Mleveno meso

Super je što si upućen, ja vidiš, to ne znam.

Kutlača i varjača mislim da nisu iste stvari.

Nije problem, mogu ja da vam obrišem sve što ste spamovali.
Pozdrav Red, puno hvala,
To je bila sala, ali naravno, dovoljno sam na forumu da se trudim da usvojim ipak red i formu koju neka sekcija moze da ima. Pogotovu ako redje svracam. A u moderaciju imam potpuno poverenje da zna sta ce uciniti povodom toga. Tako da, ako mislite da treba da se obrise, sto se mene tice, bez ikakve cu biti primedbe. Plus, na to cu imati u vidu buduce pisanje, da pazim da ne preteram i skrenem s teme.
Hvala Red, i zelim vam prelepo suncano Jutro!

• Voli
Reactions: Red
Pozdrav Red, puno hvala,
To je bila sala, ali naravno, dovoljno sam na forumu da se trudim da usvojim ipak red i formu koju neka sekcija moze da ima. Pogotovu ako redje svracam. A u moderaciju imam potpuno poverenje da zna sta ce uciniti povodom toga. Tako da, ako mislite da treba da se obrise, sto se mene tice, bez ikakve cu biti primedbe. Plus, na to cu imati u vidu buduce pisanje, da pazim da ne preteram i skrenem s teme.
Hvala Red, i zelim vam prelepo suncano Jutro!
Ma ne, sve je u redu!
Hvala!

Nego, zbog čega tačno želiš to rastrešeno meso, u pripremi kog jela?

Ma ne, sve je u redu!
Hvala!

Nego, zbog čega tačno želiš to rastrešeno meso, u pripremi kog jela?
Pa u pripremi bilo kog jela gde treba da je mleveno. Sarma, punjene paprike, musaka, bolonjeze.
E sad kada uzmes u mesari, ono, iako je mleveno tamo, bude spakovano u komadu i meso se sjedini malo. Taman toliko da moras da ga gnjecas dok ga przis kako bi postalo rasitnjeno. E moje pitanje je, da li postoji nekakav efikasan nacin pored gnjecanja kutlacom, viljuskom. Na pr video gore koji sam postavio, ima zanimljiv pribor koji upravo trazim na netu da kupim.

Varjaca, ne kutlaca.

Pa u pripremi bilo kog jela gde treba da je mleveno. Sarma, punjene paprike, musaka, bolonjeze.
E sad kada uzmes u mesari, ono, iako je mleveno tamo, bude spakovano u komadu i meso se sjedini malo. Taman toliko da moras da ga gnjecas dok ga przis kako bi postalo rasitnjeno. E moje pitanje je, da li postoji nekakav efikasan nacin pored gnjecanja kutlacom, viljuskom. Na pr video gore koji sam postavio, ima zanimljiv pribor koji upravo trazim na netu da kupim.

Varjaca, ne kutlaca.
Ovo je, koliko se razumem, neka vrsta gnječilice za krompir. Ok, ja to uradim varjačom, dok se krčka, mešam, odvajam i bude ok. Mislim, moraš da budeš tu dok kuvaš i da radiš nešto oko jela.

jedan od trikova je da lines malo vode ..videces meso se odmah rastrese
efikasna je i varjaca ili viljuška sa kojom rastreses mleveno meso dok ga dinstaš sa lukom ili ga upržavaš
jes pa da pršti po vrelom zejtinu

to ako nosiš masku za varenje

uzmes lepo pre nego sto krenes da ga przis dodas malo ulja i dobro izmesas
neces ga sastaviti vise ni montaz gitom..

hvala
tjao
ja izbegavam zejtin

Summa summarum - meso, voda i tiha vatra, bar u pocetku, kasnije kad usitnis meso povecas temperaturu. Ja najcesce koristim curece mleveno meso a ono ne pusta masnocu pa se teze rastrese, na jacoj vatri se grudve zaprze i to je onda tesko usitniti. Koristim drvenu spatulu i bez problema se rastrese do najsitnijih delova.
CC6E0390-BF8B-4364-88D6-A115CA3DC266.jpeg

jes pa da pršti po vrelom zejtinu

to ako nosiš masku za varenje

ja izbegavam zejtin
Prsti ako dodas vodu za vreme przenja, ako u startu ima malo vode ne prsti ne prska :D

Summa summarum - meso, voda i tiha vatra, bar u pocetku, kasnije kad usitnis meso povecas temperaturu. Ja najcesce koristim curece mleveno meso a ono ne pusta masnocu pa se teze rastrese, na jacoj vatri se grudve zaprze i to je onda tesko usitniti. Koristim drvenu spatulu i bez problema se rastrese do najsitnijih delova.
Pogledajte prilog 1090075

Prsti ako dodas vodu za vreme przenja, ako u startu ima malo vode ne prsti ne prska :D
ne znam ja, koristim ajer frajer fritezu

ja sam spremio mleveno meso koje je stajalo najmanje godinu dana u zamrzivacu i jos je struja nestajala po dva dana jedno 5-6 puta za taj zamrzivac.punjene suve paprike,one su pikantne.niko se nije zalio . moca je posle otiso u bolnicu sto je ispo iz camca i udario ruku.a ispo iz camca sto je zurio na obalu u ONO mesto.najbolji rekord su domace kobasice sirove skoro dve godine stajale.E to niko nije hteo da jede.dok nismo popili dve flajke vinjoze.ne secam se ko je prvi poceo da jede al nista nije ostalo.

Back