monogamija

Vako nisam:confused:
:worth:

E to!
Biti vjeran, zato sto si ispunjen, volis i voljen, i ne treba ti nista mimo toga...a ne zato sto ti neko kaze ili sto tako treba, a ovamo biti "ozlojedjen, iznenadjen i uvredjen"... :lol:

Kad neko povuce pravi potez, izbor, srecan je i ostvaren, uziva u toj sreci, i ne opterecuje se tudjim ljudima, zivotima...kao ovaj, zasto onaj... A kad je neko "sam a udvoje", po svaku cijenu, sije nezadovoljstvo, negativan je na kilometre... :aha:

Pa nesto ne vidim da samo deca shvrljaju:lol:mislim eo gledamo trenutak istine..100% onih koji su tamo bili varaju zene koje im oprastaju..sta sad kao mi ostali verni smo budale sto ne nagarimo 200 na h:lol:

A pa to je drugo bato..kad bi mi uletela dzejn znas kad bi je varo:worth:

Pa nesto ne vidim da deluje:mrgreen:

Ja mogu i sad da volim vise od 7:zaljubljena:

U pravu si, ja sam pocela sa bajkama... :aha:
Ovo kod tebe je dramski zaplet sa elementima SF. :lol:

Prvo si po sopstvenom priznanju vjeran, onda ti je Dzejn only&one koju ne bi varao...pa onda i Dz. pada pod naletom 7... ? (necega- SF momenat :mrgreen:)

Ali, posto takodje rece/napisa da ginko ne fercera, pa raz`mem sve.
Ko prizna, pola mu se prasta. :lol:

Ma posle trećeg viđenja i veza s ljubavnicom prestane da bude izlet i preraste u gnjavažu.
I onda, umesto jedne, eto ti - dve glavobolje.

A za to sam uvek bio lenj.
I uglavnom je to bio koren svih mojih vernosti.

U pravu si, ja sam pocela sa bajkama... :aha:
Ovo kod tebe je dramski zaplet sa elementima SF. :lol:

Prvo si po sopstvenom priznanju vjeran, onda ti je Dzejn only&one koju ne bi varao...pa onda i Dz. pada pod naletom 7... ? (necega- SF momenat :mrgreen:)

Ali, posto takodje rece/napisa da ginko ne fercera, pa raz`mem sve.
Ko prizna, pola mu se prasta. :lol:

I sta si ti leba ti sad mene citirala..nesto nepovezano neke odgovre na nepovezane postove..sve je istina sto sam napisao za sebe..a ti si uopsteno napisala bajke o nekim ljubavima koje ne postoje zbog kojih bi neko ostao veran:aha:

Skoro sam procitala da su sve zivotinje sem labudova poligamne. Iz licnog stresnog iskustva prevare me to navelo da se zapitam zasto je tako tesko kada si covek, a ne zivotinja, dakle u stanju si da kontrolises sebe- da bude neko veran? Zasto je vernost out? Cesto cujem najnebulozniju izjavu 'morao je da trazi sex sa strane'! Evo recimo ovaj moj je imao sex pa kada je video kako je tamo negde,sada moli da se vrati! i zasto uopste,uglavnom varanjem dopustamo sebi da varamo sa nekim slabijim varijantama,od trenutnog partnera?

Pingvini su takodje monogamni kao i vecina ptica uostalom...

...licno verujem u vise monogamnih veza tokom zivota koje ce pratiti pojedinca u razlicitim zivotnim periodima, nekome je doduse potrebna jedna da shvati sta zeli dok je meni bilo potrebno znatno vise...
...ukoliko covek prati svoj unutrasnji glas znace kada je veza mrtva i izacice iz nje, mozda ce se desiti i neka prevara na tom putu - nista opasno jer kvaka nije prevara vec losa veza i njen neuspeh valjda vise boli od prevare. Shvatam da je povredjena sujeta uzasna stvar ali sigurno je bolje sto su takve veze dosle do svog kraja pa makar i preko prevare.
...slucaj serijskih prevaranata je vec lako proceniti i od takvih se samo treba nonsalantno udaljiti...postoji tip muskaraca koji ce varati uvek sto nam dokazuju primeri najlepsih zena sveta koje su bile varane...ako me takav prevari hvala mu, makar znam da od njega treba otici, ne mogu se jasnije probuditi i videti pravo lice...
...ne mislim da se vara sa slabijom varijantom, izvini ali stvarno to ne mislim...moze da se vara sa bilo kakvom varijantom ali ta varijanta ne bi bila moja stvar...kakva god da je ta devojka ona nije poenta price vec on a na svetu zivi isuvise vernih muskaraca da bih trpela onog ko me ponizava i koga moram da uhodim kako me eventualno ne bi ponizio ponovo...

I sta si ti leba ti sad mene citirala..nesto nepovezano neke odgovre na nepovezane postove..sve je istina sto sam napisao za sebe..a ti si uopsteno napisala bajke o nekim ljubavima koje ne postoje zbog kojih bi neko ostao veran:aha:

Ti ostani pri svom, ja pri svom. ;) Tebi tvoje iskustvo (film, bajka, prica...), meni moje.
Ne se raz`memo najbolje. A ne volem ni vrijedjanje, ni ubjedjivanje.
"Svako ima svoj ukus, rece djavo i sjede u koprive." :mrgreen:

Skoro sam procitala da su sve zivotinje sem labudova poligamne. Iz licnog stresnog iskustva prevare me to navelo da se zapitam zasto je tako tesko kada si covek, a ne zivotinja, dakle u stanju si da kontrolises sebe- da bude neko veran? Zasto je vernost out? Cesto cujem najnebulozniju izjavu 'morao je da trazi sex sa strane'! Evo recimo ovaj moj je imao sex pa kada je video kako je tamo negde,sada moli da se vrati! i zasto uopste,uglavnom varanjem dopustamo sebi da varamo sa nekim slabijim varijantama,od trenutnog partnera?

Problem svih ljudi je taj što imaju kompleks više vrednosti, a on potiče iz činjenice da pripadaju vrsti Homo sapiens... Mi smo životinje ništa više.... poligamne životinje. U prilog ovoj tvrdnji idu mnoge činjenice. Ne shvatam čemu tripovanja bezveze.

Zivot je igra, a sami biramo sebi uloge koje cemo igrati.
Neko uziva u ljubavnoj vezi sa jednim partnerom, a neko u ludoj orgiji sa 100 ljudi. Sve je to izbor, i sve dok svi uzivaju a niko ne pati ne bi trebalo da bude problema.
Sex je golemo podrucije sa beskonacno raznovrsnih uzitaka, tesko je tome odoleti i ostati 'veran'
:)

Back