jolemisa
Buduća legenda
- Poruka
- 34.972
Moras pretraziti vise,da bi video koji krajevi kakve nosnje imaju.Igrao sam folklor dugo i znam,koje nosnje iz kog kraja idu.Postavljao sam samo one koje sam nasao.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moras pretraziti vise,da bi video koji krajevi kakve nosnje imaju.Igrao sam folklor dugo i znam,koje nosnje iz kog kraja idu.Postavljao sam samo one koje sam nasao.
Znam za tu sliku i citas li ti uospte sta ja pisem to je gradska nosnja . Ovo sto sam ti poslao je nosnja iz okoline Vranja sam sam rekao da se to nosilo samo u gradu jer su Turci u Vranju bili vecina . Nisam je postavio zato sto nisam imao potrebe jer ti ociglendo znas za nju . Postavoo sam druge slike da bih pokazao da se ta nosnja na koju ti aludiras ne nosi svuda na jugu.
Nije sija nego vrat.I opet pises sto tebi odgovara bez ikakvog dokaza.Ja znam da se u okolini Vranja,jos koriste neki turski obicaji.Normalno,malo pomesani sa nasim,a toga ima i u sunadiji.Ostalo je mnogo turcizma u svacemu u nasem narodu.I opte se vracamo na poceatk kako ovo dakazuje ista o navodnim zajednickim genima sa Turcima to je uticaj kulture , a ne genetike .
Moguće, međutim to nije dokaz turske genetike ili "krvi" među njima, već kulturološkog uticaja, to su dve različute stvari.Vtanjansji i piroyski kraj,Sever Makedonije.Jos nose salvare i fesove.
Sta god da je,to je turska zaostavstina nad nama Srbima.Koliko se turcizma govori na celoj teritoriji Srbije.Ostavili su dubok rez,nad nama i to niko ne moze da porekne.Moguće, međutim to nije dokaz turske genetike ili "krvi" među njima, već kulturološkog uticaja, to su dve različute stvari.
Na većini srpskih teritorija ta zaostavstina je minimalna, ti se uhvatio za neke juznjacke krajeve, mada ni tamo nema turskog genetskog uticaja.Sta god da je,to je turska zaostavstina nad nama Srbima.Koliko se turcizma govori na celoj teritoriji Srbije.Ostavili su dubok rez,nad nama i to niko ne moze da porekne.
Izbledelo posle vise od 2 veka.Pogotovo okruzenje Nisa,Leskovca,Vranja i dole severni deo Makedonije.Na većini srpskih teritorija ta zaostavstina je minimalna, ti se uhvatio za neke juznjacke krajeve, mada ni tamo nema turskog genetskog uticaja.
Ne moze nije sija nego vrat , obicaji i nosnja su kultroloski uticaj ne genetski tako da to nije dokaz ,, za torsku krv . Turcizmi ne znace nista , i u mnogim africkim zmeljama se govore francuski i engleski pa to ne nzaci da su oni njihovi potomci. Sta ja to pidem sto meni odgovara pisem samo kako jeste.Nije sija nego vrat.I opet pises sto tebi odgovara bez ikakvog dokaza.Ja znam da se u okolini Vranja,jos koriste neki turski obicaji.Normalno,malo pomesani sa nasim,a toga ima i u sunadiji.Ostalo je mnogo turcizma u svacemu u nasem narodu.
Ostavili su oni dosta stvari ali geni ocigledno nisu jedni od njih. Inace bi nam haplo grupe bile iste.Sta god da je,to je turska zaostavstina nad nama Srbima.Koliko se turcizma govori na celoj teritoriji Srbije.Ostavili su dubok rez,nad nama i to niko ne moze da porekne.
Ja sam iz Leskovca, ovde je vecina Turcizma nestalo , cak ni moji baba i deda pa ni moja pokojna pra baba nije govorila na priemer,, pendzer , basamaci ili gajtan " vec proozr, stepenice , kais .Nema vise Turcizma nego sto ima u knjzivenom jeziku . Broj Turcizma je sa 8000 spao na 3000 . Nastace ih skroz vremenom zamenice ih anglicizmi . Broj njih je sa 950 2001 skocio na 4500 . Ali to ne nzaci da ce mo mi postati englezi.Izbledelo posle vise od 2 veka.Pogotovo okruzenje Nisa,Leskovca,Vranja i dole severni deo Makedonije.
