Moja prica

:lol::lol: tacno sam znao da ce ovo biti tvoj zakljucak

Začikavanje
Namera je baciti sumnju na kompetentnost sagovornika i istovremeno promeniti temu. Time se uništava poverenje u njegove stavove. Da bi poniženje bilo potpuno, može se nastaviti detaljnim odgovorom na postavljeno pitanje pokazujući svoju superiornost u toj temi.

"Shvataš li koje si dijalektičke principe upravo pogazio?" ( "ne" ) "Rado bih ti objasnio, ali ( nastaviti sa tehnikom Ne razumeš ti to )".

Poricanje očiglednog zaključka

Ovo je suprotno taktici Preseci im put. Umesto usputnog postavljanaj prepreka, složite se sa necim ili sa svim, što sagovornik kaže osim sa očiglednim zaključkom. Ovo je veoma frustrirajuće jer automatski skreće raspravu na epistemologiju ( kako znamo ono što znamo ). Generalno, sagovornik će radije pokuštati da objasni poentu na drugi način, pa se tehnika može ponavljati.
"Ne vidim kako si došao do tog zaključka."

И ја сам тачно знала да нећеш навести ни један аргумент.:D
Него неки текст из женског часописа.:lol:

Svi koji napadaju roditelje zastupaju tezu da se oni mešaju u njen brak i to stvarno ne bi bilo u redu da je tako...ali istina je da je njih umešala ona svojevoljno. Nije poslušala njihovo mišljenje u startu ali je zato nastavila da se žali, da traži njihovu pomoć i mišljenje, da svoje bračne probleme prebacuje njima. E pa nema i jare i pare...
I baš me čudi da svi ladno prelaze preko (ne)obrazovanja zeta i prave se da nije važno. Meni je to, da se intelektualka udala za nekog ko ima samo tri razreda srednje, odmah zasmetalo u priči. I baš nešto mislim da svi vi koji imate decu...da nećete da popyzdite da vam se dete sa završenim faksom uda/oženi tako. I baš ništa nećete reći kad čujete za odluku? :think:

Nisi ti njega volela, nego si bila zaljubljena i zbog toga svesno zanemarivala njegove mane, projektovavsi umesto toga pozeljne osobine.
Lepo, ali ne moze vecno da traje. Pre ili kasnije, istina ti se kao bumerang vrati u lice.
A lepo je bilo i suprotstavljati se roditeljima, tripujuci da te to cini odraslom osobom.
Samo, roditelji su ovog puta u pravu.

Odrasti i preuzimi odgovornost za sopstvene postupke, a posebno za greske koje jos mogu prilicno bezbolno da se isprave.
U medjuvremenu, kupi pilule za kontracepciju!

Iskreno, meni zvuci da bi joj najbolje resenje bilo da sutne luzera, vrati mami stan i iznajmi sebi neki od plate kojom izdrzava muza.

Jedino tako moze biti srecna.

Meni se cini da preuvelicavate uticaj roditelja na nju. Ona samo ne zna gde ce jer je napravila ociglednu gresku prilikom izbora partnera. Kako bi zabasurila sopstven los izbor, kako bi zastitila njega, kako bi skrenula paznju sa sustine ona kaze - mama, tata i brat su zlocinci i unistavaju mi zivot, ubice nam ljubav koja btw ne postoji sa njegove strane ocigledno, ako postoji onda je pateticna i destruktivna pa joj ponovo nista taj ne treba u zivotu.

Pitanje:

Da li su roditelji bili zlocinci i kada su joj placali Filoloski u Beogradu, kada je dobila stan dok vecina studenata jedva grca u studentskim sobama i domovima?

Da li su joj nesto kazali kada je zelela da radi samostalno a ne u prosveti?

Da li su joj fizicki zabranili da se uda za - neskolovanog, neradnog, razvedenog muskarca??????? Nisu, patili jesu ali je - nisu izbacili iz stana i njega su se potrudili da prihvate kako tako...

