Monahinja

svaku lepsu stvar koju sam pokusala sebi priustiti se izjalovila ili je nesto krenulo po zlu, tako da ja vise nemam ni zelje ni volje bilo sta pokusavati, mnogo sam razocarana u zivot i ni zamislit ne mogu da se meni vise ista lijepo moze desiti

na osnovu dosadasnjeg iskustva mogu jos samo da ocekujem neku novu nevolju a lijepo tesko, cak ni u najcudnijem snu

cak i da me krene nekakva sreca za moje je zelje kasno, prekasno

Da li ste dali šansu svome Spasitelju Isusu Hristu? On Vas nesebično voli... i Vaš anđeo Vas voli.

Podignite oči ka nebu

Isa 40:26 Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio? Ko izvodi vojsku svega toga na broj i zove svako po imenu, i velike radi sile Njegove i jake moći ne izostaje nijedno?
Isa 40:27 Zašto govoriš, Jakove, i kažeš, Izrailju: Sakriven je put moj od Gospoda, i stvar moja ne izlazi pred Boga mog?
Isa 40:28 Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere.
Isa 40:29 On daje snagu umornom, i nejakom umnožava krepost.
Isa 40:30 Deca se more i sustaju, i mladići padaju;
Isa 40:31 Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.

Vama treba nada...

Isa 51:6 Podignite k nebu oči svoje i pogledajte dole na zemlju; jer će nebesa iščeznuti kao dim i zemlja će kao haljina ovetšati, i koji na njoj žive pomreće takođe; a spasenje će moje ostati doveka, a pravde moje neće nestati.
Isa 51:7 Poslušajte me koji znate pravdu, narode, kome je u srcu zakon moj. Ne bojte se ruženja ljudskog i od huljenja njihovog ne plašite se.
Isa 51:8 Jer će ih moljac izjesti kao haljinu, i kao vunu izješće ih crv; a pravda moja ostaje doveka i spasenje moje od kolena na koleno.

Zar spasenje nije dovoljan razlog za radost uprkos svemu što nas može zadesiti?

Poslednja izmena:
Da li ste dali šansu svome Spasitelju Isusu Hristu? On Vas nesebično voli... i Vaš anđeo Vas voli.

Podignite oči ka nebu

Isa 40:26 Podignite gore oči svoje i vidite; ko je to stvorio? Ko izvodi vojsku svega toga na broj i zove svako po imenu, i velike radi sile Njegove i jake moći ne izostaje nijedno?
Isa 40:27 Zašto govoriš, Jakove, i kažeš, Izrailju: Sakriven je put moj od Gospoda, i stvar moja ne izlazi pred Boga mog?
Isa 40:28 Ne znaš li? Nisi li čuo da Bog večni Gospod, koji je stvorio krajeve zemaljske, ne sustaje niti se utruđuje? Razumu Njegovom nema mere.
Isa 40:31 Ali koji se nadaju Gospodu, dobijaju novu snagu, podižu se na krilima kao orlovi, trče i ne sustaju, hode i ne more se.

Vama treba nada...

Isa 51:6 Podignite k nebu oči svoje i pogledajte dole na zemlju; jer će nebesa iščeznuti kao dim i zemlja će kao haljina ovetšati, i koji na njoj žive pomreće takođe; a spasenje će moje ostati doveka, a pravde moje neće nestati.
Isa 51:7 Poslušajte me koji znate pravdu, narode, kome je u srcu zakon moj. Ne bojte se ruženja ljudskog i od huljenja njihovog ne plašite se.
Isa 51:8 Jer će ih moljac izjesti kao haljinu, i kao vunu izješće ih crv; a pravda moja ostaje doveka i spasenje moje od kolena na koleno.

Na zemlji može biti haos...

pa ipak svaki grešnik koji odluči da se pokaje neće propasti...

Luk 15:1 I približavahu se k Njemu svi carinici i grešnici da Ga čuju.
Luk 15:2 I vikahu na Njega fariseji i književnici govoreći: Ovaj prima grešnike i jede s njima.

Luk 15:3 A On im kaza priču ovu govoreći:

Izgubljena ovca

Luk 15:4 Koji čovek od vas imajući sto ovaca i izgubivši jednu od njih ne ostavi devedeset i devet u pustinji i ne ide za izgubljenom dok je ne nađe?
Luk 15:5 I našavši digne je na rame svoje radujući se,
Luk 15:6 I došavši kući sazove prijatelje i susede govoreći im: Radujte se sa mnom: ja nađoh svoju ovcu izgubljenu.
Luk 15:7 Kažem vam da će tako biti veća radost na nebu za jednog grešnika koji se kaje, negoli za devedeset i devet pravednika kojima ne treba pokajanje.

