Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.. jedna prastara ..

fotografija1927.jpg

Fotografija ume itekako da utiče na kvalitet, naročito ako je u pitanju fotografija slike kao što je bio kod mene slučaj pri izradi ovog pejzaža. To je u stvari "Zarastao ribnjak" - Vasilija Polenova, ali u to vreme ja to nisam znao već sam naleteo na očajnu fotografiju te inače prelepe slike. Mada, i kvalitet fotografije kao predloška za sliku takođe može da utiče na krajnji ishod. I ta fotografija je samo alat u izradi slike. Kad ja pravim predloške fotoaparatom, uvek napravim nekoliko fotografija istog motiva, pa onda kasnije biram onu najuspeliju. A što se tiče dozvoljenog, naravno da je dozvoljeno ulepšavanje i šminkanje slike, inače bi se slikarstvo svelo na puku reprodukciju fotografije a to je već zadatak fotorealista.

povlacim sve sto sam rekla za tvoj rad...na mojem kompu su boje prejake, zagasite...deformise se sve..sada videh na drugom kompu i slika je fantasticna!

Crtež psa je dobar, čak odličan, ali ruke ne valjaju. I jedna i druga šaka se nalaze u "nemogućem" položaju! Kod leve je dlan nekako previše napred, štrči, a kod desne je palac nekako neprirodno postavljen, kao da je izrastao iz korena šake, kao da nije sa strane. I domali prst je neprirodno dugačak. Ipak, imaš talenta, vidi se. Malo vežbaj anatomiju i ovakvi problemi će nestati vremenom.

a kod desne je palac nekako neprirodno postavljen, kao da je izrastao iz korena šake, kao da nije sa strane. I domali prst je neprirodno dugačak. Ipak, imaš talenta, vidi se. Malo vežbaj anatomiju i ovakvi problemi će nestati vremenom.
.. ne vidim šta je neprirodno u položaju palca .. ja namestila svoju ruku da stoji baš tako .. i palac stoji kao kod nje ..
.. što se tiče domalog .. čini se da ga i jeste popravljala .. skraćivala ..

:lol:
Prvo da ustanovimo da imam 16 godina :D
Vaše ću kritike imati u vidu..
'Vako, profesor mi je napravio kompleks što se ruku tiče, znači pustila sam muziku i uživala crtajuću psa flomasterom... A čim sam se dohvatila tempera iznervirala sam se, uživanje je prestalo i doslovno sam ruke nacrtala da mi "ispadne iz ruku" ..

Što se prstiju desne ruke tiče, i meni su prsti kao na slici :D

Samo napred. To što sam ti rekao za ruke nisam rekao da bih omalovažavao tvoj rad, već da ti dam smernice na koje delove treba da obraćaš pažnju ubuduće. Ruke su inače veoma teške za crtanje i slikanje, čak su slikari dodatno naplaćivali ruke na portretima. To što se tebi čini da ti je ruka kao na slici, govori da još uvek ruku posmatraš kao celinu, što nije ništa neobično za početnika. Dakle obrati pažnju na sledeće: mali prst je predebeo i preduboko je postavljen. Ako bi mali prst tako stajao, to znači da bi ruka trebala da se nagne napred i u tom bi slučaju kažiprst izašao iznad srednjeg a kod tebe to nije slučaj. Iz ovoga pretpostavljam da si ruku crtala posmatrajući je uživo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back