Moje kreacije

koja je ovo bolja,ako nije senf?
jel bi islo da je farbam u crveno,ali batik

imam ja neshto senf zuto...tj iskopala neki mamin laneni letnji sako sa kratkim rukavima pa se mislim da l cu ga nositi:think:

zanemarite shto je izguzvan...
na slici izgleda kao da je zut, to sad vidim....pored sam za poredjenje stavila 2 nijanse zute:think:

Poslednja izmena:
za jeku u vezi ledjnog dela haljine:lol:
ovaj kroj mi je bio ok, medjutim kad smrsham ili se ugojim malo jache od kilaze koja sam imala kad sam shila haljinu, sheta mi se deo oko kukova:confused:
gore mi se fino drzi jer imam vezivanje koje mogu da jache stegnem/otpustim, kao i taj deo shto se ukrshta na ledjima(isto se moze podesiti) koji se zakopchava na dugmence u delu ispod grudi...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:

za ovo ne treba puno objashnjavanja...ima cibzar sa strane, svidja mi se kroj, nije teshko za shivenje, ali naravno materijal se ne tegli i jednog leta kad sam nabacila 1-2kg niej bilo shanse da je zakopcham:evil:
tj zakopchala jesam, al samo shto nije puko cibzar:lol:
ali nije mi se shetalo nishta

dakle treba mi neki kompromis izmedju ova dva modela:think:
ja sam htela neshto poput prvog, ali sa debljim trakama na ledjima..vishe kao da taj deo shto ide na grudi, da se nastavlja na ledja i da se ne vezuje nego da bude ushiveno, a donji deo da bude kao sa druge haljine...
nacrtacu, pa cu okachiti shta bih ja, a vi dajte praktichna reshenja kako bi se to moglo izvesti :D
ne zamerite, crtala sam na brzinu pa nisam bash obratila paznju na poklapanja sa prednje i zadnje strane, ali to je grubi nacrt modela

Poslednja izmena:
za jeku u vezi ledjnog dela haljine:lol:
ovaj kroj mi je bio ok, medjutim kad smrsham ili se ugojim malo jache od kilaze koja sam imala kad sam shila haljinu, sheta mi se deo oko kukova:confused:
gore mi se fino drzi jer imam vezivanje koje mogu da jache stegnem/otpustim, kao i taj deo shto se ukrshta na ledjima(isto se moze podesiti) koji se zakopchava na dugmence u delu ispod grudi...

Majche, pa zasto jednostavno ne stavis traku od nekog rastegljivog materijala samo tu iznad guzova? Ne mora ti cela haljina biti od iste tkanine. Cak je i lepse kad ima vise vrsta.

napisala sam pre par strana da kad sama sashijem neshto, ima na sva usta da se falim :lol:
e pa evoooo:D
nije nishta veliko, naravno, ali za pochetak..sitnim koracima pa bice neshto od mene nadam se
moj prvi shiveci rad-pojas

hm, moram da vam pokažem neke od svojih nekadašnjih kreacija( nastale dok sam bila u nekom od prva 4 razreda osnovne škole)
mislila sam da ću biti modni kreator jednog dana: )))

scaled.php
scaled.php
scaled.php
scaled.php

naravno, imam i lutke od kartona koje su mi bile modeli:lol::lol::lol:

sad sam bash htela pitati je l to za presvlachenje :)
ja imala chitavu armadu lutaka nacrtanih by me jer sam organizovala izbor za miss, pa je svaka morala imati i adekvatrnu preobuku...boze kad se samo setim koliko sam crtkala kad sam bila mala :aha:

napisala sam pre par strana da kad sama sashijem neshto, ima na sva usta da se falim :lol:
e pa evoooo:D
nije nishta veliko, naravno, ali za pochetak..sitnim koracima pa bice neshto od mene nadam se
moj prvi shiveci rad-pojas

Bravo Majche :klap:, lepo je ispao taj pojas. Od kog si ga materijala sašila?

hm, moram da vam pokažem neke od svojih nekadašnjih kreacija( nastale dok sam bila u nekom od prva 4 razreda osnovne škole)
mislila sam da ću biti modni kreator jednog dana: )))

scaled.php
scaled.php
scaled.php
scaled.php

naravno, imam i lutke od kartona koje su mi bile modeli:lol::lol::lol:

Joj, kad se samo setim tih kartonskih lutkica i raznih preobuka za njih :zaljubljena:

ja zaboravila da uslikam bolero letnji shto sam isplela drugarici za rodjendan...a bash je lepo ispao...ako je negovorim da ga obuche ovih dana dok sam tu, oakchicu slichku da vidite :)
a inache zarazila sma cimerku moju (iz studentskih dana) pletenjem...kad je doshla kod mene, vidi ja pletem jer sam zurila da zavrshim poklon, plete moja mama..e oce i ona...
eno je sad ko luda, samo shtanca...pochela je pre neki dan bolerchich, onako samo kao rukavi i malo preko ledje..vec je na pola :D

