Moja prica

...da stan nije njihov na primer...ahaaaaa trebalo bi da bude - po kojoj logici?...ma hajde molim te - hoces slobodu - uzmi je sam...svako ima pravo na slobodan izbor...

Pa koliko vidim ona hoce slobodu, druga je stvar sto lezilebovic bezi kod mame ako ne dobije dvosoban stan, ali meni ovo govori da je drze na dugackoj uzici, taman dovoljno uzeta da moze da se obesi sama i shvati da su mama i tata u pravu.

Па ја сам микс оштрине и толеранције. Најбољи могући, веруј ми.:lol:
Људе осећам као радар. Одличан сам психолог и врло лако продрем у психолошке разлоге.
Ова жена (некадруга) је сувише романтично улетела у жиивот који је , по правилу, суров.
Зар треба и родитељи да је кажњавају? Зар није довољан шамар који јој је живот уделио чињеницом да је на ружан начин схватила да се од љубави не живи?

I ja sam odlican psiholog i imam in bulit ruski radar
Zato ti savetujem da se manes ove teme :lol:
Pocela si u nekom momentu na ovoj temi da rabis jedan psiholoski mehanizam tako cest u zivotu, a posebno na forumu i sto vise pises, vise se vidi

...da stan nije njihov na primer...ahaaaaa trebalo bi da bude - po kojoj logici?...ma hajde molim te - hoces slobodu - uzmi je sam...svako ima pravo na slobodan izbor...
Ја, рецимо, уопште не доводим у питање то да ли су нам родитељи дужни обезбедити или нису неки стан или материјалу сигурност било које врсте.
Сматрам да нису.
Али овде се говори о конкретном случају и конкретном проблему- значи, жена није емотивно спремна да се разведе, а њене родитеље боле уши за то! Они фурају своју причу- значи, није их брига како се она осећа.

Друго, захтев за исељењем је био базиран на уцени ''ако се зет не запосли за месец дана, иселите се''- што додатно говори да они хоће да јој одређују темпо решавања брачних проблема- што даље упућује на то да је не доживљавају одраслом особом.

Али Хармони, то што не пружа њој, то није њихов проблем, ако је сматрају одраслом особом.:confused:
Ona jeste odrasla, ali neiskusna osoba koja ima ocigledno veliki problem sa muzem. Roditelji su samo ubrzali razjasnjenje situacije jer se zet odmah povukao. Niko mu nije branio da kaze:"mi se volimo, mladi smo, stecicemo iako ce nam biti tesko" Kakav bi on bio roditelj nije tesko pretpostaviti. Rodjenje dece visestruko usloznjava odnos i bolje je da stvari budu jasne pre toga.[/QUOTE]
Мени је потпуно јасно да уствари они њу доживљавају као дете (што је често проблем родитеља у односу према деци ).
Upravo se ona i njen muz ponasaju kao deca koja ne mogu bez roditeljske pomoci.
Ха, ха...васпитне мере према особи која сама зарађује за свој живот...идиотизам, првокласни!
Njih niko ne primorava da trpe te vaspitne mere.
Њени родитељи су безосећајни , не осећају сопствено дете и мешају јој се у живот.
Mnoge terapije su neprijatne, ali dovedu do izlecenja. Ako je cilj (izlecenje) da cerka malo bolje pogleda za koga se udala, pa ako joj se i dalje bude dopadalo to sto vidi da ostane sa tim covekom onda je to sto njeni roditelji rade ljubav.

Pretpostavimo situaciju da iz nekog razloga roditelji moraju da prodaju taj stan, sta mislis da bi bio dalji sled dogadjaja?

I ja sam odlican psiholog i imam in bulit ruski radar
Zato ti savetujem da se manes ove teme :lol:
Pocela si u nekom momentu na ovoj temi da rabis jedan psiholoski mehanizam tako cest u zivotu, a posebno na forumu i sto vise pises, vise se vidi
Ајде, аргументуј!
Тражила сам ти то и у претходном посту.

У супротном, све је наклапање којим желиш да ме дисквалификујеш као неком коме не можеш да парираш аргументима.