Takojde Engleksi jeizk ima 26 posto reci francuskog porekla , jesu li oni onda francuzi ?Izbledelo posle vise od 2 veka.Pogotovo okruzenje Nisa,Leskovca,Vranja i dole severni deo Makedonije.
To što pišeš nema veze sa naslovom teme a tema je mit o turskoj krvi kod Srba. Promašio si gadjanje, ostav.Dokazi o nacinu zivljenja i odevnim predmetima.
Ma da, tom logikom Srbi prečani u Vojvodini su Nemci i Madjari jer su koristili nemačke i madjarske reči u svakodnevnom govoru a i oblačili se kao oni.Takojde Engleksi jeizk ima 26 posto reci francuskog porekla , jesu li oni onda francuzi ?
A gde sam ka to rekao da su Srbi turci?Hajde lebati nadji.Takojde Engleksi jeizk ima 26 posto reci francuskog porekla , jesu li oni onda francuzi ?
Ista stvar bilo da si rekao da smo Turci ili da imamo ,, tursku krv " nema razlike Naveo sam pirmer poredjenja kao dokaz da utucaj jezika I kulture nema veze sa genetikom.A gde sam ka to rekao da su Srbi turci?Hajde lebati nadji.
Nisam.Kroz ponasanje i odevanje se vidi turski smek.To što pišeš nema veze sa naslovom teme a tema je mit o turskoj krvi kod Srba. Promašio si gadjanje, ostav.
Mislis isti ku.. a drugo pakovanje.Ma nemoj mi trpati tvoju pamet u moje postove,jer se vidi da i nisi bas nesto pametan.Batali me.Ista stvar bilo da si rekao da smo Turci ili da imamo ,, tursku krv " nema razlike Naveo sam pirmer poredjenja kao dokaz da utucaj jezika I kulture nema veze sa genetikom.
Znaci kad nema argumenata idu uvrede , ako ne zelis da ti ljudi odgivaraju na postove onda nisi trevalo da pises na javnom sajtu. Lepo sam ti rekao da genetika i kultura nije isto . Ne treba da budes pametan da bi to znao .Mislis isti ku.. a drugo pakovanje.Ma nemoj mi trpati tvoju pamet u moje postove,jer se vidi da i nisi bas nesto pametan.Batali me.
Odevanje je deo kulture, ponasanje ne vidim po cemu je turkos , mentalitet Srba je prakticno isti svuda.Nisam.Kroz ponasanje i odevanje se vidi turski smek.
Znaci kad nema argumenata idu uvrede , ako ne zelis da ti ljudi odgivaraju na postove onda nisi trevalo da pises na javnom sajtu. Lepo sam ti rekao da genetika i kultura nije isto . Ne treba da budes pametan da bi to znao .

Pametne odgovore shvatam i prihvatam,a gluposti koje ti pises,nisu za citanje.Nije za gubljenje vremena.Mislis isti ku.. a drugo pakovanje.Ma nemoj mi trpati tvoju pamet u moje postove,jer se vidi da i nisi bas nesto pametan.Batali me.
Kaze osoba koja ne zna razliku izmejdu mentaliteta , kulture i genetike .Pametne odgovore shvatam i prihvatam,a gluposti koje ti pises,nisu za citanje.Nije za gubljenje vremena.
Kaze osoba koja ne zna razliku izmejdu mentaliteta , kulture i genetike .

Dobro je kada shvatas sebe pametnim,a ne vidis istinu.A odakle ti to da ja sebe smatram pametnim , ja samo tebe ne smatram pametnim.Dobro je kada shvatas sebe pametnim,a ne vidis istinu.
Trebao si da obrišeš uvredljivu reč, a post da ostaviš jer jasno objašnjava problematiku.Смирите се и вратите се теми.