Izgubljeni dinar

Luk 15:8 Ili koja žena imajući deset dinara, ako izgubi jedan dinar, ne zapali sveće, i ne pomete kuće, i ne traži dobro dok ne nađe?
Luk 15:9 I našavši sazove drugarice i susede govoreći: Radujte se sa mnom: ja nađoh dinar izgubljeni.
Luk 15:10 Tako, kažem vam, biva radost pred anđelima Božijima za jednog grešnika koji se kaje.

Izgubljeni sin

Luk 15:11 I reče: Jedan čovek imaše dva sina,
Luk 15:12 I reče mlađi od njih ocu: Oče! Daj mi deo imanja što pripada meni. I otac im podeli imanje.
Luk 15:13 I potom do nekoliko dana pokupi mlađi sin sve svoje, i otide u daleku zemlju; i onamo prosu imanje svoje živeći besputno.
Luk 15:14 A kad potroši sve, postade velika glad u onoj zemlji, i on se nađe u nevolji.
Luk 15:15 I otišavši pribi se kod jednog čoveka u onoj zemlji; i on ga posla u polje svoje da čuva svinje.
Luk 15:16 I željaše napuniti trbuh svoj roščićima koje svinje jeđahu, i niko mu ih ne davaše.
Luk 15:17 A kad dođe k sebi, reče: Koliko najamnika u oca mog imaju hleba i suviše, a ja umirem od gladi!
Luk 15:18 Ustaću i idem ocu svom, pa ću mu reći: Oče! Sagreših Nebu i tebi,
Luk 15:19 I već nisam dostojan nazvati se sin tvoj: primi me kao jednog od svojih najamnika.
Luk 15:20 I ustavši otide ocu svom. A kad je još podaleko bio, ugleda ga otac njegov, i sažali mu se, i potrčavši zagrli ga i celiva ga.
Luk 15:21 A sin mu reče: Oče, sagreših Nebu i tebi, i već nisam dostojan nazvati se sin tvoj.
Luk 15:22 A otac reče slugama svojim: Iznesite najlepšu haljinu i obucite ga, i podajte mu prsten na ruku i obuću na noge.
Luk 15:23 I dovedite tele ugojeno te zakoljite, da jedemo i da se veselimo.
Luk 15:24 Jer ovaj moj sin beše mrtav, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se. I stadoše se veseliti.
Luk 15:25 A sin njegov stariji beše u polju, i dolazeći kad se približi kući ču pevanje i podvikivanje.
Luk 15:26 I dozvavši jednog od slugu zapita: Šta je to?
Luk 15:27 A on mu reče: Brat tvoj dođe; i otac tvoj zakla tele ugojeno, što ga je zdravog video.
Luk 15:28 A on se rasrdi i ne htede da uđe. Tada iziđe otac njegov i moljaše ga.
Luk 15:29 A on odgovarajući reče ocu: Eto te služim toliko godina, i nikad ne prestupih tvoje zapovesti, pa meni nikad nisi dao jare da bih se proveselio sa svojim društvom;
Luk 15:30 A kad dođe taj tvoj sin koji ti je imanje prosuo s kurvama, zaklao si mu tele ugojeno.
Luk 15:31 A on mu reče: Sine! Ti si svagda sa mnom, i sve je moje tvoje.
Luk 15:32 Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se.

Poslednja izmena:
svaku lepsu stvar koju sam pokusala sebi priustiti se izjalovila ili je nesto krenulo po zlu, tako da ja vise nemam ni zelje ni volje bilo sta pokusavati, mnogo sam razocarana u zivot i ni zamislit ne mogu da se meni vise ista lijepo moze desiti

na osnovu dosadasnjeg iskustva mogu jos samo da ocekujem neku novu nevolju a lijepo tesko, cak ni u najcudnijem snu

i treba da te bije maler cim trazis neku lepsu stvar od zivota....nic mi nije zao ..z:p

Stani, ej, koci, si razmisljala nekad zasto s bas nama desavaju lose stvari?? Lose stvari su potstrek za nesto dobro, vidim da si sepresivna po tvom govoru i moras nekako naterati sebe na zivot, ti si sad u sotoninom zacaranom krugu, i on te ne pusta, a moras da znas da mozes da izviris i izvuces se iz tog kanala. Pocni nesto da menjas u svom zivotu, hrani se bolje, izbaci cigarete i alkohol ako konzumiras, setaj po prirodi ako je moguce idi na neke vezbe ili jogu itd. Ti si sad bezvoljna bez hormona srece seratonina jer na neki nacin , ja ne znam tvoje probleme, ali za sve ima izlaska. Gledaj se u ogledalo veceras i smej se i videces kako c ti bar malo za pocetak biti lakse, moras da pokusas, da das sve od sebe i da pobedis to sto te muci.

