da nekog drugog gusis.
Ako ne ide, ne ide, ljudski je. Normalno. Ali, otvoreno, fer i ako ne ide, ali bas, odlucan rez.
(Bolje i uzasan kraj, nego uzasi bez kraja. :mrgreen:)

Pa nesto ne vidim da samo deca shvrljaju:lol:mislim eo gledamo trenutak istine..100% onih koji su tamo bili varaju zene koje im oprastaju..sta sad kao mi ostali verni smo budale sto ne nagarimo 200 na h:lol:

E, na cemu se onda gradi povjerenje ako se ljudi mijenjaju sustinski? Ono danas sam ovakav, sutra onakav.
Meni je rijec svetinja. Nemoj obecavati sto ne mozes ispuniti.
Prosto, i kad se na nesto odlucis, obavezes, ispostuj. I sto da ne, malo i kontrole nije na odmet.
Uostalom citav zivot se nesto kontrolisemo, vagamo. Uciniti ili ne uciniti? (pojesti jos jedan kolac ili ne :lol: )
To se valjda zove karakter. Drzati se zadatog.
Naravno, ne po svaku cijenu.
To je vec pitanje ranije pominjanog priznavanja slabosti, ljudski je, naraFski, i otvorenih karata...jer se neke odluke reflektuju i na druge ljude.

Не кажем ја да се то баш лако дешава, или пребрзо.
Али мислим да се свакоме може десити да се дрекне онога што сматра својом суштином.
И употребио сам израз "сматра" што значи да то не мора да буде нечија суштина већ да је он себе убеђивао да јесте.
Дешава се људима, не често али се дечава, да се једног јутра пробуде и питају шта траже на том месту.
И настане распад система.
Значи, оно што су сматрали својом суштином није баш била њихова суштина.

И мени је лично реч светиња и сматрам кад човек нешто каже, понуди или се обавеже, треба и да стоји иза тога.

Притом, неопходна је и самосвесност о томе које компромисе можемо да прихватимо, а које не да бисмо били у стању да разумемо колико смо способни за било шта.

Проблем је кад људи олако приступају било чему.

Pa nesto ne vidim da samo deca shvrljaju:lol:mislim eo gledamo trenutak istine..100% onih koji su tamo bili varaju zene koje im oprastaju..sta sad kao mi ostali verni smo budale sto ne nagarimo 200 na h:lol:

Kakvo suptilno priznanje licne vjernosti i odanosti... :lol: Sta ti je diplomatija. :mrgreen:
A Trenutak istine sam gledala jednom, dvaput u segmentima...tamo je sistem "para vrti gdje burgija nece", nis` drugo... :aha:

Не кажем ја да се то баш лако дешава, или пребрзо.
Али мислим да се свакоме може десити да се дрекне онога што сматра својом суштином.
И употребио сам израз "сматра" што значи да то не мора да буде нечија суштина већ да је он себе убеђивао да јесте.
Дешава се људима, не често али се дечава, да се једног јутра пробуде и питају шта траже на том месту.
И настане распад система.

Значи, оно што су сматрали својом суштином није баш била њихова суштина.

И мени је лично реч светиња и сматрам кад човек нешто каже, понуди или се обавеже, треба и да стоји иза тога.

Притом, неопходна је и самосвесност о томе које компромисе можемо да прихватимо, а које не да бисмо били у стању да разумемо колико смо способни за било шта.

Проблем је кад људи олако приступају било чему.

Ovo boldovano se definitivno ne dogadja preko noci. Tek tako.
To je onda proces (samo)obmane do trenutka kad kap prelije cesu.
A sistem kad se urusi, nije valjao od samog pocetka. Pitanje je samo vremena kad se uvidi.
I vrijedi li ga "krpiti" ili je "skuplja pita neg` tepsija"...?
Nista drugo.

