Mit o "Turskoj krvi" kod Srba

Da u pojedinim okruzenjima postoje i dokazi da je ostalo deo turske krvi u Srbima.
Izvorni Turci, tj. najraniji preci današnjih Turaka, bili su narod stepskog porekla iz Centralne Azije, verovatno sa područja današnje Mongolije, Altaja i zapadne Kine. Prvi jasno dokumentovani turski narod bili su Göktürci (ili Rani Turci) iz 6. veka. Evo kako su najverovatnije izgledali:

Fizionomija:

Lice: Mongoloidne crte lica – šira lica, izraženije jagodice, uski ili kosiji oči.

Koža: Verovatno svetlosmeđa do žućkasta koža, tipična za narode centralnoazijskih stepa.

Kosa: Prava, tamna kosa.

Oči: Tamne boje, č
esto sme
Sa GPT-ja.

Da u pojedinim okruzenjima postoje i dokazi da je ostalo deo turske krvi u Srbima

1. "The Turks in World History" – Carter V. Findley:
Ova knjiga pruža detaljan pregled istorije turskih naroda, uključujući njihove rane migracije iz Centralne Azije i fizičke karakteristike koje su beležili savremenici.

2. "The Empire of the Steppes: A History of Central Asia" – René Grousset:
Klasično delo koje opisuje nomadske narode stepa, uključujući Göktürke, sa osvrtom na njihov izgled, kulturu i uticaj na istoriju Evroazije.

3. "Early Turks: Essays on the History of the Early Turkish Peoples" – Denis Sinor:
Zbornik eseja koji se fokusira na rane turske narode, njihove fizičke osobine, jezik i kulturu.

4. Antropološke studije:
Antropološki nalazi iz grobnica i arheoloških nalazišta u Centralnoj Aziji ukazuju na to da su rani Turci imali mongoloidne crte lica, što potvrđuju i genetske studije koje pokazuju mešavinu istočnoazijskih i centralnoazijskih genetskih markera.

5. Istorijski zapisi kineskih hroničara:
Kineski izvori iz dinastije Tang opisuju turske narode sa karakteristikama koje odgovaraju mongoloidnom tipu, uključujući tamnu kosu, kose oči i svetlu kožu.

evo ti izbori

Prijatelju, toga jednostavno - nema.
Ni jedna linija koja je stigla sa Bliskog istoka, Levanta itd, nije stigla sa Turcima nego mnogo ranije. Pričam o genetici, muškom Y hromozomu. To je egzaktno i naučno dokazivo. Ne znam odakle tebi "dokazi iz okruženja"? Koji dokazi?
Posalo sam vudeo tu se navode prvi evropski farmeri iz anatolije koji su stigli pre vise hiljada godina ovde.

Paolo_Veronese_(Nachfolger)_-_Sultan_Murad_II._-_2237_-_Bavarian_State_Painting_Collections.jpg

Car Murat II

Prijatelju, toga jednostavno - nema.
Ni jedna linija koja je stigla sa Bliskog istoka, Levanta itd, nije stigla sa Turcima nego mnogo ranije. Pričam o genetici, muškom Y hromozomu. To je egzaktno i naučno dokazivo. Ne znam odakle tebi "dokazi iz okruženja"? Koji dokazi?
Dokazi o nacinu zivljenja i odevnim predmetima.

Aman bre covece jel slusa ti mene , Turci osmanlije nosu pravi Turci , ni jedan danasnji Turcin nije pravi Turcin . Ja ti procam o izvornim Turcima ti mi saljes osmanlije . Posalji slike onih od pre 6 veka . Murat 2 nije pravi Turcin . On takodje izgkeda kao da je potomak stanovnistva anatolije .

Postoji razlika izmejdu kulturoloskog i genetskog uticaja to su dve razlicite stvari. Fesovi nisu Turski vec grcki . Turci su ih preuzeli od Grka. Tako da pade tvoja zamisao u vodu . Srpska nosnja ne lici ubooste na Tursku . Osim Vranjaske ali smo je grafska tvakva , ljudi sa se u okolini vranja su se oblacili drugaciji . A u Vranju su Turci bili vecina tamo da je normalno da su nametnuli nosnju .

Ti lupas do besvesti , lepo sam rekao da su nekada svi bili takvi , sigurno nisu od uvek postijale dve razlicite groupe Turaka , moja poenta je da su Turci mongoli pravo Turci , a osmanlije asimilovani Anatolci .
14.jpg

Niska nosnja

Leskovcka nosnju

narodne-nosnje-leskovacka-nosnja.jpg

Vranjsko polje
19o.jpg

JEdino gradska nosnja iz Vranja lici na Tursku gde nose dimije i fesove , ali to ne znace da su Turci to je samo uticaj kulture na drugu .To nije genestki utucaj kinez u slovenskoj nosnji je opet kinez .

Back