Podignite oči ka nebu

Vama treba nada...

uopste ne sumnjam da su to pisali neki pismeni ljudi z:)

i treba da te bije maler cim trazis neku lepsu stvar od zivota....nic mi nije zao ..z:p

Meni je žao kad vidim da se neko upetljao u probleme a nema načina, možda ni kapaciteta da ih reši ali ja na te životne zavrzlame gledam drugačije..
Život kao takav je sličan recimo ukrštenici..da nema problema pri rešavanju, da nema nepoznatih stvari koje zahtevaju trud, rad, ta ista ukrštenica bila bi jako dosadna..

Problemi i jesu tu da bismo ih rešavali u suprotnom bismo samo spavali...:lol:

Zato savet Nulijani..ne postoji nerešiv problem, postoji samo kretanje linijom manjeg otpora (to je otprilike ideja biti monahinja) ili lična borba
gde ćeš stati ispred svih i reći...ma ćao, ako sam nezadovoljna tu gde jesam znači da sam tu sve probleme rešila i idem dalje...da rešavam...:lol:

..usput, izbegavati negacije tipa, ne mogu, ne umem, ne znam, neću, ne, ne, ne...od negacija nema ništa gore..:)

Muzika može da nam vrati nadu i dobro raspoloženje....

1Sa 16:14 A duh Gospodnji otide od Saula, i uznemiravaše ga zao duh od Gospoda.
1Sa 16:15 I rekoše Saulu sluge njegove: Gle, sada te uznemiruje zli duh Božiji.
1Sa 16:16 Neka gospodar naš zapovedi slugama svojim koje stoje pred tobom, da potraže čoveka koji zna udarati u gusle, pa kad te napadne zli duh Božji, neka udara rukom svojom, i odlakšaće ti.
1Sa 16:17 I reče Saul slugama svojim: Potražite čoveka koji zna dobro udarati u gusle, i dovedite mi ga.
1Sa 16:18 A jedan između sluga njegovih odgovori i reče: Evo, ja znam sina Jeseja Vitlejemca, koji ume dobro udarati u gusle, i hrabar je junak i ubojnik, i pametan je i lep, i Gospod je s njim.
1Sa 16:19 I Saul posla ljude k Jeseju i poruči: Pošlji mi Davida sina svog koji je kod ovaca.
1Sa 16:20 A Jesej uze magarca i hleba i mešinu vina i jedno jare, i posla Saulu po Davidu, sinu svom.
1Sa 16:21 I David dođe k Saulu i izađe preda nj, i omile Saulu veoma, te ga postavi da mu nosi oružje.
1Sa 16:22 Potom posla Saul k Jeseju i poruči: Neka David ostane kod mene, jer je našao milost preda mnom.
1Sa 16:23 I kad bi duh Božji napao Saula, David uzevši gusle udarao bi rukom svojom, te bi Saul odahnuo i bilo bi mu bolje, jer bi zli duh otišao od njega.

U drugim prevodima se spominje harfa a ne gusle.

Kršćanska sadašnost
1Sa 16:14 Duh Jahvin bijaše odstupio od Šaula, a jedan zao duh, od Jahve, stao ga je salijetati.
1Sa 16:15 Tada rekoše Šaulu sluge njegove: "Evo, zao duh Božji salijeće te.
1Sa 16:16 Zato neka naš gospodar zapovjedi, pa će sluge tvoje potražiti čovjeka koji zna udarati u harfu: kad te napadne zao duh Božji, neka onaj udara u harfu pa će ti biti bolje."
1Sa 16:17 Šaul reče svojim slugama: "Nađite mi čovjeka koji umije vješto udarati u harfu i dovedite ga k meni!"
1Sa 16:18 Jedan od njegovih slugu odgovori i reče: "Ja sam vidio jednog sina Betlehemca Jišaja: on umije udarati u harfu, hrabar je junak i čovjek ratnik, vješt je govornik, krasna je stasa i Jahve je s njim."
1Sa 16:19 Tada Šaul posla glasnike k Jišaju i poruči mu: "Pošalji mi svoga sina Davida (koji je kod stada)!"
1Sa 16:20 A Jišaj uze pet hljebova, mijeh vina i jedno jare i posla Šaulu po svome sinu Davidu.
1Sa 16:21 Tako David dođe k Šaulu i stupi u njegovu službu. I Šaul ga veoma zavolje i David posta njegov štitonoša.
1Sa 16:22 Potom Šaul posla k Jišaju i poruči mu: "Neka David ostane kod mene u službi, jer je stekao moju naklonost."
1Sa 16:23 I kad god bi Božji duh napao Šaula, David bi uzeo harfu i svirao; tada bi Šaulu odlanulo i bilo bi mu bolje, a zao bi duh odlazio od njega.

