Moje najlepše i najdraže

...провод, ортаци, пиће...а затим посматрање како се ваљају по подовима или већ где набасају - непроцењиво... а за све остало ту је MasterCard Piraeus Bank наравно... х)

Ma da... Moš misliti kako je ovim nesrećnicima sa mnom. :/

Tebe sam videla danas kad si odlazila sa faksa! Stojala sam sa koleginicom i jela sladoled, i imala sam patike sa ljubičastim pertlama, i nisi me skontala. :(
I to je bio otprilike prvi put u istoriji sveta da sam te videla na faksu. xD
e ja kad izlazim sa faksa, u glavi imam samo svoju dnevnu sobu, tako da nista licno :DDD
sledeci put slobodno drekni, zvizni me po vugli ili nesto, to je sigurnije :D
msm, kad ljubicaste pertle nisam snimila, sve ti je jasno xd
pa da, to govori o mojim ucestalim dolascima na isti :D
Isto ko što mene north kulira na faksu
E bre, ugrožena smo vrsta :lol:

valjda zato što posredstvom nje dobijaš sve ostalo?

A šta je to sve ostalo tebi?
Kinta jeste neophodna, ali donekle.. znam da ne bismo preživeli bez nje ali i bedna plata je dovoljna ebemu sve.

Od ljubavi se ne živi. :D Pa jednostavno, danas se sve vrti oko para. Imaš mnoštvo kinte, priuštiš sebi šta želiš. Ostalo se nađe usput, tipa prijatelji, ljubav i itd.

Ja bih rekao da je ovo netačno.. moje mišljenje naravno. Što više para imaš, više ćeš privlačiti lešinare i parazite koji se kače na tebe zbog kinte, a ne zbog tebe. Ljubav takođe. Setih se jedne Heseove priče gde piše o bogatašu koji je bio veoma imućan, i naleteo je na tu jednu ženu koja mu je bila važnija od svega i tako je trošio pare dok bukvalno nije došao do bankrota,ali njemu to nije bilo bitno.
Mislim da su masi oni filmovi u kojima se prikazuju srećni bogataši pomutili razum. Sa većim parama ti dolaze i veće obaveze, veći i zahtevniji posao, skoro nimalo vremena za privatnost i odmor. Jednostavno, cena je prevelika jer možeš imati Sve materijalno, ali ti niti imaš vremena da uživaš u tome niti sa kim.
Pogledaj ko je najdruželjubiviji u okruženju- seljak, naravno. On nema neki prihod od svog rada ali zato zna dosta ljudi, sa mnogima se aktivno druži, redovno cirkaju ispred prodavnice ili u kafani, obilaze se po kućama itd.
To se tačno vidi kad odem u selo- i najbolje drugove imam odatle. Ovde u mom naselju na ulici te niko ni ne pogleda- u selu se svi pozdravljaju, nevažno da li ih znaš ili ne.
U Urbanim sredinama vlada hostilnost a tamo prijateljska nastrojenost- sam odnos prema životu/radu/novcu čini to.

In this country, you gotta make the money first. Then when you get the money, you get the power. :lol:

U ovoj zemlji je čitav sistem fakd ap tako da i onaj ko ima novac može da živi samo dok trenutna vlast drži konce nad državom, u tom slučaju će njegova tajkunska glava ostati u protekciji.
Verovatno se to prenosi i u sledeći ciklus ali opet neko mora da strada barem da se pokaže neka promena.

Inače, da sad dobijem milion evra ja stvarno ne znam šta bih uradio sa tim novcem... možda bih kupio prvo par gajbi piva, neke knjige i nove čarape al ostalo bih razdelio ili spalio... koj' će mi ******

A šta je to sve ostalo tebi?
Kinta jeste neophodna, ali donekle.. znam da ne bismo preživeli bez nje ali i bedna plata je dovoljna ebemu sve.

Nemam neku želju da živim u ogromnoj kući ili da vozim skup auto.. čak ni ne želim auto, uopšte, ali bez je.benog novca ne možeš ništa..
Zadovoljio bih se i nekom solidnom platom, samo da je moja, da sam samostalan i da nikome ne polažem račune..

Da dobijem taj milion platio bih račune i prešao na vanredno, odyebao profesore i otišao u neko selo da živim.. tamo bih čitao, spremao ispite, i uzgajao hranu za sebe..

Ja bih rekao da je ovo netačno.. moje mišljenje naravno. Što više para imaš, više ćeš privlačiti lešinare i parazite koji se kače na tebe zbog kinte, a ne zbog tebe. Ljubav takođe. Setih se jedne Heseove priče gde piše o bogatašu koji je bio veoma imućan, i naleteo je na tu jednu ženu koja mu je bila važnija od svega i tako je trošio pare dok bukvalno nije došao do bankrota,ali njemu to nije bilo bitno.
Mislim da su masi oni filmovi u kojima se prikazuju srećni bogataši pomutili razum. Sa većim parama ti dolaze i veće obaveze, veći i zahtevniji posao, skoro nimalo vremena za privatnost i odmor. Jednostavno, cena je prevelika jer možeš imati Sve materijalno, ali ti niti imaš vremena da uživaš u tome niti sa kim.
Pogledaj ko je najdruželjubiviji u okruženju- seljak, naravno. On nema neki prihod od svog rada ali zato zna dosta ljudi, sa mnogima se aktivno druži, redovno cirkaju ispred prodavnice ili u kafani, obilaze se po kućama itd.
To se tačno vidi kad odem u selo- i najbolje drugove imam odatle. Ovde u mom naselju na ulici te niko ni ne pogleda- u selu se svi pozdravljaju, nevažno da li ih znaš ili ne.
U Urbanim sredinama vlada hostilnost a tamo prijateljska nastrojenost- sam odnos prema životu/radu/novcu čini to.

