"А значи, да свака жена кроз веру, љубав Божију може начи и спознати Исуса Христа кроз мушкарца, ..."
Мислила сам најпре да ништа не коментаришем, но ова реченица ми пара очи.
По мом скромном поимању вере, ово ми нема смисла, познајем горе наведену реченицу, само је не доживљавам тако.
Зашто би жена, или боље како, спознала Исуса кроз мушкарца или човека ( при чему ценим да под човек овде опет мислиш на мушкарца не под људсо биће - Човек )?
Мислим да смо најближе спознаји познавајући сами себе? или сам погрешно протумачила...
Жена сам, и не треба ми нико да нађем своје место под сунцем, тачније, нико ми га не може наћи осим мене саме.
Мало понижавајуће тумачење улоге жене у друштву ( наглашавам да при овоме нисам феминисткиња и да ми савршено као жени прија ако се и осећам као жена ).
Вера и спознаја су за мене много веће од поделе на мушко - женско. Поделу на Човека и "човека" већ поштујем.И у свом писању под реч човек подразумевам увек људску врсту, свеукупну.
Е сад, кад сам већ заглибила у тему, да додам нешто и на саму тему.

, одлазак у манастир не сме да буде бег и тражење решења за сопствено незадовољство
или тражење решења за опстанком, требало би да буде из чисте вере и убеђења.Требало би добро упознати најпре себе.Мислим да зато управо и постоји искушенички период који је од особе до особе различит, дакле, опет се враћам на оно што ми је и заголицало прсте.
"Жено, знаш ли где ти је место".
Ова промисао Божија треба да сваку жену замисли, усмери је на Путеве Божије, ка Откровењу, да би пронашла Христа. Неможе се одупирати а тврдити да си на правом путу...
Да ли жене носе Часни Крст, Христов?
НЕ!
Жене неносе Крст, Часни Крст носе мушкарци, и за жене.
То што ти неможеш да прихватиш ИСТИНУ, свој статус сматраш узвишенијим, другачијим, не разумевајући Промисао Божију, удаљује те од Христа, и од саме спознаје својих вредности.
Човек и жена су физички два Бића, која кроз Промисао Божију спајају се у једно тело, и имају заједничког Духа. Човек, мушкарац, као носиоц Часног Крста, у којем живи Исус Христ, и Христ у њему, јесте оличење ЉУБАВИ Мајке Божије, Пресвете Дјеве Марије, која је изнад нас свију, те се кроз жену као човечије Биће одликује Света Марија, као Божанство, и која својим присуством у жени (мајчинством) јесте део мушкарца,
ако се сједини са њим, са Њеним Сином, Исусом Христом, и тако долази до спознаје Исуса Христа код жена.
Неможе жена која живи међу светом, у реали, себе равнати са Монахињама, које су примиле Завет Божији, кроз Цркву, и које имају спознају Исуса Христа кроз законе Божије и Црквене, које су свој живот посветиле Богу у правом смислу, бити исто са цивилним женама.
Жене, у цивилству, грађанству, могу достичи ниво Светица, али зна се како и кад.
Значи, да жене по вољи Божијој, а део мушкарца, да би спознале Исуса Христа, морају да кроз спознају мушкарца као човека на земљи, реално физичко Биће, јер си и ти и друге жене физичка Бића, споје се са њим, кроз духовно и физичко спајање, да би се ОДВИЈАЛА ЉУБАВ БОЖИЈА...
Овде се треба препознати статус жене, да је узвишенији од мушког, а уједно равноправан, те свака тежња жена да буду "екстра" признате као жене је јерес и секташење, а таквих женских секти имамо много данас, као легалне институције...
Очигледно да ти не желиш чак ни оно најреалније физичко признати, што и сама кажеш, да не признајеш физичку поделу мушкарца и жене. Па зар си ти у телу мушкарца, физички, као једно биће???
Треба разумети, да физики смо два тела, а не једно.
Пази мало на своје мисли, а више загледај у своје срце и душу...
"ИСПУЊЕЊЕ ЗАКОНА ЉУБАВИ"
ПС
Свака Жена, има завет од Бога, и "свог Христа", иначе се не би ни родила.