Pustili su punu godinu da se naviknu i trudili da nadje zet posao, da krene da privredjuje kako bi svom detetu pomogli pronasli su mu posao dva puta. Kada je on poceo javno i bezosecajno da pokazuje da njega bas briga za njihovo dete pukao im je film. Ne krivim ih i vise razumem njih nego zeta i cerku. Moji roditelji su pojam tolerancije, dali su mi racun na licno ime sa jedva dvadeset godina jer su znali da necu ni evro podici sa njega jer znaju sta su vaspitali, znaju da necu napraviti glupost ali ako bih resila da se udam za starijeg, razvedenog lenjivca mislim da bih izgubila grdne beneficije i ja ne mogu da ih krivim zbog takvog stava. Razocarali bi se u mene kao sto bih se ja razocarala u njih da imaju a da ne zele da mi priuste nista, kako to ovde nije situacija (jer je ona dobila mnogo vise od proseka) postavlja se pitanje - gde je njeno postovanje prema roditeljima? Ne mozes celog zivota samo da uzimas vec moras i da pruzas, ni meni se ponekad ne letuje sa mamom ali znam koliko ona voli pa cu ostaviti sve i otici sa njom jer je volim i znam koliko mi je pruzila i znam sta joj dugujem.

Ako neko misli da su roditeji duzni samo da daju a da deca nemaju nikakvu odgovornost ja ne mogu da se otmem utisku da se radi o nezrelim, razmazenim osobama koji na svet gledaju poput deteta u situaciji kada mu nek otme igracku pa kmeci. Odrasla si osoba, svaki potez ima svoju posledicu, razmisli deset puta a jednom iseci, ne vadi se na tudje greske i uzmi svoj zivot ozbiljno. Prihvati realnost - realnost je da sa njim nikada neces biti srecna i da je on jedna gusenica. Uceni smo od 6. godine da zivot podrazumeva obaveze, da koliko ulozis toliko dobije, sto si bolji djak to su i beneficije vece i nema tu velike filozofije, roditelji ti nisu odgovorni za lose izbore, napravila si ih - snosi posledice i sama vidi sta hoces od svog zivota. Roditelji ti svakako nece unistiti zivot, vec par godina ga uspesno unistavas sama. Oni jednostavno ne mogu da gledaju na kakav si se otirac napravila. Ovo je moj najgrublji post na forumu ikada ali je realan i sluzi da otrezni, nadam se da ces ga procitati.

Apsolutno.

Meni strasno bode oci cinjenica da je videla kakav je i da je znala da je razveden.

Kako nije povezala da je razveden zbog toga kakav je???

Zar je stvarno mislila da ce biti drugaciji sa njom u braku?

Moguce da tera inat. Pokazace ona svetu da moze starog pasa da nauci novim trikovima samo uz pomoc ljubavi.

Само кратко: ако станодавац каже станарима - уколико не измирите своје обавезе и не платите станарину, морате се селити - да ли је то уцењивање најниже врсте? Да ли желе да им растуре брак? :dontunderstand:

Само кратко: ако станодавац каже станарима - уколико не измирите своје обавезе и не платите станарину, морате се селити - да ли је то уцењивање најниже врсте? Да ли желе да им растуре брак? :dontunderstand:

Neee....već jednostavno vide da je to jedini način da spasu ćerku koja očigledno ne ume
da kaže DOSTA....pa su rešili da uzmu stvar u svoje ruke....znam da će se neki buniti,
ali to su činjenice.....neko jednostavno ne zna da kaže to famozno dosta, pa samo
srljaju u propast, dalje i dalje......sreća pa će verovatno moći da je spasu na vreme, kad
već ona sama nema snage za to....iako vidi da je upala u njegovu klopku:mrgreen:

Nije, ali je ucenjivanje kad ti to kažu roditelji, sa kojima nemaš ugovor o najmu već uverenje o poklonu. I ne traže im stanarinu, nego zaposlenje zeta u određenom periodu.
Vanda, ajde da ne banalizujemo.

Poslednja izmena:
Svi koji napadaju roditelje zastupaju tezu da se oni mešaju u njen brak i to stvarno ne bi bilo u redu da je tako...ali istina je da je njih umešala ona svojevoljno. Nije poslušala njihovo mišljenje u startu ali je zato nastavila da se žali, da traži njihovu pomoć i mišljenje, da svoje bračne probleme prebacuje njima. E pa nema i jare i pare...
I baš me čudi da svi ladno prelaze preko (ne)obrazovanja zeta i prave se da nije važno. Meni je to, da se intelektualka udala za nekog ko ima samo tri razreda srednje, odmah zasmetalo u priči. I baš nešto mislim da svi vi koji imate decu...da nećete da popyzdite da vam se dete sa završenim faksom uda/oženi tako. I baš ništa nećete reći kad čujete za odluku? :think:

Izvini, ali iz čega si ti ovo zaključio?

