Monahinja

Дао сам ти репутацију да не мислиш како је све црно. И мени много тога не иде. Када сам три године покушао да будем верник живот ми се претворио буквално у пакао. Дакле то ти неће решити проблеме већ ће ти донети нове. Ево ја сам у тешком финајсијском проблему а свет ипак гледам са позитивне стране. Не иде ми ниједан посао, али сам опет оптимиста.

ma šta veliš...
nestašica trodona po apotekama?

What a Friend We Have in Jesus(Instrumental)

114. Zašto ne daš srce Hristu

Zašto ne daš srce Hristu, da mu ono bude stan?
Čuj, na tvoja vrata kuca, o otvori dok je dan!

REFREN
Predaj srce svoje Hristu da mu ono bude dom!
Večni život On ti pruža, o otvori Spasu svom!

Zašto ne daš u svom srcu prvo mesto Spasu svom?
Ako želiš mir i radost, nek’ Mu ono bude dom!

Slušaj Njegov nežni poziv, dođi dok On zove Te,
Jer će skoro milost proći, i tad kasno biće sve!

Dodji Hristu umoran-Koral

115. Dođi Hristu umoran

Dođi Hristu umoran od života besciljnog,
On te zove svaki dan, glasom Svetog Duha svog!
Svoje breme Hristu daj i od Njega uči se!
Na Golgotu pogledaj: Dođi, jer On ljubi te!

Bog je izvor ljubavi, večna milost Njegov plašt!
Hrista radi ostavi lažnu slavu, život tašt!
Dođi k Njemu, dođi ti, da On skine teret tvoj,
I da s puno blagosti stavi na te pečat svoj!

Poslednja izmena:
smorio me zivot skroz naskrozz:cry:
Dobro, da ne ulazimo dublje u tvoje razloge.. Ali ako nemas neki konkretan problem, probaj da gledas na zivot sa pozitivnije strane i probaj da budes zadovoljna sa onim sto imas(sitnice cine zivot lepsim), jednom se zivi i imacemo citavu vecnost da ne razmisljamo o nicemu... zivot ti je kao voznja u jednom smeru, uzivaj u njemu dok traje :sanke:
Inace ja nisam protiv manastira ako neko stvarno vidi svoj smisao tamo i ako mu je tamo stvarno lepse(sto ljudi, sto cudi), ali ti mi nekako ne zvucis kao osoba koja bi tamo isla iz uverenja.

svaku lepsu stvar koju sam pokusala sebi priustiti se izjalovila ili je nesto krenulo po zlu, tako da ja vise nemam ni zelje ni volje bilo sta pokusavati, mnogo sam razocarana u zivot i ni zamislit ne mogu da se meni vise ista lijepo moze desiti

na osnovu dosadasnjeg iskustva mogu jos samo da ocekujem neku novu nevolju a lijepo tesko, cak ni u najcudnijem snu

cak i da me krene nekakva sreca za moje je zelje kasno, prekasno

VELIKA vecina zivi nezadovoljna zivotom koji vodi.nema veze sa materijalnom situacijom

da li su zelje velike ili smo jednostavno takvi.

zivot je u sustini takav da postoje samo bleskovi lepog posle koga ide period ruznog i to treba shvatiti i sniziti kriterijume.

razocaraju se oni sto zele mnogo jer zivot nije film i nema srecan kraj.

neces , barem mislim ni kao monahinja biti srecna jer tamo ides da bi pobegla

nego sedi razmisli , odmori se i napravi 2-3 plana KOJA SU ISPUNLJIVA pa odaberi jedan od tih koji ce te najvise usreciti i probaj da ga ostvaris.

ali budi realna ,ako zelis da odes na selo razmisli koje su ti mogucnosti i sta bi volela.

SVAKI POSAO JE TEZAK AKO NE VOLIS DA GA RADIS A LAK JE ONAJ KOJI TI PRICINJAVA ZADOVOLJSTVO

- - - - - - - - - -

Znam i ja ženu koja se zamonašila u vreme kad je njena ćerka imala 11 godina.
Kaže da je morala da se razvede da bi je primili u manastir.
Ovo je neobično!
Crkva ne priznaje građanski brak - tretira te da živiš u grehu ako nisi venčana u crkvi. Takođe ne dozvoljava razvod crkvenog braka. Kakav se onda razvod može tražiti?

cak i da me krene nekakva sreca za moje je zelje kasno, prekasno
Zavisi kakve su želje.