Pa koliko vidim ona hoce slobodu, druga je stvar sto lezilebovic bezi kod mame ako ne dobije dvosoban stan, ali meni ovo govori da je drze na dugackoj uzici, taman dovoljno uzeta da moze da se obesi sama i shvati da su mama i tata u pravu.

Ma ako me iskreno pitas ja mislim da vi pravite naucnu fantastiku ovde...njeni su u afektu to kazali jer ih je iznervirao zbog "gay" drugog posla. Pobesneli su a u besu covek svasta kaze ako ne pazi. Ne mislim da je drze na uzici jer nisu bojkotovali svadbu, dali su stan, nisu se bunili osam meseci, nisu se bunili sto ona ne radi ono sta je njoj milo vec radi sta mora, pokusali dva puta da pomognu poslom - on odbija dva puta...i oni krivi...za recenicu u, kako ona kaze, besu???????? Kazem vam - trazite krivca na pogresnom mestu a ja cu da lajem na sred gradskog trga ako je zbilja izbace, nista od toga...roditelj koji je ovoliko ulozio i podrzao dete ne izbacuje tek tako...

Ona se oseca kao rob jer ne zna na koju stranu treba da se okrene pa hajde mama i tata su krivi za sve...Prikriva prava pitanja (jer je bole ista) nebirnim stvarima...jel razumes da je sasvim nebitno ako ih izbace iz stana, sto se nece naravno desiti...Zasto je nebitno - zato sto ona ima muza sa kojim bi trebalo da se dogovara a ne sa mamom i tatom...

Pa ako je rec samo o njihovom odnosu- onda jeste nebitno. Ali, kada ti detetu uputis uslov 'marsh iz stana' da bi je otreznila, ti se onda ne mesas samo u njihov odnos, vec u celo njeno bice, i to remetilacki.

Pisao sam, i napisacu ponovo- ovo je isto kao da lecis sina narkomana udarcima lopate po zadnjici. Ti se time ne mesas samo u njegov odnos prema drogi, vec utices agresivno na celokupno njegovo bice, i to nikada ne resava sustinske probleme.

Da je to pravi nacin vaspitanja, zasto braniti i 'ako ne dobijes peticu na kontrolnom, nema vecere sledecih 10 dana, moras da se naucis odgovornosti, i da sve moras da zasluzis, nista nije besplatno, pa ti lezi na spavanje gladan, posto si neodgovoran' nekom klincu od 10 godina?:think:

Da je sve tako lako, i da daje pozitivne rezultate, na ovom svetu bukvalno ne bi bilo niti jednog problema.

Poslednja izmena:
Ma ako me iskreno pitas ja mislim da vi pravite naucnu fantastiku ovde...njeni su u afektu to kazali jer ih je iznervirao zbog "gay" drugog posla. Pobesneli su a u besu covek svasta kaze ako ne pazi. Ne mislim da je drze na uzici jer nisu bojkotovali svadbu, dali su stan, nisu se bunili osam meseci, nisu se bunili sto ona ne radi ono sta je njoj milo vec radi sta mora, pokusali dva puta da pomognu poslom - on odbija dva puta...i oni krivi...za recenicu u, kako ona kaze, besu???????? Kazem vam - trazite krivca na pogresnom mestu a ja cu da lajem na sred gradskog trga ako je zbilja izbace, nista od toga...roditelj koji je ovoliko ulozio i podrzao dete ne izbacuje tek tako...

A mama koja je preplakala svadbu se ne racuna kao sabotiranje? :lol:

Elem, ne znamo celu pricu, otkud mi znamo kako se oni ponasaju prema zetu?

Nalazenje posla ne mora da znaci da su ga prihvatili nego kao nuzno zlo zbog cerke.

