Mojih ruku delo

• Začetnik teme Začetnik teme moler
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
e viš ti to, a meni su kod mojih druga i četvrta bolje od prve i treće :)

Tvoj akvarel (ili je tuš?) :ok:

Akvarel i akrilni tush.

Meni je zena u cetvrtoj slici mnogo bleda i stavila bih joj okrugle obraze kao sto to radi Jane Davenport svojim lepim licima. Odlepila sam za okruglim obrazima i svuda ih stavljam.
http://janedavenport.com/

Inace mi se mnogo dopao pattern na haljini i generalno sve osim bledoce.

Podseća me da Willowing, malo :)

ja odavno pratim Willowing, ali ova moja je tendenciozno bleda, tj. bela - pokušavam da se igram sa što manje boja, ta mi bela odgovara radi kontrasta, a i vuče mi na one stare japanske slike s gejšama ubeljenih lica.
Inače, od willowing sam pokupila to crtanje na cepkanoj hartiji, samo opet, ona voli što više boja, a meni više leži svedeno.

Podseća me da Willowing, malo :)

ja odavno pratim Willowing, ali ova moja je tendenciozno bleda, tj. bela - pokušavam da se igram sa što manje boja, ta mi bela odgovara radi kontrasta, a i vuče mi na one stare japanske slike s gejšama ubeljenih lica.
Inače, od willowing sam pokupila to crtanje na cepkanoj hartiji, samo opet, ona voli što više boja, a meni više leži svedeno.

Jeste, vrlo su slicne. Eto, oduvek sam se pitala zasto stavljaju milion slojeva... sada razumem, to kod Willowing treba da simulira transformaciju. Interesantno... ja nikad nisam mogla da slazem tako slojeve. Mislim, probala sam i meni je to bilo potpuno neinspirativno, nisam znala sta da radim sa tim! Inace mi se dopadaju vise tvoji slojevi jer su jednostavniji i jasniji. To je meni sve veliko mazanje :) mada zna da lepo izgleda kao krajni rezultat, ali taj proces je meni stran. Ja sam jednostavna... cak sam nedavno utvrdila da ne volim ni previse teksture u slikama, ranije sam mnogo volela teksturu, ali sada mi se svidja da bude tacno definisana i sa preciznom ulogom, nista random. Jutros sam pravila "musaku" i ne znam da li je zato sto sam kuvala rucak pre 7 ujutro ili zato sto je bilo slaganje slojeva ...

Inace ja volim lica da bojim "pogresnim" bojama, totalno sam pristalica toga... mislim da je stvarno bilo dovoljno realisticnih boja u nasoj istoriji i mislim da te realisticne boje nisu nesto ucinile da nam otvore perspektive i ucine nas tolerantnim na razlike. Dacu ti link za moje plavo lice :) to je portret nikog posebno, mozda sam se par puta pogledala u ogledalo, ali to je neka imaginarna osoba.

inače, evo reklame za lepu izložbu:

11167857_10204275190340377_2047068146114550778_n.jpg

"Imaginarni bestijarijum II" samostalna izlozba slika i crteza Vesne Petric
May 9 - May 20
May 9 at 7:00pm to May 20 at 10:00pm

Kulturni centar Pancevo

Ja vjerujem uz 2 do 3 godine stalnog vježbanja i materijale koje on posjeduje to uopšte nije nesavladivo. :)
Ehh da su mi njegove olovke :( i sama najviše volim taj fazon crtanja.

Ih.....gde bre dve tri godine......pa vidis ti koja je ovo perfekcija. Ja imam utisak da bi mi trebale decenije da ovo savladam! Mnogo bih voleo da znam ovako da crtam i slikam.

Ih.....gde bre dve tri godine......pa vidis ti koja je ovo perfekcija. Ja imam utisak da bi mi trebale decenije da ovo savladam! Mnogo bih voleo da znam ovako da crtam i slikam.

Pazi...ovo je moj rad nakon nekoliko mjeseci vježbanja 3D crtanja...i ovo mi je prvi anamorfni crtež ( to je to što Berenghi radi ). Radila sam to sa običnim drvenim bojicama, i sad kad ga gledam vidim milion grešaka, što znači: samo vježba vježba i vježba i stigne se do perfekcije. Ponavljam, da su mi njegove olovke.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=c4d1cf0584007a02ceb7dc6ba6453fe6&oe=55F363C5

Pazi...ovo je moj rad nakon nekoliko mjeseci vježbanja 3D crtanja...i ovo mi je prvi anamorfni crtež ( to je to što Berenghi radi ). Radila sam to sa običnim drvenim bojicama, i sad kad ga gledam vidim milion grešaka, što znači: samo vježba vježba i vježba i stigne se do perfekcije. Ponavljam, da su mi njegove olovke.
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.ne...=c4d1cf0584007a02ceb7dc6ba6453fe6&oe=55F363C5

Odlicno ako je samo par meseci vezbe u pitanju.

Moze li neko da mi kaze, koliko je godina potrebno da bi neko naucio da slika na ovakav nacin (u pogledu realnosti )
Meni je hiperrealizam nekako beživotan ako je samo demostracija tehničke sile, kao u ovom primeru... Flaša votke i šta? Mogao si staviti flašu na parče papira i slikati je aparatom, i dobio bi isti rezultat uz manje truda.

Dakle, tehnički gledano, to je zaista nešto izuzetno, ali kao slika je u ovom slučaju prilično vanila.

Meni je hiperrealizam nekako beživotan ako je samo demostracija tehničke sile, kao u ovom primeru... Flaša votke i šta? Mogao si staviti flašu na parče papira i slikati je aparatom, i dobio bi isti rezultat uz manje truda.

Dakle, tehnički gledano, to je zaista nešto izuzetno, ali kao slika je u ovom slučaju prilično vanila.

Hiperrealizam uvek izgleda bolje od stvarnosti.

Umetnost ne moze, a da ne ulepsa.

Hiperrealizam uvek izgleda bolje od stvarnosti.

Umetnost ne moze, a da ne ulepsa.
Hiperrealizam tipa Tapi izgleda baš onako kako ga je Sizif opisao.
Zato i jeste kič, a ne umetnost.

- - - - - - - - - -

Ma sjajno je kad neko ovlada tehnikom, i onda uz tehniku ima i sjajnu ideju, plus u kombinaciju ideja+tehnika udahne i život.
Ali bez sva tri elementa, to ne može da bude nešto što oduzima dah.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back