Pa pazi, tačno je to što kažeš, da će ljudi gledati da te iskoriste zbog novca i da će zbog toga da ti se uvlače u bulju i glume ti prijatelje, ali naravno, ne bi ja pustila blizu sebe i Šaju i Paju koji bi došli čim bi ja stekla te velike pare. Znala bih ko je bio tu od početka, pružila bi i drugima priliku da se pokažu, ali ne bi me lako prevarilo mnoštvo ljudi. Uostalom, meni bi taj novac bio bitan samo da mogu da proživim život onako kako bih htela. Slažem se ja da ima bitnijih stvari od novca, i da nije sve u novcu, ali je sve oko novca. Svakako bih pre otišla sa društvom na Havaje da imam love, nego na jezero ovde kod nas. :lol: Šta znam, bar meni prosek nije dovoljan, niti prosečan život, nekako uvek težim ka nečim višim i boljim, ne samo za sebe, već i za sebi drage osobe. I u pravu si i za to da će seljak da nađe bolje prijatelje, od nekog ko je na nivou. I ja sam najbolje prijatelje našla sad kad živim solidno i znam da ću sa njima biti u boljim odnosima nego sa bilo kim koga bih upoznala kad bih bila neki milijarder, ali bih tad bar mogla tim prijateljima da pružim mnogo više nego što mogu sad. Iskreno, da mi neko sad ponudi da ostavim ovde sve i odem da radim negde za veliku platu pristala bih samo da bih mogla kasnije da se vratim tom društvu i prođem sa njima mnogo više stvari za koje prethodno nisam imala uslova. Ne znam, ono, poremećen je sistem vrednosti odavno u svetu, možda zbog toga tako razmišljam, ali mi ipak sve to što pričam deluje logično i smisleno. Nisam ja nešto željna novca i lagodnog života koliko sam željna da proživim život u potpunosti i možda usput poboljšam još nečiji.

U ovoj zemlji je čitav sistem fakd ap tako da i onaj ko ima novac može da živi samo dok trenutna vlast drži konce nad državom, u tom slučaju će njegova tajkunska glava ostati u protekciji.
Verovatno se to prenosi i u sledeći ciklus ali opet neko mora da strada barem da se pokaže neka promena.

Inače, da sad dobijem milion evra ja stvarno ne znam šta bih uradio sa tim novcem... možda bih kupio prvo par gajbi piva, neke knjige i nove čarape al ostalo bih razdelio ili spalio... koj' će mi ******

Ma to sam citirala Montanu. :lol: Samo što se to sad ne odnosi na samo našu državu već na bilo koju. Koliko bogatih ljudi je u saradnji sa državom, evo uzmi samo za primer sad ovu kampanju Kony 2012. Par poznatih ličnosti & par ličnosti iz politike, imaju toliku manipulaciju nad narodom da to nije humano. A to manipulisanje vrše eto samo zato što im se može i zato što im ljudi slepo veruju.

Ja kad bih dobila neke pare, više bih promena napravila u tuđim životima nego u svom. Moj se ne bi promenio nešto mnogo od sadašnjeg, ne bi se luksuzirala sa 20 kola u garaži, kućama po celom svetu itd. Jeste da bih više bih putovala, uživala, trošila više nego sad, to priznajem, ali bih mnogo više novca uložila da drugima život postane solidan nego meni luxuzan, a velike promene svakako ne mogu da izvršim bez velike količine novca.

Nisam ja sebična koliko se čini, samo kad ljudima pomeneš da bi voleo da imaš brdo para, oni to automatski shvate da bih voleo da ih trošiš živeći život na visokoj nozi. Moji ciljevi su mnogo više od toga. :D

I tako danas slučajno sa mojom bijač diskutujem o smislu života(veoma blisko ovoj temi) i nas dvoje skontamo da je smisao života u stvari- ljubav.
I to u bilo kom smislu
da mi ona to nije rekla, neam pojma kad bih skontao
ali u pravu je
jes' da se sam se posle toga zbog nečeg drugog skroz ubedačio i napio ko majmun pa nisam ni pošteno pročitao gornji lenatašin post,al svejedno.
pijan čovek je iskren i pijan i iskreno pijan i pijano iskren i madafakin ubijen alkohoičar koji nastavlja svoju drunkeez i TM karijeru preko razbijenih flajki, ispovraćanih podova i izolacija od kartona za jaja

Back