Ona jeste odrasla, ali neiskusna osoba koja ima ocigledno veliki problem sa muzem. Roditelji su samo ubrzali razjasnjenje situacije jer se zet odmah povukao. Niko mu nije branio da kaze:"mi se volimo, mladi smo, stecicemo iako ce nam biti tesko" Kakav bi on bio roditelj nije tesko pretpostaviti. Rodjenje dece visestruko usloznjava odnos i bolje je da stvari budu jasne pre toga.
Upravo se ona i njen muz ponasaju kao deca koja ne mogu bez roditeljske pomoci.
Njih niko ne primorava da trpe te vaspitne mere.
Mnoge terapije su neprijatne, ali dovedu do izlecenja. Ako je cilj (izlecenje) da cerka malo bolje pogleda za koga se udala, pa ako joj se i dalje bude dopadalo to sto vidi da ostane sa tim covekom onda je to sto njeni roditelji rade ljubav.

Pretpostavimo situaciju da iz nekog razloga roditelji moraju da prodaju taj stan, sta mislis da bi bio dalji sled dogadjaja?
Одакле им право да одређују темпо разрешавања проблема својој одраслој ћерки која зарађује за сопствени живот?

На основу чега закључујеш да се њих двоје понашају као деца која не могу без родитељске помоћи?

Чему ово поређење, имамо конкретан проблем тачније захтев родитеља да се иселе ако зет за месец дана не нађе посао?

Шта је контрадикторно?

Ko pazljivo cita, sam ce shvatiti
Nisam od onih koji ce sad potrositi pola sata i izvrsiti temeljnu analizu kontradiktornosti, te je staviti na uvid forumskoj javnosti.
Na sta ces ti naravno reagovati tako sto ces to pobijati, a onda bih ja trebao da iznosim nove dokaze itd itd
Svi fazoni u komunikaciji su mi dobro poznati, jer sam od toga ziveo neko vreme, pa nemam volje da se machujem bez honorara za to :lol:

Ајде, аргументуј!
Тражила сам ти то и у претходном посту.

У супротном, све је наклапање којим желиш да ме дисквалификујеш као неком коме не можеш да парираш аргументима.

Rekoh ti vec, mani me tih fora za javne diskusije.
Znam ih, mogu da ti ih posaljem na mail, ali posto me ne placaju za ovo, ne zelim ni da pokusavam

Одакле им право да одређују темпо разрешавања проблема својој одраслој ћерци која зарађује за сопствени живот?
Usporavali su joj tempo razresavanja problema time sto su ih pomagali materijalno.

На основу чега закључујеш да се њих двоје понашају као деца која не могу без родитељске помоћи?
Ako smatraju da njihov brak na bilo koji nacin zavisi od roditelja (a pri tom su oboje odrasli i radnoi sposobni) onda to jeste decije ponasanje.

Usporavali su joj tempo razresavanja problema time sto su ih pomagali materijalno.

Ako smatraju da njihov brak na bilo koji nacin zavisi od roditelja (a pri tom su oboje odrasli i radnoi sposobni) onda to jeste decije ponasanje.

Ja ne vidoh da su ih materijalno pomagali osim stana???

Ali ovo mi bas bode oci:

majka mi je oplakala dan vencanja i hoce da me nauce pameti.

Pa znas kako, po toj logici i njihovi roditelji treba da daju stan drzavi koji su nasledili od svojih roditelja. Jer, ako su trazili slobodu- to je uvek da dobijes ono sto sam zaradis. Ako neki roditelji uopste razmisljaju u terminima 'dao sam ti stan, i zato ti nisi slobodan, imas dug prema meni'- tu je kraj odnosa roditelj- dete.

Naravno, kraj je i ako dete misli 'aaaa, dala si mi stan, iskoristio sam te, a sada mi platite i letovanje.'

Ko pazljivo cita, sam ce shvatiti
Nisam od onih koji ce sad potrositi pola sata i izvrsiti temeljnu analizu kontradiktornosti, te je staviti na uvid forumskoj javnosti.
Na sta ces ti naravno reagovati tako sto ces to pobijati, a onda bih ja trebao da iznosim nove dokaze itd itd
Svi fazoni u komunikaciji su mi dobro poznati, jer sam od toga ziveo neko vreme, pa nemam volje da se machujem bez honorara za to :lol:
Добро, значи немаш аргументе.
И не разазнајеш финесе.

Ти си рекао своје, а ја своје мишљење.