SVAKI POSAO JE TEZAK AKO NE VOLIS DA GA RADIS A LAK JE ONAJ KOJI TI PRICINJAVA ZADOVOLJSTVO

- - - - - - - - - -
vec deset godina nemam nikakav i nemo da mi prisjedas na muke z:((

ok, pitala sam sto sam pitala, na jos nekim mjestima sam pokupila neke zanimljive informacije, hvala svima koji su se nesto pokusali da pomognu, neki i odmognu, aj sad nastavite o monahinjama, o njima je tema a ima se o cemu razgovarati kad su one u pitanju, na mene zaboravite

hvala :kpozdrav:

da dodam kad sam vec pocela o sebi mozda nekog i zanima, ja jesam osoba vesele prirode, zajebant, zabavljam ljude oko sebe al sebe nikako ne moguz:(

svi koji me poznaju misle da sam ja jedna jako jaka zena, cak i moj ljekar misli da mi ne treba pomoc da ja mogu sama sa svime da se izborim al ne mogu, unutra sve trulo
okolo gladac unutra jadac

malo malo pa neka nevolja, prijateljica mi kaze da sam neunistiva i da kad bi bio smak svjeta da bi ja jedina prezivjela kakav sam baksuz z:D

a ja takav zivot nisam htjela, hocu miran zivot, daleko od losih ljudi, daleko od svakodnevnih problema, hocu da malo neko drugi brine o meni, dosta sam ja brinula o drugima i nislim da bi mi manastir pruzio bas onakav zivot kakav zelim

e sad ima jedan problem, sto sam ja energicna, temperamentna osoba, poprilicno lajava z:D volim odbrusiti, posvadjati se itd i nekako se nikako ne uklapam u profil jedne casne sestrez:(

da dodam kad sam vec pocela o sebi mozda nekog i zanima, ja jesam osoba vesele prirode, zajebant, zabavljam ljude oko sebe al sebe nikako ne moguz:(

svi koji me poznaju misle da sam ja jedna jako jaka zena, cak i moj ljekar misli da mi ne treba pomoc da ja mogu sama sa svime da se izborim al ne mogu, unutra sve trulo

malo malo pa neka nevolja, prijateljica mi kaze da sam neunistiva i da kad bi bio smak svjeta da bi ja jedina prezivjela kakav sam baksuz z:D

a ja takav zivot nisam htjela, hocu miran zivot, daleko od losih ljudi, daleko od svakodnevnih problema, hocu da malo neko drugi brine o meni, dosta sam ja brinula o drugima i nislim da bi mi manastir pruzio bas onakav zivot kakav zelim

e sad ima jedan problem, sto sam ja energicna, temperamentna osoba, poprilicno lajava z:D volim odbrusiti, posvadjati se itd i nekako se nikako ne uklapam u profil jedne casne sestrez:(

cim ti mozes volu rep da iscupas kad zagusti ni tabletica ti nije potrebna..cim hajes i priskacise u pomoc drugima ti si na konju..tako si opisala svoju situaciju..misli tvoje da ti je lose ne poklapaju se s tobom..ti si okej ali te misli kokaju..sic to iz glave i bice sve okej...zavoleces sebe napokon i to da ti bude cilj...tad ce se i desiti neka promena..bices voljena....z:lol:

ne, nisam ubijedjeni vjernik, bilo je pokusaja u vise navrata da bi sebi olaksala zivot i pokusala da ga shvatim na drugi nacin, al moj mozak radi drugacije, neke stvari ne moze da prihvati i to je to

kako misliš da budeš u manastiru ako ne veruješ
lola-1.gif
kako ćeš Bogu da se moliš ako ne veruješ? sve svetovne prepreke su ništavne spram ove jedne.

Takođe ne dozvoljava razvod crkvenog braka. Kakav se onda razvod može tražiti?

razvode se crkveni brakovi itekako....kad je razlog jak, ali mi se čini da nulijana prosto nije za iskušenički život, pa mi je prosto bespredmetna rasprava :kolac:

Poslednja izmena:

Зато је потребно да се поразговара са Духовником.

Непримаш љубав, непримаш ништа, а дајеш од себе, то значи да ниси пронашла Христа. :)

Мораш спознати шта значи појам "Жено, знаш ли где ти је место?" :)
Овај термин горе, је Божија Промисао, и има апсолутно позитивно значење искључиво намењен женама, иако делује грубо и наводи на негативно мишљење. А значи, да свака жена кроз веру, љубав Божију може начи и спознати Исуса Христа кроз мушкарца, човека... :D

Back