Ostalo je igra rijeci, bez konkretnog slucaja. :)

Kakvo suptilno priznanje licne vjernosti i odanosti... :lol: Sta ti je diplomatija. :mrgreen:
A Trenutak istine sam gledala jednom, dvaput u segmentima...tamo je sistem "para vrti gdje burgija nece", nis` drugo... :aha:

Ma pusti te price da cujes kako u ameriki ne zna se ko gde s kim i kako zasto..dolaze ti trendovi kod nas polako ali sigurno:lol:

Ovo boldovano se definitivno ne dogadja preko noci. Tek tako.
To je onda proces (samo)obmane do trenutka kad kap prelije cesu.
A sistem kad se urusi, nije valjao od samog pocetka. Pitanje je samo vremena kad se uvidi.
I vrijedi li ga "krpiti" ili je "skuplja pita neg` tepsija"...?
Nista drugo.

Ostalo je igra rijeci, bez konkretnog slucaja. :)
Наравно да до тога дође после процеса.
Како год било, увек је неопходна једна кап да прелије чашу.

Које остало је игра речи?
Остатак написаног текста или?

Наравно да до тога дође после процеса.
Како год било, увек је неопходна једна кап да прелије чашу.

Које остало је игра речи?
Остатак написаног текста или?

Da, ostatak teksta.
Ma kao i svaka pisanija, tj. tvrdnja ovdje ili bilo gdje drugog bez pokrica u djelu... :lol:

a kada pozeli da bude sa nekim drugim ili - jednostavno ne zeli vise tebe
dovoljno te postuje da ti to i saopsti tako da u dvoje mozete odluciti sta i kako dalje
umjesto da mulja iza ledja
jer muljatori nisu pokleknuli nagonu ili sto li vec, samo su muljatori bez kicme da preuzmu odgovornost za sebe i svoje zelje i postupke kao odrasla osoba
Upravo ovako.
Vernost ili nevernost je lični izbor. Jedan nije univerzalno bolji od drugog.
Ali budi faca, pa stani iza svog izbora.

Pritom, za obe varijante postoje partneri koji će taj izbor prihvatiti. Birati sebi partnera koji tvoj izbor ne može da prihvati je ružno i glupo.

Ja se ogradih da je svaka pisanija, bilo cija-tvoja, moja, nekog treceg, petog...prazna bez pokrica u djelima.
A odje, na forumu se pise... :)
Znaci teoretski svi smo diFni i krasni... :mrgreen:

:)

На тему форума бих имао свашта да кажем али би то повукло нову тему или теме...

А мени сад мозак ради на резерви јер имам температуру...

Ја знам неке који су и у пракси сви фини и красни. :)

Upravo ovako.
Vernost ili nevernost je lični izbor. Jedan nije univerzalno bolji od drugog.
Ali budi faca, pa stani iza svog izbora.

Pritom, za obe varijante postoje partneri koji će taj izbor prihvatiti. Birati sebi partnera koji tvoj izbor ne može da prihvati je ružno i glupo.
Када сам ти последњи пут рекао да се слажем са свиме што напишеш?

Pa ako si veran samo zato što ne smeš da švrljneš, a hteo bi, i zavidiš onima koji su se usudili...i jesi budala.

:worth:

E to!
Biti vjeran, zato sto si ispunjen, volis i voljen, i ne treba ti nista mimo toga...a ne zato sto ti neko kaze ili sto tako treba, a ovamo biti "ozlojedjen, iznenadjen i uvredjen"... :lol:

Kad neko povuce pravi potez, izbor, srecan je i ostvaren, uziva u toj sreci, i ne opterecuje se tudjim ljudima, zivotima...kao ovaj, zasto onaj... A kad je neko "sam a udvoje", po svaku cijenu, sije nezadovoljstvo, negativan je na kilometre... :aha:

Hm, meni se cini da smo skrenuli levo kod Albukerkija (ili kako god?!) Niko ovde ne propagira da moras biti u braku, vezi, porodica kao svetnja i co. Svako bira sebi po meri.
Ja samo mislim da treba biti najpre covek prema tom nekom kog si izabrao za svog partnera, muza, zenu. Da kad ne stima bez ovih filozofija ovde i nasih naklapanja kad pozelis nesto drugo/dragacije, lepo budes samo fer i kazes to. Da verbalizujes istinu koju osecas. Da budes spreman da se pokupis i odes u to bolje sto mislis gde ce ti biti.
A ne ko kukavica da zavlacis 2 osobe dok ti sedis na 2 stolice. Varas sam sebe, obicno njih 2 ili njih dvojica (zavisi ko vara) su svesni da su prevareni i da se neces razvesti...

Back