Ja znam primere gde izbacuju. Nazalost, nije pokazatelj roditeljske normalnosti to koliko ulazu. Narocito sto mi iz njenog posta vidimo samo 'materijalna i fizicka ulaganja'

A mama koja je preplakala svadbu se ne racuna kao sabotiranje? :lol:

Elem, ne znamo celu pricu, otkud mi znamo kako se oni ponasaju prema zetu?

Nalazenje posla ne mora da znaci da su ga prihvatili nego kao nuzno zlo zbog cerke.

O tome se i radi...ne znamo pricu i svako projektuje ovde nesto svoje. Ja smatram da roditelji nisu duzni nista ali sama ne zivim u takvoj porodici i ne mogu bas da zamislim da mi se tako nesto desi, doduse i moji bi se sokirali kada bih uradila nesto slicno, sada, mozda je kako vi kazete da je ona sistematski drzana na lancu ali ja ne mislim da je to u pitanju vec mislim da je zet doveo roditelje do kljucalog stanja. Ona je blesava ako ne shvata da joj je bolje bez njega...ako njemu da crveni karton bice njoj bolje ali kako joj drago...izvinjavam se ako ima gresaka, -5 bez naocara, doslovno sam krtica

O tome se i radi...ne znamo pricu i svako projektuje ovde nesto svoje. Ja smatram da roditelji nisu duzni nista ali sama ne zivim u takvoj porodici i ne mogu bas da zamislim da mi se tako nesto desi, doduse i moji bi se sokirali kada bih uradila nesto slicno, sada, mozda je kako vi kazete da je ona sistematski drzana na lancu ali ja ne mislim da je to u pitanju vec mislim da je zet doveo roditelje do kljucalog stanja. Ona je blesava ako ne shvata da joj je bolje bez njega...ako njemu da crveni karton bice njoj bolje ali kako joj drago...izvinjavam se ako ima gresaka, -5 bez naocara, doslovno sam krtica

Iskreno, meni zvuci da bi joj najbolje resenje bilo da sutne luzera, vrati mami stan i iznajmi sebi neki od plate kojom izdrzava muza.

Jedino tako moze biti srecna.

Она је имала тај стан и пре брака. Нису они њима циљано тај стан доделили као свадбени поклон.

Да се удала за момка по њиховом ћефу, са којим такође (можда) не би била срећна, шта мислиш, је л' би поставили исти услов како би убрзали решавање проблема?

Ја мислим да не би. Мислим да би им тад дали све време овога света у име брачног сазревања.

Хммм....па од родитеља зависи хоће ли живети на овој или оној адреси, такво је фактичко стање.

Јесу сви детињасти који прихвате родитељски дар у виду стана?

Е сад, они су силом прилика у зависној позицији од њених.
Имају проблем, а они (родитељи) су решили да убрзају ствар.
Опет кажем, мешају се, јер знају да ће то утицати на исход.

Добро, значи немаш аргументе.
И не разазнајеш финесе.

Ти си рекао своје, а ја своје мишљење.

:lol::lol: tacno sam znao da ce ovo biti tvoj zakljucak

Začikavanje
Namera je baciti sumnju na kompetentnost sagovornika i istovremeno promeniti temu. Time se uništava poverenje u njegove stavove. Da bi poniženje bilo potpuno, može se nastaviti detaljnim odgovorom na postavljeno pitanje pokazujući svoju superiornost u toj temi.

"Shvataš li koje si dijalektičke principe upravo pogazio?" ( "ne" ) "Rado bih ti objasnio, ali ( nastaviti sa tehnikom Ne razumeš ti to )".

Poricanje očiglednog zaključka

Ovo je suprotno taktici Preseci im put. Umesto usputnog postavljanaj prepreka, složite se sa necim ili sa svim, što sagovornik kaže osim sa očiglednim zaključkom. Ovo je veoma frustrirajuće jer automatski skreće raspravu na epistemologiju ( kako znamo ono što znamo ). Generalno, sagovornik će radije pokuštati da objasni poentu na drugi način, pa se tehnika može ponavljati.
"Ne vidim kako si došao do tog zaključka."

Back