A što se tiče razlike u obrazovanju: ne bi mi bilo drago, jer smatram da je potrebna (ali ne i neophodna) neka ujednačenost, približno obrazovanje ukazuje na približne intelektualne kapacitet, ali dobro znam da to nije pravilo. Znači, brinula bih se da ne upadnu u onaj šablon koji ume da napravi kompleks zbog manjeg/većeg nivoa obrazovanja. Ali, ne bih popizdela, zbog čega tačno da pizdim, ako je našla dobrog čoveka? Ako je njoj automehaničar dobar, dobar je i meni.

Nije, ali je ucenjivanje kad ti to kažu roditelji, sa kojima nemaš ugovor o najmu već uverenje o poklonu. Vanda, ajde da ne banalizujemo.

Баналиујем искључиво зато што се прича о томе да она треба да је одговорна и одрасла, и да се курталише родитеља.
Ето јој прилике.
А исто би било да плаћају стан, ако немаш да платиш - напоље!
Шта би се онда десило?
Он би отишао код маме.
Значи, овим поступком родитеља господин ће бити принуђен да покаже своје праве намере.
А изгледа да он не жели да оастане у браку, само у стану.
Е, па, стан не морају да му дају!

Meni se cini da preuvelicavate uticaj roditelja na nju. Ona samo ne zna gde ce jer je napravila ociglednu gresku prilikom izbora partnera. Kako bi zabasurila sopstven los izbor, kako bi zastitila njega, kako bi skrenula paznju sa sustine ona kaze - mama, tata i brat su zlocinci i unistavaju mi zivot, ubice nam ljubav koja btw ne postoji sa njegove strane ocigledno, ako postoji onda je pateticna i destruktivna pa joj ponovo nista taj ne treba u zivotu.

Pitanje:

Da li su roditelji bili zlocinci i kada su joj placali Filoloski u Beogradu, kada je dobila stan dok vecina studenata jedva grca u studentskim sobama i domovima?

Da li su joj nesto kazali kada je zelela da radi samostalno a ne u prosveti?

Da li su joj fizicki zabranili da se uda za - neskolovanog, neradnog, razvedenog muskarca??????? Nisu, patili jesu ali je - nisu izbacili iz stana i njega su se potrudili da prihvate kako tako...

Pustili su punu godinu da se naviknu i trudili da nadje zet posao, da krene da privredjuje kako bi svom detetu pomogli pronasli su mu posao dva puta. Kada je on poceo javno i bezosecajno da pokazuje da njega bas briga za njihovo dete pukao im je film. Ne krivim ih i vise razumem njih nego zeta i cerku. Moji roditelji su pojam tolerancije, dali su mi racun na licno ime sa jedva dvadeset godina jer su znali da necu ni evro podici sa njega jer znaju sta su vaspitali, znaju da necu napraviti glupost ali ako bih resila da se udam za starijeg, razvedenog lenjivca mislim da bih izgubila grdne beneficije i ja ne mogu da ih krivim zbog takvog stava. Razocarali bi se u mene kao sto bih se ja razocarala u njih da imaju a da ne zele da mi priuste nista, kako to ovde nije situacija (jer je ona dobila mnogo vise od proseka) postavlja se pitanje - gde je njeno postovanje prema roditeljima? Ne mozes celog zivota samo da uzimas vec moras i da pruzas, ni meni se ponekad ne letuje sa mamom ali znam koliko ona voli pa cu ostaviti sve i otici sa njom jer je volim i znam koliko mi je pruzila i znam sta joj dugujem.

Ako neko misli da su roditeji duzni samo da daju a da deca nemaju nikakvu odgovornost ja ne mogu da se otmem utisku da se radi o nezrelim, razmazenim osobama koji na svet gledaju poput deteta u situaciji kada mu nek otme igracku pa kmeci. Odrasla si osoba, svaki potez ima svoju posledicu, razmisli deset puta a jednom iseci, ne vadi se na tudje greske i uzmi svoj zivot ozbiljno. Prihvati realnost - realnost je da sa njim nikada neces biti srecna i da je on jedna gusenica. Uceni smo od 6. godine da zivot podrazumeva obaveze, da koliko ulozis toliko dobije, sto si bolji djak to su i beneficije vece i nema tu velike filozofije, roditelji ti nisu odgovorni za lose izbore, napravila si ih - snosi posledice i sama vidi sta hoces od svog zivota. Roditelji ti svakako nece unistiti zivot, vec par godina ga uspesno unistavas sama. Oni jednostavno ne mogu da gledaju na kakav si se otirac napravila. Ovo je moj najgrublji post na forumu ikada ali je realan i sluzi da otrezni, nadam se da ces ga procitati.

