>NiNa<
Poznat
- Poruka
- 9.784
samo se ti teshi
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Света ревност.![]()
Љубав према добру, а не према злу. Научи прво шта је добро а шта зло, па тек онда ''љуби''.
Moje misljenje je da monastvo kao put biraju oni koji nisu mogli da nadju zene.
Ali, za neke je bolje i monastvo, nisu svi za druge ljude.
I zlo treba voleti, ali ga ograničavati. Ne treba ga mrzeti, jer se zlo hrani mržnjom. Isto kao što se kod egzorcizma ne isteruje i ne mrzi ono što je zaposelo nekoga, već se to voli i oslobađa. To je najuspeđniji recept za isterivanje i ograničavanje zla.
Mozda nisu mogli da nadju zene koje im se dopadaju![]()
Mozda nisu mogli da nadju zene koje im se dopadaju![]()
Из лествице Светог Јована Лествичника
Блажени су људи који нису искусили ту борбу. Молимо се Богу да нас занавек избави о таквих искушења. Јер, они који су се оклизнули у споменуту јаму, налазе се далеко од оних који се пењу и силазе по лествици. За такав успон потребно је да у најстрожем посту пролију много зноја.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/lestvica/pouka15.htm
Из лествице Светог Јована Лествичника
Блажени су људи који нису искусили ту борбу. Молимо се Богу да нас занавек избави о таквих искушења. Јер, они који су се оклизнули у споменуту јаму, налазе се далеко од оних који се пењу и силазе по лествици. За такав успон потребно је да у најстрожем посту пролију много зноја.
http://www.svetosavlje.org/biblioteka/lestvica/pouka15.htm
kakve ovo veze ima sa mojom recenicom?
Tebi je voleti zenu,isto sto i skliznuti u jamu bez povratka?
Не,ако се то ради на благочестив начин.
a to je? da je ni slucajno ne volis vise od boga (lik cije postojanje nije dokazano)? prvo boza pa zena.
Зато што особе које су изабрале монашки живот,а нису падали у блуд су то нашле као разлог неимања животног сапутника између осталог.Што незначи да им је то био једини разлог одласка у манастир.Већ раније сам наводио и друге разлоге.
ni ja nisam navela to kao jedini razlog....
ni ja nisam navela to kao jedini razlog....
Da, ima ih jos...asocijalnost, socijalna neadaptiranost...a nadje se i poneki koji stvarno veruje.
Da, ima ih jos...asocijalnost, socijalna neadaptiranost...a nadje se i poneki koji stvarno veruje.
Па ако је разлог не налажење жене онда је тај који то тако уради погрешио.
Ово је тачно.
Они који иду у манастир
1.не из љубави ка Христу,
2.не из страха од мука вечних,
3.не из жеље за вечним блаженством,
су заиста промашили животни позив, јер џаба траже самоостварење на љутом бојишту монашком, када ни световне пацке и поветарце не могаше поднети.
Ово је тачно.
Они који иду у манастир
1.не из љубави ка Христу,
2.не из страха од мука вечних,
3.не из жеље за вечним блаженством,
су заиста промашили животни позив, јер џаба траже самоостварење на љутом бојишту монашком, када ни световне пацке и поветарце не могаше поднети.
kako si ti uzvishen
ali jeste ljubav sila kojom se zlo unishtavai jeste mrznja sila zla.
Ne uzvišenost, nego iskustvo.![]()