монаштво или брак?

шта би сте радије изабрали?

• монаштво

• брак

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
...nova nauka, .....Hrista ni jednom rečju ne spominju a Hrišćanstvo samo za sebe prisvojiše,.....
svakoga ko pokuša na ovoj temi da postuje svrstavaju odmah u razne bezbožnike, pripadnike drugih crkava i crkvenih zajednica, koje po njima nisu Hrišćanske,....
iz, samo njima znanih razloga,.....Hrista upoznali nisu, ljubavi u njima nema,....osnivaju, verovatno, neki novi monaški red,.....
:rtfm:

Јок него ти будући да си ван Цркве Христове Истински Православне си примио духа нечистог дух гордог протестантизма и тумачиш Свето Писмо на њихов начин.

...nova nauka, .....Hrista ni jednom rečju ne spominju a Hrišćanstvo samo za sebe prisvojiše,.....
svakoga ko pokuša na ovoj temi da postuje svrstavaju odmah u razne bezbožnike, pripadnike drugih crkava i crkvenih zajednica, koje po njima nisu Hrišćanske,....
iz, samo njima znanih razloga,.....Hrista upoznali nisu, ljubavi u njima nema,....osnivaju, verovatno, neki novi monaški red,.....
:rtfm:

ne daj se iznervirati prijatelju:) nikada vise necemo dopustiti da te inkvizicija odvede;)
ja sam na ovom forumu shvatila da je samo papa veci jeretik od mene:lol:
ko smo svi mi da sudimo ima li u drugome ljubavi:heart:

Чудно је то да толико нема размевања према култу поштовања Светих односно неће да схвати да се кроз Свете Господ прославља.Е сада Дивлиац одговри јел ти прихваташ Свето Предање као нераздвоју целину са Светим Писмом и јел славиш славу и коју?:rtfm:

http://2.***************/_4ixr6jwEER4/TJP8mgE6JSI/AAAAAAAAAhw/0ms7yyahR_g/s640/svZlatousti2.jpg

Када дакле, неверници и јеретици не обмањују никога од православних, не треба им чинити никакво зло или их мрзети. Но када ми приметимо да неверници и јеретици хоће да обману православне, тада треба не само да их мрзимо или осуђујемо, већ и да их предајемо проклетству, да им наносимо физичке ране, како бисмо тиме освећивали наше руке.

Opet ovaj preti batinama i ranama. Neko će ozbiljno da te shvati, jado, pa ćeš imati problema. Nisu svi trpeljivi kao mi ovde.

Чудно је то да толико нема размевања према култу поштовања Светих односно неће да схвати да се кроз Свете Господ прославља.Е сада Дивлиац одговри јел ти прихваташ Свето Предање као нераздвоју целину са Светим Писмом и јел славиш славу и коју?:rtfm:

Šta si ti ovde, inkvizitor?Ču, njemu neko da odgovara na pitanja...:hahaha:

Original postavio divilac

Upravo tako. Samo je mržnja i otrov u njima. Ne mogu da osnivaju nikakav red, jer red treba da blagoslovi neko ko ima apostolsko prejemstvo, a takvih među njima nema.

А па ти си адвентиста.Један од оних што имају своју верзију библије.:rtfm::hahaha:
Hmm.da da Vuk Karadzic i Djuro Danicic u izdanju BIBLIJOGRAFSKOG DRUSTVA SRBIJE nisam znao da su i oni bili adventisti:hahaha:
Momce rekoh ti jos mnogo treba da ucis,a tricis ispred rude sa neporverenim informacijama,jedini koji imaju SVOJU verizju Biblije su Jehovini Svedoci,tako da kazes duhovniku da ti vrati parea on isto da trazi da njemu vrate pare jer su vas obojojicu namagarcili:mrgreen::rtfm::hvala:

Eto ti nam prvo dokazi kao ih je to Bog proslavio i gde je to Bog ostavio nalog u svetome pismu da se slavi slava?Zamisli sledecu situaciju:za vreme rata neki ljudi su streljani i sada su nadjene njihove grobnice,i bilo je recimo 5 ocevidaca koji su domah po zavrsetku rata dali svoje izjave pred sudom u pismenom obliku i potpuno su identicne o dogadjaju.I sada posle 60 godina dodjes ti na sud i kazes nije tacno,meni rekao otac,da je njemu rekao deda,da je dedi rekao njegov otac...Kome ce sud da veruje?:think:

Hmm.da da Vuk Karadzic i Djuro Danicic u izdanju BIBLIJOGRAFSKOG DRUSTVA SRBIJE nisam znao da su i oni bili adventisti:hahaha:
Momce rekoh ti jos mnogo treba da ucis,a tricis ispred rude sa neporverenim informacijama,jedini koji imaju SVOJU verizju Biblije su Jehovini Svedoci,tako da kazes duhovniku da ti vrati parea on isto da trazi da njemu vrate pare jer su vas obojojicu namagarcili:mrgreen::rtfm::hvala:
Imam i tu verziju Biblije,....ne razlikuje se od Karadžić - Daničić, blage nijanse, sa istim smislom, sem što svugde, gde se u izvornim tekstovima nalazilo JHVH, ovde sad piše Jehova (srpki prevod!)

Poslednja izmena:
Па није део Светог предања,али срби који су адвентисти или нешто слично колико знам не славе славу.А пошто колико видим није ми одговорио на притање можда је тако нешто.

Srbi koji slave slavu su u suštini pagani, jer je to hristijanizovani paganski običaj.

По мом везаност за материјално,затим бриге око тога.Већи број повода за грех .Као и брига како ће човек да угоди жени су ствари које чине брак тежим путем.Наравно во је моје лично мишљење .Свака част побожним супружницима имају тежак крст,али и мању нараду.

Moje misljenje je da monastvo kao put biraju oni koji nisu mogli da nadju zene. :confused:

Ali, za neke je bolje i monastvo, nisu svi za druge ljude.

Љубав према добру, а не према злу. Научи прво шта је добро а шта зло, па тек онда ''љуби''.

I zlo treba voleti, ali ga ograničavati. Ne treba ga mrzeti, jer se zlo hrani mržnjom. Isto kao što se kod egzorcizma ne isteruje i ne mrzi ono što je zaposelo nekoga, već se to voli i oslobađa. To je najuspeđniji recept za isterivanje i ograničavanje zla.

Moje misljenje je da monastvo kao put biraju oni koji nisu mogli da nadju zene. :confused:

Ali, za neke je bolje i monastvo, nisu svi za druge ljude.

А зашто ти мислиш да су жене мушкарцима нешто без чега се неможе и да је то нека нужност и обрнуто?Како не разумеш да је су хришћани вековима намерно и својом вољом бирали безбрачни живот.А има пуно и оних који су из брака отишли у монаштво.Немој ми само одговрити да су то радили из разочарења у своје жене.Или да су жене из брака одлазиле у монахиње.Света Ефросинија је оставила мужа и подвизавала се.

Back