dugmence
Zainteresovan član
- Poruka
- 122
Odgovarajući na jednu temu ovdje...obuzele su me emocije...ne znam da li slična tema već postoji ili ne...ali sam pomislila da bi bilo lijepo da na jednom mjestu pišemo o svojim očevima, najiskrenije što možemo; o tome kakve ih pamtimo iz našeg djetinjstva, kao i kasnije, dok smo odrastali, i o tome kakvi su sad.
Da li smo ponosni na njih ili ih se stidimo, da li im šta zamjeramo, da li nešto želimo za njih da učinimo, a još nismo i slično...
Ako nisu živi, kakve uspomene na njih nosimo...
Hajte prvo vi, pa ću se i ja ubaciti...
Izgubila sam oca pre dve godine, u svojoj 40.oj , ali nikad nisate dovoljno odrasli i zreli da vam to lakše padne. Trebal omi je vremena da shvatim da nije tu, viđala sam ga gde god se okrenem... I sada ga ima u mojim mislima gotovo neprestano, a isto tako i u mojim rečenicama. Zaista, bio je toliko prisutan u našim životima... Deci je bio više nego njihov otac. Nema gde ne bi ponudio pomoć, utehu, razgovor... iako mu često nije uzvraćeno kako zaslužuje. Ali neka...učio me da ne mrzim. Čak i kada bih bila jako ljuta na nekoga on je nalazio opravdanje, pogotovo ako je u pitanju bila rodbina. Rano se odvojio od svoje velike porodice i ceo život živeo daleko do njih, pa je valjda zato patio za njima. Bilo mu je jako važno da se ne prekidaju rodbinske veze.
Eh, koliko mi samo nedostaje... I sad često zaplačem kad se setim. Rekla mi je moja tetka jednom "Roditelji su ti jedini prijatelji bez interesa" i mislim da je potpuno u pravu. Eto , a kada bih pisala detaljno zauzela bih celu temu ;-)

,on je posle razvoda i dalje ostao nezainteresovan za sve ukljucujuci i nas,nasao je kao neku drugu koja je mozda i dobila stan,mi smo i dalje podstanari,rasprodao sve,umro pre koju godinu od raka pluca,iskreno ni datum ne pamtim,grob nisam obisao,to sto me je napravio i bio u prolazu 13godina ne cini nekog ocem. ne pamtim da me je nekada udario,svidjalo mi se kako moze mali eurokrem da razmaze na 4 kriske hleba i da bude dovoljno

Naucis da se boris, to nije prica koja traje dva tri dana vec citav zivot... i prosto moras nauciti da je nosis. Ljubim te.