Boldovano: malo mi je glupo, jer pričaš o sebi, ali moram da pitam:
A za starijeg i razvedenog?
A za samo starijeg?
A za lenjivca bogatog naslednika?

Mislim, gde je granica? Jel' postoji trenutak kad dete konačno isplati hranu, školu i krov nad glavom, to što nije bilo gladno, golo i boso i u studentskom domu, ili se to isplaćuje doveka? I to "ispravnim" izborom bračnog partnera, srećnim brakom i životom bez greške i po ps-u?

Ovo poredjenje nema veze sa zivotom.

Kako mozes da poredis roditelje koji te znaju ceo zivot i stanodavca cija je jedina veza sa tobom kirija?:dontunderstand:

Izvini, ali iz čega si ti ovo zaključio?

A što se tiče razlike u obrazovanju: ne bi mi bilo drago, jer smatram da je potrebna (ali ne i neophodna) neka ujednačenost, približno obrazovanje ukazuje na približne intelektualne kapacitet, ali dobro znam da to nije pravilo. Znači, brinula bih se da ne upadnu u onaj šablon koji ume da napravi kompleks zbog manjeg/većeg nivoa obrazovanja. Ali, ne bih popizdela, zbog čega tačno da pizdim, ako je našla dobrog čoveka? Ako je njoj automehaničar dobar, dobar je i meni.

Dedukcijom...ajd da posmatramo varijantu da nije sve tako. Da li bi njima palo napamet da zetu traže posao, da brinu oko njihove egzistencije...jednostavno, nemaju pojma šta se u njihovom stanu dešava. Ona nije morala da otkriva nikakve detalje pa njih ne bi ni bilo briga da li je umorna, da li zet radi ili lenstvuje...pa ne bi ni došlo do te "ucene" oko stana.
Naš stav (ženin i moj) je da roditeljima ne iznosimo nikave probleme koji se njih ne tiču. Kad ništa ne znaju ne mogu ni da im padaju razne ideje na pamet. Kad se non-stop žališ samo im daješ odrešene ruke za uplitanje.
A što se tiče te razlike u obrazovanju...moj stav je da je podjednako bitna kao i verska i rasna. Gledaću da svojoj deci usadim to mišljenje a koliko ću uspeti...videćemo.

Баналиујем искључиво зато што се прича о томе да она треба да је одговорна и одрасла, и да се курталише родитеља.
Ето јој прилике.
А исто би било да плаћају стан, ако немаш да платиш - напоље!
Шта би се онда десило?
Он би отишао код маме.
Значи, овим поступком родитеља господин ће бити принуђен да покаже своје праве намере.
А изгледа да он не жели да оастане у браку, само у стану.
Е, па, стан не морају да му дају!

Pa i ne daju mu, niti su mu ikad davali, kao što nisu dali ni njoj očigledno, samo na "majke mi".

Ona jeste odgovorna i odrasla i bila je spremna da odbije ucenu roditelja i odseli se.
Da je on manja svinja nego što jeste, oni bi se odselili zajedno, odnosi između roditelja i njih bi bili znatno pogoršani, verovatno bi sve sveli na formalnost, njoj bi bilo još teže, a oni bi valjda bili "veliki vaspitači", jer su joj "očitali lekciju".
SREĆA što je on takav kakav jeste. Crnjak, pošto ne bi valjalo da je bolji.
I ona će iz obe reakcije, i roditeljske i njegove da izvuče pouku.
Iz njegove - da nije vredan tolike žrtve i nadam se da će što pre i što bezbolnije tu priču da završi.
Iz njihove - da će imati nezavisnost samo ako im ni andol iz ruke ne uzme, da ne bi jednog dana došao na naplatu.

Ovo poredjenje nema veze sa zivotom.

