монаштво или брак?

шта би сте радије изабрали?

• монаштво

• брак

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
I zlo treba voleti, ali ga ograničavati. Ne treba ga mrzeti, jer se zlo hrani mržnjom. Isto kao što se kod egzorcizma ne isteruje i ne mrzi ono što je zaposelo nekoga, već se to voli i oslobađa. To je najuspeđniji recept za isterivanje i ograničavanje zla.

kako si ti uzvishen:zper:
ali jeste ljubav sila kojom se zlo unishtava:) i jeste mrznja sila zla.

Mozda nisu mogli da nadju zene koje im se dopadaju :think:

Из лествице Светог Јована Лествичника
Блажени су људи који нису искусили ту борбу. Молимо се Богу да нас занавек избави о таквих искушења. Јер, они који су се оклизнули у споменуту јаму, налазе се далеко од оних који се пењу и силазе по лествици. За такав успон потребно је да у најстрожем посту пролију много зноја.

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/lestvica/pouka15.htm

Блажени су људи који нису искусили ту борбу. Молимо се Богу да нас занавек избави о таквих искушења. Јер, они који су се оклизнули у споменуту јаму, налазе се далеко од оних који се пењу и силазе по лествици. За такав успон потребно је да у најстрожем посту пролију много зноја.

kakve ovo veze ima sa mojom recenicom?

Tebi je voleti zenu,isto sto i skliznuti u jamu bez povratka?

kakve ovo veze ima sa mojom recenicom?

Зато што особе које су изабрале монашки живот,а нису падали у блуд су то нашле као разлог неимања животног сапутника између осталог.:rtfm:Што незначи да им је то био једини разлог одласка у манастир.Већ раније сам наводио и друге разлоге.

Зато што особе које су изабрале монашки живот,а нису падали у блуд су то нашле као разлог неимања животног сапутника између осталог.:rtfm:Што незначи да им је то био једини разлог одласка у манастир.Већ раније сам наводио и друге разлоге.

ni ja nisam navela to kao jedini razlog....

Da, ima ih jos...asocijalnost, socijalna neadaptiranost...a nadje se i poneki koji stvarno veruje.

Ово је тачно.

Они који иду у манастир

1.не из љубави ка Христу,

2.не из страха од мука вечних,

3.не из жеље за вечним блаженством,

су заиста промашили животни позив, јер џаба траже самоостварење на љутом бојишту монашком, када ни световне пацке и поветарце не могаше поднети.

Da, ima ih jos...asocijalnost, socijalna neadaptiranost...a nadje se i poneki koji stvarno veruje.

Па ако је разлог не налажење жене онда је тај који то тако уради погрешио.
:ok:
Ово је тачно.

Они који иду у манастир

су заиста промашили животни позив, јер џаба траже самоостварење на љутом бојишту монашком, када ни световне пацке и поветарце не могаше поднети.

:ok:

Ово је тачно.

Они који иду у манастир

Преостаје само као преипрема подношење пацки и поветараца као припрема да би се лакше подносила искушења у манастиру.

Back