...neseser, i dva brosa koja se mogu skidati po potrebi, i kaciti na rajf, tasnu, maramu...pojas/kais namjenski za suknju...i dva "strasna medjeda" koji ce kao kipovi ukrasavati kutiju za nakit... :lol:
Slaba mi je bat. na aparatu, bolje djeluje uzivo...:confused:

Prilozi

• DSCN7684.jpg
    DSCN7684.jpg
    47,2 KB · Pregleda: 22
...neseser, i dva brosa koja se mogu skidati po potrebi, i kaciti na rajf, tasnu, maramu...pojas/kais namjenski za suknju...i dva "strasna medjeda" koji ce kao kipovi ukrasavati kutiju za nakit... :lol:
Slaba mi je bat. na aparatu, bolje djeluje uzivo...:confused:

shta je ovo crveno:D?

edit: sad vidim da si napisala da je pojas:lol:
e to mi se svidjaaaa :zaljubljena:

mene mrze kachiti, ali imam par cvetova od trake shto se mogu nositi u kosi, a rajfu ili kao brosh..ja pravila

znala sam da nije crven, ali pusti me da mislim da jeste :lol:
pojas je od nekog materijala shto lichi na prevrnutu kozu, velur...ali nije to sigurno..
nalichje lichi na deblji saten, a lice je fino mekano kao prevrnuta koza :zaljubljena:
kupila sam josh materijala, pa cu torbu da sashijem..samo josh dumam kakvu:think:
neki predlog?

Super je pojas, djeluje kao velur, ali nisam bas znalac, pa da ipak pitam...
A torba..hm, mozda onaj fazon cekera? Jednostavna...ili ovaj fazon, mozes i necim ukrasiti... (ne znam sta volis, pa...)
15839_1253442612525_1123337430_30798751_487038_n.j  pg

...ovo skoro vidjeh, simpa, od top-majice-torba...

...i ovo, dobar fazon, a nikako da napravim...od muske kosulje-suknja.... :)

Prilozi

• 29ygry0.jpg
    29ygry0.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 19
dakle...evo haljine kojoj sam se bash radovala, a ispala je katastrofa..
na slikama se i ni vidi toliko ono shto mi je najveci problem a to je deo ispod grudi, toliko je usko da ne mogu vazduh da udahnem..ne znam shta je tu uradila, an probi je bilo dobro, josh smo reshile da popustimo malo gumu koja ide u tom delu da me ne bi stezala bez potrebe, a ako se malo ugojim taman ce da se rastegne kad bude trebalo...
merila sam malo pre taj deo...suzila ga je za celih 7cm! obim ispod grudi mi je 70cm, a shirina tog dela je 63cm:eek: pa dzabe mi guma, kad materijal ne moz da se rastegne, a trebao je biti min 70 shirine...
e sad problem je shto je ona skoro svaki vishak koji bi se mogao upotrebiti odsekla! tako da mogu proshiriti pojas taj za mozda 3-4cm ali nedovoljno.. jer chim mi je to usko, to povlachi na dole ovaj deo koji je na grudima i koji i inache nije kako valja, to mi je tek smandrljala:besna:
ovo sam obukla bez grudnjaka jer drugachije nisam mogla povuci preko grudi, a mereno je naravno sa grdunjakom

zadnji deo je sahila krivo, kao da je pravila polukrug..zashto je to uradila opet ne znam, kad je na probi bilo normlano ravno..mada to ej najmanji problem od cele priche

ovaj konchic shto viri..to sam pochela da param :vudu: jer ovaj deo na grudima me je zaprepastio kako je (ne)uradjen...
rekla sam da hocu da mi bude nabrano, i tachno sam joj objasnila shta hocu, znam da me je shvatila, a vidite li vi kako je ona nabrala i zavsrhila taj deo..dole pomoz' boze, a gore strava i uzas, sve visi :rida:

Auuuuu, majche, ovaj put je baš zeznula....

Pitanje: je l' to saten, svila ili neki dr. sličan materijal koji beži ispod mašine?

Ta traka (pojas) ispod grudi će morati da se opara komplet i da se iskroji nova, nadam se da imaš još tog materijala...

Grudni deo je definitivno loše odrađen, ali se može ispraviti...
Ako je trebalo da bude srce izrez sa nabranim slojem preko, trebalo je da se sašije bolje, a ne da visi tako, trebalo je da na probi to ufirca koncem na tebi, jer
tad ne može da se pomeri toliko. Al' to bar nije teško da se naknadno ispravi.
Što se leđnog dela suknje tiče, rekla bih da je materijal pobegao u šivenju, te da nekako više vukla, pa je šav u sredini došao duži od bočnih - opet paranje, pa JovoNaNovo.

Hebi ga, ima tu dosta posla, ali nateraj je da ispravi sve greške do poslednje i reci joj otvoreno, da sledeći put bolje kaže, ako misli da ne može da sašije nešto kako si ti zamislila...

Back