Poslednja izmena:
Meni je žao kad vidim da se neko upetljao u probleme a nema načina, možda ni kapaciteta da ih reši ali ja na te životne zavrzlame gledam drugačije..
Život kao takav je sličan recimo ukrštenici..da nema problema pri rešavanju, da nema nepoznatih stvari koje zahtevaju trud, rad, ta ista ukrštenica bila bi jako dosadna..

Problemi i jesu tu da bismo ih rešavali u suprotnom bismo samo spavali...:lol:

Zato savet Nulijani..ne postoji nerešiv problem, postoji samo kretanje linijom manjeg otpora (to je otprilike ideja biti monahinja) ili lična borba
gde ćeš stati ispred svih i reći...ma ćao, ako sam nezadovoljna tu gde jesam znači da sam tu sve probleme rešila i idem dalje...da rešavam...:lol:

..usput, izbegavati negacije tipa, ne mogu, ne umem, ne znam, neću, ne, ne, ne...od negacija nema ništa gore..:)

ja vec negdje objasnih da sam to sve prosla, vjeruj da sam isto tako nekad i ja razmisljala

i vise nego dodijalo mi, nemam ja bas tako malo godinica z:)

uzasno mi je lose, i dalje ozbiljno razmisljam o manastiru, jedini problem je sto bi morala cutati, jer ako progovorim bilo sta ima da me nogiraju treci dan z:(
ti odma moras i da lazes..kako da kazes da ti je uzasno lose i da je to razlog zasto hoces u popadije..reci ce ti da odes doktoru a mozda i pozovu hitnu pomoc pa te odvedu..
a ako budes lagala jos jednu muku imaces na vratu..u jos vecu dubiozu imas da odes zbog tog laganja..z:(

uzasno mi je lose, i dalje ozbiljno razmisljam o manastiru, jedini problem je sto bi morala cutati, jer ako progovorim bilo sta ima da me nogiraju treci dan z:(

Neče te nogirati... Opušteno... :)

Isto tako ti preporučujem da kreneš korak po korak, i izvučeš sebe iz te situacije. A to znači, uzmi molitvenik, i odaberi sama spontano koju/e molitve češ čitati.

Prvih dana biče ti teško, dok budeš razmišljala, ali moraš biti jaka. I čitaš po svom nahođenju, onoliko koliko ti "zalegne", koliko ti sama odlučiš. Imačeš žestoku borbu sama sa sobom, sa negativnošću koja ti se bude javljala... :)

- - - - - - - - - -

ti odma moras i da lazes..kako da kazes da ti je uzasno lose i da je to razlog zasto hoces u popadije..reci ce ti da odes doktoru a mozda i pozovu hitnu pomoc pa te odvedu..
a ako budes lagala jos jednu muku imaces na vratu..u jos vecu dubiozu imas da odes zbog tog laganja..z:(
:hahaha::hahaha::hahaha:

da sam skupljala postove cuvala bi prethodne naloge i dosada bi ih imala na hiljade

a o reputaciji ovdje mislim da je to jedna najobicnija sprdnja koja ne znaci nista aman nista jer se u vecini slucajeva djeli cisto reda radi z:((
da se ja pitam to bi trajno ukinula na forumima
toliko o tome

И моју су претходни налози погинули јуначком смрћу у борби за истину и правду.

ja vec negdje objasnih da sam to sve prosla, vjeruj da sam isto tako nekad i ja razmisljala

i vise nego dodijalo mi, nemam ja bas tako malo godinica z:)

Viktor Frankl je pisao u svojoj knjizi...

Man's Search for Meaning

http://en.wikipedia.org/wiki/Man's_Search_for_Meaning

(kod nas je knjiga prevedena "Zašto se niste ubili")

http://www.scribd.com/doc/60641645/Zasto-Se-Niste-Ubili-Viktor-Frankl#scribd

spominje da oni zatvorenici koji odustanu da se bore, na primer neće da ustanu iz kreveta...

kaže da je to najgori stadijum.

Ja mislim da đavo dobro zna da ako čoveka obuzme beznađe i očaj on sigurno vodi ljude da odustanu od života.

NEMOJTE ODUSTAJATI OD LJUBAVI

Poslednja izmena:
Iz tvojih postova cenim da ne bi imala bas neku blistavu manstirsku karijeru. Izvini ako smem da pitam, da li ti imas bas neki problem ili te je jednostavno smorilo zivotarenje?

Back