Kako mozes da poredis roditelje koji te znaju ceo zivot i stanodavca cija je jedina veza sa tobom kirija?:dontunderstand:

Ако се осамосталила и живи живот са својим мужем, може да задржи све односе са родитељима, али то не мора бити и однос станодавац - станар, зар не?
Јер, они не прете њој ничим, нису је оставили нити је се одрекли кад се удала мимо њене воље, не одбијају да ИМ помогну...значи, ти су односи задржани.
Ето, прекинуће се однос везан за стан, јака фора! :eek:
Јесу ли свим мушкарцима са ове теме женини родитељи омогућили да имају где да живе за џ?
Јесте ли зато огорчени на родитеље ове жене? :dontunderstand:
И нека је то само однос са зетом, што и јесте.
Не морају да буду у таквом односу са зетом да му дозволе да живи у њиховом стану.
Заборављате да је тај њихов став произишао после неколико покушаја да том човеку помогну да нађе посао.

Dedukcijom...ajd da posmatramo varijantu da nije sve tako. Da li bi njima palo napamet da zetu traže posao, da brinu oko njihove egzistencije...jednostavno, nemaju pojma šta se u njihovom stanu dešava. Ona nije morala da otkriva nikakve detalje pa njih ne bi ni bilo briga da li je umorna, da li zet radi ili lenstvuje...pa ne bi ni došlo do te "ucene" oko stana.
Naš stav (ženin i moj) je da roditeljima ne iznosimo nikave probleme koji se njih ne tiču. Kad ništa ne znaju ne mogu ni da im padaju razne ideje na pamet. Kad se non-stop žališ samo im daješ odrešene ruke za uplitanje.
A što se tiče te razlike u obrazovanju...moj stav je da je podjednako bitna kao i verska i rasna. Gledaću da svojoj deci usadim to mišljenje a koliko ću uspeti...videćemo.

Mislim da se ona njima nije žalila, niti ih je molila za pomoć, tim pre što su od početka bili protiv, a i sama je rekla da joj je najteže što posle tolike borbe treba da prizna da je pogrešila.

Ja ne bih mogla da sakrijem od roditelja da radim dva posla, da radim od jutra do mraka, a da mi muž nije zaposlen, ne bih mogla ni kad bih htela. Prosto, to se vidi.

Ali, ako si u pravu u toj proceni, onda si i u pravu za ostalo. Kad tražiš da ti neko drugi uređuje kuću, ne možeš da kukaš što ti se posle raspored ne sviđa.

Mislim da je postavljačica žena na mestu što se tiče odgovornosti. Ona je preuzela ulogu hranitelja porodice, bila spremna da se iseli i bori se u još težoj situaciji. Ne bi to neko razmažen tek tako mogao. Iz nekog razloga je odabrala lošeg čoveka za muža, (a to i nije baš tako teško uraditi) i verujem da će se izboriti da tu grešku ispravi.

И ја мислим да она није несамостална нити неодговорна, а није ни размажена.
Мислим само да би родитељима смела да призна грешку што је удата за тог типа, али је срамота од околине.
Удајући се за њега показала је да уме да оствари своје циљеве и жеље.
Е, сад, треба рећи свету да је погрешила у процени.
И не мислим да је ту фрка од ,,комшилука'', него има фрку сама са собом, вероватно би она волела да се он промени и да живе онако како је замислила.
Е, ту јесте њен промашај, јер није смела очекивати да ће се такав тип променити.
Није смела да замишља, требало је да реално процени. Али, у животу се свашта догађа...

Ако се осамосталила и живи живот са својим мужем, може да задржи све односе са родитељима, али то не мора бити и однос станодавац - станар, зар не?
Јер, они не прете њој ничим, нису је оставили нити је се одрекли кад се удала мимо њене воље, не одбијају да ИМ помогну...значи, ти су односи задржани.
Ето, прекинуће се однос везан за стан, јака фора! :eek:
Јесу ли свим мушкарцима са ове теме женини родитељи омогућили да имају где да живе за џ?
Јесте ли зато огорчени на родитеље ове жене? :dontunderstand:
И нека је то само однос са зетом, што и јесте.
Не морају да буду у таквом односу са зетом да му дозволе да живи у њиховом стану.
Заборављате да је тај њихов став произишао после неколико покушаја да том човеку помогну да нађе посао.

Pa ne bi bili zadržani, u tome je stvar.
Ja ne znam ko bi mogao da zadrži isti odnos sa roditeljima kad otkrije da su mu oni, u stvari, samo stanodavci koji im izdaju stan za mnogo ozbiljniju kiriju nego novčanu.

Back