Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

Znam za tu sliku i citas li ti uospte sta ja pisem to je gradska nosnja . Ovo sto sam ti poslao je nosnja iz okoline Vranja sam sam rekao da se to nosilo samo u gradu jer su Turci u Vranju bili vecina . Nisam je postavio zato sto nisam imao potrebe jer ti ociglendo znas za nju . Postavoo sam druge slike da bih pokazao da se ta nosnja na koju ti aludiras ne nosi svuda na jugu.

I opte se vracamo na poceatk kako ovo dakazuje ista o navodnim zajednickim genima sa Turcima to je uticaj kulture , a ne genetike .
Nije sija nego vrat.I opet pises sto tebi odgovara bez ikakvog dokaza.Ja znam da se u okolini Vranja,jos koriste neki turski obicaji.Normalno,malo pomesani sa nasim,a toga ima i u sunadiji.Ostalo je mnogo turcizma u svacemu u nasem narodu.

Nije sija nego vrat.I opet pises sto tebi odgovara bez ikakvog dokaza.Ja znam da se u okolini Vranja,jos koriste neki turski obicaji.Normalno,malo pomesani sa nasim,a toga ima i u sunadiji.Ostalo je mnogo turcizma u svacemu u nasem narodu.
Ne moze nije sija nego vrat , obicaji i nosnja su kultroloski uticaj ne genetski tako da to nije dokaz ,, za torsku krv . Turcizmi ne znace nista , i u mnogim africkim zmeljama se govore francuski i engleski pa to ne nzaci da su oni njihovi potomci. Sta ja to pidem sto meni odgovara pisem samo kako jeste.

Izbledelo posle vise od 2 veka.Pogotovo okruzenje Nisa,Leskovca,Vranja i dole severni deo Makedonije.
Ja sam iz Leskovca, ovde je vecina Turcizma nestalo , cak ni moji baba i deda pa ni moja pokojna pra baba nije govorila na priemer,, pendzer , basamaci ili gajtan " vec proozr, stepenice , kais .Nema vise Turcizma nego sto ima u knjzivenom jeziku . Broj Turcizma je sa 8000 spao na 3000 . Nastace ih skroz vremenom zamenice ih anglicizmi . Broj njih je sa 950 2001 skocio na 4500 . Ali to ne nzaci da ce mo mi postati englezi.

Mislis isti ku.. a drugo pakovanje.Ma nemoj mi trpati tvoju pamet u moje postove,jer se vidi da i nisi bas nesto pametan.Batali me.
Znaci kad nema argumenata idu uvrede , ako ne zelis da ti ljudi odgivaraju na postove onda nisi trevalo da pises na javnom sajtu. Lepo sam ti rekao da genetika i kultura nije isto . Ne treba da budes pametan da bi to znao .

Mislis isti ku.. a drugo pakovanje.Ma nemoj mi trpati tvoju pamet u moje postove,jer se vidi da i nisi bas nesto pametan.Batali me.

:hahaha::hahaha::hahaha:Pametne odgovore shvatam i prihvatam,a gluposti koje ti pises,nisu za citanje.Nije za gubljenje vremena.
Kaze osoba koja ne zna razliku izmejdu mentaliteta , kulture i genetike .

Back